Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Veel vertrouwen in smaakmaker FC Twente: ‘mindere versie van Klaassen’

Laatste update:

Het is tot nu toe het seizoen van Sem Steijn (22). De FC Twente-middenvelder scoorde al acht keer in de Eredivisie, waardoor momenteel hij op een knappe vierde plek op de topscorerslijst staat. Clubwatcher Tijmen van Wissing doopt Steijn 'een mindere versie van Davy Klaassen'. "Hij gaat er wel komen", aldus Van Wissing bij de Oosttribune van RTV Oost.

Steijn wordt in het programma uitgebreid onder de loep genomen door het aanwezige gezelschap. Jan van Staa, voormalig scout van Twente, steekt van wal. "Hij is niet een man die steeds aan de bal moet komen en mooie passjes moet geven. Maar de posities waar hij steeds komt en het afronden..."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Hij komt iedere keer wel vier, vijf keer in zo'n positie. Er zijn weinig spelers die dat hebben", vindt Van Staa. Van Wissing onderschrijft de woorden van zijn collega.

"Ik kan me wel voorstellen dat Oosting altijd een beroep op hem doet", zegt de journalist. "Zijn rendement is ongekend, die gaat gewoon in de dubbele cijfers eindigen dit seizoen. Dan snap ik ook dat je op de radar komt van Bundesliga-clubs."

Steijn zou in de belangstelling van Werder Bremen staan, de voormalige club van Klaassen. Van Wissing ziet een soortgelijke speler in Steijn. "Hij is een soort mindere versie van Klaassen in zijn beste tijd. Hij gaat er echt wel komen."

De zoon van Maurice Steijn heeft nu al zijn productie van vorig seizoen getopt. In zijn debuutjaar bij Twente maakte hij er zes, verdeeld over 37 wedstrijden.

De Conference League-voorrrondes incluis staat Steijn al op tien doelpunten dit seizoen. Het leverde hem een verdriedubbeling van zijn marktwaarde op Transfermarkt op (van één miljoen naar drie miljoen euro). Steijn heeft bij Twente nog een contract tot medio 2025.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“Mindere versie van Klaassen” is volgens mij een synoniem voor “matig”. Oftewel zegt weinig…

20 november 2023 om 14:54

Valt mee. Klaassen is een zeer bruikbare speler. Heel veel inzet, neusje voor de goal, diepgaande middenvelder, maar niet heel veel techniek. Gaat wel op inderdaad.

20 november 2023 om 14:59

Haha ik dacht ongeveer hetzelfde. Je zal toch als een mindere versie van Klaassen bestempeld worden....das niet goed voor je zelf vertrouwen.

Tuurlijk was Klaassen zo nu en dan een nuttige speler, maar dat kwam met name door zijn loop vermogen en inzet. Een echt goeie voetballer is het natuurlijk niet.

Om daar dan een mindere versie van te zijn.....kan je dan nog minder goed voetballen, of werk je net niet hard genoeg?

20 november 2023 om 15:14

5 landskampioenschappen, Gouden Schoen Eredivisie, gouden streak in poulefase Champions League... hij heeft daar toch de nodige inbreng in gehad. Zulke clubspelers zie je zelden meer bij de Nederlandse top, dit seizoen al helemaal niet. Ik zou het een eer vinden als Steijn zijnde.

20 november 2023 om 15:22

Ik zeg helemaal niets over de prestaties en prijzen die Klaassen heeft binnen gehaald he. Ik snap ook heel goed dat het in Amsterdam een gewaardeerde speler is. Mr. 1-0 was hij geloof ik?

Maar we kunnen het toch met z'n allen wel eens zijn dat het niet perse een begenadigd voetballer is? Of trap ik dan op teentjes?

20 november 2023 om 15:27

Haha, nee hoor, je trapt niet op teentjes. Ik wil juist zeggen dat een speler voor de Nederlandse top meer nodig heeft dan techniek. Een Klaassen, maar ook Steijn, zijn juist complementair aan spelers die het op techniek moeten doen en dus is het naar mijn idee helemaal niet slecht voor je zelfvertrouwen om vergeleken te worden met een Mr. 1-0 en clubheld van Ajax terwijl het niet een typische Ajacied was.

20 november 2023 om 15:54

Ik snap wat je bedoelt hoor. Het is maar net hoe je het inerpreteert ook natuurlijk. Maar op mij zou dit overkomen als: Werk jij je maar helemaal de .... en ren je rot, want echt voetballen kan je niet.

Niet dat daar iets mis mee is, maar komt niet perse complimenteus over op mij.

20 november 2023 om 16:11

Ik begrijp ook jouw punt natuurlijk. Maar ik was zelf zo'n speler die in de verdediging het juist moest hebben van werk ethiek en scherpe duels. En dan is het juist een compliment denk ik als je vergeleken wordt met een speler die dat als een van de beste kon. Dat Klaassen juist bij Ajax een Gouden Schoen wist te winnen is best uitzonderlijk, gezien we over het algemeen bij Ajax sierlijke voetballers willen zien.

20 november 2023 om 16:22

Gewonnen prijzen erbij halen zijn toch helemaal niet relevant als het gaat om de individuele kwaliteit van een speler?

Lucas Vazquez heeft 4 Champions Leagues gewonnen.

20 november 2023 om 16:25

"maar ik was zelf zo'n speler die in de verdediging het juist moest hebben van werk ethiek en scherpe duels. En dan is het juist een compliment denk ik als je vergeleken wordt met ee"

Haha ik ook absoluut hoor. Dus als ik Klaassen bestempel als "niet begenadigd" kan ik zelf helemaal niets met een bal

20 november 2023 om 17:31

Klaassen was / is in mijn ogen wel meer dan een nuttige speler. Daarmee doen we in mijn ogen niet alleen Klaassen maar eigenlijk alle spelers die niet de internationale top halen maar het in de Nederlandse top over een langere periode wel prima doen te kort.

Hij is natuurlijk verre van een internationale top speler. Hij heeft in de Nederlandse top toch zeker zijn waarde gehad. Vooral in zijn eerste periode bij Ajax wonnen ze toch ook vooral dankzij Klaassen prijzen en niet ondanks. In zijn 2e periode was dat iets minder maar leverde hij ook een belangrijke bijdrage aan de laatste 2 kampioenschappen.

Ik hoop voor Steijn dat hij nog verder komt dan Klaassen. Leg je hem naast de Messi/ronaldo meetlat dan verbleekt de carriere van Klaassen natuurlijk heel snel. Ik alleen denk dat veel voetballers als ze terug kijken op hun carriere zo zouden tekenen om een dragende speler te zijn bij een Nederlandse top club waarmee ze 5 keer landskampioen worden zonder dat ze internationaal veel potten kunnen breken.

20 november 2023 om 17:33

@sitostick natuurlijk zeggen prijzen niet alles als je dat soort namen er bij pakt.
Maar Klaassen was in zijn eerste periode aanvoerder en een dragende speler. In zijn 2e periode was hij misschien minder bepalend, ook door het niveau van de selectie onder Ten Hag, maar hij speelde alsnog vrijwel altijd.

20 november 2023 om 16:14

haha, echt een heel matig net-niet compliment.

Gaan we nou ook al spelers vergelijken met de Klaassens van deze wereld? Steijn is Steijn en een prima schaduwspits met veel scorend vermogen. Voor Twente erg nuttig en ook op hoger niveau zal hij zijn goaltjes wel maken.

20 november 2023 om 15:00

Een beetje een type Klaassen dus.

20 november 2023 om 16:29

Das wat anders dan een mindere versie. Volgens mij heeft Steijn nog niet bewezen dat hij het niveau van een andere competitie niet aan kan.

20 november 2023 om 16:46

Echter val jij over spelers vergelijken met Klaassen, terwijl dat dus wel hout snijdt. Overigens geen schande, want Klaassen speelde al wat jaartjes eerder in de Nederlandse top dan Steijn en won hij op de leeftijd van Steijn de gouden schoen

Foi, eindelijk een artikel over FC Twente op VZ, wordt er alsnog een Ajacied bij gehaald hahaha.

On: Sem is echt een topper voor ons. Ontzettend veel strijd in zijn spel maar kan ook totaal onzichtbaar zijn wanneer het even niet lekker loopt. Dat is wel een van zijn verbeterpunten. Verder scoort hij waar onze spitsen het vaak helaas nalaten. Gelukkig maar. De stap naar de Bundesliga zie ik hem sowieso wel maken tzt.

Ik zou zeggen de ‘betere versie’ van Klaassen! Uitstekende speler die ik binnen 2 seizoenen zie knallen bij de Nederlandse top!

20 november 2023 om 15:10

En toch strookt je eerste zin niet helemaal lekker met je tweede, gezien Klaassen 5x landskampioen is geworden bij de Nederlandse top. Ook speelde Klaassen al op zijn 18e bij de Nederlandse top, terwijl jij Steijn dat pas op zijn 23e-24e ziet doen. En juist op die leeftijd vond Klaassen dat hij met zijn Gouden Schoen voor de beste speler van de Eredivisie het in Engeland moest gaan proberen.

Ja, Steijn is een geweldige speler bij Twente dat overigens ook tegen de Nederlandse top aan schurkt, maar voordat je leuzen als "betere versie" gaat opperen - check dan ook even de carrière van Klaassen.

21 november 2023 om 10:16

myvision, waar haal je het vandaan dan Klaassen op zijn 18e bij de nederlandse top voetbalde lol, ja leuk hij zat bij Ajax en heeft op zen 18e en 19e paar potjes gespeeld en ingevallen maar pas toen die 20-21 werd was die een basis speler in een Ajax elftal dat op dat moment geen landskampioen meer werd want in die tijd was dat PSV.

20 november 2023 om 17:49

Dat zou kunnen natuurlijk, maar om het toch even in perspectief te zetten, Steijn is over 2 jaar 23, op die leeftijd was Klaassen al 2 of 3 jaar aan het "knallen" in de Nederlandse top, international, kampioen geworden en aanvoetder van Ajax, op zijn 23ste voetballer van het jaar geworden en denk ik op zijn 24 als aanvoerder van het team dat de EL finale speelde.

Ik hoop voor Steijn dat hij dat kan overtreffen en natuurlijk is hij een leuk talent en zou zijn scorende vermogen een aanwinst voor elke Nederlandse top club kunnen zijn. Ik zou hem ook graag zien bij een Nederlandse top club. Maar als je mij nu zegt dat hij binnen 2 jaar klaar is om aanvoerder te zijn van een top 3 club, dan heb ik daar toch mijn vraagtekens bij.

Zie hem ook wel naar een middenmotor in de BuLi vertrekken, maar meer ook niet.
Aardig rendement voor een ''schaduw''spits. Qua type lijkt hij misschien inderdaad een beetje op types als Til, Klaassen, van de Beek en De Wit.

"een mindere versie van Klaassen"... Dit kun je toch met de beste wil van de wereld niet als een compliment opvatten?

20 november 2023 om 15:20

Mwa, voor een speler van Twente is een CV met clubs als Ajax, Everton, Werder Bremen en Inter Milan toch een aardige?

20 november 2023 om 15:38

En overal buiten Ajax volledig mislukt. Nauwelijks minuten gemaakt en vooral geen indruk gemaakt.. Nee sorry, dit valt wat mij betreft echt nauwelijks positief op te vatten zijn.

20 november 2023 om 16:06

"En overal buiten Ajax volledig mislukt."

Niet in Bremen toch? Ja ok, ze zijn gedegradeerd maar Klaassen heeft in twee jaar tijd op twee wedstrijden na alle competitie wedstrijden gespeeld en is aanvoerder geweest.
Dan is hij imo in Bremen niet mislukt...

20 november 2023 om 16:08

Gewoon feitelijk onjuist. Klaassen is buiten Ajax bij Bremen gewoon geslaagd, kwam ook terug naar Ajax terwijl ze dat daar helemaal niet wilden. Everton was geen succes en Inter lijkt nu ook te hoog gegrepen, maar die stap maakt hij ook op een moment dat Ajax hem (onterecht) ook niet meer nodig had.

Sem is dodelijk effectief, maar voetballend kan het allemaal nog wel beter. Hij ontwikkelt zich goed, maar hij moet zeker nog een jaar bij Twente blijven waar hij zeker is van een basisplaats. Zijn concurrent Vlap is de betere voetballer, maar die is ontzetten inefficiënt. Hopelijk plaatst Twente zich dan een keer echt voor Internationaal voetbal zodat hij ook dat nog in zijn rugzak mee kan nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren