Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart adviseert Ajax: ‘Direct halen, ik krijg een Ihattaren-gevoel bij hem’

Laatste update:

Rafael van der Vaart is lovend over Alen Halilovic. De 27-jarige aanvallende middenvelder is sterk aan het seizoen begonnen bij Fortuna Sittard. Van der Vaart heeft meerdere Nederlandse clubs deze zomer over Halilovic getipt en denkt dat de creatieveling momenteel ook een aanwinst voor Ajax zou zijn.

Halilovic speelde in het verleden voor een hoop clubs. Als toptalent van Dinamo Zagreb maakte hij op zeventienjarige leeftijd de overstap naar FC Barcelona. De Kroaat kwam in het seizoen 2019/20 als huurling van AC Milan uit voor sc Heerenveen. Deze zomer probeerde Van der Vaart hem opnieuw aan een Nederlandse club te helpen.

“Klopt het dat jij hem bij heel veel clubs hebt aangeboden?", vraagt presentator Sjoerd van Ramshorst aan Van der Vaart, die vervolgens bevestigend antwoordt: “Ja, dat klopt. Behalve bij Fortuna, haha. Dat is echt waar. Halilovic belde me zelf een keer op, want ik heb zijn broer getraind bij Esbjerg fB. Halilovic belde me op en zei dat hij terug wilde naar Nederland en vroeg of ik hem een beetje kon helpen om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Ik heb iedereen gebeld: FC Volendam, Vitesse...”

“Mislintat ook?”, vraagt Van Ramshorst grappend. Van der Vaart: “Nou, als ik het momenteel voor het zeggen had bij Ajax, zou ik hem meteen halen. Dat meen ik oprecht. Hij moet wel nog wat fitter worden, dat snap ik. Ik probeerde hem aan een stage te helpen. Ik heb zelfs Pierre van Hooijdonk gebeld voor NAC, die zei: ‘Laat maar komen.’”

Halilovic zag het zelf echter niet zitten om in de Keuken Kampioen Divisie te spelen. “Alle andere clubs zeiden ‘nee’”, geeft Van der Vaart aan. “Excelsior heette hem wel welkom en liet hem twee dagen meetrainen. Dat ging top, Excelsior wilde hem hebben, maar toen kwam Fortuna via een andere weg en is hij daarheen gegaan. Ik ben zo blij voor hem. Je hebt een beetje het Ihattaren-gevoel bij hem. Als je hem weet te raken... Hij heeft de perfecte leeftijd en het is een geweldige gozer.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat halilovic eerst een seizoen afmaken voordat we conclusies trekken. Als je een ihattaren gevoel krijgt wil je hem juist niet halen lijkt mij

25 september 2023 om 07:30

Daarnaast staat hij nu met Fortuna op plek 8 en weet niet of hij bij Ajax degradatievoetbal wilt gaan spelen.

25 september 2023 om 07:50

Gelijk halen.
12mil aan Fortuna betalen en 5jarig contract geven.
Dit zijn de krenten uit de pap.

25 september 2023 om 14:48

Heb je de uitzending ook gezien. Het was meer brainstormen. Deze jongen was gratis op te halen, en had ook betrekking op de dure bagger die Sven heeft binnengehaald. Gaf zelf meerdere malen aan dat hij nog meer voetballiefhebber is dan bestuurder!!

Right… een 27 jarige uitblinker van Fortuna halen, terwijl er net een karrenvrachten aan spelers is binnengehaald van spelers die op een hoger niveau uitblinkers waren, al helemaal wordt afgeschreven…

25 september 2023 om 07:20

Ben het als Fortuna fan met je eens. Maar in het onderlinge duel was het wel duidelijk dat hij de beste van het veld was. Nu nog een geheel seizoen doortrekken.

25 september 2023 om 07:36

Ja maar dit Ajax is dramatisch hè, dat iemand een keer uitblinkt... Halilovic heeft jarenlang matige dingen laten zien in Nederland en elders. Wat van der Vaart hier zegt en doet is gewoon opportunistische kroegpraat.

25 september 2023 om 07:53

Eens ! Dit is dan ook precies de reden waarom je van de Vaart geen functie moet geven bij Ajax. Die gaat alles op zijn gevoel doen , Halilovic speelt niet voor niets op 27 jarige leeftijd bij Fortuna. Heeft in 9 jaar tijd 12 clubs gehad, en heeft nu een aardige start bij Fortuna maar verder overal gefaald.

25 september 2023 om 10:44

Ik wist niet eens dat het dezelfde Halilovic was als bij Heerenveen hahaa.
Daar liet hij namelijk niks zien.

25 september 2023 om 15:18

Is het ook niet Lee. Die van Heerenveen is Tibor. Het gaat in dit artikel om Alen. Waarschijnlijk is Hilalovic de Kroatische versie van De Vries of van Veen 😊

25 september 2023 om 19:01

Is wel dezelfde ;-)

Laten we juist koesteren dat dit soort spelers bij kleinere clubs spelen ipv alles maar naar ajax te schrijven. Is toch heerlijk om hem bij Fortuna te zien toveren? Zou je anders nrt zo vaak een wedstrijd van Fortuna meepakken?

Haha idd Ihattaren gevoel alleen niet de juiste, die jongen is absoluut niet opeens geschikt voor de (traditionele) top 3 omdat hij paar leuke wedstrijdjes speelt zonder druk bij Fortuna.

Sinds 2015 heeft Halilovic bij clubs als Sporting Gijon, HSV, Las Palmas, Birmingham, Reading, Rijeka, Heerenveen en Standard Luik gespeeld. Met tussendoor nog even 3 wedstrijden bij Milan. Verder nergens meer dan een handvol goals gemaakt en soms niet eens basisspeler. Nu is hij op zijn 27e basisspeler bij Fortuna, maakt hij 2 panna's en moet hij naar Ajax volgens vd Vaart. Prachtig toch 😂

25 september 2023 om 07:17

Van der Vaart lijkt mij dan ook de perfecte opvolger van Mislintat! Hij kent de club, heeft een netwerk en heeft het Ajax-dna. Hopelijk wordt van Halst wakker en stelt hij hem snel aan.

25 september 2023 om 07:34

Als je de uitzending heb gekeken weet je dat Van Der Vaart niet wilt.
Hij geeft duidelijk aan dat je niet alle oud voetballers zomaar een bestuurlijke functie moet geven zonder juiste begeleiding en of opleiding.

25 september 2023 om 07:42

… sarcasme…

25 september 2023 om 07:21

Van der Vaart is een romanticus en geniet van spelers die vaker niet geschikt zijn voor de echte top, puur op basis van hun techniek. Een beetje a la Jan Mulder maar dan op zijn eigen manier. Er is veel meer nodig voor de top en dat zou juist hij moeten weten.

Laat Halilovic het eerst een heel seizoen doortrekken. Overigens, is het toch juist beter voor de competitie als goede spelers meer verdeeld zijn?

25 september 2023 om 09:53

Voor jullie jammer dat Mislintat er niet meer zit, anders hadden jullie zomaar 10 miljoen van ajax kunnen krijgen!

25 september 2023 om 19:05

Lol. 90% van de begroting binnen halen op 1 speler.

Ik word een beetje moe van Van der Vaart, wat een onzin kraamt deze man uit, zijn persoonlijke voorkeur doet er helemaal niet toe, een speler van Fortuna aanbieden? Is hij nu ook makelaar? Solliciteert bij naar een functie bij Ajax? Gelunched met Louis die hij ook als de redder ziet? Hou toch op de man is ziek en oud en er zal toch eerst een grote schoonmaak gehouden moeten worden al die zinloze meeëters eruit en durf nu eens dat zooitje van de F-Side aan te pakken hoe komt dit tuig iedere keer weer met zakken vuurwerk binnen? Het wordt oogluikend toegestaan, lafheid troef!

25 september 2023 om 10:09

Van Gaal was natuurlijk wel de ideale man geweest om die schoonmaak te houden en puin te ruimen. Maar ik ben het met je eens dat je dat die man niet aan moet doen met zijn huidige gezondheid. De werkdruk zou enorm hoog zijn en de uren die je daar nu moet maken zouden hem geen goed doen.

Bedoeld hij de kwaliteit van Mo of de instelling. Het gevoel dat er veel meer inzit dan dat eruit komt ?

dit is toch wel echt het toppunt van onze analisten hier in nederland...
ja ik snap dat ze er zitten voor de eredivisie te bekijken/analiseren, maar als je nu pas komt met dat halilovic een goede voetballer is heb je echt de afgelopen 12 jaar geen voetbal gevolgd
zeker omdat deze jongen ook bij hsv heeft gezeten (ex club vd vaart) en op vroege leeftijd ook al in de belangstelling stond van ajax.
maar goed, zoals andere al zeggen, deze jongen heeft veel blessureleed gehad en is gewoon fysiek geen topper. technisch is het allemaal van niveau modric (om maar even te overdrijven) waar hij de zogenaamde opvolger zou van moeten zijn geweest.
dat hij nu eindelijk 5 wedstrijden op rij kan voetballen zonder fysieke ongemak is leuk voor hem, en mooi dat hij bij fortuna zijn voetbal talent kan laten zien... maar laten we op zijn minst een half seizoen wachten voordat we zo'n speler naar ajax of andere club gaan lopen schrijven.

Dan hebben ze bij Vitesse weer eens zitten slapen

Hij is niet wijs. Halilovic heeft meer clubs gehad dan voetbalschoenen. De afgelopen 5 seizoenen heeft hij niks noemenswaardig gepresteerd. Nu speet hij 6 redelijke wedstrijden voor Fortuna.. met alle respect steek je er daar natuurlijk wat sneller bovenuit.

Dit is momenteel geen speler voor een topclub. ( of Ajax )

Ik zie de naam van de speler dan rechts naast het artikel staan en zie dat hij de laatste jaren amper een heel seizoen heeft gevoetbald. Denk dat Ajax daar wel 2x over na moet denken om zo'n jongen te halen.

25 september 2023 om 13:38

Daarbij was een Diemers bijvoorbeeld ook uitblinker bij Fortuna. Daar hoef je echt geen geweldige speler voor te zijn. Niets tegen Fortuna natuurlijk, maar de Nederlandse top is toch even andere koek.

25 september 2023 om 19:07

Diemers met Halilovic vergelijken. Lol... Diemers was geen uitblinker. Alleen qua scorebord journalistiek. Niet qua veldspel.

Die Halilovic heeft het nergens laten zien. Hij doet het nu leuk bij Fortuna maar dat zegt helemaal niets. Van der Vaart is echt weer doorgedraaid bezig. Laat hem maar eerst een heel seizoen presteren want dat heeft hij zowat in zijn hele loopbaan nog niet gedaan. En spelen bij een topclub blijft heel anders dan bij een klein club zoals Fortuna met minder druk…

Zou ik dus niet doen. gozer kan goed voetballen maar we moeten niet overdrijven.

Denk dat het wel een prima speler zou zijn voor utrecht, kunnen zijn creativiteit ook wel gebruiken op t middenveld. Ajax lijkt me normaliter een stap te hoog ondanks de onrust daar momenteel.

Van der Vaart heeft een beetje het Ihattaren-gevoel bij Halilovic. Dat is dan toch juist een reden om hem niet te halen of heb ik iets gemist? Van der Vaart is als analist vaak best vermakelijk, daarom zit hij er ook volgens mij, maar niet serieus te nemen in veel gevallen.

25 september 2023 om 12:42

Van der Vaart is een oud wijf, kun je toch niet serieus nemen, blind op Ajax, zoontje heeft net getekend, Van Gaal is de redder in nood, is kritiekloos naar Ajax en raadt een voetballer aan die meer geblesseerd is dan voetbalt. Kom eens met harde kritiek op die hersenlozen van de F-Side dan ga ik je voorzichtig serieus nemen.

Direct halen...wie moet dat dan beslissen, de terrein knecht?

25 september 2023 om 13:02

De terreinknecht heeft er vast meer kijk op, evenals de materiaalman.

Van mensen die het volste vertrouwen heeft in Bergwijn neem ik dit soort dingen niet aan. Doei.

27 jarige speler die bij z'n 10e club 2 goede potjes speelt, lijkt me een geweldig idee.

Vd Vaart heeft zeker de laatste pot van Fortuna niet gekeken. Daar werd de geweldige Halilovic vrij eenvoudig onschadelijk gemaakt en deelde hij ook mee in de malaise. Ik zal niet zeggen dat deze jongen niet kan voetballen maar is echt niet van het niveau wat ajax moet nastreven

Wat Ajax vooral niet moet doen: de oren laten hangen naar van der Vaart. Hij vindt Steijn wel houdbaar. En nu is die lekkere tuinkabouter van Fortuna opeens hot. Leuke speler, hoor. En zou bij het huidige Ajax zo maar mee kunnen. Maar laten we aub ophouden met al die vrijblijvende, open deuren intrappende meningen serieus te nemen. Ajax heeft gewoon een ervaren TD nodig die het klappen van de zweep kent, en zich al heeft bewezen in dat speelveld.

Halilović overal mislukt en v.d.Vaart wil hem naar Ajax halen? Ik hoop dat Mislintat opgevolgd wordt door v.d.Vaart als TD om het werk van Mislintat af te maken daar. :-)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren