Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VZ Talentscout - ‘Nieuwe McCarthy’ passeert tegenstanders in telefooncel

Laatste update:

Met pen en papier in de hand en tientallen scouts hijgend in de nek struint Voetbalzone wekelijks de internationale velden af. Wie zijn de sterren van de toekomst, welke talenten moeten absoluut in de gaten gehouden worden? Ons volgende doelwit: Phakamani Mahlambi, aanvaller uit Zuid-Afrika.

Benni McCarthy
Benni McCarthy wordt tot de beste voetballers van Zuid-Afrika gerekend en is tevens de topscorer aller tijden van Bafana Bafana, maar ook de voormalig assistent-trainer van Sint-Truiden en oud-aanvaller van onder meer Ajax weet dat records er zijn om gebroken te worden. Als er iemand in staat is om hem in het topscorersklassement van de troon te stoten, dan is dat volgens voetbalminnend Zuid-Afrika Phakamani Mahlambi van Bidvest Wits, de nummer twee van het voorbije seizoen in de Premier Soccer League.

/

Telefooncel
Mahlambi was in augustus bij zijn debuut goed voor een assist en maakte inmiddels vier doelpunten in zestien competitieduels voor Bidvest. “Ik heb al heel lang niet meer zó’n snelle speler gezien. Ik haat het om te vergelijken, maar ik heb McCarthy getraind, maar deze jongen (Mahlambi, red.) is beter. Ik zeg het je. Hij is als middenvelder en vleugelspeler opgeleid, maar ik zet hem in de spits. Ik heb van Benni ook een spits gemaakt en we weten allemaal wat er van hem geworden is”, zei trainer Gavin Hunt in oktober.

“De wereld ligt aan zijn voeten, er is veel interesse in hem, en het is voor hem daarom goed om naar het buitenland te gaan. Echt waar: die jongen weet tegenstanders nog in een telefooncel te passeren”, sprak Hunt. Mahlambi, die zijn debuut voor Zuid-Afrika nog moet maken, had zelf ook gehoopt om de stap naar het buitenland te maken, maar een zware knieblessure in februari gooide roet in het eten. Hij moet nog ongeveer zes maanden revalideren om zich opnieuw in de kijker te kunnen spelen van belangstellenden.

/

Eredivisie
Benfica, Atlético Madrid, Hamburger SV en clubs uit de Eredivisie, Süper Lig, Liga NOS en Premier League zouden het Talent van het Jaar van Bidvest in ieder geval al op de korrel hebben, maar Mahlambi zei onlangs nog dat er van concrete interesse geen sprake is. “Mijn club en zaakwaarnemer hebben mij niets verteld.” Over de vergelijking met McCarthy zei hij: “Kijk, ik ben en blijf Phakamani Mahlambi. Ik heb nog een lange weg te gaan om een heuse doelpuntenmachine genoemd te mogen worden.”

Naam Phakamani Mahlambi
Geboortedatum 12/09/1997
Club Bidvest Wits
Positie Spits
Sterke punten Snelheid, atletisch en scorend vermogen

Denk jij dat Phakamani Mahlambi goed genoeg is voor de top van de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterke punten: scorend vermogen? 4 doelpunten in 16 wedstrijden?

9 juni 2016 om 11:07

Big pas 19

9 juni 2016 om 11:37

18 zelfs, wordt later dit jaar 19

9 juni 2016 om 12:46

Zijn toch ok stats

9 juni 2016 om 11:29

Zal waarschijnlijk kiezen voor het grote geld dan

Aan zijn shirt te zien zou Amsterdam geen verkeerde stap zijn.
Nu niet aankomen dat alles 'weer wat voor Ajax' is, zoals ik al 100 x heb gelezen. Dit bedoel ik gewoon als grap.

9 juni 2016 om 20:30

Eredivisie is voor zon speler ook gewoon de beste keuze imo. relatief laag nivieau vergeleken met de grote europese competities die genoemd worden. Ook is de eredivisie een goede sprinplank voor de bpl. Kom maar naar psv jongen!

10 juni 2016 om 09:56

Nadeel is wel het verplichte salaris voor spelers van buiten de EU. Al geldt dat volgens mij pas vanaf de 21 jaar?. Maar er zijn maar enkele clubs in Nederland die dergelijke speler (zonder tweede Europese paspoort) qua salarislast kunnen betalen. Zie het rijtje vermeende geïnteresseerde clubs en ik geef Nederlandse clubs weinig kans. Bij Benfica is de rest van de familie i.i.g. ook voorzien van voldoende financiën.

Zeggen ze dat xhaka een tongbreker is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren