Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wolfsburg voortvarend van start in DFB Pokal

Laatste update:

VfL Wolfsburg heeft de eerste wedstrijd in de strijd om de DFB Pokal, de op één na belangrijkste competitie in Duitsland, eenvoudig gewonnen. De Bundesliga-kampioen won met 4-1 van Derde Bundesligist SV Wehen. Ook Bayer Leverkusen won, tegen Babelsberg dankzij een treffer van Erin Derdiyok. Robert Braber scoorde namens FC Ingolstadt, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg onderuit ging tegen Jos Luhukay’s FC Augsburg.

SV Wehen – VfL Wolfsburg 1-4
Wolfsburg slaagde er als enige ploeg uit de hoogste competitie in tot een simpele overwinning te komen. Edin Dzeko en Grafite, de twee grote kanonnen van het vorige seizoen, namen ieder één doelpunt voor hun rekening. De Braziliaan deed het als eerste na 25 minuten; Dzeko gaf voor, Grafite nam de voorzet mooi op de pantoffel en werkte hem in de rechter benedenhoek.

Nog voor rust verhoogde Zvjezdan Mismovic de score naar 2-0; na de thee verlengde Dzeko een vrije trap richting doel en maakte ook hij zijn eerste van het seizoen. Wehen dacht kort daarna de aansluitingstreffer te gaan noteren toen het een strafschop kreeg toegewezen, maar de inzet die Marcel Ziemer was dermate zwak dat Diego Bengalio zonder moeite de bal pareerde. Misimovic zette daarna nog een keer aan (0-4), waarna Wegen alsnog een doelpunt meepikte dankzij goed werk van middenvelder Steffen Bohl.



Babelsberg – Bayer Leverkusen 0-1
Bayer Leverkusen dankte nieuwkomer Derdiyok hartelijk; de Zwitserse aanvaller startte op de bank, maar werd een halfuur voor tijd in het veld gebracht toen Jupp Heynckes zag dat zijn Bayer het moeilijk had met Babelsberg, dat haar wedstrijden normaalgesproken afwerkt in de Regionalliga Nord. Leverkusen had het heft wel de hele wedstrijd in handen, maar slaagde er eenvoudigweg niet in om kansen om te zetten in doelpunten.

Theofanis Gekas zag in de eerste helft zijn volley en twee kopballen over en naast vliegen en ook Renato Augusto slaagde er kort voor rust niet in de bal van dichtbij in het doel te schieten. Na de pauze kreeg Gekas ook weer een prima kans, maar de Griek faalde vanaf de relatief makkelijke afstand van vijf meter. Kort daarna haalde Heynckes hem naar de kant ten faveure van Derdiyok; die aarzelde bij de eerste de beste kans, vier minuten later, geen minuut. Zijn inzet van achttien meter werd nog gekeerd, maar de rebound was een eitje; 0-1.

Overige uitslagen:

Braunschweig – 1.FC Kaiserslautern 0-1
FC Ingolstadt – FC Augsburg 1-2

Lübeck – FSV Mainz 05 2-1
Osnabrück – Hansa Rostock 2-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat dit geen verassende uitslag is, ze hebben daar genoeg kwaliteit rondlopen.

dzeko en grafite scoren alweer en nu maar afwachten wat ze nog meer laten zien dit seizoen

Lübeck – Fsv Mainz 2-1
Osnabrück – Hansa Rostock 2-1

Uiterst verrassende uitslagen, dat is ook altijd grappig om te zien in de Duitse Pokal.
Goede overwinning van Wolfsburg!

Zoals altijd in elke bekertoernooi heb je verrassingen, en zo ook in de Dfb Pokal, want zo mag je de prestatie van Lübeck toch wel noemen, als vierde divisionist (regionalliga Nord) winnen van een ploeg uit de Bundesliga, ook al is het ''maar'' een promovendus. Ook een stuntje, weliswaar een kleinere, is de zege van Osnabruck uit de 3. Liga op 2. Bundesligaclub Hansa Rostock. Verder deden kampioen Wolfsburg en Bayer Leverkusen gewoon hun sportieve plicht. Ik ben zeer benieuwd naar de uitslagen van de overige Bundesligaploegen, morgen en zondag.

Vfl Wolfsburg heeft de eerste wedstrijd in de strijd om de Dfb Pokal, de op één na belangrijkste competitie in Duitsland, eenvoudig gewonnen. De titelverdediger won met ...

Volgens mij is Werder Bremen de titelverdediger van de Dfb Pokal?:s

1 augustus 2009 om 10:25

klopt inderdaad!

Goede overwinning van Wolfsburg, kheb het op Zdf Sportschau gezien..

Misimovic speelde fantastisch net als Grafite en Dzéko

Twee verrassende uitslagen; Lübeck - Mainz en Osnabrück - Rostock. Hoewel die laatste eigenlijk nog wel meevalt. Het is Osna's sportieve plicht nu weer te promoveren naar de 2. Bundesliga, terwijl Rostock het afgelopen seizoen óók tegen degradatie vocht. Als je erover nadenkt twee ongeveer evensterke ploegen dus.

Vanavond ga ik naar het Preußen-stadion in Münster om daar getuige te zijn van een waar schouwspel tussen Sc Preußen Münster (rl West) en Hertha Bsc Berlin. 18.000 fans komen daarheen - zoveel zijn er sinds meer dan 10 jaar al niet meer geweest! Jammer dat het stadion nog niet helemaal af is, anders hadden er nog veel meer in gekund.

De vorige keer dat ik er zat braken ze met zijn vijfduizenden al de boel af (natuurlijk niet letterlijk), dat was toen ze zich kwalificeerden voor deze beker. Ik ben benieuwd hoe geniaal de sfeer vandaag zal zijn. Geen minuut stilte, dat sowieso, maar verder....

Hopelijk kunnen de Adelaars tegen de Beren stunten, net als vorig jaar (bijna) tegen Bochum. Toen bleef het 120 minuten lang 0:0, en verloren die Preussen uiteindelijk na een zenuwslopende penaltyreeks met 4:5... En ik kon er niet bij zijn

Ik hoop dat dat er vandaag ook inzit, maar ik verwacht niet al te veel. Alles behalve een overduidelijke winst van Hertha zou al een mooie prestatie zijn. Al denkt trainer Roger Schmidt daar anders over. "wij spelen niet om het spelen, wij spelen om het succes!" En zo hoort het.

Er zijn eigenlijk maar twee scenario's, waarvan ik natuurlijk hoop op het laatste:
1: Hertha maakt al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer, en daarna volgen er nog een paar; Hertha wint met een nulletje of 4.
2: Hertha krijgt het niet voor elkaar om in het eerste halfuur te scoren, en Preußen wordt steeds sterker. En dan gaat het erom spannen...

Al een uur voor de wedstrijd wordt iedereen verzocht in het stadion te zijn, en ik vraag me dus af of er nog genoeg support is voor als er penalties komen. De ploeg heeft daar namelijk niet op getraind, en moet zich met hulp van het publiek erdoorheen zien te slepen. Ik ben benieuwd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren