Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse neemt op pijnlijke wijze afscheid van peperdure miskoop

Laatste update:

Nikolai Baden Frederiksen staat niet langer onder contract bij Vitesse, zo maakt de club vrijdagochtend bekend via de officiële kanalen. De spits keerde in januari terug van een verhuurperiode bij het Oostenrijkse SC Austria Lustenau, maar zal in de tweede seizoenshelft niet voor Vitesse uitkomen. Zijn contract is ontbonden en inmiddels heeft Frederiksen in de vorm van Lyngby BK een nieuwe club gevonden.

Daarmee komt na tweeënhalf seizoen een einde aan een onsuccesvol dienstverband van de Deen bij Vitesse. De Arnhemmers zien het al langere tijd niet meer zitten in Frederiksen en stalden hem meermaals bij een andere club.

In de winter van februari werd de aanvaller voor het eerst verhuurd. Destijds zag het Hongaarse Ferencváros heil in zijn komst, maar na een half seizoen keerde Frederiksen weer terug in de GelreDome.

Daarna volgde dus een uitleenbeurt aan SC Austria Lustenau, dat uitkomt op het hoogste niveau van Oostenrijk. Ook dit avontuur werd geen succes en dus keerde de 23-jarige linkspoot wederom terug in Gelderland. Bij deze terugkomst pakken Vitesse en de speler het echter anders aan. Beide partijen zien weinig toekomst in een langere samenwerking en hebben dus besloten om uit elkaar te gaan.

"Met de beëindiging van het huurcontract met Lustenau en het contract met Vitesse, krijgt Frederiksen de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een andere club", schrijft de degradatiekandidaat in een persbericht. "Vitesse bedankt de aanvaller en wenst hem alle succes in zijn verdere carrière."

Die verdere carrière begint dus in Denemarken. Bij de Deense middenmoter Lyngby BK tekent Frederiksen een contract voor 3,5 seizoen en hoopt hij zijn loopbaan nieuw leven in te blazen.

Vitesse nam de Deens jeugdinternational in de zomer van 2021 voor een kleine twee miljoen euro over van de jeugdopleiding van Juventus. Frederiksen staat daarmee elfde op de ranglijst van duurste inkomende transfers van Vitesse en is een peperdure miskoop gebleken. Uiteindelijk kwam de aanvaller tot 58 wedstrijden namens Vitesse, waarin hij goed was voor 13 doelpunten en 3 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was hij zo slecht? Kan me herinneren dat hij in zijn eerste wedstrijden het nog wel prima deed..

2 februari 2024 om 12:48

Zal 'm dan vooral in zijn salaris zitten want ik kan me niet voorstellen dat hij nog slechter is dan wat er nu speelt?

2 februari 2024 om 12:53

Ik had inderdaad ook wel het idee dat hij beter was dan hamulic en voelkering person (vooral de laatstgenoemde was echt dramatisch in alle opzichten.

2 februari 2024 om 18:47

Het was een bijzonder matige tot slechte speler. Het grote nadeel aan hem is dat hij alleen kan presteren met perfecte aanvoer, zodat hij de intikkertjes krijgt, of ze moeten hem niet dekken, zodat hij in alle rust kan schieten. Hij zal nooit een stap extra zetten op het veld, is niet bereid om loopacties te maken, zet geen druk, al met al gewoon een rotte plek in je elftal tenzij het perfect draait. Hier zit ook het probleem in, want in de essentie is hij niet pur sang slechter dan onze huidige spitsen, maar het elftal draait niet en de aanvoer gaat hij niet krijgen dus dan speel je met tien man in plaats van elf.

Pak je alleen de samenvattingen erbij of de analyses van Marciano Vink vanuit de betere tijd van Vitesse dan denk je dat het wat voorstelt, maar helaas is wat Marciano deed bij het analyseren van Vitesse ook alleen de goals bekijken. Ik denk dat niemand die supporter is van de club er echt rouwig om is.

2 februari 2024 om 19:30

Precies zoals het bestuur van vitesse

Nicolai heeft er weinig van kunnen bakken helaas. Heeft de mentaliteit niet en zette ook geen stap te veel, hier missen we niks aan. Was overigens wel erg goed in het sliden in de DM's van meisjes die ik ken 😂

Hij mistte wel iets in zijn spel maar kan er niet de vinger opleggen wat, behalve scorend vermogen/afronden. Hij lijkt dan wel ver te zijn teruggevallen, of misschien is het gebrek aan zelfvertrouwen krijgen. Ben benieuwd of we deze jongen ooit nog terug zien in de Eredivisie.

Denk dat hij zeker weten genoeg talent heeft (gehad) om te slagen, maar hij blonk vooral uit in het geen stap te veel zetten. Althans, niet in een Vitesse shirt. In z'n Louis Vuitton kleertjes zette hij wel genoeg stapjes, vooral richting vrouwen en meisjes. Jammer, mist de mentaliteit om het te maken.

Wist niet eens dat die jongen nog onder contract stond bij Vitesse. Vond hem toen 2 seizoenen terug best wel goed bij Vitesse. Speelde toen niet altijd als basisspeler en moest het hier en daar weleens doen met invalbeurten, maar dat kwam toen omdat Vitesse ook Openda had. Speelden weleens samen in de aanval en ondanks dat Frederiksen niet altijd speelde, kwam hij toch tot 11 goals in 45 wedstrijden (waarvan 7 goals in 24 Eredivisie-wedstrijden) en dacht dat hij het seizoen daarop wel de vervanger in de spits zou worden van Openda.

Helaas dus anders gelopen.

2 februari 2024 om 14:03

Wij hadden er inderdaad meer van verwacht. Wel mooie goal tegen NEC, met een leuke viering daarna. Handje op de nek. Wel treurig dat dat z'n finest moment in het geel-zwart is gebleken.

Uitstekend / deze gozer zette nooit een stap teveel en was alleen uit op eigen succes. Dat kun je bij degratievoetbal niet gebruiken. Goed dat hij gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren