Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Xavi geeft groen licht voor aankoop van maximaal vijftien miljoen euro’

Laatste update:

Xavi heeft groen licht gegeven voor de komst van Arthur Cabral, verzekert Goal. De spits van FC Basel, die tussen de twaalf en vijftien miljoen euro moet kosten, staat al enige tijd op het wensenlijstje van Barcelona. Barça moet gezien de huidige economische situatie van de club echter eerst spelers zien te verkopen, wil het zich met de aanvaller versterken.

Door het vertrek van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain heeft Barcelona veel doelpunten ingeleverd. Memphis Depay is de topscorer van de Catalanen met zeven goals, maar ook hij weet met name in de topwedstrijden en in de Champions League vooralsnog niet te imponeren. Barcelona heeft dit seizoen vooralsnog slechts 22 doelpunten in 18 officiële wedstrijden gemaakt, bijna de helft van het totaal van vorig seizoen in deze fase (39) van het seizoen. In de Champions League kwam Los Azulgrana tot slechts twee doelpunten in vijf duels.

Vanwege het gebrek aan scorend vermogen is de club dringend op zoek naar een nieuwe centrumspits. Deco - oud-middenvelder van onder meer Chelsea en Barcelona en tegenwoordig werkzaam als scout voor de Catalanen - is op de proppen gekomen met Cabral en heeft reeds contact gehad met diens zaakwaarnemer Paulo Pitombeira. Xavi heeft groen licht gegeven voor de komst van de spits van FC Basel, zo klinkt het. De aanvaller moet tussen de twaalf en vijftien miljoen euro kosten, al lijkt dit vanwege de huidige economische situatie van Barcelona vooralsnog een struikelblok te vormen. Onder anderen Martin Braithwaite en Samuel Umtiti staan op de nominatie om te vertrekken, daar er eerst spelers verkocht moeten worden.

Mocht Barça er in januari niet in slagen om meer ruimte te creëren in het salarishuis, dan overweegt de club in te zetten op een huurdeal met een verplichte optie tot koop. Cabral speelt sinds de zomer van 2020 voor FC Basel, dat hem voor zes miljoen euro overnam van het Braziliaanse Palmeiras. De 23-jarige spits verzorgde sindsdien 61 doelpunten en 17 assists in 99 officiële wedstrijden voor de Zwitserse topclub. Ook dit seizoen is Cabral op schot. In 24 duels wist hij tot dusver 23 keer te scoren. Zijn contract bij de huidige koploper van de Zwitserse Super League loopt nog door tot medio 2023.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Geen idee wie het is, maar 23 jaar en nog steeds in Zwitserland voetballen.

Ik geloof niet dat Barcelona betere scouts heeft dan andere ploegen op de wereld, raar dat alleen Barcelona hier alleen interesse in heeft, lijkt dus meer een wanhoop-poging en hopen dat het een wonderspeler lijkt te zijn.

Ik heb het gevoel dat dit een typisch-Barcelona transfer zal worden!

Maar goed, Xavi zal het vast wel beter weten .

up;date: even gekeken naar wat videos op youtube, en ook wat comments gelezen. Blijkt een spits te zijn dat vooral in de box aanwezig is, voetballend dus niet heel sterk. Lijkt wel sterk en snel, type Braitwaite?

25 november 2021 om 13:06

Als ik je laatste alinea lees dan is het gewon Luuk de Jong.
Voetballend zwak, in de box aanwezig, maar de laatste tijd alleen letterlijk aanwezig

25 november 2021 om 13:14

Leeftijd en competitie zegt helemaal niets. Die ene 18-jarige Italiaanse jongen bij United die ergens in 2009 debuteerde en een paar goals maakte, waar is die gebleven? Bojan? Giovinco? Ook beide bij een topclub en jong in een grote competitie gespeeld. Belofte niet waar kunnen maken. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden.

25 november 2021 om 13:24

@supernico31

Federico Macheda bedoel je haha, waar die gebleven is weet ik niet :D

25 november 2021 om 13:28

Na jaren van verhuur is hij neergestreken in Griekenland!
Speelt al een aantal jaar voor Panathinaikos.

25 november 2021 om 14:05

Bojan speelt in Japan, Giovinco transfervrij sinds de zomer.

25 november 2021 om 14:05

Dat zijn jonge spelers die hun belofte niet waar hebben gemaakt. Dit is een 23-jarige speler die überhaupt nooit een grote belofte is geweest. Er zijn echt wel wat laatbloeiers, zoals een Vardy, maar dit zijn de uitzonderingen die de regel bevestigd. 23 jaar en nog steeds een bescheiden speler in Zwitserland gaat echt niet de speler zijn die Barcelona uit het slop trekt. Sterker nog dit is gewoon een ontzettend groot financieel risico voor een club die ieder dubbeltje moet omdraaien.

25 november 2021 om 14:48

@bakkert

Juist niet... Elke speler die Barça op zijn CV heeft staan (of andere grote clubs) daar krijg je minstens 10 miljoen euro voor. Moest hij nu 30 of 40 miljoen euro hebben gekost, dan snap ik je redenering.

25 november 2021 om 15:53

Die vlieger is al een tijdje terug in de verpakking hoor. Barcelona heeft op het moment niet die status dat alles geld oplevert, want men heeft de afgelopen jaren natuurlijk niet in een mand gelegen

25 november 2021 om 13:21

Wat is een typische Barca transfer? Een flop zoals Coutinho en Hazard bv. of een topaankoop zoals Pedri en Valverde?
En er zullen zeker ook wel andere clubs en scouts hem volgen, hij werd nog recentelijk opgeroepen voor de Braziliaanse selectie dus dan zal hij onder de kenners wel bekend zijn.
Maar dan moet je dus een kenner zijn...
Qua speelstijl doet hij denken aan Diego Costa, aanwezig in de box idd, fysiek en kopbalsterk, maar kan ook een bal goed bijhouden. Hij is natuurlijk niet de favoriete spitsaankoop, maar is zeker een interessante optie die relatief goedkoop is en dus het risico wel waard. Qua profiel zou zo'n type ook wel eens verfrissend kunnen zijn.
Met Fati en Dembele op de vleugels en (creatieve) passing middenvelders zoals Pedri, Gavi, Nico en Busquets kan dit voor een andere speldynamiek zorgen. Ik ben wel voorstaander van zijn komst, dan heb je 1 beer achterin met Araujo en 1 in de spits met deze Cabral.
En mocht hij het toch niet waarmaken, dan kan hij blijven als breekijzer en kunnen Braithwaite en Luuk De Jong vertrekken (de laatste sowieso).

25 november 2021 om 13:21

Omdat ze toch geen geld hebben dan kom je automatisch bij dat soort spitsen uit. En dat hij op zn 23e nog in Zwitserland voetbalt zegt niks. Kante was op zn 21e nog amateur.

25 november 2021 om 13:28

@cmg

Ik begrijp wat je wil zeggen, maar dit zijn ook de spelers waar Barça momenteel uitkomt.
Heel eerlijk, dit zijn risicoloze transfers, het transferbedrag verdien je sowiso terug of hij nu slaagt of niet. Daar betaalt iemand sowiso wel 15 miljoen euro voor.

Hij heeft wel leuke statistieken en hij is wel opgeroepen voor Brazilië. Je zal wel iets kunnen als je voor Brazilië wordt opgeroepen. Ik lees hier vergelijkingen met Luuk de Jong, maar deze Cabral is toch iets beweeglijker als ik mag uitgaan van Yt.

Ik ben benieuwd alvast, en het is duidelijk dat we een spits nodig hebben.

25 november 2021 om 14:34

Vergelijking met Luuk De Jong gaat helemaal niet op, is qua speelstijl het best vergelijkbaar met Diego Costa.

25 november 2021 om 14:35

Onze standaarden voor een spits zijn nu laag. Alles is al een verbetering. Ik zou uiteindelijk Memphis op links en dan Ansu Fati in de spits zetten.

wat een cijfers voor een spits van basel

Zou een goede aankoop zijn. Een spits is prio 1 op dit moment. Ik hoef Memphis nooit meer te zien, zet Luuk daar desnoods maar.

25 november 2021 om 13:17

Nou nou toe maar. Het probleem is dat Memphis veel ruimte voor zich nodig heeft, alleen is countervoetbal niet het spel dat Xavi zal willen spelen. Depay heeft gewoon geen idee wat hij moet doen als hij een bal in zijn voeten krijgt in plaats van in de diepte. Daarnaast is zijn wedstrijdintensiteit op dit moment niet zo goed. Hij laat zich bij het minste of geringste aftroeven. Dat laatste kan wel weer beter worden. Het eerste is wel echt een probleem. Misschien als Barca voorstaat of als hij als buitenspeler speelt dat hij wat nuttiger kan zijn, mits zijn intensiteit beter wordt. Dan hoeft hij maar 180 graden te zien in plaats van 360.

25 november 2021 om 14:29

Depay mist ook snelheid om als counter spits te spelen. Hij is heel allround ideaal tegen z alle verdedigers maar zodra die iets sterker zijn niet hij specifieke kwaliteiten zoals snelheid of kracht tegen top verdedigers kun je idd beter de jong opstellen want die kopt tenminste nog eens een bal door. Laat dit ook een les zijn voor van gaal

25 november 2021 om 14:16

En die Spaanse media maar janken dat Memphis de doelpunten van Messi en Suarez niet kan opvangen. Nee hè hè, Memphis is sub top, en koste daarom niet veel. Hetzelfde met deze kerel.

Ik ken de speler helaas niet.
Zijn statistieken zijn redelijk goed; 99 wedstrijden en 61 doelpunten en dit seizoen in de competitie 13 uit 13.

Desalniettemin, is dit wel een aanzienlijk mindere competitie dan Laliga.
Ik weet dat Barca geen geld heeft te besteden, alleen ik verwacht niet dat ze hiermee DE goaltjesdief weten te strikken die ze nodig hebben.

Lastige situatie voor Barca en vrij duur gokje voor 15 miljoen euro.

Kunnen ze beter Coutinho verkopen.

25 november 2021 om 13:11

Ze zullen graag afscheid nemen van overbetaalde voetballers die zelden leveren maar dan moet er wel interesse zijn van zowel clubs als speler zelf om te vertrekken. Beste zou zijn om al die grootverdieners te verkopen en dat salarishuis weer gezond te maken terwijl je bouwt aan een nieuw Barcelona met Pedri, Fati, Gavi en Nico als potentiele toppers.

Maarja wie is er in hemelsnaam zo gek om Coutinho, Umtiti of Lenglet te kopen en hen zoveel salaris te betalen?!

25 november 2021 om 13:37

Eens! Je ziet dat de spelers overschat zijn en totaal geen waarde leveren. Als ze dan ook geen salaris willen inleveren, weet je in principe al genoeg. Zo snel mogelijk afscheid nemen en investeren in jonge spelers. Hoop dat het ook bij mijn cluppie gebeurt, namelijk Besiktas.

De verplichte optie tot koop is iets nieuw.
Ik begrijp het soms, maar soms ook niet. Nu dus niet. Barca haalt hem, omdat ze denken dat deze jongen wel even de goals gaat maken voor ze. Welnu, als hij dit inderdaad doet, dan wordt hij meer waard en heeft Basel hem dus verhuurd en kan Barca hem relatief goedkoop kopen. Relatief, omdat hij intussen veel meer waard is geworden.
Of Basel moet er zeker van zijn dat Barca een mislukkeling huurt en hem daarom ook mag kopen straks?

25 november 2021 om 13:11

Een verplichte optie tot koop wordt echt al jaren uitgevoerd. Zeker in de serie A is het bij onderlinge transfers tegenwoordig bijna meer regel dan uitzondering dat een speler met verplichte optie tot koop gekocht wordt. Meestal heeft het met de FFP te maken. Zo verschuif je die aankoop naar het volgende boekjaar.

25 november 2021 om 13:21

Ok met nieuw bedoel ik een paar jaar. Ik wist niet hoe het Italië allemaal ging. Tx., maar je Verplicht de club die de speler huurt dus om hem te kopen.
Dan heb je geen vertrouwen in hem nu, maar ook straks niet als hij bij de hurende club de pannen van het dak speelt

25 november 2021 om 13:24

Het is gewoon een uitgestelde verkoop, dus met vertrouwen heeft het niet heel veel te maken. Dat kan trouwens ook voor de verkopende club interessant zijn aangezien dat geld dan ook voor het volgende boekjaar geldt. Je kan op zich beter twee jaar na elkaar voor 50 miljoen verkopen dan 1 jaar voor 100 miljoen en 1 jaar voor niks.

25 november 2021 om 18:37

De speler wordt eigenlijk gewoon nu verkocht en daar is elke partij het mee eens. De speler wordt vandaag (in dit geval) Barcelona-speler. De financiele transactie gebeurt echter pas volgende zomer en dat is puur omdat het fiscaal interessanter is in sommige situaties. Dit is enkel op papier anders dan een gewone directe transfer. In de praktijk is alles net hetzelfde behalve de boekhouding.

Ze hadden gewoon Giakoumakis moeten halen.

25 november 2021 om 13:14

Ja of mike van duinen.

25 november 2021 om 13:21

Deze speler valt wel beetje in Giakoumakis-categorie.

Ik zie graag zien dat Barca Couthino, Umtiti, Lenglet en Depay weg doet aankomende zomer. Op Depay kan je misschien met beetje geluk 25 mil winst maken en voor de rest moet je hopen dat je voor die andere 3 40/50 mil pakt hoewel ik zelf dat te hoog gegrepen vind. Er lopen een aantal goede spelers uit contract die je kan polsen. Denk aan Rudiger of Sule kunnen misschien de verdediging verder helpen? Geen idee hoe Sule het bij Bayeren doet maar was een groot verdedigend talent. Voor het middenveld zit je goed alleen de aanval mist een pure 9.

25 november 2021 om 13:22

Maar waarom zou een Rüdiger Barcelona verkiezen boven teams als Bayern of Chelsea? En ook Real Madrid lijkt me tegenwoordig een aantrekkelijkere eindbestemming dan Barcelona. Zeker voor al wat ‘oudere’ spelers. Süle zou wel een fijne optie zijn, al is die ook al even wat minder in vorm.

25 november 2021 om 13:26

Je kan natuurlijk wel willen dat Barca ze weg doet maar betrokken spelers kunnen er ook voor kiezen hun contract uit te dienen. Immers, er is geen club die hetzelfde salaris zal betalen dan Barca nu doet. Dat is waar de schoen wringt. Ik snap dan ook al die wilde verhalen niet van spelers die gehaald zouden moeten worden. Barca heeft geen rode cent en dat gaat ook niet snel veranderen. De begroting van Barca is bovendien gestoeld op het minimaal halen van de kwartfinale Champions League. Iets wat ik ook niet zie gebeuren en een flink aderlating zal zijn. Ik zie Barca de boel liever opbouwen met eigen talent. Met Xavi heb je iemand die het DNA bezit van het voetbal dat Barca nastreeft. Daar moet alles op alles voor worden gezet.

25 november 2021 om 13:35

Ik denk dat Rã¼diger liever kiest voor Bayern of Real dan Barcelona met alle respect. Rã¼diger wil ook wel meer verdienen en bij Barcelona krijg je nou niet bepaald een riant salaris met de beperkte financiã«le mogelijkheden die ze op dit moment hebben. En Bayern is natuurlijk Duits wat mee helpt en bij Real hebben we ook 2 spelers die Duits kunnen spreken.

25 november 2021 om 18:21

Interessant dat je weet wat Rüdiger precies wil en niet wil. Wie zegt dat hij bij Chelsea niet meer verdient dan Real kan bieden? Ook Bayern staat er bekend om niet graag hoge salarissen uit te delen. Bovendien spreken er ook bij Barcelona minimaal 2 mensen Duits, dus kulargument.

25 november 2021 om 18:42

Google zegt dat.

26 november 2021 om 15:13

Ik zeg niet precies wat hij wil. Maar dit is gewoon een meer reële scenario als je het zo bekijkt. En ja die 2 helpen zeker wel mee en het spel van Rüdiger past ook meer bij Real Madrid dan Barcelona.

25 november 2021 om 18:41

Precies wat ik laatst zei. Barca moet komende zomer een goede cv en een aanvaller met een neusje voor de goal halen. Dan heb je op zich best een lekker team. Achterin moet Barca alles op alles zetten om Rudiger te halen. Dat wordt niet makkelijk omdat er zoals Lierse aanhaalt een aantal interessantere opties mogelijk lijken voor hem maar wie weet. Voor de spitspositie gaat het dan aankomen op goedkope gokjes zoals deze Cabral of die Argentijn die voor maximaal 21 miljoen beschikbaar is.

Die Xavi is me daar toch een wandelend stoplicht. Bijna elke dag komt er wel een bericht naar buiten dat Xavi groen licht ergens voor gegeven heeft. Zolang er geen geld is en geen nieuwe lening is aangegaan, zie ik weinig mogelijk in nieuwe aanwinsten. Denk dat Barca zich vooral zal moeten richten op de huidige spelers en kijken hoe ze daar minimaal 4e mee gaan worden in Laliga.

25 november 2021 om 14:37

Het probleem is niet een lening maar FFP. Coutinho en Umtiti moeten echt weg met hun megasalaris.

ze hadden beter paulinho kunnen halen, weet je tenminste wat je binnen haalt.
heeft ervaring, kan scoren, verschillende posities en is bekend met barcelona.

maar goed, deze speler is goed voor basel (dat afgelopen jaren een stuk minder is dan voorheen). misschien een verassing, we zullen het zien.

Niet echt slim. Tot de zomer geen spelers halen. Eerst aan de boom schudden en de rotte appels uit de selectie verwijderen. Dan in de zomer kijken of je enkele gerichte aankopen kan doen ook echt een versterking zijn. Dani Alves Luuk de Jong Braithwate Depay Garcia Pjanic zijn allemaal slechte aankopen. Kan je beter eigen jeugd in zetten. Alba Pique en Busquets worden te oud en moeten vervangen worden. Langlet Minqueza en Dest zijn ook niet goed genoeg. Dembele speelt liever op de playstation en Auguero heeft vanwege trieste omstandigheden moeten stoppen. Maar die hadden ze natuurlijk nooit moeten halen. Misschien is de enige conclusie inderdaad dat Barca al in staat van ontbinding is.

25 november 2021 om 14:36

Niemand buiten Fati kan een goal scoren. De enige goede goalscorer die Barcelona in de jeugd had speelt nu bij Leverkusen.

25 november 2021 om 18:40

Wie?

25 november 2021 om 18:46

Iker Bravo.

25 november 2021 om 18:44

In essentie mee eens maar tenzij je snel wat doelpunten aan de selectie kan toevoegen wordt CL-voetbal nog een hels karwei.



Nu wil ik Fati niet als de nieuwe Haaland bestempelen, maar deze jongen hebben ze enorm hard nodig. Hij is de enige speler van Barcelona die makkelijk goals maakt en onverwachte kansen creã«ert. Zonder hem wordt het sowieso een dramatisch seizoen.

25 november 2021 om 18:17

Als ik fati was zou ik naar city gaan.

Dit hoort thuis in de Wandelgangen, niet hier.

Braithwaite heeft juist van Xavi begrepen dat ie een belangrijke rol gaat spelen zodra hij terug is van zijn blessure.

25 november 2021 om 15:22

Heb je dat uit de wandelgangen gehoord?

25 november 2021 om 15:48

Nope, dat heeft Braithwaite zelf aangegeven op de Deense Tv3.
htt ps://ww w.tv3sport.dk/sport/fodbold/nyheder/selvsikker-bra...

Ze mogen Zahavi komen ophalen

Dit lijkt me verstandig. Een redelijk jonge spits die je altijd nog met winst of tenminste voor break-even kan verkopen dus een prima tussentijdse oplossing en wie weet verrast hij. Hoe dan ook zal hij deze selectie sterker maken op de korte termijn. Braithwaite verkopen zou ik echter niet doen, dat is imo nog de beste spits in de selectie op dit moment.

Barca moet schoon ship houden en al het dood hout verkopen en enkele sterke spelers verkopen voor het juiste bedrag om wat geld te genereren om de selectei te verbouwen. Principe moet zijn zoals in de tijd van Rijkaard voor elke positiie 2 spelers die mekaar beconcurreren voor de basisplaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren