Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Jonk spreekt kraakheldere taal over eventuele terugkeer bij Ajax

Laatste update:

Wim Jonk sluit niet uit dat hij ooit terugkeert bij Ajax, zo zegt de 57-jarige Volendammer aan tafel bij Rondo. De voormalig middenvelder speelde tussen 1988 en 1993 in het shirt van de Amsterdammers en werkte tussen 2011 en 2015 in de jeugdopleiding van de club. Wel laat Jonk duidelijk weten dat een terugkeer bij Ajax pas aan de orde is indien de rust is wedergekeerd in de Johan Cruijff ArenA.

Jonk zegt met een schuin oog mee te kijken naar wat er in Amsterdam aan de hand is. “Al het overzicht is weg. Er zijn ontzettend rare fratsen gebeurd in de laatste jaren. In dat soort gevallen kom je weer terug op het standvastig volgen van visie en beleid.” Jonk noemt zijn oude club Inter als een mooi voorbeeld. “We gaan straks naar Inter kijken, daar gebeuren nu weer mooie dingen omdat er een team aan het bewind is.”

Volgens de 48-voudig international is er een groot verschil tussen Ajax en Inter. “Daar is eenheid. Als dat er is, zie je op termijn weer successen ontstaan. Bij Ajax is het weer hommeles”, aldus Jonk, die heeft meegekregen dat zijn naam weleens valt in Amsterdam. “Namen worden altijd genoemd, dat weet je als je daar gezeten hebt. Ik heb daar een mooie periode gehad, maar ben ook met slaande ruzie weggegaan.”

Jonk maakt duidelijk dat er momenteel niets speelt. “Het is niet aan de orde, want er is geen overzicht. Niemand weet wat de plannen nu echt zijn. Of ik overzicht wil creëren? Er zal eerst overzicht moeten zijn en dat is er nu nog niet.”

“Wat gebeurt er met Kroes? Wat zijn de plannen precies? God mag het weten. Ik kijk wel wat er op me afkomt”, gaat Jonk verder. “Of het nu Ajax is of een andere club. Het gaat erom dat er iets komt waar je plezier in hebt en energie uit haalt."

FC Volendam


Het boek bij FC Volendam, waar Jonk de afgelopen jaren werkte als trainer en directeur profvoetbal, is wel definitief gesloten. “Nee, zeker niet”, zegt Jonk gedecideerd. “Ik heb daar op dit moment geen enkel gevoel bij. Er is zoveel gebeurd. We hebben met elkaar onze nek uitgestoken, ook Jan Smit en andere mensen. Als je dan zo met mensen omgaat, kan dat niet waar zijn...”

“Helaas gebeurt dit ook bij andere clubs”, gaat Jonk verder. “We hebben dit in het verleden ook bij Ajax meegemaakt, tijdens de hele revolutie met Cruijff. Toen heb ik ook nog aan tafel gezeten bij Marco (van Basten, red.) thuis.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Vandaag: -Wel laat Jonk duidelijk weten dat een terugkeer bij Ajax pas aan de orde is indien de rust is wedergekeerd in de Johan Cruijff ArenA-

Ajax: Wim, zou jij trainer willen worden?

Morgen, Jonk: Natuurlijk! Prachtige club en als je daar aan de gang kunt zeg je geen nee. Hun visie sprak me aan.

23 april 2024 om 08:14

Wim jonk nog altijd beter wat er nu zit.

Die man moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Die is echt gaan geloven dat hij het wiel opnieuw uit heeft gevonden, maar vertrekt overal met gezeur en problemen. Als club moet je zo'n kerel helemaal niet willen. Vooral ook omdat je voordat je het weet gerund wordt door een commerciële partij.

23 april 2024 om 07:41

Moet je kijken waar volendam stond toen ie daar kwam en toen ie vertrok. En welke kant ze nu weer op gaan....die man kan echt wel wat hoor.

23 april 2024 om 07:48

Heb je enig idee hoeveel geld daarbij moest? Dat ging om meerdere miljoenen. Doe dat bij redelijke KKD-club en ze promoveren ook. Toch wel een belangrijk detail in dat 'succes'.

En dan doen alsof alles op rolletjes liep, terwijl Volendam min of meer gered is door een jeugdtalent die er al liep. Volendam haf niet voor niets flinke tekorten. Zonder de transfer van Van De Ven naar Tottenham hadden ze serieuze financiële problemen gehad.

23 april 2024 om 08:02

Sirius, ik denk dat Ajax er ook weer geld in gaat pompen om er bovenop te komen, of denk je dat er een tovenaar komt die het gaat doen met wat er nu rondloopt?

Ajax spendeert toch relatief ook meer dan de gemiddelde eredivisie club. Geef dat geld aan Heerenveen en ze klimmen wat plaatsen, mits een fatsoenlijke trainer, want zie Ajax….

23 april 2024 om 08:11

@Yoda - Maar die gaan dat niet met geld doen wat er niet is en wat ook niet in de boeken gaat als toekomstige zekere inkomsten. Dat heeft dat Team Jonk wel gedaan bij Volendam. Dat zou een keer vreselijk mis zijn gegaan. De club is al door het oog van de naald gekropen, nota bene omdat een eigen jeugdexponent doorverkocht werd. Anders had Volendam nu acute financiële problemen gehad; een miljoenentekort. Dat is voor zo'n club enorm en catastrofaal.

23 april 2024 om 08:41

Je heb helemaal gelijklag niet aan visie Jonk maar aan de miljoenen . Kijk naar Nac Breda/ado ook miljoenen tegen aan gepompt en gelijk terug naar de Eredivisie en een hele goede jeugdopleiding neergezet oh wacht....

Tuurlijk helpt geld maar visie loos met geld smijten betekent niet direct succes. Jonk heeft door de hele club verbetering gebracht en ja met enig risico wat goed heeft uitgepakt. En alles is door 1 poppetje te niet gedaan je ga nu weer de afgrond in en dat clubje zie ik de komende 10 jaar niet terugkeren.

23 april 2024 om 09:03

Je hoeft niet voor miljoenen spelers te kopen en zeker geen spelers die niet eens in het team passen. Ajax meent altijd te moeten kopen maar je zou ook eens een keer een speler kunnen huren. Hebben Psv en Feijenoord ook gedaan en daarmee halen ze nu wel steeds de CL en de inkomsten die daarmee samenhangen. Ajax moet beginnen met de wederopbouw van de jeugdopleiding en daar goede trainers voor halen. Dan gaat het een aantal jaren duren maar dan gaan er uiteindelijk weer bruikbare spelers doorstromen. Daarnaast moet je nu heel veel spelers verkopen (gelukkig zit Mislintat bij Dortmund en die koopt graag) en daarnaast goed inkopen en mogelijk spelers proberen te huren. Daarmee overbrug je dan een stuk tijd en hou je controle op je begroting en uitgaven.

23 april 2024 om 12:32

De man kan inderdaad wel wat. Heeft een visie en de contacten. Alleen jammer dat de plannen megalomaan werden. Om de plannen te bewerkstelligen werd een zingende marionet aan het hoofd gesteld. Het plan was om de juridische structuur van Volendam te wijzigen naar een b.v. zonder toezicht van een RVC. Een soort handelshuis met een proflicentie. Nee bedankt. Geen zin in een ADO of Vitesse verhaal. We zijn 9 x gepromoveerd zonder Wim en 1x met. Lukt vast nog wel een keer!

23 april 2024 om 16:06

Geld smijten? Zit jij te denken aan Jonk als TD? Ik dacht aan Jonk als trainer en die smijten doorgaans niet met geld. Die mogen wel vanalles willen. Maar als trainer geloof ik dat hij visie heeft ja. En daarnaast dan een team (laten we die dan geen Team Jonk gaan noemen) dat ook wat logisch tegengas kan geven.

Dat team Jonk het bij Volendam goed heeft verprutst, dat geloof ik wel, maar dat was dan ook het team. Net zoals dat team van mannen het bij Ajax hebben verknoeid door geld over de balk te gooien idd.

23 april 2024 om 21:50

@fcvd44: twee keer. In '86 ook al met hem als speler

23 april 2024 om 07:47

Een echte Cruijff adept en voetbal man weigeren bij Ajax dat door ego's bestuurd wordt...heel slecht idee. Nee man, bij Volendam krijgt hij nu z'n gelijk en ook bij Ajax past hij uitstekend. Laat Ajax weer een voetbalclub worden zeg. Altijd welkom.

23 april 2024 om 08:06

Hoe heeft hij bij Volendam zijn gelijk gehad? Hij deed niet voor niets afstand van de transferpercentages. Dat deed hij echt niet uit liefde voor Volendam hoor...

De man heeft een mooie voetbalvisie en kan dat vertalen naar het veld, maar de man is een ongeleid projectiel die overal voor problemen zorgt. Z'n CV spreekt daarin ook wel boekdelen, want hij is al wat jaartjes actief.

Misschien moet je je verdiepen in de risico's die bij Volendam zijn genomen. Kwestie van tijd totdat het enorm mis zou gaan; geld uitgeven dat er eigenlijk niet is met de verwachting dat je dat ergens wel weer terugverdient. Geen club is daar ooit mee weggekomen.

23 april 2024 om 08:20

Bij Ajax was het Jonk die geld in de jeugdopleiding wilde hebben. Terwijl Overmars, vd Sar en Bergkamp meer naar de aankopen van buitenaf wilden. Wanneer die visie teveel uit elkaar ligt, zul je botsen en uit elkaar gaan. Jonk zat wat dat betreft dichter tegen Cruijff aan en is regide in die visie (net als Cruijff?). Dat is niet vaak een goed recept voor samenwerking.
Wanneer je als Ajax wel die visie wilt gaan volgen met zijn allen (lijkt me sterk met van Gaal), dan kun je kiezen voor Jonk.
Zo niet, dan moet je verder kijken.



Blijf lekker weg aub. Heeft veel kwaliteit, maar overal breekt ook de ellende uit. We willen rust in de club, geen doldwaze Jonk die furieus is omdat de TD een linksback haalt en er in de onder 12 een talent speelt of iemand 433 met de punt naar voren ipv achter speelt. Lekker weg blijven.

Mensen hebben echt geen idee wat voor ellende je binnen haalt, als je deze man aanstelt.

zijn de mensen soms vergeten hoe hij bij Ajax is weggegaan, volgens mij met een hoop gezeur, de man heeft een voetbal visie en zijn wil is wet een echte team player is het gewoon niet.

23 april 2024 om 09:06

Die voetbalvisie is wel de visie van Cruyff. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer die lijn destijds was gevolgd, je nu deze hele heisa niet gehad had. Dan was er namelijk niet voor 110 miljoen aan rotzooi gekocht, maar was er kwaliteit gewoon vanuit de eigen jeugdopleiding ingestroomd.

23 april 2024 om 14:34

Ja en dan had Ajax het succes van '18-'19 niet meegemaakt omdat het dan nooit was gebeurd dat Ajax Tadic voor zoveel geld gehaald had, Blind teruggehaald voor 17,5 miljoen en een voor die tijd en plaats enorme transfersom voor de onbewezen David Neres had neergelegd. Frenkie en De Ligt kunnen wel uit de jeugdopleiding komen, ook zij waren onmisbare schakels die het succes mogelijk maakten.

Als ze niet ooit gestopt waren die visie zo rigide te volgen hadden ze überhaupt geen 110 miljoen gehad om over de balk te smijten dus nee dan was dat van afgelopen zomer inderdaad niet gebeurd.

Cruijff was een groot visionair en een tacticus die zijn tijd ver vooruit was, maar zo makkelijk over te zetten is dat allemaal niet, zeker niet als die visie niet eens Cruijffs eigen visie is maar de interpretatie van Wim Jonk. Jonk mocht dan wel een favorietje van Cruijff zijn, Wac79 heeft helemaal gelijk dat die man niet zo'n best track record heeft. Hij had Volendam financieel Vitesse achterna gestuurd als hij zijn zin gekregen had. Mislintat en hij waren misschien goede tegenpolen geweest, misschien moet je ze allebei wel willen bij Ajax; heb je wel weer twee sterke persoonlijkheden in je technisch hart in ieder geval

Dit vind ik altijd mooi he. Pas als de rust is teruggekeerd. Wij hebben mensen nodig die tijdens de storm durven instappen.

Als club rendeer je goed als je in balans bent.

Balans tussen talent en gearriveerde spelers
Balans tussen geld op de bank en op het veld
Balans op het veld tussen aanval en verdediging
Balans tussen investeren en opleiden

En dat allemaal vanuit de gezamenlijk gedragen voetbalvisie.

Balans betekent soms geven en soms nemen. Soms jouw mening doordrukken en soms goed luisteren en de ander iets geven.

Ik ben overtuigd van de voetbalvisie van Wim Jonk. Ik ben er ook van overtuigd dat deze visie enorm goed bij het DNA van Ajax past. Waar ik minder van overtuigd ben is de capaciteit van Wim Jonk om soms te geven. Soms te slikken dat hij even niet zijn zin krijgt. Met een 'my-way-or-the-highway'-mentaliteit weet je dat het avontuur vroeg of laat toxic gaat eindigen.

Weet nog steeds niet wat er precies gebeurd is met Jonk, Bergkamp en veel anderen. Komt maar heel weinig naar buiten afgezien van enorm kinderachtige meningsverschillen en ego’s…

Gaat overal met slaande ruzie weg, precies wat ajax nodig heeft

Liever vandaag dan morgen. Mensen klagen wel over onrust en conflicten, maar onder de streep levert Jonk altijd als hoofd opleidingen. Dat verhaal over van de Ven is ook typisch Jonk. Verstand heb je, of heb je niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren