Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veelbesproken Anderlecht-talent na soap definitief naar Premier League

Laatste update:

Jason Lokilo gaat definitief bij Crystal Palace aan de slag. Het Belgische talent zette al in juli zijn handtekening onder een contract bij de huidige nummer zeven van de Premier League, maar er moest nog het een en ander opgelost worden met Anderlecht, de club waar Lokilo werd opgeleid. Inmiddels heeft Lokilo een werkvergunning en lijken alle plooien te zijn recht gestreken.

Hiermee komt er een einde aan de soap rondom Lokilo, die negen jaar in de jeugdopleiding van Anderlecht speelde. Op zijn twaalfde tekenden de ouders van het talentje een contract, waarin zij beloofden dat hun zoon op zijn zestiende een profcontract zou tekenen bij Anderlecht. De ouders kregen voor hun krabbel een som geld en Lokilo een goede opleiding en onderwijs.

Toen de zestiende verjaardag van Lokilo in beeld kwam, wilden de ouders betere voorwaarden voor hun zoon en weigerde de jongeling om bij te tekenen. Anderlecht stapte naar de rechter en eiste een bedrag van liefst 450.000 euro, een bedrag dat de ouders van Lokilo onmogelijk kunnen betalen. De jongeling vertrok direct en belandde via Chievo Verona bij Crystal Palace.

De inmiddels zeventienjarige Lokilo trainde al een tijdje mee bij Crystal Palace en mag zich nu dan officieel speler van de club noemen. “Ik ben heel blij dat ik hier een contract heb kunnen tekenen”, reageert de vleugelaanvaller. “Ik houd van spelers als Yannick Bolasie, Wilfried Zaha en Jason Puncheon. Dit is een erg goede club voor wingers! Ik heb hier al goed getraind en wil dat blijven doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van Anderlecht naar Crystal Palace? Rare stap vooral omdat het een jeugdspeler is.

30 september 2015 om 14:22

We kunnen stellen dat ze die stap puur voor t financiële gewin gemaakt hebben. Ze wilden betere voorwaarden bij Anderlecht, kregen ze niet, en die wou Crystal Palace ze wel geven. Dus dan is de stap neit zo raar

Misselijke mensen overigens die ouders. Hun woord breken en dan de opleiding van hun zoon op het spel zetten zodat zij er meer geld aan kunnen verdienen

30 september 2015 om 16:54

Denk dat je bij Crystal Palace eerder een kans krijgt dan een topclub jn Engeland. Vind het niet zo heel raar. Het zal waarschijnlijk financieel heel aantrekkelijk zijn crystal palace is ook nog eens heel goed bezig!

Met zulke ouders wordt het moeilijk om succesvol te zijn.

30 september 2015 om 16:14

Zo stelt een contrakt ook niks voor.. Ze moeten zijn ouders nog een flinke boeten geven voor het niet nakomen van het eerder ondertekend contrakt!!

30 september 2015 om 17:38

Lijkt me sowieso niet dat je in een contract kan zetten dat als een speler 16 is hij een contract moet tekenen bij Amderlecht. Als dat wel een geldige clausule in een contract is zal er gewoon voor getekend zijn en kan Anderlecht het gewoon via de rechter spelen en hun gelijk winnen. Maarja wil je dan zo'n speler nog bij je club?
Wat je gewoon als Anderlecht zou moeten willen is de kosten die de club gemaakt heeft voor de opleiding en begeleiding van die spelers terug laten betalen in termijnen. Laat hem dan die €450.000 in 10 jaar afbetalen en langer dan 10 jaar komt er zoveel % rente erop. Dan kunnen die ouders/speler het betalen want die kiezen nu ook alleen voor het geld.

Snap niet dat hij Anderlecht verruilt voor Palace. RSCA laat veel jeugdspelers doorbreken en geeft ze de kans te ontwikkelen in het eerste team.

30 september 2015 om 14:28

Palace heeft momenteel een vreselijk goed team hoor! Ik denk dat ze echt hoge ogen gaan gooien in de Bpl, wellicht zelfs beter dan bijv. Spurs .. (mijn mening) .. Pardew is een goede coach, en er zijn voldoende wedstrijden in een seizoen dat hij vast een kans gaat krijgen daar ....

30 september 2015 om 14:54

Geen enkel van je argumenten verantwoordt waarom Crystal Palace een betere keuze zou zijn dan Anderlecht, integendeel. Een ploeg die het goed doet in de Premier League, daar krijg je als jongere amper een kans. Geen ruimte om te leren, om fouten te maken...

30 september 2015 om 15:17

Eens, ik zeg ook niet dat ik het verstandig vind ... ik zeg alleen dat gezien hij de keuze heeft gemaakt, dat ik Palace een hele goede keuze vindt ... Ze gebruiken als een van de weinige teams een goede rotatie en vooral belangrijk, op beide flanken echte vleugelspelers ... dus ALS hij een kans krijgt, denk ik dat Palace een goede keuze is ... in vergelijking tot veel andere clubs .. S'hampton zou ook bijv. een goede keuze zijn ... vorig jaar hoge ogen, met ook veel jonge spelers die regelmatig een kans kregen ... dus .... prestaties hoeven helemaal niet tegenhanger te hebben dat spelers geen kans krijgen, het hangt er maar helemaal van af welke manager je voor de groep hebt ...

Hebben die ouders toch zeer knap gedaan ? Eerst Anderlecht 450 K aftroggelen en als het goed gaat gratis richting meer geld vertrekken . Is die vader soms ook pizzabakker ?

Rare gang van zaken. Wat ben je dan voor ruggengraat loos ouderpaar als je je zoon als het ware verkoopt en vervolgens niet eens de afspraken nakomt. Als Anderlecht zijnde zou ik ook al mijn geld terug willen.

Premier Leage tegen geweldige tegenstanders of Anderlecht.. ik snap het wel..

30 september 2015 om 14:55

Mja, zo kan je redeneren, maar in praktijk is het meestal: een kans in het eerste bij Anderlecht, of jaren je tijd verdoen bij de jeugdploegen van een Premier League-club.

Blijkbaar zijn de contracten die worden getekend als het ventje 12 jaar is, niet rechtsgeldig, of lastig uit te voeren. Het drukt de voetbalclubs met hun neus op de feiten dat die kinderen nog niet toe zijn aan een contract en dat het dus volstrekt zinloos is om voor die kinderen een contract te maken.

Er zou vanuit de Fifa internationale regelgeving moeten komen voor contracten voor jeugdspelers. Het zou niet zo mogen zijn dat clubs in het ene land wel contracten met jeugdspelers kan afsluiten en clubs uit een ander land mogen dat niet.

Er zijn bij Anderlecht toch heel wat talenten doorgebroken.
Dus als ik Lokilo was bleef ik bij Anderlecht maar is minderjarig [zie ouders]
Toen de zestiende verjaardag van Lokilo in beeld kwam, wilden de ouders betere,
voorwaarden voor hun zoon en weigerde de jongeling om bij te tekenen.
Er word al genoeg gezegd over de ouders in de reacties ben ik helemaal mee eens.
Al met al een rare gang van zaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren