Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse mogelijk alsnog gered: nieuwe gegadigde meldt zich om club over te nemen

Laatste update:

Stadioneigenaar Michael van de Kuit wil Vitesse overnemen met zijn bedrijf Stadion Arnhem, dat de interesse inmiddels kenbaar heeft gemaakt bij KNVB, de onafhankelijke licentiecommissie en het Ministerie van Economische Zaken.

"In verband met de aanhoudende crisis rond Vitesse en het ontbreken van realistische opties voor het zeker stellen van de continuïteit van Vitesse, heeft Stadion Arnhem zich beraden over mogelijkheden om een oplossing te vinden voor de huidige crisis", schrijft Stadion Arnhem in een persbericht.

"Stadion Arnhem is tot de conclusie gekomen dat de huidige situatie onhoudbaar is en slechts tot intrekking van de KNVB-licentie kan leiden indien zich geen levensvatbare alternatieven aandienen. Door een overname van Vitesse door Stadion Arnhem kan een levensvatbare toekomst voor de club worden gecreëerd, waarbij optimaal gebruik kan worden gemaakt van de synergie met het Gelredome. Stadion Arnhem is over haar bereidheid tot overname inmiddels in contact getreden met de KNVB, de onafhankelijke Licentiecommissie van de KNVB en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.”

Vitesse verkeert al maandenlang in grote onzekerheid. De Amerikaan Coley Parry probeerde de Eredivisionist met The Common Group over te nemen, maar kreeg uiteindelijk geen groen licht van de licentiecommissie van de KNVB. Hierdoor is de proflicentie van Vitesse in gevaar. De club is nog altijd in handen van de Russische zakenman Valeriy Oyf en is daardoor in het vizier gekomen van Economische Zaken op basis van de sanctieregelgeving.

Stadion Arnhem ziet een overname als een oplossing voor de bereidheid van de huidige eigenaar, Oyf, om het eigendom van de club op 'ordentelijke wijze over te dragen'. "Inzet van Stadion Arnhem is om de overname op de kortst mogelijke termijn te realiseren, omdat de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2024/2025, waaronder een degelijke begroting, reeds in april rond moeten zijn. De bereidheid van Stadion Arnhem tot overname van Vitesse is uiteraard onder het voorbehoud van een bevredigend boekenonderzoek.”

Van de Kuit laat in een reactie weten het onbegrijpelijk te vinden dat het huidige bestuur van Vitesse voor een doodlopend spoor heeft gekozen, daarmee doelt hij op het tevergeefs vasthouden aan een overnametraject met de Common Group. "Dit was van meet af aan gedoemd om te mislukken. Zelfs nadat de beoogde overname werd afgewezen door de onafhankelijke Licentiecommissie van de KNVB, koos men ervoor vast te houden aan die optie door tegen het besluit in beroep te gaan, daarbij de Licentiecommissie ondeskundigheid en incompetentie verwijtend."

"In plaats van de KNVB als onderdeel van de oplossing te omarmen, heeft het bestuur gekozen voor de confrontatie", vervolgt Van de Kuit. "Dit is een onverantwoorde kamikaze-actie, in het licht van de voor de continuïteit noodzakelijke betaald voetbal-licentie. Het is nu ’2 voor 12’ en voor mij aanleiding stappen te zetten om de club te behoeden voor de ondergang door middel van een overname en daarmee ook mijn zakelijke belangen te verdedigen. Omdat Vitesse is verworden tot een onontwarbare knoop, met een belast verleden dat de club zal blijven achtervolgen, ben ik tot de conclusie gekomen dat een overname alleen verantwoord is wanneer alle banden met het verleden kunnen worden verbroken. Zeg maar een Vitesse 2.0.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat een plottwist is dit zeg😂

9 maart 2024 om 12:52

Interesant idd, een stadion met een club ipv een club met stadion. Geniaal… is dit nieuw?

9 maart 2024 om 13:25

Lees de historie van Anfield en Liverpool FC er maar eens op na, dan zie je dat het verre van nieuw is.

9 maart 2024 om 13:50

@mrBoity, als je wat googled wou deze gozer nadat hij slim het stadion voor appel en ei had gekocht, ook de club kopen. De boel samenvoegen en met nog meer winst door verkopen.

Bij Vitesse kunnen ze het bloed wel drinken van deze gast, hij is dan ook direct de deur uitgegooid voordat hij ook maar een bod kon doen. Daar heeft ie ook nog wat zielig over gedaan hoe gemeen dat allemaal niet was in de media.

Nu hij ziet dat die Amerikaan niet doorgaat, en de boel naar de kloten gaat ziet hij nieuwe kans.

Snap ik wel, je stopt er iets geld in, gaat de hele tent grondig saneren dat er gezonde club staat, haalt wat mensen die wat kunnen, en zodra het iets beter gaat kan je dan heel dik cashen voor combi stadion + club. Maar ik weet niet of de fans hier blij mee zijn, die gozer stapt er duidelijk niet in uit clubliefde.

Nu heb ik niets speciaals met of tegen Vitesse, vind het in algemene zin een mooie club en gun die mensen de wereld. Maar als voetballiefhebber wordt ik niet perse blij dat dergelijke investeerders. Clubs dienen maatschappelijk belang, zijn er niet om snel geld mee te verdienen.

9 maart 2024 om 15:43

@amsterdam4: Ik snap dan dat het eigenbelang is, maar Vitesse moet hier toch heel blij mee zijn?

Een incidentele uitschieter naar Europees voetbal is natuurlijk mooi voor de support, maar de manier waarop Vitesse afgelopen jaren gerund werd is ook niet goed voor het hart van de supporters lijkt me. Dan kan die man er wel eigenbelang in zien, maar dan heb je (denk ik) op de lange termijn de best mogelijke oplossing die er is voor de club.

Je hebt eindelijk een eigen stadion waardoor je van dat gezeur af bent, er wordt grondig in het uitgavenpatroon gesnoeid (en je hebt weer financiële ruimte door een onderpand) en dat tegen de kosten van een paar jaar rond plek 8-12 bungelen ofzo. Zodra het weer iets beter gaat, wordt alles dik verkocht en als je dat dan eindelijk een keer niet aan een Rus met een ondoorzichtige boekhouding of een Amerikaan doet die zijn zaakjes eigenlijk helemaal niet op orde heeft, maar door een Nederlander of zoiets ben je op de lange termijn het best af denk ik.

Overigens bestaat er wel een dikke kans natuurlijk dat deze investeerder dit al heel lang op deze manier in gedachten had en de huidige situatie mede gesimuleerd heeft om de club zo goedkoop mogelijk over te kunnen nemen, maar dat is giswerk natuurlijk en uiteindelijk ook niet zo relevant lijkt me.

9 maart 2024 om 21:31

@PSVManunited, nee, denk niet dat Vitesse er blij mee is. Dit is min of meer vijandige overname.

Die gozer doet ook nauwelijks onderhoud aan het stadion bijv, hij gaat de boel saneren en snel door verkopen als package deal. Als club ben je echt aan de goden overgeleverd, dit is echt snel geld verdienen, en niet op het oog om club stabiel, gezond en in betere situatie te brengen.

Eerst de meest gehate man , nu de meest geliefde man. Fijn dat ze er toch uit gaan komen, een club naar de klote laten gaan heeft niemand wat aan

9 maart 2024 om 12:39

Hij heeft het dus express naar de klote laten gaan om het te kunnen overnemen.

9 maart 2024 om 12:39

Nee, deze man heeft een bord voor zijn kop. Is gehaat en blijft gehaat. Laat hem eerst maar even het stadion maken. Het drainagesysteem is al jaren kapot en kan die ook al niet maken (vandaar de slechte grasmat). Laat deze engnek wegblijven. Zeker als je een dag voor en op de dag van de belangrijkste wedstrijd van het jaar dit naar buiten brengt. Dan snap je er niets van!

9 maart 2024 om 13:21

Opmerkelijk dat Vitesse zonder problemen in zee wil gaan met allemaal vage buitenlanders waarvan je niet weet waar het geld vandaan komt. Maar waar je wel van weet dat ze over de rug van Vitesse geld willen verdienen.

Nu is er een Nederlandse ondernemer die zijn belangen wil verdedigen en daarmee Vitesse kan en wil redden. Het is transparant waar zijn geld vandaan komt. En hij wordt uitgekotst door de supporters.

Raar volk daar in Arnhem.

9 maart 2024 om 13:28

Het verschil is dat dit schimmige figuur al jaren zijn bezit verwaarloost en zoveel mogelijk geld eruit perst voor eigen gewin. Dat kan je van de Russen niet zeggen. Als vd Kuit de aandelen in handen krijgt is het over en uit. Alles zal worden leeggeroofd, de huur misschien nog wel hoger worden, geen investering meer in de jeugd, en als de club gortdroog is en het eigen vermogen weg mogen de supporters het oplossen.

9 maart 2024 om 22:34

Je doet nogal wat aannames. Ja hij zal zeker saneren want Vitesse leeft al jaren boven haar stand. Maar om Vitesse meer waard te laten worden zal hij ook moeten investeren. En welk eigen vermogen heeft Vitesse überhaupt? Ze hebben een miljoen schuld aan die Russen. Want al dat geld die ze er in hebben gepompt was geen liefdadigheid. Al die investeringen zijn omgezet in leningen. Daardoor zit Vitessse nu in zwaar weer.

Al die zogenaamde buitenlandse investeerders deden exact hetzelfde nl. proberen geld verdienen aan Vitesse over de rug van Vitesse. Google maar even wat een investeerder doet. Nl. ergens geld insteken in de hoop er iets op te verdienen. Wees niet zo naïef.

9 maart 2024 om 13:15

Denk niet dat deze man bij de trouwe Vitesse-aanhang snel geliefd zal worden. Weet ook niet of dit het enige scenario is waardoor de club kan blijven voortbestaan. Het lijkt erop alsof 'ie Vitesse bewust met een torenhoge huur heeft opgezadeld en dit zijn plan B was. Plan A was natuurlijk wachten op een of andere vermogende buitenlander die toch wel zou betalen. Plan B is de hele toko overnemen en wat dan zijn plan is? Geen flauw idee.

Van der Kuit is zich met zijn woorden in ieder geval goed erin aan het likken bij de licentiecommissie. Ik ben benieuwd waar dit eindigt.

9 maart 2024 om 13:35

Het zal mij ook niet verbazen als de licentiecommissie bestaat uit Nyenrode vriendjes van vd Kuit.

9 maart 2024 om 13:22

Gewoon gewacht tot de prijs op z'n laagst is..

Dat zal wel een goede zet zijn. Stadion dan in eigen beheer, genereert toch extra geld

9 maart 2024 om 12:40

De club is dan in eigen beheer van het stadion hé, niet andersom. Scheelt waarschijnlijk huur, al zal dat wel op de begroting komen

9 maart 2024 om 12:41

Eigenlijk zou het hier een beetje andersom worden. Het stadion heeft de club straks in beheer.

Bizarre wending. Eerst geruzie over de hoogte van de stadionhuur die Vitrsse niet kan betalen en nu doodleuk de club willen kopen.
Nergens anders eerder gezien. Normaal koopt een club het stadion.

9 maart 2024 om 12:36

Misschien was dit wel zijn hele insteek. Ken genoeg verhalen waarin belanghebbenden bij een bedrijf lastig gaan zitten doen om vervolgens de boel (deels) over te nemen voor minder euro’s. Zo ook bij het bedrijf waar ik tot voor kort werkte.



Dit zou voor Vitesse toch juist gunstig moeten zijn? Hij heeft wel een hoop centen en als hij met deze overname Vitesse kan redden en een plan kan maken om te kunnen investeren, bouwen en Vitesse weer stabiel en gezond te maken, dan lijkt mij dat voor iedereen het beste. En je hebt club en stadion bij 1 eigenaar, dus ze hoeven niet meer te huren. Ken hem verder alleen niet, dus ben wel benieuwd. Misschien is alleen overname een idee en het verder uit handen geven aan de juiste mensen met de juiste afspraken.

Dan is het nog wel een kwestie van de juiste mensen zien te vinden die mee willen helpen en een goed bestuur kunnen vormen. Daarnaast een trainer voor volgend seizoen. De mensen vinden en dat daar draagvlak voor is.

het komt vast allemaal wel weer goed, maar het zal tijd gaan kosten. Veel zal afhangen of ze degraderen of niet, dus de komende 2 wedstrijden tegen rkc en Almere zijn 6 punten cruciaal. Zou wel mooi zijn want dan kan je ineens al (voorlopig) veilig staan.

9 maart 2024 om 13:08

Het lastige is dat de man in kwestie tot op heden uiterst onbetrouwbaar is geweest (niet alleen bij Vitesse maar bij al zijn ondernemen). Het is een huisjesmelker pur sang, die ondernemingen in nood een 'noodlijn' biedt, door ze vervolgens verder de afgrond in te helpen en goedkoop uit te kopen. Met de huidige situatie is het natuurlijk ook merkwaardig dat je gisteren uit een RVC stapt en mensen beschadigt door ze als 'onbetrouwbaar' te bestempelen omdat ze jou 'te weinig informatie' geven, om vervolgens de dag erop naar buiten te komen als de Messiah die het wel even voor je wil oplossen. Daarbij stap je ook niet op de club af om te proberen zo'n overname in gang te zetten, nee je stapt op de KNVB af die er helemaal niks over te zeggen heeft tot een overname daadwerkelijk rond is. Als kanttekening er ook bij, dat de man in kwestie natuurlijk vergeleken tot de normale man op straat erg rijk is, maar bekijk je het in de context van andere clubeigenaren (of dit nu een Boekhoorn of van Seumeren is) dan stelt het niet heel veel voor, waarbij de kanttekening ook is dat veel van zijn geld vast staat.

Al met al, heb ik mijn twijfels over hoedanig het een 'redding' is, een ding is wel zeker, zijn PR & Marketing draait overuren om alles altijd alleen van zijn kant te belichten zonder enig wederhoor te doen (en de Gelderlander publiceert dit maar al te graag).

9 maart 2024 om 14:08

Kun je voorbeelden noemen van deze huisjesmelker? Want ik zie heel veel mensen dat hier neerzetten maar concreet zie ik niks. Maakt het toch duidelijker.

9 maart 2024 om 16:00

Hij staat er een beetje om bekend dat hij mensen in nood verder onder druk zet en uitkoopt, om ze vervolgens de zaak/het gebouw te verhuren tegen woekerprijzen. Hier heeft hij ook vooral tijdens Corona een slaatje uit geslaan bij winkeliers, waarbij hij zichzelf vervolgens in de slachtofferrol probeerde te zetten in dezelfde periode omdat hij niet van de gemeente een vergunning kreeg om een golfzaak open te houden. Voor mij zit de term van huisjesmelker hierbij ook vooral in het feit dat hij noodleidende mensen uitkoopt op bodemprijzen, vervolgens hoge huren vraagt zodat ze failliet gaan, minimale verbeteringen aan een pand, zodat hij er woekerprijzen voor terug kan vragen. Een verdienmodel ja, ethisch verantwoord niet bepaald. Het maakt hierbij ook niet uit of het winkeliers zijn, particulieren, villabuurten, speelparken, casino's, golfparken, wat dan ook, er zijn altijd problemen geweest.

Hierbij heeft hij ook constant conflicten met gemeentes/provincies omdat hij zich niet aan de regels wil houden voor gebieden, vind dat hij in bepaalde dingen boven de wet staat, of zoals gewoonlijk het beter weet. Denk hierbij ook aan bestemmingsplannen waar hij villa's plaatst voor 'eigen bewoning' die hij later na aanbouw gewoon verkoopt alvorens te dreigen met rechtzaken als de gemeente er iets tegen wil doen.

En let wel, zolang de staat het toestaat is het een verdienmodel, maar wel een die binnen de vastgoedmarkt bekend staat als huisjesmelker.

9 maart 2024 om 16:58

Google maar even op vd kuit golfclub Naarderbos. Hoeveel conflicten die man wel niet heeft gehad met de gemeente.

Er zijn veel clubs met een eigen stadion en zometeen ook een stadion met een eigen club x'D

Dit zou echt het begin van het einde van de club betekenen. V/d Kuit heeft niks met de club en dat al meerdere keren aangegeven. Hij zal de boel zo veel mogelijk uithollen en het laatste leven eruit persen en er dan vandoor gaan. Die man heeft een stinkend verleden. Op dit moment kan ik het alleen maar de KNVB en alle bestuursleden kwalijk nemen. Die laatsten hebben inmiddels in ieder geval de eer aan zichzelf gehouden door op te stappen; bij de KNVB geven ze zichzelf een bonus en plannen de volgende borrel.

9 maart 2024 om 14:04

Wat hebben die buitenlanders gedaan dan?
Een mega schuld een absurde begroting en geen kapitaal op het veld.
Slechter kan het nu toch niet meer gaan

9 maart 2024 om 14:13

geelblack, op dit moment mee eens. Wellicht met een goede constructie, waarin Kuit zich niet zomaar kan terugtrekken dan zou het kunnen.
Hij heeft wel zakelijk inzicht en snapt wel hoe de wereld werkt.

Nu ik erover nadenk zou dit toch wel een meer dan prima oplossing zijn. Als Stadion Arnhem eigenaar wordt van Vitesse 2.0 heeft het stadion (gelredome) in ieder geval gegarandeerde bezetting voor een aantal speelronden in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie. Recettes komen dan ook ten goede aan Stadion Arnhem en dus is die onderneming er alles aan gelegen een goed product op het veld te zetten. De huur die Vitesse 2.0 dan voor het Gelredome moet ophoesten is dan nog enkel een broekzak/vestzak verhaal. Vitesse zit al sinds Karel Aalbers begon bij Vitesse in financieel roerig vaarwater en deze oplossing zou de broodnodige stabiliteit kunnen bieden voor de komende jaren. Het enige risico dat aan een dergelijke deal kleeft is dat er lotsverbondenheid ontstaat, Vitesse 2.0 valt om als het Gelredome de exploitatie niet meer rond krijgt. Met de enorm stijgende ticketprijzen voor bijvoorbeeld muziekconcerten zal het ook voor het Gelredome steeds moeilijker worden voldoende inkomsten te genereren in de komende jaren.

9 maart 2024 om 14:48

Nou zoveel concerten zijn er niet in het Gelredome, er zijn vaker rommelmarkten op dit moment

Jongens hij heeft de boekhouding nog niet in kunnen kijken. De enige redding voor Vitesse is als er een groep Nederlandse investeerders met een hart voor de club op gaan staan. Je zult dan de bezem er door moeten halen en helemaal onderaan (kkd?) moeten beginnen. Maar de club bestaat dan tenminste nog.

Er is jaren wanbeleid gevoerd en iedereen kon dat zien. Alleen al het feit dat het jaren is ontkend dat Abramovich eigenlijk de eigenaar van Vitesse was terwijl dat helemaal niet mocht. Ze zijn als de dood dat de geldkraan wordt dicht gedraaid, daarom doen ze precies wat de Russen willen en sturen ze die vd Kuit steeds weg.

9 maart 2024 om 16:35

Welke geldkraan? Bedoel je de lening van Parry? Als je niet weet hoe het zit, zeg dan niks.

9 maart 2024 om 16:39

Zo is het maar net. Vd Kluit harkt maandelijks een vermogen binnen, maar de Russen hebben ieder jaar miljoenen moeten bijleggen om het gat te dichten. Ik zie hem niet alleen instappen, er zijn meer ondernemers voor nodig die binding hebben met de club en bereid zijn de eerste jaren verliezen op te vangen. Maar zelfs dan, ze spelen nu eredivisie, maar staan aan de rand van de afgrond naar de KKD. De verandering van inkomsten is gi-gan-tisch.

Laten we het hopen zeg, Ernhem verdient uiteraard een club in de Eredivisie. Gelredome's grasmat is aan vervanging toe btw!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren