Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verkeerde Been uit bed stappen

Laatste update:

Je kent dat gevoel wel. Van vroeger of misschien zelfs recent meegemaakt. Je leert een hele leuke vrouw kennen en die vrouw blijkt ook smoorverliefd op jou te zijn! Mooi toch! Nou, zoals het ook bij die verliefdheid gaat: misschien in het begin wel. Hoe langer de relatie duurt hoe meer je je aan elkaar gaat irriteren en elkaar verwijten gaat maken. Zo zit de situatie tussen Mario Been en Feyenoord óók.

11 december 1963, onder de rook van het Feijenoord Stadion in Rotterdam wordt een jongentje geboren. Dit jongentje heet Mario Been. Waar de meeste baby's eerste woorden hebben als papa of mama zal het mij niet hebben verbaasd als Mario met Feyenoord kwam. Feyenoord was van jongs af aan al de grote liefde van de Rotterdammer. Mario bleek bijzonder wat talent voor voetbal te hebben en dit bleef ook Feyenoord niet onopgemerkt. Mario ontwikkelde zich goed en dit resulteerde in zijn debuut voor zijn grote liefde Feyenoord op 5 september 1982 tegen NEC.

Als speler was Mario Been eentje waar je van hield of hem haatte. Er was haast geen tussenweg, zijn benaming 'Pietje Bell' wijst dan ook terug naar zijn persoonlijkheid. Mario hield wel van een dolletje, alleen niet iedereen kon dit altijd evenveel waarderen. Zo bleek uit interviews met klasgenoten op school dat Mario niet altijd zo'n fijne jongen was, maar heel vervelend uit de hoek kon komen . Ook zouden deze klasgenoten hem verwijten dat hij naast zijn schoenen ging lopen toen hij eenmaal bij Feyenoord speelde.

Zo is dat ook nu het geval: je mag Mario of je mag Mario niet. Hij heeft vaak de neiging om ernstige zaken met een dosis humor aan te pakken. Met uitspraken als 'Ignjatovic is een prima klaverjasser' of 'Van Slory's boetegeld gaan we op vakantie naar een warm land' tonen de humoristische kijk op het leven van Feyenoords hoofdtrainer. Mario kan soms ook echter heel onverwachts uit de hoek komen. Zo kreeg Slory een boete omdat hij wat handtekeningen uitdeelde onderweg naar de apotheek aan wat jongens. Dit kon volgens Been niet door de beugel omdat Slory zich ziek had gemeld en dit dan niet moet doen. Een tikkeltje overdreven misschien?

Het is zeker niet de eerste keer dat Been in het nieuws komt door een incident met een selectiespeler (lees Arek Radomski, Jhon van Beukering, Moestafa el Kabir, Rachid Bouaouzan, Ferne Snoyl). Bij sommige gevallen zal Been ongetwijfeld gelijk hebben gehad maar zoals we aan het recentelijke overdreven voorbeeld van Slory kunnen zien twijfel ik of Been niet ook de schuld bij zichzelf mag zoeken.

Been staat keurig vierde met Feyenoord en dit is na de afgelopen seizoenen een goede prestatie. Ere wie ere toekomt, Mario heeft dit goed voor elkaar gekregen. Er zal dan ook weinig kritiek op Mario zijn vanuit de supporters. Toch vind ik dat niet terecht. Ik vind dat Mario tekort schiet in het people management. Ook in de kwestie Darley vs Rob van Dijk, door geen duidelijkheid te stellen richting de groep over wie de eerste keeper zou worden terwijl hij het volgens mij allang voor zichzelf had besloten. Ook gaf hij aan Roy Makaay een kans te gaan geven na de schorsing van John Dahl Tomasson. Deze kans is echter nooit echt gegeven.

Ik uit geen kritiek op de resultaten die Mario heeft behaald, op zijn humor of op zijn trainerscapaciteiten. Ik denk echter wel dat Mario iets voorzichtiger moet zijn met zijn uitspraken. Bij mij heerst niet het idee dat Mario Feyenoord op een langere basis naar een hoger niveau kan tillen. Pietje Bell kweekt naar mijn mening iets teveel opschudding in de spelersgroepen waar hij heeft gewerkt. Hopelijk kan met de hogere hand van Leo Beenhakker de sfeer in de groep en de wisselwerking tussen coachen spelers intact houden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben het niet helemaal met je eens. Je zegt dat je bang bent dat hij niet dit feyenoord naar een hoger plan kan tillen. Daarnaast haal je aan dat hij in zijn selectie bij nec veel problemen heeft gehad.

Je gaat aan het feit voorbij dat hij buitengewoon goed heeft gepresteerd met nec. Uefacup voetbal met een matige selectie en daarin ook nog de groepsfase overleven (door hsv uitgeschakeld) is met dit nec een ongelooflijke prestatie. Hij ging juist met moeilijke jongens de confrontatie aan. Het recentelijke voorbeeld van Lodeweges geeft aan dat dat met deze nec-groep moeilijker is dan je denkt.

Daarnaast heeft hij nu het simpele probleem dat de selectie van Feyenoord niet goed is. Goed er is talent, en er zijn wat lichtpunten maar je moet hem op zijn minst de tijd geven voordat je zoiets beoordeelt.

Verder kan ik het niet eens zijn dat makaay geen echte kans krijgt, ik heb hem twee wedstrijden gezien (vvv en den bosch thuis) en extra op hem gelet omdat ik dacht: nu gaat makaay zich wreken. Ik weet niet of jij hem hebt gezien maar ik heb hem zelden zo slecht zien spelen. Dan krijg je op gegegeven moment dat je krediet op is. Wat betreft van Dijk en Darley, volgens mij ben jij de enige die dit een keeperstrijd vind. van Dijk is al lang blij dat hij nog een beetje kan voetballen en doet dat ook zeer naar behoren, maar vanaf het begin van het seizoen zou hij tweede keeper zijn. Juist Darley, de jongen die het nodig heeft krijgt het vertrouwen, en van Dijk redt zich toch wel. Dat vind ik juist een staaltje van goed peoplesmanagement.

Concluderend vind ik dat Been de tijd moet krijgen. Dit is gewoon een kwalitatief zwakke selectie en ik hoop dat Been er alles uit kan halen. Dit heeft hij vroeger wel gedaan. Geef hem aub de tijd.

ps. leuk geschreven, ben het gewoon niet met je stelling eens.

24 november 2009 om 12:26

Decheiver ik ben het helemaal met je eens, Been werd ook in de tijd van NEC nog wel eens afgeschreven als een trainer die niet met moeilijke spelers over weg kan. Echter de moeilijkste bij Nec, El Ackachoui bloeide helemaal op door dat Been humor en rechtlijnigheid naast elkaar laat lopen.

Been heeft Slory gezegd dat hij het niet moest doen, maar Slory was niet voor het eerst dit seizoen in opspraak, twee het was niet zomaar dat hij daar kwam, want hij had daar een afspraak, als je dan je baas belt dat je niet kunt komen omdat je ziek bent, en je gaat wel naar een afspraak handtekeningen uitdelen dan doe je iets niet goed. Als hij bij het telefoongesprek aan gegeven had dat hij wel een handtekeningensessie kon doen was dat waarschijnlijk wel goedgekeurd.

Mario Been zorgt ook dit jaar weeer voor een hele goede prestatie door met een uiterst onevenwichtig uit balans zijnde elftal 4e te staan. Ik ben benieuwd wat hij kan als er nog een paar gerichte aankopen gedaan kunnen worden.

Verliefdheid gaat over in houden van..

Been is wel degelijk de juist man op dit moment voor Feyenoord. Gun hem dit seizoen de tijd om bij de eerste vijf te eindigen en tijdens de zomerstop kan hij samen met Beenhakker Feyenoord deels weer op de rails zetten. Het verlossen van spelers die te zwaar op het loonbudget wegen (makaay, De Cler en Hofland bijvoorbeeld). Volgend seizoen moet hét seizoen worden!

Je stelt dat Been te kort schiet in people management. Wellicht is Been naar buiten niet direct geweest over de keeperskwestie, maar naar mijns inziens is hij dat zeker wel geweest naar beide doelmannen. Feit is ook dat wij niet kunnen doordringen tot de spelersgroep, dus dit blijft iets waar wij geen grip op hebben.

Dit kan nog wel eens een interessante discussie opleveren. In ieder geval een pakkende titel.
Vier sterren voor jou.

Ben zelf ook precies tot dezelfde conclusie gekomen.

Lijkt me een goede trainer, maar ook mij zijn de incidenten opgevallen en het feit dat hij constant maar zei dat hij toevallig voor de wedstrijd tegen Ajax voor een beweeglijke voorhoede koos i.p.v. Makaay. Maar in feite kiest hij elke wedstrijd opnieuw voor de beweeglijke voorhoede. Daar is dan ook niks mis mee als hij dit wil hanteren, maar het was niet eerlijk naar Makaay toe, omdat ik zelf ook het idee heb dat hij de zaken van tevoren al vast heeft staan, maar dit niet doorgeeft. Misschien om ze dan net dat extra beetje competetief motivatie te geven, dat zou dan nog kunnen.

Maar vind Feyenoord ook vanuit tactisch oogpunt niet geweldig en ze voetballen nog steeds niet als collectief, ben benieuwd of Been dit wel kan.

P.s. waarom zijn mijn reacties dikgedrukt? Zie je je eigen reactie dikgedrukt of ziet iedereen dat?

24 november 2009 om 11:13

Alleen je eigen reacties zijn dik gedrukt. Niemand anders dan jijzelf ziet dat zo.

Leuke column,

Aangezien deze column geschreven is vanuit jou mening wil ik graag mijn mening geven over waar ik het niet mee eens ben.

1. je vindt het overdreven dat slory een boete heeft gekregen voor het uitdelen van handtekeningen. je weet toch niet hoe hoog deze boete is? straks is het 100 euro en komt dit geld in een pot wat gegeven wordt aan de supportersvereniging of goed doel..

2. Mario moet misschien de schuld bij zichzelf zoeken? die snap ik helemaal niet. Waarom zou hij naar zich zelf kijken? dus hij moet zich aanpassen omdat mensen zijn regels overtreden? schijnbaar wordt vergeten dat Mario de trainer is en daarmee de baas van het elftal. regels gelden voor iedereen.

3. Slecht in peoples management? hmz, jij ziet alles van buitenaf en oordeelt hier over. mario oordeelt niet zomaar over zijn spelers, ik denk dat rob v dijk allang wist dat hij 2e keeper zou zijn en dat makaay allang weet dat er geen beroep op hem gedaan wordt vanwege tacktische redenen en makaay geen kans gehad? je oordeelt iemand ook op trainingen lijkt me.

4.je ziet niet in dat mario feyenoord naar een hoger niveau kan tillen vergeet niet dat mario pas bezig is. gun hem de tijd en schreeuw niet meteen in het rondt dat het niet lukt. je ziet nu al de hand van mario in de spelersgroep, er is positiviteit en het team speelt veel meer met vertrouwen dan voorgaande jaren met nota bene dezelfde spelers.

Ondanks de terechte vorobeelden die je aandraagt, denk ik dat Been wel de juiste man is bij Feyenoord. Het team staat echt stukken beter dan vorig jaar, er wordt met een stuk meer inzet gespeeld en hij heeft duidelijke beslissingen genomen tov de routiniers.
Maar, hij is een jonge trainer en moet nog een hoop leren. Het laatste incident rond Slory is daar een voorbeeld. Met de informatie die ik nu heb, was de boete zwaar onterecht. Sowieso had Been dit beter gewoon binneskamers kunnen houden.

Waar ik nog niet van overtuigd ben is het aankoopbeleid van Feyenoord. Fernandez lijkt weliswaar een versterking, maar van de andere spelers zie ik niet dat ze Feyenoord weer riching de top helpen. Met name de miljoenen die in Cisse zijn gestoken vind ik onbegrijpelijk. Ook de aankoop van Ignatovic, terwijl je met Vlaar (risico), Bahia en Hofland al drie centrale verdedigers hebt vind ik raar.

We zullen de komende weken zien waar Feyenoord en Been staan. De start van het seizoen is goed geweest, maar sinds de nederlaag tegen PSV zit de klad erin. Nu is het zaak om de ingeslagen weg te blijven volgen en te proberen Europees voetbal veilig te stellen gedurende de rest van het seizoen.

24 november 2009 om 11:01

over het aankoopbeleid ben ik juist wel tevreden.

we moeten niet vergeten dat het heel erg was met scouting en aankopen. dit jaar is tenminste een soort visie.. ik denk dat het aankoopbeleid steeds beter wordt in de toekomst.

cisse is een aankoop als verbreding van selectie met potentieel top, en ingnatovic is gehuurd waarschijnlijk voor een spotprijs en die gaat gewoon terug aan het eind.

de aankopen zijn allemaal gedaan om de selectie kwalitatief te verhogen, dit is een begin stap van een groot process wat gaande is.

24 november 2009 om 11:07

Ik zie de visie nog niet moet ik eerlijk zeggen. Had meer het idee dat het gewoon pakken was wat je pakken kon (zeker gezien de financiele situatie van Feyenoord).

Als je geen geld hebt en je steekt alles in een aanvaller die een verbreding is van je selectie... niet echt doordracht. Zoals ik al zei, behalve Fernandez is er nog niemand die Zfeyenoord echt naar de top zal helpen. Maar Beenhakker heeft genoeg verstand van voetbal om straks wel toppers binnen te halen.

24 november 2009 om 11:29

mja, ik zeg ook soort van visie.. en pakken wat je pakken kan..ik heb erger meegemaakt. bijv cisse is een gok, ik denk dat ze hoopten op gevalletje koné maar wel visie toch? :D

ach kijk het zou geweldig zijn als bij elke club elke aankoop perfect is. niet dus, net als bij feyenoord. maar met de financiele mogelijkheden is de kwaliteit van de selectie wel verhoogd iedereen strijd voor zijn plek. is ooit anders geweest.

Paar foutjes:

- Hij heeft Makaay wèl een kans gegeven nadat Tomasson en Cissé geschorst waren. Makaay heeft na 2 wedstrijden in de basis weer niks laten zien. Dan is het logische gevolg dat je weer op de bank terecht komt.

- Slory was niet op weg naar de apotheek, hij was bewust naar een basisschool in Barendrecht gegaan omdat hij daar een afspraak had om een training bij te wonen, ondanks zijn griep en afwezigheid bij de training van Feyenoord. Lees:
Slory wilde de kinderen de beloofde ochtend niet afnemen. ,,ik had mijn bezoek aan drie kleine kinderen uit de wijk beloofd,'' legt de voetballer uit.
Een trainer moet consequent zijn dus een boete is dan gewoon terecht.

24 november 2009 om 11:27

Zoals ik het had gelezen op verschillende sites was de situatie zo dat Slory zoals ik stelde naar de apotheek ging en daar toevallig wat jongentjes tegenkwam en dat hij toen uit zijn auto stapte om wat handtekeningen uit te delen.

En ik zeg ook helemaal niet dat ik Roy Makaay nu een goede oplossing vindt, sterker nog, ik vind hem ook te traag geworden en niet meer explosife genoeg. Alleen ik begrijp dan niet waarom Been zo hard roept dat ie Roy een kans gaat geven, tegen Ajax werd hij immers alweer gepasseerd. Ik zie het nut er niet van in om dan zulke uitspraken te doen, al was ik het wel met zijn beredenering eens.

24 november 2009 om 17:30

Sausmaster heeft gelijk in deze kwestie. Ik vind het dan ook vreemd dat iemand een column mag schrijven voor Voetbalzone (een website met honderdduizenden bezoekers) terwijl hij zich niet goed heeft geïnformeerd.

Daarnaast gebruikt hij af en toe een grappig citaat in de media om wel op een situatie te reageren maar uiteindelijk zo weinig mogelijk zeggen, dergelijke zaken als rond Slory en Ignjatovic worden namelijk intern afgehandeld en worden slechts beknopt naarbuiten gebracht. Overigens was de uitspraak van 'ignjatovic is een prima klaverjasser' afkomstig van Ad-columnist Chris van Nijnatten.

Dat je hem op een enkel argument tekort vind schieten op people-management is vreemd, aangezien dat juist zijn sterkste punt is binnen een groep. Al zal hij het er moeilijk mee hebben om vedettes als Makaay, De Cler en Hofland te passeren. Omdat hij dat voor het eerst meemaakt, bij NEC ging dat slechts om matige spelers als El Kabir en Radomski.

Ook merk ik dat je je verder weinig verdiept hebt in de situatie rond de concurrentiestrijd tussen Darley en Van Dijk. Op maandagochtend hadden Mario Been en Patrick Lodewijks al een gesprek met Darley en Van Dijk en daarin was al duidelijk dat Darley zou spelen, daar is op de training de hele week naartoe gewerkt. Dat had je geweten als je je had laten informeren in het nieuws of was gaan kijken bij een enkele training. Darley stond immers in elk partijspel afgelopen week bij de basiself.

Maarja. Het is leuk dat je moeite hebt gedaan om een stuk te schrijven en om wat historisch te leuteren over het verleden van Mario Been.

25 november 2009 om 01:08

Goede feedback, maar of het nu om matige of goede spelers gaat, als je er problemen mee krijgt is dat geen positief iets.
En me weinig heb verdiept in de keepersstrijd? Het was bekend dat Mario aan had gegeven nadat Darley weer fit was dat de keepersstrijd wat hem betreft openlag. Dus ik denk dat jij bij deze verkeerd zit..

En elke training kijken zit er niet in, als je in Den Bosch woont en 18 jaar bent.

Bedankt voor je goede feedback.

Ik denk dat Been wel de juiste man is vor Feyenoord en de grappen vind kanik wle om lachen ..ik vind het juist wederom prettig dat iemand wel zegt wat ie denkt op een ongenuanceerde manier...
Been is wel een beetje snel de gebeten hond, hij heeft lange tenen...klein beetje kritiek en schiet ie in de verdedigingsmodus..
Ik hoorde de snor gister zeggen als je geschoren wordt kun je beter stilzitten daar heeft Mario moeite mee..na alle lovende kritieken kan hij weinig commentaar hebben dat vind ik jammer...verders jouw stuk beoordeel ik met 3 sterren....netjes maar niet overdreven goed..

De titel is leuk gevonden, maar sluit helaas niet aan op de inleiding en de rest van je betoog. Je maakt een leuke omschrijving van Been. Het leest ook prettig door.

Ik vind het een matig geschreven artikel. En over people management gesproken, volgens mij lopen er in Nederland bijna geen betere dan dat Been bij Feyenoord is. In plaats van het eeuwige geklaag, pakt hij het aan met een dosis humor. Ik kan dat zeer waarderen. Maar het is typisch Nederlands om van een mug een olifant te maken en een ontzettend grote lading klachten en gezanik over iemand heen te gooien die het tot voor kort nog 'gewoon' goed doet bij Feyenoord.

En over die opschudding binnen de spelersgroep, als jij een stuk klei krijgt en je moet daar iets van maken, dan haal je ook stukken weg, voeg je ze weer toe, haal je ze weer weg en voeg je ze weer toe etc. etc. Wat ik wil zeggen, iedereen heeft zijn eigen manier van dingen aanpakken, en ik snap niet dat je negatief kan zijn over de positieve wijze waarop Mario dit uitvoert.

2 sterren

24 november 2009 om 11:30

Ja dat wordt vaak gezegd, dat Been goed is in people management.
Door de voorbeelden die ik geef wordt die uitspraak (naar mijn mening terecht) in twijfel gesteld. Ik geef ook al toe dat Mario het op dit moment goed doet. Alleen hij kent zeker ook zijn minpunten.
Daar kijken mensen nog wel is over heen.

24 november 2009 om 11:44

Hij is een people manager, daar kan je niet omheen, net als dat Leo Beenhakker dat is. En inderdaad, Mario doet het netjes bij Feyenoord, en hij heeft zeker minpunten, maar daarom zeg ik, het is typisch iets voor Nederlanders om die punten uit te lichten. Ik geef er de voorkeur aan om naar positieve punten te kijken en naar punten die wel goed gaan. Maar oké, dat is my side of the story.

24 november 2009 om 12:49

Als ie regelmatig met spelers overhoop ligt kun je het toch echt geen people manager noemen. Toptrainers weten ook goed met "lastige" jongens/vedettes e.d. om te gaan en dat heb ik bij Been nog niet gezien.

24 november 2009 om 12:57

Wat is overhoop liggen? Als die jongens de kont tegen de krib gooien, en ze willen gewoonweg niet luisteren, dan moet je maatregelen nemen. En presteerden de spelers waar Been mee 'overhoop' lag niet meer?

24 november 2009 om 16:18

In het artikel staat een mooi lijstje van spelers waarbij het bij NEC misging. Ook bij Feyenoord zijn er nu alweer een paar incidentjes geweest. Of Been het constant pech met de spelers die hij krijgt, of hij is niet zo'n goede people manager als mensen denken. Een goede people manager is zowel streng, rechtvaardig als flexibel. Bij dat laatste heb ik bij Been voorlopig mijn twijfels.

24 november 2009 om 18:04

Fout. Waar jij op doelt is hoe hij naarbuiten treedt in de media, dat vind ik net iets anders dan people-management. Dat gaat namelijk om het behandelen van je selectie en je technische staf op het trainingsveld en in de kleedkamer. Daar heb je, als je geen trainingen bezoekt, dus eigenlijk geen kijk op.

25 november 2009 om 02:35

Nee hoor, dat is er een onderdeel van. Als jij je spelers in de media afkraakt (een voorbeeld, niet dat Been dit nou consequent doet) en ze daardoor ontevreden worden kun je jezelf moeilijk een goede people manager noemen.

Totale onzin.

Makaay heeft kansen gehad tegen VVV en Den Bosch, beide keren faalde hij.

Aan het begin van het seizoen was het duidelijk dat Been Darley de voorkeur gaf. Maar zoals je weet is hij geblesseerd geraakt in de eerste competitie wedstrijd. Van Dijk is dan de logische vervanger. Nu Darley terug is, is hij weer eerste keuze.

''ook zouden deze klasgenoten hem verwijten dat hij naast zijn schoenen ging lopen toen hij eenmaal bij Feyenoord speelde.

Zo is dat ook nu het geval: je mag Mario of je mag Mario niet.''

Nonsense, je baseert je mening op oude klasgenoten van Mario Been. Hallo, we leven 40 jaar verder!

24 november 2009 om 11:45

Kansen tegen VVV en Den Bosch, als een spits 2 wedstrijden speelt heeft hij zijn 'kansen gehad' ? Nee dat vind ik niet.

Wat betreft de keeperskwestie, misschien moet je goed in de tekst lezen, daar staat namelijk niks over het feit dat Darley aan het begin tot eerste keeperd werd verkozen, maar over het feit dat toen Darley weer fit was Been twijfelde over wie de eerste doelman zou worden. Dat vond ik een beetje krom want heel Nederland wist al dat hij voor Darley zou kiezen, ben dan ook duidelijk naar de media en de groep toe.

Wat betreft de klasgenootjes, dat is gewoon een verwijzing waarbij zijn bijnaam Pietje Bell eer aan wordt gedaan, het was een beetje een brutaal schoffie. En ik baseer mijn mening over dit artikel echt niet daar op! Het is slechts een voorbeeld.

Het komt op mij over dat je dit artikel vluchtig hebt doorgelezen , ik vind je argumenten niet sterk onderbouwd.

24 november 2009 om 13:36

Been ''twijfelde'' over wie hij in het goal moest zetten om Van Dijk ook de credits te geven. Hij was er natuurlijk al lang uit.

Makaay heeft in de voorbereiding en in het begin van de competitie de kans gekregen en tegen VVV en Den Bosch. Lijkt mij toch meer dan genoeg

Ik ben het juist wel met je eens in tegenstelling tot velen. Maar het is geen supertopstuk
4 sterren

Ik vind het echt een dramatisch artikel eerlijk gezegd. Als er iemand goed is in people-management, dan is Mario dat wel. Hij wist jongens als El Kabir, El Ackhaoui en bouaouzan in het gareel te houden. Deze jongens hebben nu eenmaal een strenge aanpak nodig, kijk maar wat er nu met NEC gebeurd. Been gelooft in jonge spelers en hij bouwt aan een team voor de toekomst, daarom is het logisch dat Makaay er naast staat. Hij verdient 2 Miljoen per jaar en er zit geen restwaarde meer op. Ik moet je helaas 1 ster geven, want het is tegenstrijdig met de realiteit.

Even wat betreft de eerste alinea: ”je aan elkaar irriteren” is foutief. Je ergert je aan iemand, of iets irriteert je.

Verder wel een aardig stukje.

Ik denk dat hij het nog niet zo slecht doet. Qua uitspraken is hij gewoon erg resoluut en dat mag ik wel. De spelers weten waar ze aan toe zijn en krijgen dan ook de deksel op de neus. Zoals grote naam Makaay, die de bank warm houdt.

Ben het niet helemaal mee eens. Ik ken Mario persoonlijk en ik denk juist dat het Rotterdamse "open, eerlijk en direct" zijn Juist past bij Feyenoord. De afgelopen jaren waren er juist te veel trainers geweest die te gemakzuchtig en te laks waren. Verbeek was een uitzondering, maar die was behalve eigenwijs (wat Mario ook behoorlijk kan zijn) ook koppig en dat pikte de groep niet. Juist doordat hij zo direct uit de hoek komt schept hij duidelijkheid. En daarbij komt nog; als je moet kiezen tussen Darley en Van Dijk als trainer van een club als Feyenoord, dan zou ik ook gaan twijfelen.

Voor de inhoud een 2, voor het stuk an sich een 4. : Gemiddeld een 3

Ik denk dat Been slachtoffer is van zijn eigen imago, en daardoor selecties moeilijker in de hand kan houden.
Hij heeft het imago dat je overal met een dolletje vanaf komt, en dat je met een goed getimede grap al je zonden kan laten verdwijnen, en dit weten spelers natuurlijk ook. Omdat hij hierdoor autoriteit verliest, komt hij met boetes en zet hij constant spelers (tijdelijk) uit de selectie. (dit in de tijd bij Nec)
Laten we het er maar op houden dat he de onervarenheid van Been is.

Verder het artikel wel goed, leest wel makkelijk weg. Informatief wat minder.

Het is een mooie column maar ik ben het niet helemaal met je eens.

Mario heeft zich inmiddels bij 2 clubs al bewezen als goede trainer (excelsior en Nec) die zijn elftallen met een duidelijke speelstijl laat spelen. Promoveren (als kampioen) met Excelsior (wat zelfs in de Jupiler League geen extreem hoge begroting had) en Europees overwinteren met NEC zullen lang niet alle trainers hem nadoen.

Verder heb je het over de problemen met Arek Radomski, Jhon van Beukering, Moestafa el Kabir, Rachid Bouaouzan en Ferne Snoyl. Dat Jhon van Beukering ineens extreem is aangekomen gedurende de feestdagen is toch echt de schuld van Van Beukering zelf, dus terecht dat Been hem straft. El Kabir werd dit seizoen wederom naar de beloftes verbannen wegens gebrek aan discipline, andere trainers concluderen dus hetzelfde als Been. Radomski gaf aan dat hij liever op de tribune dan op de bank zat - een totale verkeerde houding dus in mijn ogen terecht dat Been hem terugzet. Zo'n geweldenaar is Radomski niet, dus een basisplaats kon hij niet eisen. Dan hebben we nog het geval Bouaouzan, die bij elke club waar hij speelt weer de fout ingaat. Een ongedisciplineerde tijdbom waar geen touw aan vast te knopen is. Ook bij dit geval denk ik dat Mario Been terecht gehandeld heeft.

Ik vind ook dat Mario Been niet ter discussie mag staan, want van snelle trainerswissels is Feyenoord nog nooit beter geworden. De sfeer in de Kuip is voor het eerst sinds het begin van 2 seizoen geleden weer positief, toch in zekere mate een verdienste van Been. Zeker met Leo Beenhakker op de achtergrond moet het mogelijk zijn om Feyenoord weer terug te sturen naar waar ze horen: de top van de Eredivisie.

Nog iets over het geval Slory. Ik heb sterk de indruk dat Been streng voor hem is om hem in het gareel te houden. Tot nu toe geeft dat in mijn ogen een goed resultaat: Slory is dit seizoen wél ineens een belangrijke pion voor Feyenoord.

Titel slaat nergens op en heeft totaal niks gemeen met de inhoud van deze tekst.. Vooral vind ik dit stukje tekst niet goed omdat er vaak ''ik denk'' wordt gebruikt..

Welgeteld 1x ik denk of zie jij er meer?

Aardig artikel,niet helemaal volmaakt maar toch goed uitgebracht en goed te begrijpen. 4 sterren waard.

Niet mee eens, Het is toch logisch dat spelers geen handtekeningen uit gaan delen op straat als ze ziek zijn, een grapje op zijn tijd kan toch?
Nee hoor, in mijn ogen is Mario op Hiddink na de beste Nedelandse coach!

Ik vind dat Been het heel aardig doet en dat er eindelijk eens een trainer de tijd moet krijgen bij Feyenoord maar vind Been wel eens rare beslissingen maken.

Vind het bijvoorbeeld volkomen onbegrijpelijk waarom hij El Ahmadi zo verschrikkelijk veel krediet geeft terwijl elke wedstrijd bewezen wordt dat dit geheel onterecht is.

Waarom Kelvin Leerdam opgesteld wordt is mij helemaal onduidelijk. Dat deze jongen bij Feyenoord speelt is onvoorstelbaar. Is verdedigend ontzettend zwak en opbouwend geeft ie of een tikje terug naar Vlaar of de keeper of hij peert de bal naar voren.

Daarnaast was Been's opstelling van afgelopen zondag heel slecht. Met een controlerende middenvelder op tien spelen en geen spits opstellen. Tsja dan krijg je geen scoringskansen en dat bleek ook uit de uitslag van 0-0.

Mja veel zal afhangen van de ranglijst aan het eind van het seizoen.

Been is Been en niemand anders. Hij zal daar ook geen concessies aan doen. Volgens mij is hij ok niet de man die impulsief reageert. Hij heeft gewoon een idee over bepaalde zaken. Net zoals het voorbeeld van Slory wat je aanhaalt. Dat hij Slory daarvoor straft lijkt me niet meer dan logisch. Ik meld mij ook niet ziek en ga dan doodleuk bij de buurman een muurtje metselen.

De ene keer krijgt een speler een schop onder zijn hol. De andere keer een aai over zijn bol. Dat doet hij heel goed.

Vindt het niet echt een column maar meer een persoonlijke mening. Maar dat is je goed recht. Niettemin wel een leuk stuk om te lezen. Daarvoor ***

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren