Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Wesley Sneijder is toegelaten tot prestigieuze Harvard University

Maandag, 18 september 2023 om 21:40Jeroen van Poppel • Laatste update: 22:14

Wesley Sneijder gaat een managementopleiding volgen bij twee gerenommeerde universiteiten, zo meldt de Oranje-recordinternational zelf in Veronica Offside. Sneijder is toegelaten tot de Nyenrode Business Universiteit en de bekende Amerikaanse Harvard University. "Daarmee kan ik straks beide kanten op: een managementfunctie of een functie als hoofdcoach", zegt Sneijder.

Sneijder is al een tijdje zoekende naar een nieuwe rol in de voetballerij. De oud-middenvelder sprak met Maurice Steijn over een functie bij Ajax, maar voorlopig lijkt dat van de baan. Sneijder zal de komende maanden druk zijn met twee opleidingen. "Ik ga een leiderschapsopleiding volgen aan de Nyenrode Business Universiteit. Ik ben een aantal jaar geleden om die reden begonnen met de trainerscursus bij de KNVB. Ik wilde daarin begeleid worden, dat was toen niet mogelijk." Sneijder stopte omdat de KNVB geen trainerscursus op maat wilde aanbieden.

De Nyenrode-opleiding staat volledig los van sport. "Het heeft echt met management te maken", legt Sneijder uit. "Hoe word je een echte leider? Dat wil ik wel uit gaan zoeken, door middel van zelfreflectie en ook feedback van anderen. De opleiding is een praktijkvorm. Je werkt in groepsverband. Dat sprak me heel erg aan. Het duurt in totaal een aantal maanden. Het zijn een aantal blokken van twee dagen, en dan weer even een tijdje niet."

Sneijder gaat niet één, maar twee opleidingen tegelijk volgen. "Ik ben daarnaast toegelaten tot Harvard. Nyenrode is de praktijk en dit is de theorie. Dat is online, ook in een andere taal. Dat vind ik belangrijk. Als je straks internationaal wil gaan, dan heb je dat gewoon nodig." Sneijder verwacht tot ongeveer april 2024 bezig te zijn met de studies.49 reacties (laatste reactie door frankiey)

Dat zijn dus gewoon cursussen voor rijke mensen met weinig echte toegevoegde waarde behalve het feit dat het hoog aangeschreven universiteiten zijn, want met alle respect, Sneijder en Harvard, ik kon het mij al niet helemaal voorstellen.

18 september 2023 om 21:52

Precies, dit zijn geen opleidingen maar cursussen voor te rijke mensen. Die laten iedereen toe zolang ze maar betalen. Kop van het artikel klopt dan ook eigenlijk niet.

19 september 2023 om 13:09

Zo rijk hoef je hier niet voor te zijn hoor. Ik heb zelf ook een online cursus bij de Harvard Business School gedaan en dat was ongeveer 2500 euro, wat volgens mij het tarief voor de meeste cursussen is.

De titel laat ook denken dat het een hele prestatie is om tot deze cursussen toegelaten te worden, wat zeker niet het geval is. Het klopt in theorie wel, omdat ze je aanmeldig beoordelen, maar ik ken niemand die geweigerd is.

Wanneer het daadwerkelijk om een MBA zou gaan, dan zou het veel meer een verdienste zijn, maar dat gaat hier niet op.

18 september 2023 om 21:52

Toch vreemd dat het hoog aangeschreven is en volgens jou inhoudelijk nietszeggend. Lijkt mij sterk. Desondanks doet Sneijder op Harvard mij denken aan het langverwachte deel 2 van de film How High. Overigens een fantastische film!

18 september 2023 om 22:01

Het klopt wel hoor. Als universiteit hoog aangeschreven, dit soort cursussen nietszeggend. Helemaal nietszeggend zou ik trouwens niet zo schrijven, er zal vast prima info voorbij komen. Maar dit is alleen maar bedoeld om mensen met geld en zonder verstand aan interessante papiertjes te helpen.

18 september 2023 om 22:01

Het is niet hoogaangeschreven maar heeft het imago van hoogaangeschreven omdat het de Harvard naam draagt. In weze is het gewoon hetzelfde als een LOI-cursus. Zolang je er voor betaald mag je die cursus volgen. Er zijn nauwelijks tot geen toelatingseisen zolang je maar met geld over de brug komt.

18 september 2023 om 22:13

@tyuin,

Ik als filmliefhebber was geïnteresseerd wat voor film How High was. Vreemd dat ik het nooit heb gezien. Ik hou wel van dit soort Next Friday humor. Watchlist 100% bedankt!

19 september 2023 om 10:41

Ryjuu, daar zit wel wat in. Toch denk ik niet dat Harvard haar imago wil schaden door cursussen aan te bieden die echt van bedroevend niveau zijn. Het zal inderdaad niet niveau super scientist zijn, maar helemaal kansloos en nietszeggend lijkt mij erg sterk en ook niet slim van een universiteit met zo'n naam.

19 september 2023 om 10:43

@Canniggia,

Veel kijkplezier! Je moet er van houden en hij zal niet in de prijzen vallen op het filmfestival, maar ik heb mij er in mijn studententijd kostelijk mee vermaakt! "Got blunt? Got W**d?"

19 september 2023 om 10:56

@tyuin dan lees je niet goed. Ik zeg dat de cursus weinig toegevoegde waarde heeft, maar dat de Universiteit zelf hoog aangeschreven staat.

18 september 2023 om 22:59

Jij hebt er ervaring mee? Ik kan je vertellen dat een MBA bij een van deze universiteiten ongelooflijk veel werk kost en niet heel makkelijk is.

18 september 2023 om 23:06

Wat Wesley gaat volgen, kost vooral veel geld.

18 september 2023 om 23:09

Wesley gaat dan ook geen MBA doen maar een online cursusje waar iedereen hier zich voor kan aanmelden, zolang je maar betaalt. Niks prestigieus aan.

19 september 2023 om 10:34

Haha een MBA. Alsof Wesley een MBA gaat doen.. daarvoor moet je wel heel wat meer educatieve resultaten in het verleden hebben behaald dan enkel een bal in het doel schoppen

19 september 2023 om 05:37

Dan zal die over 2 weken wel stoppen met die opleiding want sinds Wesley gestopt is als speler stopt hij met alles behalve op tv komen na een paar weken.

Begrijp me niet verkeerd, maar als gerenommeerde universiteit miet je dit toch helemaal niet willen. Blijkbaar gaan alle poorten open met geld of macht.

18 september 2023 om 21:59

Stelt niets voor joh. Je kan je zo aanmelden voor de online cursussen van Harvard.

Je hebt betaalde en zelf aantal onbetaalde curussen die je kan volgen. Je krijgt ook leuke certificaat voor je aanwezigheid. Staat toch leuk een Harvard certificaat met je naam erop.

18 september 2023 om 22:27

Dit zijn cursussen die worden georganiseerd om snel geld te verdienen aan rijkelui die de illusie willen hebben een echte studie te hebben gedaan. Nyck de Vries, die nooit zijn middelbare school heeft afgemaakt, ging na z'n vertrek uit de F1 ook een cursus aan Harvard doen. Het prestigieuze gedeelte slaat meer op de studies als rechten en finance waar je zo ongeveer 3 jaar mee bezig bent en je strenge toelatingseisen hebt naast het hebben van een boel geld.

18 september 2023 om 23:16

Wou net zeggen, ook bij de echte studies kan je toegelaten worden met een enorme zak geld, gewoon een donatie hier en daar en bam, je zit op Harvard. Moet je wel belachelijk rijk zijn. Rijker dan de meeste rijkeluiskindertjes daar.

Gaat hij dan op Harvard ook anderen zijn examens laten doen, zodat hij lekker boven de groep kan staan en de boel aan kan sturen?

18 september 2023 om 21:54

Nee, dat is een senior management training die vooral heel duur is. Vooral afkijken bij iemand die ernaast zit die ze wel alle 24 in een kratje heeft, en s avonds lobsters knagen en daarna aan de coke en de escorts. Na een weekje ben je 200k lichter en heb je een heel duur weekje en een soort veterstrikdiploma met een heel mooi logo erop.

18 september 2023 om 21:55

Examens? Hij gaat geen master studie van vier jaar doen. Gewoon een cursusje van een paar weekjes.

18 september 2023 om 21:53

Mijn gedachte. Hij heeft er noch de inzet noch het intellect voor. Maar ik hoop dat hij ons doet verbazen.

18 september 2023 om 22:15

Het scheelt dat zo'n cursus niet veel langer dan 2 dagen duurt.

Beetje overdreven, maar anders dan de naam doet suggereren, is dit niet direct iets waarvoor je keihard moet werken. Dat betekent niet dat Sneijder er niks zal opsteken hoor, maar het gaat vooral om het papiertje, wat je met veel geld prima kunt krijgen.

Ben bang dat het hem niet gaat lukken.
Heb hem regelmatig zichzelf zien opnaaien en hij is niet gediend van kritiek.
Manager zijn is niet zo makkelijk. Je moet rust hebben, een luisterend oor en vooral begripvol zijn.
Hij komt mij niet over als een persoon die die 3 kwaliteiten bezitBeginnen is mooi…maar afmaken is de uitdaging

Is er echt geen plek waar Sneijder paar uurtjes in de week even kan knutselen ofzo?

19 september 2023 om 01:28

Met subsidie

Bij ons op werk kan iedereen online cursussen volgen bij Harvard. Stelt echt geen reet voor, je betaalt ervoor en daar krijg je een leuke naam op je LinkedIn voor terug

Snapt Sneijder wel dat hij hiervoor commitment moet opbrengen? De kans dat hij dit succesvol afrond acht ik 0%. Dit is puur interessantdoenerij, zoals altijd.

Wesley Sneijder. Denk dat ie Jip en Janneke niet eens binnen een maand kan uitlezen.

18 september 2023 om 22:22

Hahaha, ik zou al verbaasd zijn als Sneijder een heel pagina uit een Harry Potter-boek kan lezen.

18 september 2023 om 23:14

Beetje respectloos. Die man spreekt zijn talen Spaans, Italiaans, Engels en Nederlands en vind er ook nuttige teksten uitkomen over voetbal.

Daarnaast zegt je opleiding helemaal niks. Zijn genoeg mensen zeer succesvol die niet hoog opgeleid zijn.

Valt me sowieso op hoe negatief mensen zijn over hem. Het is natuurlijk een man die wel wat domme dingen heeft gedaan in zijn leven, maar hij heeft de top als voetballer gehaald en is voor mensen van mijn leeftijd toch zeker een van de beste spelers die ik ooit in Oranje heb gezien. Zegt iets over zijn mentaliteit en doorzettingsvermogen.

19 september 2023 om 07:16

Zelfs die topcarriers heeft ie niet afgemaakt. Na een succesvol jaar lekker afbouwen in Turkije.
Sneijder en mentaliteit en doorzettingsvermogen in een zin is dan ook een contradictie.

20 september 2023 om 15:58

@Dennis1995

Hij kan zoals hieronder ook al gezegd werd Jip en Janneke vast wel uitlezen binnen een maand en vast ook wel een pagina Harry Potter, vloeiend in 3 en gemiddeld 1 verschillende talen.

Hoeveel talen spreken jullie? Altijd leuk ook om mensen te zien die anderen dom noemen en niet begrijpen dat er weer mensen zijn die feitelijk een stuk slimmer zijn dan wij zijn en ons er weer voor uitlachen.

Nee dat is niet waar. Gemiddeld gezien doen zij dat niet vaak. Het zijn dus eerder de mensen die in werkelijkheid gewoon gemiddeld intelligent zijn en daaronder die dat doen.

Hahah Harvard word je niet zomaar even toegelaten. En iemand als Sneijder al helemaal niet. Dit gaat gewoon om een online cursus.

Hahaha Harvard University heb ik ook 2 cursussen gedaan. Online, voor iedereen toegankelijk. Mooi verhaal Wes!

Hahaha “ik ben toegelaten tot Harvard” alsof hij een talentvolle student en potentiële wetenschapper is, terwijl hij in feite gewoon wat knaken ertegenaan gooit om in een paar dagen een certificaatje te halen

19 september 2023 om 08:15

Ik ben benieuwd of jij bij nigel de jong dezelfde mening had. Toen werd er hier door een bepaalde groep heel hoog opgegeven over dat "certificaatje".

19 september 2023 om 09:26

Ik heb Nigel de Jong in elk geval nergens op tv horen verkondigen dat hij is "toegelaten tot Harvard"

Feedback van anderen? Op deze plek gratis op te pikken, tot nu toe vooral realistische en bruikbare feedback gelezen! Vervolgens nog een nuttige reflectie, zijn grootste uitdaging.

Kan die Sneijder nou gewoon eens ophouden met het lanceren van allerlei plannetjes die hij toch niet afmaakt? Pas na voltooiing wordt het het vermelden waard!

Toegelaten tot nyenrode? Haha. Nee sneijderje. Voor het master programma geldt een toelating. Voor het MBA is het betalen en dan mag je aanschuiven.

Ik vind het vooral grappig hoe laagdunkend iedereen doet over een MBA terwijl ze blijkbaar nog nooit een voet op nyenrode hebben gezet of iemand kennen die een MBA heeft gehaald.

20 september 2023 om 16:00

@DeBers

Gewoon laten gaan. Ik denk dat het een ironische variant van het Dunning-Kruger effect is.

Wat zijn ze toch slimmer dan de andere ha-ha, wetende dat er mensen zijn die een stuk slimmer zijn dan zij, de reacties lezen en er misschien net zo hard om hun lacht.

Als hij de basis principes van leiding geven onder de knie krijgt in combinatie met zijn voetbal achtergrond, dan zou hij in de toekomst een prima TD kunnen worden en een prima uithangbord voor je club.
Als hij slim is doet hij de Overmars route, eerst de leiding bij een kleinere club en dan opbouwen. Maar ik ben benieuwd of Sneijdertje die rust heeft om dat uit te gaan bouwen.

Gewoon een manier voor Harvard om aan rijke mensen te verdienen, en voor rijke mensen om status te kopen.

Weet je, anderzijds, hij had ook ervoor kunnen kiezen om helemaal niets te doe dus het feit dat hij besluit om te investeren in zichzelf vind ik op zich al goed en dat hij het op gerenommeerde organen besluit te doen is alleen maar leuk voor hem al had de modale persoon dit op andere plekken gedaan.

Uiteraard zal in de praktijk moeten uitblijken hoeveel waarde het heeft maar ik herhaal, hij had ook helemaal niets kunnen doen en vooral blijven roepen vanaf de zijlijn. Laatste wat ik denk dat we moeten doen is een opleiding degraderen tot iets wat totaal waardeloos is. Denk dat dit sowieso voor hem een goede investering is.

Die laatste alinea verpest het een beetje. Online leiderschaps cursus volgen is iets heel anders dan daadwerkelijk op Harvard zitten.
Wens Sneijder wel succes, lijkt me wel een prima gozer om als assistent te hebben bij een topclub.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren