Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

VAR ook issue bij Oranje Onder-17: ‘Weet niet of je moet juichen of niet’

Laatste update:

Oranje Onder-17 staat dankzij een overtuigende 4-1 overwinning op de leeftijdsgenoten van Paraguay in de halve finale van het jeugd-WK in Brazilië. Bij de jeugdinternationals overheerst uiteraard euforie, maar er is aan de andere kant ook het gevoel dat de uitslag zondag nog veel hoger had kunnen uitvallen. Daarnaast komt ook de VAR ter sprake. De laatste horde richting de finale is Mexico, donderdag de tegenstander van het elftal van bondscoach Peter van der Veen.

"Het had een heel grote score kunnen worden vanavond, je merkte aan het einde wel echt dat wij twee dagen extra rust hadden gehad", analyseert Youri Regeer op verzoek van Voetbal International. Aanvoerder Kenneth Taylor is ook tevreden, maar houdt tevens een rare smaak over aan de twee afgekeurde doelpunten van Oranje. "Als je in het veld staat, is het heel apart." Van der Veen deelt de mening van Taylor. "Je weet op een gegeven moment niet of je moet juichen of niet."

Taylor is van mening dat sommige spelers in bepaalde situaties zelfzuchtiger moeten zijn. "Misschien was het wel een beetje te veel van het goede vandaag, dat we elkaar te veel gunden", doelt de middenvelder van Ajax op de slotfase van het duel met Paraguay. "Als het heel goed gaat bij ons, krijg je dit soort dingen en worden we te laconiek. Dan moeten we misschien zakelijker blijven. Maar dat maakt ons ook wel weer sterk, dat we elkaar heel veel gunnen. We zijn nu blij, maar we zijn nog niet waar we willen staan, dus we juichen nog niet."

Van der Veen wist vantevoren wat hij kon verwachten van Paraguay. "We hadden ons huiswerk goed gedaan. Remy Reijnierse en Henk Brugge (assistent-bondscoaches, red.) hebben geweldig geanalyseerd hoe Paraguay zou spelen. Daar hebben we op getraind en de spelers hebben het heel goed uitgevoerd", aldus de keuzeheer op de website van OnsOranje. Van der Veen weet dat Mexico een gevaarlijke tegenstander kan zijn. "We hebben ze gehad in het toernooi in Nederland. Toen verloren we met 2-1. Ik denk dat we daar nu een mooie reactie op kunnen geven door ze in de halve finale te verslaan."

Oranje Onder-17 bereikt de finale van het WK

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De basis van juichen lijkt me emotie. Als je na een goal juicht, en vervolgens de goal afgekeurd ziet worden dan is dat zuur, maar op het moment dat je een keuze gaat maken of je gaat juichen of niet dan is natuurlijke er wel van af.

11 november 2019 om 14:14

Voor jou misschien. Sommige jongens willen gewoon iets leuks laten zien wat ze van tevoren hebben bedacht en dat is ook gewoon prima. Gezeur dat altijd alles spontaan en emotie moet zijn.

11 november 2019 om 15:11

iets leuks en van tevoren hebben bedacht past niet echt in 1 zin.die domme dansjes gaan echt helemaal nergens over.je kunt me oud of saai noemen, maar het voegt niks toe en t staat meestal heel dom.vuistje in de lucht, je ploeggenoten bedanken voor t mooie voorwerk en door.

11 november 2019 om 15:28

Iets leuks in hun ogen. Dat vuistje in de lucht ziet er voor hun net zo dom uit en is al helemaal niks toevoegends, daarmee kom je niet in Fifa. Het is 2019 en hun tijd.

Dat ga je op de tribune ook vanzelf krijgen bij twijfelachtige situaties. Qua entertaiment lever je met de VAR een hoop in. De vreugde tijdens een belangrijk doelpunt (ondertussen heel even gauw blik werpen op de scheids en grensrechter, om echt zeker te zijn) is toch het mooiste, niet dat je eerst een paar minuten moet wachten voor het echt zeker is. Als de VAR het nou echt eerlijker maakt, maar dat vind ik niet. En ik geloof ook niet dat het nog gaat komen, het is gewoon te moeilijk voor een sport als voetbal. Het is allemaal niet rechtlijnig.

“Je weet niet of je kan juichen” vind ik echt zo’n grote onzin.. Het hele spel wordt eerlijker gemaakt, er worden geen fouten meer gemaakt! Dat is toch belangrijker dan of je even moet wachten met juichen of niet? Wat een onzin.. De VAR op zich functioneert perfect, want de VAR doet precies waar het voor is. Het probleem wat men heeft is niet met VAR maar met de regels en hoe men VAR moet gebruiken. In Engeland wilden men heel bijdehand doen en afwijken van de Europese norm door bijvoorbeeld af te spreken dat de scheids niet naar de schermpjes gaat kijken, want dat zou te lang duren. Het gevolg is dat de scheids compleet afhankelijk wordt van iemand die in een trailer zit en enorm de tijd moet nemen want zijn “advies” wordt de uiteindelijke beslissing! Je geeft als scheids dus de complete controle uit handen.. Dan zijn er nog wedstrijden zoals Ajax-Chelsea, waar de VAR een goal afkeurt maar tv stations hun eigen beelden moeten gebruiken omdat de UEFA de door zichzelf gebruikte beelden niet deelt en dus half Nederland gelooft dat de UEFA Chelsea heeft willen bevoordelen door de verkeerde beelden te gebruiken. Ook achteraf delen ze hun beelden niet, en moet men ze maar geloven als zij met een statement komen dat de “goal echt terecht is afgekeurd hoor! Echt eerlijk waar!”... De UEFA is te vaag en daardoor geven ze ruimte voor speculatie! Het is om gek van te worden hoe zo iets goeds als de VAR zo naar de kl*ten geholpen wordt door die incompetente lui bij de FIFA, UEFA en de nationale bonden..

11 november 2019 om 13:52

Het systeem VAR geeft voeding aan al die speculatie. Punt is dat men drukker bezig is met doelpunten afkeuren/bekijken waar het werkelijk om een millimeter gaat. Als we niet geweten hadden of het wel of niet die ene millimeter is zou niemand een bezwaar hebben omdat het nagenoeg niet te zien is met de techniek van beeld en snelheid(fps etc.). Aan de andere kant worden momenten waar iedereen duidelijk ziet dat er wat mis is niet nagetrokken bij de Var, of beoordeelt men zo raar dat je je afvraagt waar men mee bezig is bij de Var. Dat is de meest gehoorde klacht die ik op verjaardagen, bij mijn club,, werk etc. hoor. Daarom zeg ik, zolang die willekeur er nog is, stop dan met de Var.

11 november 2019 om 13:56

Var maakt voetbal op termijn een computergame met echte poppetjes. straks wordt elk futiel detail geanalyseert en bestraft.

11 november 2019 om 14:01

Ik weet niet of het willekeur is, of dat wij het willekeur moeten noemen. Het feit bij VAR blijft dat er natuurlijk gewoon een mens naar die beelden kijkt die de beelden op een bepaalde manier kan interpreteren. In Engeland werken nog steeds heel veel incompetente scheidsrechters, die worden niet opeens beter als je ze naar een VAR laat kijken jammer genoeg. De commentaren die ik veel lees zijn van mensen die niet precies weten wat de VAR wel en niet mag doen. Dat is het grote probleem denk ik.

11 november 2019 om 14:15

@youricfc: gaat niet alleen om Engeland, maar ik zie zo vaak, waar dan ook, van die momenten waarvan je bijna onmogelijk kan zeggen of het wel of niet buitenspel. Gisteren las ik ergens dat de VAR ook geen highspeed camera's zou gebruiken, en daarom ook niet altijd het juiste moment dat de bal de voet verlaat bij een voorzet kan geven en dus kan bepalen of het wel of niet buitenspel is. En zolang er nog veel momenten zijn waarover de kenners, analisten, trainers/spelers, fans etc. over discussiëren, dan gaat er iets mis met de Var.

11 november 2019 om 15:10

Het is al heel lastig om te beoordelen wat nu eerlijk is in het voetbal. Finale CL handsbal - penalty. Voor mij niet per se een goede of foute beslissing. De ene scheidsrechter zal hem wel geven en een ander niet. Niet per se eerlijker maar ook niet goed of fout. Maar een week later word zo'n handsbal niet bestraft, en dan heb je beelden, en dan denk ja waarom nu geen penalty en toen wel? Toendertijd was het interpertatie van de scheidsrechter, nu met de var verwacht je in soortgelijke gevallen, soortgelijke straffen. Maar dat is gewoon iets wat niet waar gemaakt kan worden.

Wat zeuren mensen toch altijd. Een jaar geleden was het nog ' de VAR maakt het voetbal eerlijker'. En nu ' Je moet nu wachten of het doelpunt geldig is'

Ik heb een van de goals gezien die werd afgekeurd en dat was volledig terecht. En dus een goede invloed van de Var, anders was het 3-1 geworden, voordat Paraguay nog gevaarlijk dichtbij de 2-2 kwam.en nee, de VAR is er nog niet er moet nog een hoop worden verbeterd, maar ik ben van mening dat de situatie zoals die nu is, beter is dan dat die was voor de VAR en het kan nog een heel stuk beter worden ook.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren