Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Volgende transferklapper in de maak voor FC Twente: Wolfsburg wordt concreet

Laatste update:

Václav Cerny staat mogelijk voor een fraaie transfer naar de Bundesliga, zo meldt De Telegraaf. De aanvaller van FC Twente kan volgens de ochtendkrant rekenen op zeer concrete interesse van VfL Wolfsburg. De Duitsers zijn naar verluidt bereid om diep in de buidel te tasten voor Cerny, die bezig is aan een ijzersterk seizoen in Enschede.

Door het vertrek van Omar Marmoush naar Eintracht Frankfurt is Wolfsburg op zoek naar een versterking voor de rechtsbuitenpositie. In de zoektocht naar een nieuwe vleugelaanvaller zouden die Wölfe uit zijn gekomen bij Cerny. De Telegraaf weet dat ‘bronnen rond de speler’ er rekening mee houden dat de Bundesliga-club op de korte termijn door gaat pakken voor de negenvoudig Tsjechisch international.

Cerny beschikt bij Twente nog over een contract tot medio 2025. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn marktwaarde momenteel in op vier miljoen euro, echter hopen de Enschedeërs een hogere transfersom voor hun smaakmaker te ontvangen. Twente zet in op zeven miljoen euro, hetgeen begin mei door Feyenoord betaald werd om de komst van Ramiz Zerrouki te realiseren. De Tukkers legden in de zomer van 2021 zelf één miljoen euro op tafel om Cerny in te lijven.

De rechtsbuiten is bezig aan een uiterst sterk seizoen. In 37 officiële duels kwam hij tot 14 goals en 11 assists. Cerny toonde donderdagavond andermaal zijn waarde voor Twente door in de eerste halve finale van de play-offs om Europees voetbal tegen sc Heerenveen (1-2 winst) het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen. Afgelopen zondag scoorde hij tijdens de laatste speelronde van het reguliere seizoen ook al op schitterende wijze tegen zijn oude club Ajax (3-1 winst).

Grote renovatie
Twente staat komende zomer hoogstwaarschijnlijk een grote renovatie van de selectie te wachten. Zerrouki vertrekt voor een miljoenenbedrag naar Feyenoord, terwijl Wout Brama al zijn voetbalpensioen aankondigde. Julio Pleguezuelo en Virgil Misidjan tekenen beiden niet bij en vertrekken transfervrij. Met de verkoop van Cerny en mogelijke transfers van spelers als Mees Hilgers, Gijs Smal en Joshua Brenet, die nog maar een één jaar doorlopend contract hebben, verwacht Twente tussen de 15 en 20 miljoen euro aan transferinkomsten op te halen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik zo wat insiders mag geloven, gokt twente op een transfersom van tussen de 12 en 15 miljoen.

2 juni 2023 om 14:11

Dat zou geweldig zijn en ook best realistisch als je zijn statistieken ziet. 7 miljoen is echt te weinig.

2 juni 2023 om 14:18

1 van de beste spelers in Europa van de afgelopen maanden met zijn statistieken. Dan mag je echt wel meer vragen idd. Heerenveen heeft sarr ook verkocht voor 12, die minder goede statistieken had.

2 juni 2023 om 14:23



Scheelt dat hij nog een contract heeft voor 2 jaar. Hoop dat Twente wel 15 miljoen kan vangen!

2 juni 2023 om 14:33

Tijd.voor Nederlandse clubs om meer te vangen buiten een ajax om. Wij laatst idd lekker met sarr al, en datzelfde moet gebeuren met een cerny. Is veel meer dan 7 miljoen waard. Gewoon het dubbele vragen.

2 juni 2023 om 15:11

Idd en volgens mij is Wolfsburg ook wel een club die meer kan betalen. Hopelijk halen jullie hier 10 mln ofzo eruit. Hij viel me gisteren echt positief op. Ik ben wel benieuwd hoe jullie zomer eruit gaat zien want gelukkig blijft streuer ook half jaar langer?

2 juni 2023 om 15:53

12 tot 15 miljoen is geen realistisch bedrag voor een 25-jarige, blessuregevoelige speler buiten de top 4 die voor het eerst een goed seizoen heeft gekend. Zou voor de Nederlandse competitie wel positief zijn overigens.

2 juni 2023 om 15:58

El Fenomeno als Sarr voor 12 miljoen te verkopen valt moet dat voor Cerny toch ook zeker lukken.

2 juni 2023 om 16:38

Ach, Ajax kreeg 100 miljoen voor een speler die in een jaar nog niet de cijfers bij elkaar speelde die Cerny nu in een paar maandjes doet. Moet Twente toch ook lukken?

2 juni 2023 om 18:20

Blessure gevoelig nog wel. Speelt al 1,5 jaar zonder weinig pijntjes en heeft dit seizoen 2 wedstrijden gemist door schorsing, de rest speelde hij gewoon. Blessure gevoelige spelers maken niet zoveel speelminuten

2 juni 2023 om 22:29

@El Fenomeno - Toch altijd weer komisch hoe je dingen kunt redeneren naar jouw denkwijze en onderbuikgevoelens. Misschien is 15 miljoen euro nogal optimistisch als je ziet waar FC Twente vandaan komt, maar 10 miljoen euro moet prima te doen zijn. Totdat de grote competities het licht zien en snappen dat de transitie van een middelgrote competitie naar een top competitie toch wel flink is voor aanvallers, is dat momenteel de markt. Of ken jij een speler met dergelijke cijfers die niet zijn laatste contractjaar in ging die minder opleverde in de afgelopen jaren?

2 juni 2023 om 14:12

Zo, als ze dat kunnen krijgen zou dat echt fenomenaal zijn. Zijn waarde word geschat op 4 miljoen, met nog een 2 jarig contract. Zou wat zijn als twente deze zomer 20 miljoen kan ophalen aan Cerny, Zerrouki en Hilgers

2 juni 2023 om 14:37

Die 4 miljoen staat al maanden volgensmij. Tijd voor een update bij transfermarkt.

2 juni 2023 om 14:12

Dat zou ik ook veel beter vinden, 7 miljoen is echt aan de lage kant. Cerny is volgens mij ook met een constructie naar Twente gekomen, dus houdt Utrecht ook nog wel wat over.

2 juni 2023 om 14:17

Ik mag het hopen ja, 7 miljoen als vraagprijs voor de beste rechtsbuiten van de Eredivisie is wel karig zeg

2 juni 2023 om 14:28

Voor 7 miljoen zou ik het als Ajax ook wagen. Voor 15 miljoen lekker naar Wolfsburg.

2 juni 2023 om 14:35

Wat is de status met eventuele vervangers van de vetrekkende spelers? Naar verluidt gaat Twente behoorlijk wat spelers zien vetrekken. Zerrouki en brama zijn al weg, daarnaast staan dus Cerny, Smal, Brenet en Hilgers onder andere op de nominatie om te vertrekken. Met name Zerrouki, Smal en Cerny wordt een aderlating voor Twente.

Een pittige klus voor de beginnend TD Bruggink. Weet jij al of er enkele vervangers op het oog zijn?

2 juni 2023 om 14:53

Regeer lijkt iig te komen en ik verwacht ook dat Salah-Eddine nog een jaartje blijft. Dan zal Twente zich als gebruikelijk richten op uitblinkers in de KKD of onderkant ED samen met Nederlanders uit het buitenland die buiten de boot vallen of op leeftijd zijn. Ik denk zo snel aan spelers als van Bergen, Nuytinck, Knoester en Bogarde.

2 juni 2023 om 14:57

Twente verwacht zo'n 20 miljoen aan inkomsten te krijgen. Dan mogen ze echt wel wat hoger gaan zitten als (met alle respect) de spelers die je opnoemt. De uitblinkers van clubs tussen plaats 10-7 moeten we kunnen aantrekken.

2 juni 2023 om 22:10

Jammer dat die Sahraoui v Heerenveen nog tot 2026 vastligt bij hen. Pareltje dat. Goed gescout door heerenveen

2 juni 2023 om 22:26

@tukkercote - Heerenveen verkocht z'n uitblinkers in de afgelopen jaren voor boven de 10 miljoen euro. De degradant (FC Groningen) verkocht afgelopen zomer nog een speler voor 12,5 miljoen euro. Zo makkelijk heb je die uitblinkers niet. Dat geldt des te meer voor aanvallers met rendement.

2 juni 2023 om 22:35

Brama heeft niet echt impact gehad op de huidige ploeg (helaas). Daar verandert dus niet veel. Zerrouki mis je natuurlijk, maar 7,2 miljoen + een doorverkoopclausule is best flink. Bovendien heeft FC Twente Sadilek en Kjolo die allebei ook prima zijn. Kjolo kan die rol adequaat invullen. Bovendien kan zo'n 3 miljoen euro van die 7,2 miljoen geherinvesteerd worden.

Voor Cerny en eventueel Smal, Brenet en Hilgers geldt hetzelfde. Die eerste drie zijn overigens wel aderlatingen die je niet zomaar even vervangt, maar Hilgers daarentegen moet je kunnen vervangen. Die is aan de bal goed, maar heeft nog aardig wat mankementen in verdedigend opzicht.

De kans dat het even een minder jaar wordt, is wel aanwezig. Dat is ook niet zozeer erg. Youri Regeer komt waarschijnlijk over van Ajax met best een gunstige deal en verder blijft het nog gissen wat er allemaal gaat gebeuren. Naar verluidt is er interesse in Eiting. Dat zou wel een lekkere binnenkomer zijn ook. Overigens wordt Bruggink deze zomer wegwijs gemaakt door Streuer. Wat dat betreft wordt Bruggink niet direct voor de leeuwen gegooid.

Mooi om te zien. Deze jongen is helemaal opgebloeid.

Ik ben werkelijk zo blij voor Cerny. Bij Ajax stond hij altijd bekend als gigantisch talent, jammer genoeg is het door de blessures nooit helemaal geworden wat hij had kunnen bereiken. Maar heeft het goed gedaan bij Twente en is on fire in 2023. Nu een mooie stap naar de Buli maken is hem echt gegund.

2 juni 2023 om 20:05

Pff wat een sensatie was hij met zijn 14 jaar op de future cup toen! Ik denk cerny toen zelfs boven van de beek en nouri en eiting schoot qua talent!

Vindt zeven miljoen echt heeeel weinig voor een speler in deze vorm. Hier zou je minimaal vijftien voor moeten vragen, dat doet AZ ook voor hun spelers

2 juni 2023 om 16:41

Is makkelijk roepen. Dat kun je vragen wanneer clubs elkaar verdringen om de speler binnen te harken. Als je nu de 15 vraagt en je komt niet rond heeft hij volgend jaar nog maar een eenjarig contract en is hij nog niet de helft waard. Een afschrijving van 8 miljoen voor 1 jaar is onverantwoord

2 juni 2023 om 16:57

Daar zit wat in, maar anderzijds is de transferperiode nog niet eens begonnen. Er gaan heus nog wel andere clubs komen voor een buitenspeler met zulke goede statistieken. En bovendien: zeven miljoen vragen is zeven miljoen krijgen. Vijftien miljoen vragen en je komt wellicht uit op twaalf of tien miljoen.

2 juni 2023 om 22:24

Vindt je? Het zijn tegenwoordig vrij normale bedragen voor spelers met zijn rendement. Daar heb je echt geen bidding-war voor nodig. Kijk naar wat Heerenveen en Groningen ontvingen voor jongens als Sarr, Strand Larsen en Ejuke. Zelfs Kerk van Utrecht destijds leverde nog 7 miljoen euro op en die ging volgens mij z'n laatste contractjaar in en had in dat laatste seizoen 8 goals en 6 assists. FC Twente hoeft biedingen niet gelijk van tafel te wijzen, maar je hoeft ook niet 'ja' te zeggen bij de eerste de beste club die concreet wordt. Als Wolfsburg nu al concreet wordt, komen er ongetwijfeld meer clubs. Verder vraag ik me sowieso af waar men die 7 miljoen euro precies vandaan haalt. Vanuit de club is dat nergens gecommuniceerd in het recente verleden.

Hoger gaan zitten dan 7 miljoen, is de beste rechtsbuiten van de ED. City vraagt bijvoorbeeld 7 miljoen voor Ugalde. Cerny gaat niet meer bijtekenen, dus je moet m nu wel verkopen.

Ik mag toch hopen dat FC Twente veel hoger in zet dan 7 miljoen euro. Hij heeft na het huidige seizoen nog een 2-jarig contract, is nog steeds 'maar' 25 jaar en haalt dubbele cijfers in goals en assists. Kijkend naar wat andere aanvallers de laatste jaren hebben opgebracht, lijkt 10-15 miljoen euro me absoluut mogelijk. Zeker in de huidige markt.

Logisch moment voor hem om een stap te maken, balen voor ons maar het is hem absoluut gegund. Zou door de statistieken wel wat hoger inzetten, kom je misschien rond die 7 uit natuurlijk maar Wolfsburg heeft over het algemeen aardig wat te besteden.

Gewoon lekker 12 miljoen vragen. Wolfsburg heeft zat geld en Cerny is nu gewoon de beste rechtsbuiten van de competitie. Ook zullen ze denk ik nog een deel aan Utrecht moeten geven.

7 miljoen, no way. Twente hoeft toch niet te verkopen nu? Dan moet je toch echt vanaf 10 miljoen denken neem ik aan? Cerny was de aanvalsleider dit seizoen. Vervang je ook niet zomaar, vooral gezien Misidjan ook weggaat

Het heeft even geduurd, maar na zijn blessures heeft hij toch de vorm weer echt te pakken (hoewel dat soms ook wel weer overdreven was (ik hoorde dat hij tegen Ajax eigenlijk niet eens zo goed speelde)). Zijn rendement ligt op een mooi niveau. En zoals een oom van KJ Huntelaar mij ooit verteld heeft is rendement geld waard. Je zou dan ook zeggen dat Twente bedragen onder de 10 miljoen meteen in de prullenbak moet gooien.

flinke aderlating voor twente volgend seizoen, hoop dat ze het een beetje met een goede vervanging op kunnen lossen, want mede dankzij hem staat twente zo hoog.

Voor 7 miljoen zie ik hem ook wel graag naar Feyenoord gaan voor de champions league. Leuke speler waar meer dreiging vandaan komt dan van Alireza

Dat zou een mooie transfer zijn, maar Twente mag wel wat hoger in de boom gaan zitten. Die 7 miljoen zou echt een koopje zijn. Past mooi in de 4-3-3 die tegenwoordig wordt gespeeld in Wolfsburg.

Een fan van Cerny. Vooral deze laatste weken meer dan uitstekend zou ook prima passen bij een psv b v . Een mooie transfer is hem zeker gegund. Vooral goed herpakt na die hele zware blessure

Twente heeft een goed team met spelers die elkaar weten te vinden. Haal je daar enkele spelers weg zoals Cerny, Brenet , Smal, Misijan dan vang je wel veel geld maar dan krijg je onvermijdelijk een terugval .streuer weet dit dondersgoed en hoeft maar twee spelers te verkopen want aflopende contracten. Toch lastig dilemma

Wanneer gaat Ajax zich melden dan?

7 miljoen lijkt me wat weinig, maar 15 weer te veel. Lijkt me dat Twente hier wel 10 miljoen voor kan vangen. Toch bijzonder dat het er bij Utrecht nooit uit is gekomen.

Voor een counter ploeg een ideale speler. Komt voor de topclubs tekort maar voor alles daaronder een aanwinst

2 juni 2023 om 19:33

Twente is allesbehalve een counterploeg.

2 juni 2023 om 19:51

Wij starten de meeste counters op de helft van de tegenstander.

2 juni 2023 om 22:18

Juist totaal niet. Cerny is fysiek niet heel sterk en hij is gematigd snel. Hij is een allround buitenspeler die het best tot z'n recht komt in ploegen die vaker de bovenliggende ploeg zijn dan niet. Ik snap niet helemaal op basis waarvan je denkt dat hij een ideale counterspeler is..?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren