Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veronica gaat Johan Derksen niet aanspreken op ‘racistische’ opmerking

Laatste update:

Johan Derksen wekte maandagavond bij een deel van de tv-kijkers ergernis met een opmerking inzake rapper Akwasi. De heren van Veronica Inside gingen maandag onder meer in op de aanwezigheid van een Zwarte Piet bij een Black Lives Matter-demonstratie in Leeuwarden. De man werd bestempeld als 'held', waarna Derksen zich afvroeg: "Weten we zeker dat dat niet Akwasi is?" Veronica heeft laten weten dat men de analist niet gaat aanspreken op de opmerking.

Akwasi hield onlangs op de Dam in Amsterdam een felle tirade over racisme. De rapper zei onder meer dat hij Zwarte Piet 'in zijn gezicht zou trappen' als hij hem tegen zou komen. Veel mensen waren geschokt door de opmerkingen van Akwasi en ook Derksen kon de uitingen niet waarderen. Maandag trok de analist in de uitzending van Veronica Inside fel van leer tegen de artiest.

Derksen vindt Akwasi een 'ontzettende vervelende raaskallende rapper'. "Akwasi, wat een lul is dat joh! Ik vind dat we helemaal doorslaan in Nederland. Iedereen is tegen racisme, ik ook en iedereen hier aan tafel neem ik aan. Als mensen protesteren heb ik daar alle respect voor, maar ik zie op tv eigenlijk alleen maar gekkies. Schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen."

Nadat de Zwarte Piet bij de BLM-demonstratie in Leeuwarden ter sprake kwam, maakte Derksen de opmerking over Akwasi die veel stof deed opwaaien. Een deel van de tv-kijkers vroeg zich af waarom het programma dergelijke uitspraken van Derksen toestaat. "Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel", laat de zender echter in een verklaring weten, geciteerd door het Algemeen Dagblad. Wel zegt de zender 'tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen' te zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren