Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Winst Blatter lijkt nu al feit: Afrika schaart zich achter FIFA-baas

Laatste update:

Joseph Blatter lijkt op te gaan voor een vijfde termijn als voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA). Tijdens een congres van de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF) spraken secretaris-generaal Nicholas Musonye en voorzitter Issa Hayatou namelijk ieder hun steun uit richting de 79-jarige Zwitser. De Afrikaanse federatie telt 54 lidstaten en als Blatter die allemaal voor zich wint, lijkt hij vrijwel zeker van herverkiezing.

/

Blatter heeft Azië ook al voor zich gewonnen: die federatie telt 46 FIFA-leden. In totaal heeft de zittend president 105 lidstaten nodig om herverkozen te worden en wanneer Azië en Afrika bij elkaar worden opgeteld, komt Blatter uit op precies honderd FIFA-leden die vóór hem zijn. De overige vijf erbij winnen is dan maar een formaliteit, aangezien de rest van de FIFA-leden lang niet allemaal zullen kiezen voor Michael van Praag, Prins Ali Bin Al-Hussein of Luís Figo.

Blatter was dinsdag present bij het CAF-congres en werd daar lovend toegesproken door Musonye en Hayatou. In zijn openingsrede gaf Hayatou aan dat Blatter kan rekenen op zijn vrienden van het Afrikaanse continent. “Beste Sepp, ik wil benadrukken dat je hier in Afrika nooit op vreemde of vijandige bodem zult zijn. Hier ben je altijd thuis, op dit continent. Afrika is blij met je, Afrika blijft bij je. Je handelingen in Afrika spreken in jouw voordeel. Voor ons blijf je de man”, aldus Hayatou.

Op 29 mei wordt in Zürich gestemd voor de nieuwe FIFA-president. Afrika telt met 54 van de 209 lidstaten veruit de meeste stemgerechtigden. Van Praag, Prins Ali en Figo lijken nu een onmogelijke strijd te voeren tegen Blatter. In een eerder stadium haakten Jérôme Champagne en David Ginola al af. Zij zagen de race niet meer zitten. Blatter werd in 1998 voor het eerst voorzitter van de FIFA en werd opnieuw gekozen in 2002, 2007 en 2011.

Als Joseph Blatter wordt herverkozen als FIFA-voorzitter, is dat...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verrassend dat t werelddeel met de meeste corruptie voor Blatter kiest zeg..

7 april 2015 om 15:30

Het is niet zo vreemd dat Afrika kiest voor Blatter, onder hem werd het WK voor het eerst op Afrikaanse bodem gehouden en daar zijn veel Afrikanen hem dankbaar voor. Ook al heeft Blatter daar ongetwijfeld genoeg voor terug gekregen in de vorm van enveloppen met geld of horloges, ze zullen hem voor het WK in Zuid Afrika altijd dankbaar zijn.

7 april 2015 om 16:51

Ik denk dat Blatter ze nu ook wel aardig wat enveloppen terug heeft gegeven, om de stemmen 100% zeker te krijgen haha .

Wel zonde, want het wordt echt tijd dat deze man weggaat. Niet dat iemand als Platini een haar beter is. Sowieso vaak mensen in dat soort machtsposities, zijn vaak niet te vertrouwen.

7 april 2015 om 15:40

Weet je wat nog grappiger is, vandaag werden de nieuwe baantjes (executive Committee) vergeven en wie zat daar bij? Inderdaad, meneer Sepp Blatter zat helemaal vooraan.

En hij vergat natuurlijk niet te melden dat het CAF zich uitermate goed opstelde in de zaak met Marokko omtrent de Afrika Cup. Dat het CAS anders oordeelde was niet belangrijk, het CAF handelde in eerste instantie zeer goed.

Daarnaast beweerde de voorzitter van de Afrikaanse Unie dat het door laten gaan van de Afrika Cup heeft geholpen in de bestrijding van Ebola.

Dat werelddeel is helemaal gek geworden, die mensen kunnen daar niet meer normaal nadenken na het zien van wat dollartekens. Absurd gewoon!

7 april 2015 om 15:50

Als je geen geld hebt en dat dan opeens krijgt draai je Door.

7 april 2015 om 15:54

misschien moet er ook maar een regel komen dat je bijvoorbeeld maar 2 termijnen mag zitten net als het presidentschap in de VS zodat dit nooit meer voor komt

7 april 2015 om 16:01

Denk je dat die mensen die zichzelf een plaats in de voetbalfederatie verschaffen geen geld hebben ofzo?

Die hebben allang geld, anders maak je geen 'carrière'...

7 april 2015 om 16:07

Ik heb het over voordat ze in de federatie op groeien. Als je arm zonder niks bent op gegroeid en dan rijk gaat worden word je beetje gek en alleen maar geiler voor geld. Heb dit vaak gezien dat mensen die vroeger arm waren en dan rijk werden.

7 april 2015 om 17:08

Jij snapt kennelijk weinig van de Afrikaanse federatie als je zulke dingen roept.

Als je geen geld hebt, kom je niet in aanraking met de elite mensen en dus kom je niet in aanmerking voor een plaats binnen het Caf.

Zo werkt het al ruim 25 jaar daar in Afrika.

Niet zo zeer verrassend, hoop blijft nog steeds gevestigd op onderzoek van FBI

Ik ruik hier een oomkoop schandaal

7 april 2015 om 16:58

Dat omkopen hoeft nu juist niet meer.
dat is in het verleden al vaak genoeg gebeurt.

Als ze nu voor een nieuwe man kiezen hebben ze allemaal kans dat de "waarheid" naar buiten komt. Door op Blatter te stemmen weten ze zelf ook dat ze geen risico lopen.
Wat zouden ze dus beter worden van een "nieuwe" man?

8 april 2015 om 10:29

Ruiken? Ik weet het al zeker.

Meneer Blatter heeft ze weer genoeg betaald. En die oude dwaas denkt nog steeds dat het niet opvalt!

7 april 2015 om 18:06

Voorlopig komt hij helaas overal mee weg..

Als hij inderdaad herkozen wordt dan zou ik als Uefa direct uit de Fifa stappen. Proberen een Brazilie, Argentinië achter je te krijgen en dan zelf opstarten. Zonder deze landen stelt de Fifa gewoon amper wat voor. Fifa voor het blok zetten. Het voetbal zit vooral in Europa maar heeft eigenlijk maar weinig invloed. Nog een aantal jaar Blatter is gewoon gevaarlijk voor de sport.

7 april 2015 om 15:36

Zou mooi zijn ja. Kunnen die Afrikaanse boeven lekker een WK met elkaar gaan organiseren. Jammer genoeg azen alle bondenbazen in Europa ook gewoon op een dik baantje bij de Fifa dus we kunnen vergeten dat die gaan rebelleren tegen de Fifa.

7 april 2015 om 15:37

Dat alle landen het zelfde stemrecht hebben vind ik ook een beetje onzin in dit geval. Misschien de ranking van een land laten bepalen hoe zwaar elke stem weegt.. Zo kan je het voetbal een beetje voor de landen houden die het ook daadwerkelijk spelen.

7 april 2015 om 16:01

Wat een flut idee. Voetbal = voor iedereen en niet alleen voor de Europese en Zuid Amerikaanse landen want die domineren de top 20. Dat zou oneerlijk zijn voor de Afrikaanse en Aziatische landen die minder presteren. Laat me raden jij wil WK alleen zien in Europese landen?

7 april 2015 om 16:21

Nu heeft een land als Vanuatu evenveel stemrecht als een land als Duitsland. Logisch?

7 april 2015 om 16:22

Hoezo oneerlijk voor de Afrikaanse en Aziatische landen, dat zijn juist de landen die het voor ons verzieken. Als het voor iemand oneerlijk is is het oneerlijk voor ons omdat we steeds maar die ouwe corrupte vent als baas van de Fifa houden en er niks aan kunnen doen. alleen omdat die Afrikaanse en Aziatische landen wat geld van Blatter krijgen.

7 april 2015 om 17:34

Jij vindt zeker ook dat Frankrijk meer te vertellen heeft dan NL binnen de EU? Of Duitsland meer dan Zambia binnen de VN Blij dat jij het niet voor het zeggen hebt. Wereld is al oneerlijk en door zulke ideeen wordt het nog oneerlijker

7 april 2015 om 18:17

@zinedin
Frankrijk heeft meer inwoners dan NL dus hoort meer te zeggen hebben binnen de EU dan NL, nogal wiedes toch? Volgens mij is dat overigens ook gewoon zo, denk dat Frankrijk meer zetels in het Europees Parlement heeft dan in NL.

7 april 2015 om 22:32

Polen heeft ook meer inwoners dan NL en NL heeft er meer dan Belgie. Inwoneraantal zegt naar mijn mening niks. Nederland draagt super veel bij aan de EU en heeft het minst te zeggen. Nogal krom vindt je niet?

Kijk maar hoe de wereld in elkaar steekt. Landen als US en UK bijvoorbeeld domineren overal omdat ze de beste wapens en veel geld hebben. En kijk wat voor onrecht ze andere landen aandoen. En om nu te zeggen dat we dat in het voetbal (wat voor iedereen is) ook moeten doen vind ik nergens op slaan. Hiermee worden de afrikanen en aziaten die toevallig de zwaksten zijn benadeeld.

8 april 2015 om 12:03

@ Zinedin

Dat vind ik zeker logisch! En dat is in de Eu ook gewoon het geval.
Waarom zou een land dat helemaal niet toevoegd op het gebeid van voetbal een even grote stem mogen hebben als de landen waar miljoenen mensen het spelketje spelen... Het zijn juist die landen die onze grote vriend Blatter blijven steunen.

7 april 2015 om 15:37

Ben ik met je eens! Maar of het ook zal gebeuren is iets heel anders

7 april 2015 om 15:49

Brazilië is veelste corrupt voordat

7 april 2015 om 16:41

Het probleem is dat de Uefa geen eenheid is, verdeel en heers...

7 april 2015 om 20:10

de Uefa is geen lid van de fifa maar de induviduele landen zijn lid

Haha wat een corruptie,zeer lachwekkend dit.
Ongelooflijk dt dit nog zo allemaal kan

Nou daar zijn we mooi klaar mee dan. Maar zolang Blatter enveloppen onder de deur door blijft schuiven is dit de realiteit.

Ik hoop nog altijd dat de landen in Europa en Zuid-Amerika zich afscheiden van de FIFA en een nieuwe organisatie opzetten die niet corrupt is. Maar ik vrees dat dat slechts een mooie droom is.

Hoe is het mogelijk. Wat zijn mensen toch blind en geld ziek. Onbegrijpelijk ook dat dit nog kan in 2015.
Een kerel van 79 ga je toch niet meer aanstellen voor 5 jaar.

7 april 2015 om 15:42

Hij heeft ze de wk gegeven is toch logisch

8 april 2015 om 10:34

Zoals ik al zei, zoumachine:
Ongebrijpelijk dat dit nog kan in 2015.

7 april 2015 om 15:57

Waarschijnlijk maakt hij die 5 jaar toch niet vol.

7 april 2015 om 17:01

Zul je zien dat deze sepp blatter nooit dement wordt en 120 jaar oud word...

Hoe is het uberhoud mogelijk dat landen niet zelfstandig stemmen maar gelijk als een blok?
Zoveel conflicten daar in Afrika en hier zijn ze het dan wel unaniem mee eens?
Walg steeds meer van de Fifa, kan er aub iemand iets aan doen.

met geld kan je alles kopen!
zo ook een 5e termijn, helaas, dit is niet goed voor het voetbal, maar goed je doet er niks aan, want meneer wordt gekozen.

Natuurlijk stemt Afrika op Sepp. Hij zorgt voor een cashflow en dat zou onderbroken worden als er iemand anders op de troon zou gaan zitten.

Goed geprobeerd Michael van Praag, respect dat je opstond tegen deze megalomane corrupte pad maar het heeft uiteindelijk niet geholpen. Een WK in Qatar, dankzij Sepp gebeurt het. Heel het voetbal gaat naar de kloten.

Doe het gewoon net als in het darten: Allemaal uitstappen en zelf een nieuwe bond beginnen.
Ik schaam me er bijna voor dat ik dagelijks nog Fifa op mijn PS4 speel

7 april 2015 om 15:27

Dat is eigenlijk het enige dat goed is aan de fifa.

Iedereen weet dat die man zo corrupt als maar wat is, maar er gebeurt helemaal niets tegen. Het is eigenlijk te bizar voor woorden.

Tja dit roept natuurlijk om een revolutie van de belangrijkste leden zelf. Een beetje net zoals in het verleden is gebeurd in de dartswereld met de Pdc. Zolang dit niet gebeurt, zal het altijd zo blijven gaan.

Hadden mensen hier serieus verwacht dat Blatter niet zou gaan winnen? Is er ergens nog een bedrijf waar miljoenen/miljarden in omgaan waar geen enkele vorm van corruptie is? Ik hoop dat er iemand komt die het hard kan maken en daarmee het voetbal redt van de ondergang, echter schat ik die kans niet zo groot

Goh, wat een verassing. Jammer dat de stem van elk land even zwaar meetelt. Stemmen van grote voetballanden, die de Fifa bakken vol geld opleveren, zouden veel zwaarder moeten wegen dan die van voetbaldwergen.

Lol heel dat Azie en Afrika stelt geen moer voor in de voetbalwereld maar die zorgen er wel voor dat Blatter lekker verder kan gaan met het voetbal te vermoorden.

Fifa moet gewoon verdwijnen. Waar slaat dit toch op. Al die prutlanden gaan dan straks bepalen hoe normale fatsoenlijke landen met voetbal om moeten gaan.

7 april 2015 om 15:44

Wasr slaat dat nou weer op. Iedereen mag een stem hebben al kan je niet voetballen. Hij gaf afrika de wk wat had je anders verwacht

7 april 2015 om 15:53

Toonaangevende landen moeten de leiding hebben. Niet bananen republieken. Ik hoop dat het echt wordt doorgezet dat de Fifa wordt opgeheven. Dat Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Italie, Brazilie en Argentinie een front gaan vormen en uit de Fifa stappen.

7 april 2015 om 15:58

Je hebt gelijk iedereen mag een stem hebben, maar hun stem zorgt er wel voor dat het voetbal naar de klote gaat.

7 april 2015 om 16:10

Brazilie is een bananen republiek dus dat gebeurd niet. Dus volgens jou moeten bijv. Te rijken in een land meer te zeggen hebben dan de arme.

7 april 2015 om 16:12

Zonder hun was blatter het toch geworden. De bonden in Europa zijn netzo corrupt. Kijk gewoon al naar platini

7 april 2015 om 17:11

Als een familie van 50 man een familie dag heeft, vind jij dat de kinderen van 10 jaar of jonger een net zo groot stemrecht moet hebben als de volwassenen over wat ze gaan doen tijdens de dag?

Bespottelijk dat Afrika's stemmen net zo zwaar meetellen als die uit Europa. Veel van het geld in het voetbal wordt verdient in Europa terwijl Afrika praktisch niets bijdraagt maar vervolgens wel dat geld int van de Fifa. Dit laat precies het probleem van een democratie zien waarin degenen die betalen niets meer te zeggen hebben dan degenen die profiteren van die centen.

7 april 2015 om 15:46

Europa haalt ontzettend veel voetballers uit Afrika. Ze zijn armer is toch logisch dat ze dan minder kunnen betalen.

7 april 2015 om 15:53

Ja en? Het feit dat Afrika armer is betekent toch niet dat zij daarom maar zeggenschap mogen krijgen over wat er met geld gebeurd dat in Europa is verdient?

7 april 2015 om 16:13

Dus jij vind bijv hier in nl. Dat de mensen die meer belasting betalen meer macht moeten hebben dan de mensen die minder moeten betalen omdat ze minder verdienen.

7 april 2015 om 16:14

Trouwens europa verdient ontzettend veel geld door afrika weet je wel niet hoeveel afrikanen naar europees voetbal kijken of hoeveel europeanen afrikaanse voetballers halen.

7 april 2015 om 16:32

Alsof het aantal tv kijkers magisch veranderd in geld. Zo werkt dat niet. 10000 kijkers in Europa leveren zeker meer op dan 1 miljoen kijkers in Afrika. Of denk je dat de afrikaanse zenders veel geld neerleggen voor de tv rechten? Ook het percentage afrikaanse voetballers valt in het niets vergeleken met de Europeaanse.

7 april 2015 om 17:13

ZouMachine
Je laat toch ook niet iemand die net een mbo niv 2 diploma in techniek, een vliegtuig bouwen?
Dan laat je dat toch mensen doen die veel meer hebben geleerd en er verstand van hebben...
Zelfde als dat de FIFA zou gaan beslissen over regels in het basketbal :s denk logisch na, als 1 iemand zeggenschap heeft over de regels en wetten van een land/sport of wat dan ook, en je weet dat diegene de keuzes maakt alleen op basis van wie zijn zakken vult... Dan zijn dat geen objectieve keuzes!! Blatter zou met zij functie het voetbal op 1 moeten zetten... Niet zij eigen portemonnee!!
Dus ja nogal logisch dat veel mensen dit niet eerlijk vinden!!! En moet je je voorstellen dat landen als Spanje, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Brazilië, Argentinië, Italië en Portugal zeggen: FIFA bekijken jullie het maar met jullie wk, wij gaan een ander toernooit organiseren... Wie zou dan na een wk kijken zonder al die landen? Wat stelt het wk dan voor? Precies... Vrij weinig!
Dus ja ik ben het eens met veel mensen hier dat de hoogst geplaatste landen meer stemrecht krijgen, aangezien die meer het voetbal centraal zetten en niet Blatters MaffiosoPortemonee

7 april 2015 om 17:43

@zoumachine

Voetbal gaat niet over eerste-levens behoeften zoals dat nationale politiek dat wel doet dus je kunt de Fifa niet vergelijken met de Nederlandse politiek wat mij betreft. De Fifa is een zakelijke organisatie en in een dergelijke organisatie hoor je meer inspraak te hebben als je (veel) meer geld binnenbrengt.

7 april 2015 om 17:47

@zoumachine

is eigenlijk een ander discussie maar goed. feit dat we mogen meebeslissen over beleid in een democratie is voor een groot deel gebaseerd op het feit dat we belasting betalen en dat we dus mogen beslissen wat er met ons geld gebeurd. Ik vind dus inderdaad dat degene die betaalt, bepaald. het is toch logisch dat landen die veel meer bijdragen aan de sport, zowel financieel als sportief, ook meer hierover te zeggen hebben? Landen als Swaziland hebben evenveel te zeggen als Duitsland, Engeland, Brazilië etc. terwijl dit land niks bijdraagt aan de ontwikkeling van voetbal. Swaziland telt daarnaast nog niet eens 1,5 miljoen inwoners. Gevalletje doorgeslagen democratie

7 april 2015 om 18:19

Wat guccischoen zegt inderdaad. Het zou al iets eerlijker zijn als stemmen deels gewogen worden naar bevolking bijv (al zou dan Azie veel te veel macht hebben). In ieder geval is het duidelijk dat het huidige systeem belachelijk is.

7 april 2015 om 16:18

Oh ja, Afrikanen mogen natuurlijk geen zeggenschap hebben, omdat ze volgens jou niets bijdragen. Europese landen zijn het beste en zijn de enige die FIFA beleid mogen bepalen lmaoo

Heerlijk dit, FIFA is mondiaal....Europa is daar maar een onderdeel van, dus leer er maar mee leven dat niet alles om Europa draait.

7 april 2015 om 16:34

Misschien moet je eerst leren lezen. Tristan zegt duidelijk dit :

Bespottelijk dat Afrika's stemmen net zo zwaar meetellen als die uit Europa

Let op het net zo zwaar. Ze mogen wel een stem hebben, alleen onzin dat die net zo zwaar meetelt. Vergelijk het met een gezien die op vakantie gaat. De kinderen hebben dan wel een stem maar die weegt amper mee. Zo zou het hier ook moeten zijn.

7 april 2015 om 16:50

Hoezo is het onzin dat die net zo zwaar meetellen?

Nederlanders mogen vanaf hun 18e stemmen. De stem van groepen mensen die minder bijdragen aan de samenleving telt toch nog net zo zwaar mee als die van de rest

Deal with it, Europa is niet het centrum van de wereld.

7 april 2015 om 16:58

Europa is wel het centrum van de voetbalwereld. Zal het ook altijd blijven. Het is onzin dat een continent dat zo weinig bijdraagt wel zo'n grote stem heeft. Dat hele zooitje flikkert ineen zodra de Uefa ermee stopt. Dat terwijl de Uefa er niets van voelt als de CAF ermee stopt.

Het stemsysteem is dan ook niet perfect he?

Als ik dat zooitje zie wat de Afrika cup heeft en als ik zie hoe de Afrikaanse landen er niets van bakken op het WK dan kan ik er heel goed mee dealen hoor.

7 april 2015 om 18:21

@israeli

Kerel je kunt toch lezen? Ik zeg nergens dat Afrika geen stem mag hebben, maar alleen dat het idioot is dat Afrika als continent meer macht heeft dan Europa terwijl Europa het voetbalcentrum van de wereld is.

Hopen dat die nog eens wat harder van een podium af valt

7 april 2015 om 15:29

Hahah toch bizar hoe dit zo door kan blijven gaan

7 april 2015 om 15:36

Het is volgens mij wachten tot deze man inderdaad zo hard valt, dat hij in een bejaardencentrum terecht komt, voor hij stopt met het binnenharken van miljoenen. Waarvoor doet deze man het eigenlijk nog?

7 april 2015 om 15:59

Prestige...hij wilt naar de volgende level.

Welke 5% denk na al die corruptie en fouten van Blatter en consorten dat het goed is dat die gluiperd aanblijft.

Werkelijk iedereen met een voetbalhart heeft een hekel aan Blatter, werkelijk iedereen wil hem voorgoed weghebben. Maar in zijn eigen corrupte wereldje kan hij zolang blijven zitten tot hij de pijp uit gaat of totdat zijn geld op is.

7 april 2015 om 15:47

Nou er zijn genoeg Afrikanen die het willen hij gaf hun hun eerste wk. Daar zijn ze h eeuwig dankbaar

7 april 2015 om 16:14

Vind ik geen reden om op iemand te stemmen. Je moet toch naar de toekomst kijken en niet wat iemand 5 jaar geleden heeft gedaan, want voor de toekomst van het voetbal is Blatter het slechtste wat je kan overkomen.

7 april 2015 om 16:15

Ja zolang hij ze betaalt gebeurd er niks. En die man gaat toch wel dood of met pensioen ov3r 5 jaat

7 april 2015 om 16:20

Met pensioen zal hij nooit gaan denk ik en wachten op zijn dood duurt me iets te lang.

7 april 2015 om 18:34

Dan los je het zelf op lacazette was laatst toch een tv programma op waaruit bleek dat een AK-47 makkelijk te krijgen was.

On: deze man moet toch echt weg. Er moet gewoon niet 1 leider maar een groepje mensen komen die elkaar controleerd zoals in de trias politica.

Hoezo is "afrika gek geworden" en "gaan ze al overstag bij het zien van een paar dollartekens"?
Natuurlijk! De levensstandaard is daar vele malen lager dan hier! Wij hebben vanuit hier makkelijk praten! Verder ben ik het er ook absoluut niet mee eens dat hij het voetbal kapot zou maken. Corrupt is hij zeker, maar het voetbal kapot maken? Corruptie, helemaal in gebieden buiten Europa en de VS is gewoon doodnormaal. Hate the game, don't hate the player.

Belachelijk dat een stem van landen als met alle respect Malawi, Eritrea, Yemen, Nepal en noem maar op even veel waard zijn als die van Brazilie, Duitsland etc. Hij blijft gewoon tot zijn 84ste voorzitter van de Fifa. Zal mij niet verbazen als die kerel dat nog meemaakt ook!

7 april 2015 om 16:16

Ja hier is dat toch ook zo arme mensen hun stem is even veel waard als een rijke.

8 april 2015 om 10:58

Dat valt niet eens te vergelijken met wat jij zegt.

Nog even vol houden mensen, de natuur verlost ons binnenkort van dit drama.

En dan is het ook gedaan met afrika en azie. Laat ze dan maar flink boeten voor die corruptie. Niks extra plaatsen vopr het wk. Azie en afrika leveren maar een plek in.

Helemaal gehad met die schijtcontinenten waar de ellende heerst. En iedereen omkoopbaar is.

Het is toch lachwekkend dat landen die niet eens een voetbalstadion hebben een evengrote stem hebben als bv Italie? Of Duitland?

Multi wereldkampioenen... Hebben geen reet te zeggen, de beslissingen worden genomen door de zimbabwes en verwegistans.

Het voetbal wordt gegijzeld door een soprano figuur en een hele berg niet voetbal landen.

7 april 2015 om 16:19

Hoe kan je blij zijn met iemand die dood gaat. Ben jij ziek in je hoofd ofzo. Hier is dat ook zo stem van een arme is gelijk aan die van een rijke. Of wil je de democrarie afschaffen.

7 april 2015 om 16:58

@zoumachine heb het met je te doen weet je dat je probeert mensen beetje een moreel besef te geven maar het lijkt tevergeefs. De 1 vind het niet erg dat iemand dood gaat om voetbal te redden, de ander voelt zich superieur en wilt dat het stemsysteem aangepast gaat worden. Corruptie heb je overal en niet alleen in Afrika.

Dit lijkt me toch niet echt nieuws. De tegenstanders doen gewoon voor de show mee. Als zij zich nou eens allemaal verenigen en achter één kandidaat gaan staan. Ik heb al mijn hoop gevestigd op het onderzoek van de FBI. Er moet toch zat te vinden zijn zou je zeggen..

Hoezo vind 6% dat goed voor het voetbal?

7 april 2015 om 16:17

Trolls

Je krijgt wat je verdient he....een rotte voetbalwereld verdient een rotte voorzitter.
Al iets bekend over dat Amerikaanse rapport? dat zou ook nog steeds boven tafel komen!

het word gewoon wachten tot ie omvalt joh, verder niks aan te doen.

De vraag is of Blatter een 5de termijn overleefd! De man bijna 80 jaar oud!!! Wat moeten we met zo iemand??!!!

Toch vreemd dat een gedegen onderzoek (resultaat van misschien) naar vermeend corruptie ed nog altijd uitblijft..

Ouwe hond!!! Corrupte viezerik is het. Echter denk ik dat die de 5 jaar niet gaat halen. Denk dat die man dan wel tussen 6 marmeren planken ligt met diamanten handvaten.

Het blijft belachelijk dat een bananenrepubliek net zo veel stemrecht heeft als Engeland, Spanje, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Brazilie en Argentinie die zoveel voor het voetbal betekenen.

Ik vind dat ze gewoon moeten kijken naar de Coeffientielijst per land. Nummer 1 Duitsland heeft bijvoorbeeld 100 punt als stem en Rwanda maar 1 punt...

7 april 2015 om 23:07

Haal Nederland snel uit dat rijtje. Uruguay betekent nog meer dan NL. NL is geen wereldkampioen. Die andere landen hebben in idd veel voor het voetbal betekent

8 april 2015 om 13:30

Daar verschillen wij behoorlijk over.... Nederland staat 5e op de Fifa lijst en Uruguay 8e..

Vind dat je moet kijken naar de prestaties en klassering nu niet van 1930.

Wat maakt iedereen zich toch druk.
Wat kan jullie het nou schelen wie voorzitter is .
Die Blatter heeft het voetbal wereldwijd alleen maar groter gemaakt - prima toch ?
Boeit mij niks .

Ik vind de UEFA veel erger.

Met hun abnormale prijzengelden trekken ze alle competities scheef en maken ze een Europese top 15 die de komende jaren alles gaan verdelen .

De restjes gaan naar kleine landen , maar zelfs dat is nog zoveel dat die nationale verschillen ook enorm worden .
Alle spanning verdwijnt zodoende .

Ik durf te wedden dat Marokko absoluut niet op Blatter stemt, als 1 van de weinigen (zo niet enige) binnen de CAF.
Dat Blatter vindt dat de CAF goed heeft gehandeld richting Marokko inzake afgelopen Africa Cup terwijl het CAS anders van mening is zegt genoeg!!

Of het allemaal eerlijk is of niet, het is belachelijk dat èèn persoon, de voorzitter zoveel invloed heeft op de grootste sport ter wereld, tijd voor democratie?

De arme Afrikaanse landen weten dat ze met Sepp aan de macht gewoon weer mooie bonussen onder de leden van de bondsdirecie kunnen verdelen en die paar ton p.p laat je toch niet lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren