Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink: ‘Als Ajax van hém afhankelijk is, dan is het wel heel slecht gesteld’

Laatste update:

Marciano Vink is van mening dat het wegvallen van Branco van den Boomen voor Ajax geen probleem hoeft te zijn. Maandag werd bekend dat de middenvelder in ieder geval dit kalenderjaar niet meer in actie komt na een knieoperatie.

“Er zijn wel meer posities bij Ajax kwetsbaar", begint Vink in Voetbalpraat op ESPN. “Met de komst van Van ’t Schip kreeg hij een belangrijke rol. Die vulde hij redelijk tot goed in.”

Van den Boomen kon tijdens de Eredivisie-zeges op FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1) rekenen op een basisplaats, maar raakte vervolgens geblesseerd aan zijn knie. “Ajax leek in deze duels een beetje op de weg terug”, geeft Vink aan. “Maar er zijn meerdere spelers die op die positie kunnen spelen. Als Ajax afhankelijk is van Branco van den Boomen, dan is het wel heel slecht gesteld.”

“Ik denk dat ze hem vooral gaan missen in het coachen en neerzetten", voegt collega Kees Kwakman eraan toe. “Daar was hij heel erg mee bezig. Van ’t Schip had het daar ook over en dat is wat Ajax nodig heeft. Iemand die de boel bij elkaar raapt, de restverdediging in de gaten houdt en jongens op hun flikker geeft.”

Van ‘t Schip gaf vlak na zijn aanstelling als interim-trainer van Ajax aan een belangrijke rol voor Van den Boomen voor ogen te hebben. “Hij heeft nog niet veel gespeeld, maar hij is wel een jongen die iets meer bagage heeft qua leeftijd en ervaring. Branco heeft iets meer verantwoordelijkheidsgevoel, heeft hier in de jeugd gespeeld. Hij kan jongens helpen en in fases in wedstrijden een belangrijke rol spelen”, zei Van 't Schip destijds.

Vink ziet in Benjamin Tahirovic, die na de Europa League-nederlaag bij Brighton & Hove Albion (2-0) zijn basisplaats verloor, een van de mogelijke opties om Van de Boomen te vervangen. “'Hij was tegen Almere al een stuk beter dan in de weken ervoor. Hij maakt die fout op het einde, maar het was wel al een stukje beter.”

Van ‘t Schip kan de afwezigheid van Van den Boomen eventueel ook opvangen met Silvano Vos of Kenneth Taylor, terwijl de verwachting is dat zomeraankoop Sivert Mannsverk zich op korte termijn weer bij het eerste elftal voegt. De Noor is sinds eind september uit de roulatie wegens een voetblessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Reacties

Ajax is zeker niet afhankelijk van hem, maar Vd Boomen was sterk bezig de laatste tijd. Zijn lange ballen zijn echt een wapen.

21 november 2023 om 19:48

Precies, ik vind "afhankelijk" ook te sterk uitgedrukt. Dat neemt niet weg dat hij met zijn manier van spel verdelen, rust houden, passing, etc., op de manier waarop hij onder Van 't Schip speelde, van waarde was. Dan ben je echter nog niet afhankelijk in de zin dat het nu met zijn blessure allemaal geheid in elkaar dondert. Je zult alleen je tactiek/aanpak iets moeten wijzigen. Dat kan John vast wel.

We weten inmiddels wel waar het mis is gegaan. Mogen we even balen dat een van onze betere spelers op het moment uitvalt. In zo'n seizoen moet je elk lichtpuntje aangrijpen, Ajax moet het ook wel zonder vd Boomen kunnen maar het zou voor PSV toch ook niet lekker zijn als Schouten opeens uitvalt, of voor Feyenoord als Gimenez straks opeens 2 maanden geblesseerd zou zijn. En stel dat Timber nu geblesseerd raakt, is het dan een schande dat Feyenoord 'afhankelijk' is van Timber voor het aanvallende spel vanaf het middenveld? Vd Boomen was in zijn laatste 3 wedstrijden een van de belangrijkste schakels in het spel dat Ajax wilde spelen.

"Als Ajax afhankelijk is van Branco van den Boomen, dan is het wel heel slecht gesteld.ã¢â‚¬â

Wat zegt dit nou eigenlijk? Dat je niet afhankeljk mag zijn van een opbouwende middenvelder die het goed doet. Beetje makkelijk scoren weer dit op het beleid van Ajax.

21 november 2023 om 19:44

In tegenstelling tot Schouten en Gimenez is Vd Boomen een huis-tuin-keuken voetballer.
Dat is het punt van Vink.

21 november 2023 om 19:49

Nou, laten we nu niet doen alsof Schouten de nieuwe Johan Cruijff is hè. Natuurlijk, een goede voetballer, met specifieke kwaliteiten die door z'n coach op de goede plek en goede manier wordt ingezet. Oh wacht, dat is Van den Boomen ook.

21 november 2023 om 19:54

En op basis waarvan is vd Boomen precies een huis-tuin-keuken voetballer? Zijn sublieme traptechniek, creativiteit, ruimtelijke inzicht of toch zijn vermogen om het middenveld aan te sturen met zijn coaching? Omdat hij niet de snelste is? Elke speler heeft zijn specifieke kwaliteiten.

Iedereen roept elkaar maar na hier. Vd Boomen speelt vanaf de voorbereiding al heel sterk, had 1 slechte wedstrijd waarna hij gelijk op de bank gezet werd door Steijn (belachelijk want vd Boomen was een zeer belangrijke schakel in alle aanvallen die opgezet werden in de voorbereiding). En vanaf het moment dat hij terug kwam in de basis overduidelijk een van de uitblinkers bij Ajax en hij liet het hele team beter voetballen.

Is het een Frenkie de Jong: nee. Is het in potentie een type als Lasse Schone die goed kan werken in een Ajax systeem met betere spelers naast zich? Absoluut.

Overigens zag je trouwens dat Schouten ook gelijk kopje onder ging in een niet lekker draaiend team (nederlands elftal).

22 november 2023 om 11:37

Als jij dat gelooft is dat je goedrecht! Echter heeft hij wel specifieke kwaliteiten die Ajax beter laten voetballen

Ik vind dit soort meningen altijd een beetje makkelijk - en zelfs tegen dommig aan zitten. Zo van "kijk mij eens statements maken."

Nee, Van den Boomen is zeker geen speler die voor Ajax dragend moet zijn. Maar het is met een geblesseerde Mannsverk van de drie opties die we daar hebben geprobeerd wél onze enige speler die op zes redelijk goed speelt. Waar Tahirovic en Vos op die positie echt tekort komen voor nog toe.

In de huidige situatie is Van den Boomen gewoon een speler die bij gebrek aan een alternatief weldegelijk een grote invloed heeft op het spel, en waar je dus min of meer van afhankelijk bent voor een goed draaiend middenveld. Je moet ook even verder kijken dan ze speler Van den Boomen, en kijken naar de situatie waar wij als Ajax in zitten momenteel op bepaalde posities.

Zo zou je bij een PSV bijvoorbeeld kunnen zeggen "je zou toch niet van Ramalho afhankelijk moeten zijn." Ja, tot je overige centrale verdedigers allemaal geblesseerd zijn en je de keuze hebt tussen hem, spelers uit positie laten spelen óf jeugd. Dan kan je gem er maar beter bij hebben..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren