Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Willem II neemt direct na derbyverlies afscheid van vijfde trainer in 2,5 jaar

Laatste update:

Willem II heeft Reinier Robbemond ontslagen, zo melden de Tilburgers via de clubkanalen. Aanleiding voor de breuk is het 'uitblijven van sportieve resultaten' waarbij er 'geen vertrouwen is dat dat alsnog gebeurt'. Robbemond nam het vorig jaar december over van trainer Kevin Hofland. Met het ontslag van Adrie Koster, Fred Grim, Hofland, Robbemond en het niet-verlengde contract van Zeljko Petrovic moet de Keuken Kampioen Divisie-club op zoek naar de zesde trainer in 2,5 jaar tijd.

Technisch directeur Teun Jacobs licht in een verklaring zijn beslissing om Robbemond te ontslaan toe. "Reinier heeft in een sportief zwaar jaar de verantwoordelijkheid genomen en afgelopen seizoen veel punten behaald met Willem II. Het doel voor dit seizoen was terug te keren naar het DNA van de club, 1-4-3-3 en attractief voetbal. Helaas zien we geen sportieve verbetering en hebben we besloten dat onze wegen scheiden. Ik wil Reinier bedanken voor de prettige samenwerking en zijn inzet voor de club en wens hem veel succes voor de toekomst."

Woensdag lieten de supporters van Willem II al hun onvrede blijken over de trainer en het bestuur. Zij hingen bij een protestactie spandoeken op die het vertrek van Robbemond eisten. Ook Jacobs, algemeen directeur Martin van Geel en directielid Jos de Kruif worden als schuldigen aangewezen. "Met Van Geel, Jacobs en Robbemond aan het roer, bereiken we geen ene moer", is een van de leuzen die de Willem II-aanhang op de spandoeken plaatste.

Willem II eindigde vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie op een teleurstellende vierde plek nadat het in het seizoen 2021/22 uit de Eredivisie degradeerde. Robbemond nam het stokje over van Hofland, die tevens na een verloren derby tegen NAC ontslagen werd, over en haalde in 21 wedstrijden 44 punten binnen voor de Tilburgers. In de eerste ronde van de play-offs om promotie ging hij met zijn ploeg met 3-2 onderuit tegen VVV Venlo, nadat de Tilburgers eerst nog op een 0-2 voorsprong kwamen.

Voor de wedstrijd tegen MVV Maastricht aankomende vrijdag neemt de huidige technische staf het stokje over van Robbemond. Dat betekent dat assistent-trainer Peter van den Berg als interim-coach zal fungeren totdat de ploeg een nieuwe coach heeft aangesteld. De Tilburgse club is namelijk voornemens om die te zoeken, laat het weten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Prima club voor Jean-Paul van Gastel met Jean Paul Rison als assistent om in te stappen

5 september 2023 om 13:45

Silberbauer is ook beschikbaar!

5 september 2023 om 14:07

@bundy: misschien qua niveau, niet qua huidige situatie.

5 september 2023 om 14:25

JP van Gastel speelt volgens mij 541 en dat ga je in Tilburg niet meer redden. Die formatie is vorig jaar en door Van der Looi echt vervloekt.

5 september 2023 om 14:37

Jean Paul de Jong zit ook nog zonder club volgens mij.

Willem ll is echt flink afgezakt zeg sinds dat coronaseizoen waarbij ze op de 5e plek eindigde in de Eredivisie. Adrie Koster deed echt wonderen voor Willem ll. Nu is er echt niks meer van over en zitten ze te bungelen in de KKD. Het bestuur moet echt naar zichzelf gaan kijken als je zoveel trainers hebt gehad.

5 september 2023 om 14:24

Ja TM en AD plus eigenlijk de RvC moeten er uit. Maar goed dat kan niet tegelijkertijd. Dus nu trainer hoop snel de TM Jacobs en dat later RvC en van Geel (hoop in dezelfde volgorde) pas dan kunnen we de boel pas echt weer gaan opbouwen.

5 september 2023 om 14:33

Hun beste man Joris Mathijsen zit nu gelukkig bij onze club en heeft een zeer mooie selectie bij elkaar gekregen

5 september 2023 om 15:32

Ze hadden toen wel echt een sterke selectie voor Willem II begrippen met Pavlidis, Tresor, Tsimikas o.a.

5 september 2023 om 15:43

Klopt ook daarvoor Isak toen. Dat was echt indrukwekkend voor een club als Willem ll destijds.

5 september 2023 om 20:04

Ja heel jammer vind willem 2 een hele mooie club met fanatieke aanhang (zelfde als Nac overigens) maar wat maken hun er allemaal een zooitje van..

6 september 2023 om 00:42

Van Geel moet ook gewoon de handdoek in de ring gooien. Hij is echt wel een goede technische directeur en kan op Eredivisie niveau met een beperkt budget een goede selectie neerzetten. Nu vist hij in een vijver waar hij waarschijnlijk helemaal niet de contacten heeft en het budget daarvoor te klein is.

Als je 5 trainers verslijt in 2,5 jaar ligt het probleem niet bij de trainer. Dan moet er simpelweg gekeken worden naar de mensen die de selectie/trainers en het beleid bepalen.

5 september 2023 om 17:45

Van Geel en Jacobs zullen ook nog wel weg gaan.

6 september 2023 om 14:54

@ajaxrkc33, ja, vertrek Jacobs is ook al aangekondigd inmiddels

gisterenavond werden er al spandoeken opgehangen bij het stadion waar de supporters het vertrek van Van Geel, Teun Jacobs en Robbemond eisen. Vanavond om 17.00 verzamelen supporters bij het stadion.

Robbemond ontslaan is niet de oplossing zolang van Geel en Teun Jacobs blijven zitten. Van Geel heeft er een puinhoop van gemaakt maar kijkt nooit naar zichzelf.

Wel hopen dat ze de TD en Van Geel laten zitten. Dan kunnen we nog jaren genieten van een worstelend Willem Ii.

Maar even zonder dollen. Het maakt niet uit welke trainer je hier op zet, die is echt niet beter dan het materiaal dat hij krijgt. Ik ken zeker niet alle W2 spelers, maar als je zo'n dikke CV ziet met een draaicirkel van een vrachtwagen en zeker 10 kilo overgewicht, dan vraag ik me oprecht af waar die op gescout is.

5 september 2023 om 14:01

Gelukkig gaat het bij NAC een stuk beter. Pierre in de RVC en zijn goede vriend Lokhoff als assistent trainer. Je hoeft geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben om te weten dat Van Hooijdonk en Lokhoff alles binnen NAC bepalen en daarom hun vriendje Hyballa hebben aangesteld.

5 september 2023 om 14:09

Tja.. dat kan heel cynisch overkomen van je maar voorlopig hebben ze het in Breda daarmee toch wat beter voor elkaar dan in Tilburg.

5 september 2023 om 14:38

Het gaat inderdaad het stuk beter.
Afgelopen zomer is er -zo op t eerste gezicht- prima ingekocht en het elftal dat er nu staat is een heel stuk sterker dan dat wat er stond.
Ik ben blij dat jij het ook ziet.

De punten worden op het veld verdeeld, en niet in het pluche van de RvC.

Het maakt niet zoveel uit wie er in de RvC zitten (en dat zijn bij W2 volgens mij ook een stel lieden die niet weten of er zand of lucht in een bal zit, maar dat terzijde)

5 september 2023 om 14:22

maar die Behounek waar je het over hebt is wel een hele goeie verdediger. Ja tegen jullie was ie slecht, zoals de rest van het elftal maar die 3 potje daarvoor was ie een van de beste spelers op het veld. Hij is traag wat een probleem is maar was vaste basisspeler op het hoogste niveau van ostenrijk wat ik toch wat hoger in schat als de KKD. Jacobs heeft verkeerd ingekocht maar dit is een goude zet! nogmaals met een zwakke prestatie zondag maar goed wie niet bij ons.

Toch altijd komisch dat er op een gegeven moment geen lampje gaat branden. Als je vijf trainers moet ontslaan in 2,5 jaar tijd, weet je in ieder geval zeker dat het niet aan de trainers ligt. Dan heb je gewoon een volledig incapabel (technische) directie. Ze zullen het zelf ook vast wel weten, maar die stellen hun eigenbelang boven dat van de club.

Dit besluit kon niet zondag? Alsof t resultaat in t vervolg van de wedstrijd nog was gaan veranderen. Buiten alles om vind ik dit naar de mens toe wel heel laag.

Inhoudelijk geen idee hoe dit t verder doet

Dus je laat de trainer eerst een, op voorhand, kansloze 40 minuten afwerken op dinsdagochtend en daarna mag hij gaan..
Waarom niet gelijk na zondag.. dan hadden ze er wellicht nog wat meer van gebakken...

Overigens wel eens met wat anderen zeggen.. je moet je als beleidsbepalers toch achter de oren krabben als je in 2,5 jaar tijd 5 trainers verslijt...
Misschien wat beter spelersmateriaal, dat wil doorgaans ook weleens werken..

Werd er een aantal jaar geleden nog gelachen vanuit Tilburg naar Breda... nu is het omgekeerde minstens het geval... Hoe een club die het zo goed voor elkaar had zo is afgegleden naar een trainers kerkhof.

eerst zeggen dat ie het goed heeft gedaan vorig seizoen en nu al na paar wedstrijden de laan uit sturen. zoveel trainers binnen zo'n korte tijd.....kijk eens in de spiegel als bestuur zijnde. Maar ik denk dat ze elkaar daar "dekken"...

had hij niet na de gestaakte wedstrijd weggestuurd kunnen worden? dit slaat nu echt nergens op, alsof als ze dit hadden weten om te draaien hij had mogen blijven zitten.

Dit was toch die man van de 5-1 tegen PSV?

6 september 2023 om 23:34

Ja dat klopt en 5-0.

Steijn kunnen ze ophalen bij Ajax, we hebben hem niet meer nodig omdat hij niet met Minslintat kan werken!

Ze staan 2 puntjes achter plek 3.

Blijkbaar zochten ze een reden om hem buiten te gooien, want zo slecht zijn de resultaten niet. Op deze pot na.

Lijkt zo wel op FC Utrecht, ook een trainers kerkhof!

Eigenlijk is het heel simpel. Het hele gelazer is begonnen toen van Geel terugkeerde met al zijn wijsheid. Vanuit het pluche neerkijkend. Vanaf dat moment is het alleen maar slechter gegaan. Er lopen praktisch geen spelers rond die in de KKD het verschil kunnen maken. Oosting misschien. De eis en wens van het geweldige fanatieke publiek wordt niet ingewilligd. Te veel middelmaat op het veld. Daar kan een trainer geen topploeg van maken. Wat is er gebeurd met de ijzervreters, de stoere mannen? En dan enkele spelers met extra kwaliteit. Nu is Willem II echt het Ajax van het zuiden. Bestuurlijk zwak en een spelersgroep die niet mee kan doen voor de prijzen. Dat gun je de supporters toch niet.
Al moeten die zich natuurlijk wel beter gedragen tijdens de wedstrijden. Dus iedereen in de spiegel kijken. Misschien Alfons Groenendijk weer eens uitnodigen???

Tja, een correcte beslissing, maar er zullen toch wel wat meer mensen plaats moeten gaan maken. Slechte selectie, geen vizie, slecht beleid. Het bestuur mag wel eens plaats gaan maken.

6 september 2023 om 14:55

Inmiddels ook Jacobs weg, dat lijkt me helemaal terecht. Nu vooral Van Geel nog en dan kan hopelijk het opbouwen weer beginnen.

Welke trainer gaat hier nu zijn vingers nog aan branden. Het bestuur moet eens goed in de spiegel kijken en bepalen of zij wel capabel genoeg zijn om een bvo te leiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren