Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip zet Ajax meteen naar zijn hand: 'Hamert hij heel veel op'

Laatste update:

Branco van den Boomen heeft een positieve eerste kennismaking gehad met John van 't Schip. De nieuwe hoofdtrainer van Ajax stond dinsdag voor het eerst op het trainingsveld op De Toekomst en legde meteen een aantal accenten. Ajax TV sprak na afloop van de training met Van den Boomen.

De middenvelder ziet dat er iets veranderd is sinds de komst van Van 't Schip. "Het gaat weer iets beter, iets positiever ook", aldus de Brabander. "De nieuwe trainer voelt als een nieuw begin, er is nieuwe energie. Dat kunnen we ook wel gebruiken na zondag. Richting donderdag moet de positiviteit ook terugkomen binnen de club en de groep. Dat is waar we naar op zoek zijn."

"Hij hamert heel veel op het teamgevoel", gaat Van den Boomen verder. "Dat vond ik heel positief. We hebben gesproken over hoe je als individu beter voor de dag kan komen en wanneer je echt als team moet opereren. Ik denk dat dat iets is waar we aan moeten werken. De discipline die hij in de bespreking uitstraalt is iets waar we naar op zoek zijn."

Van den Boomen haalde bij zijn neef Clint Leemans informatie op over Van 't Schip. Leemans en Van 't Schip werkten in het verleden samen bij PEC Zwolle. "Hij zei dat hij tactisch heel sterk is en veel praat in het teambelang. Dat is positief. In Griekenland heeft Van 't Schip met een oud-ploeggenoot van mij gewerkt, Efthymis Koulouris. Ik had dus al wel wat geluiden gehoord."

Als het aan Van den Boomen ligt, komt de nadruk de komende tijd ook op het balbezit te liggen. "Mensen zien dat wij veel tegengoals hebben en hameren erop dat we de nul moeten houden, maar ik denk dat we het Ajax-spel terug moeten brengen. Lef tonen en vooruit spelen. Als we de bal verliezen moeten we snel omschakelen met de linies kort op elkaar."

Van 't Schip mag donderdagavond laten zien in hoeverre hij Ajax al naar zijn hand heeft weten te zetten. Dan spelen de Amsterdammers de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam. Dat duel werd eerder verzet vanwege het restant van de Klassieker dat ingehaald moest worden.

"Gezien de clubs waar we nu tegen spelen zullen wij meer de bal hebben", vermoedt Van den Boomen. "Daar liggen ook onze kwaliteiten. Laten we hopen dat we dat ook kunnen laten zien. Ik kijk ernaar uit om weer in de ArenA te spelen. Als er een moment is dat we de supporters nodig hebben dan is het nu."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen is een zeldzaamheid in de selectie van Ajax: Rustig, spraakzaam, zegt verstandige dingen en lijkt een natuurlijke leider. Als hij een basisplaats weet te veroveren is dit de captain in spe als je het mij vraagt. Maar goed, zo ver is hij nog niet.

31 oktober 2023 om 20:14

Nja, wat mij betreft is 'ie wel zo ver hoor. Snap eigenlijk niet zo goed waarom 'ie niet in de basis is blijven staan vanaf de voorbereiding. Helemaal als je ziet hoe Taylor de hele tijd mag blijven aanmodderen. Is echt de enige middenvelder die qua passing het naar voren zoekt en ook een behoorlijk pass in zijn benen heeft. Goed, soms overdrijft 'ie die passing een beetje, maar dat is nog altijd beter dan de middelmaat die je i.p.v. hem kan kiezen.

1 november 2023 om 06:21

Ik vind dit echt zo'n typisch nieuwe trainer pleasen praatje.

Als er nu weer 5 potjes verloren worden dan is van t schip ooo niet goed genoeg en is het teamgevoel er niet.

Ik ben benieuwd naar Ajax onder van 't Schip. Lijkt mij prima om dit seizoen af te maken en verwacht ook niet dat hij volgend seizoen nog steeds coach van Ajax zal zijn en dat Kroes iemand anders zal aanstellen. Geheel logisch, want ook al is van 't Schip een echte Ajacied hij lijkt mij geen trainer voor de lange termijn voor Ajax.

Van Gaal had met Steijn een paar weken terug besproken om eventueel in een 3-5-2 systeem te gaan spelen en ik had gehoopt dat van 't Schip dat in overweging zou nemen. Dat kan natuurlijk nog altijd, maar van 't Schip gaf gisteren aan dat hij met Berghuis en Bergwijn heeft gesproken en ik denk daardoor dat ze sowieso 4-2-3-1 of 4-3-3 zullen gaan spelen. Ergens verwacht ik ook niet dat van 't Schip 3-5-2 zal gaan spelen, ook omdat van 't Schip een aanhanger van de spelprincipes van Cruijff is. Hoop dan wel dat van 't Schip het voor elkaar zal krijgen om het verdedigend wat beter neer te zetten en dat hij aanvallend in ieder geval wat bouwstenen van afgelopen zondag de eerste helft tegen PSV gebruikt, wat Maduro toen met Ajax liet zien.

Gisteren sprak van 't Schip ook over eventuele aankopen in januari. Uit zijn uitspraken denk ik dat Ajax misschien wel wat gaat doen in januari, maar dan vooral spelers die wat meer ervaring hebben. Maar bij wie kom je dan uit? Kan er zelf eigenlijk niet echt 1 bedenken.

31 oktober 2023 om 20:20

Ik hoop zelf nog altijd op een ouderwetse 4-3-3 met de punt naar achteren. En dan in balbezit schuiven de backs diep (omdat we nu eenmaal aanvallende backs hebben) en de 6 tussen de centrale verdedigers komt te spelen. In mijn ogen moet dat Van den Boomen zijn. Dan zou ik ook graag wat directer voetbal willen zien. Loopacties van de aanvallers. De buitenspelers naar binnen en aanspeelbaar, waardoor de backs eroverheen gaan, de buitenspelers inspelen, die dan kaatsen op de 2 centrale middenvelders en die kiezen dan voor die op de opgekomen backs of diep op de diepstaande spits. De optie kan ook zijn dat de spits inzakt, ingespeeld wordt en kaatst op de middenvelders, die dan de gestarte buitenspelers inspeelt. Het is een heel simpel snel aanvalsspel, maar je hebt er de spelers voor. Het doel is in elk geval dat er meer beweging komt. Als spelers dat doorhebben, dan gaat men ook andere combinaties zien. Zo heb ik als jeugdtrainer altijd mijn spelers geprobeerd bij te brengen dat beweging altijd het moeilijkste te verdedigen is. Het is makkelijk te trainen en als de tactiek erbij uitleggen maakt het voor de spelers direct een oefening die te begrijpen is.

31 oktober 2023 om 20:34

Dit is aanvallend natuurlijk mooi, maar verdedigend is dit zelfmoord. Van de Boomen is totaal geen 6, mist daarvoor echt heel veel dynamiek. Zet er een bewegelijke 10 op, zoals PSV deed met Til en Saibari, en die jongen is nergens meer. Bovendien moet je zoveel mogelijk doen om die twee centrale verdedigers te ontlasten, zeker als je met twee hoge backs speelt zoals je stelt, en dat kan hij ook niet. Deze verdedigers zijn geen kei in het bewaken van de onderlinge afstanden en in de omschakeling heb je als aanvallende partj ontzettend veel ruimte tegen Ajax. Je zal op 6 echt een "ordinaire" balveroveraar moeten hebben, een type Alvarez. Zolang je dat niet hebt, zou ik altijd met een dubbele 6 spelen.

31 oktober 2023 om 20:46

@nijogeth - Dat kun je met deze selectie toch nooit uitvoeren? De ruimte die de tegenstander dan heeft als je de bal kwijtraakt, is immens. Ajax heeft ook geen bijter op het middenveld die ballen onderschept, dus dan kun je wel met de punt naar achteren spelen, maar dan heb je gewoon een opbouwende controleur die iets achter z'n centrale middenvelders speelt (op papier).

Dit Ajax moet of 5-3-2/5-4-1 gaan spelen, of het moet doen wat het tegen Brighton deed, maar dan wel in combinatie met countervoetbal. Dan kun je per tegenstander bekijken hoeveel je in verdedigend opzicht wenst in te leveren om aan de bal sterker te zijn. Anders hanteer je een speelstijl die iedere ploeg af kan straffen.

31 oktober 2023 om 21:29

Matusiwa, Tete, Tagliafico en misschien ook Sepp vd Berg?

31 oktober 2023 om 22:09

Natuurlijk kun je dat uitvoeren. Je hebt op papier prima spelers om dat uit te voeren. Van den Boomen als de 6 met Vos, Tahirovic of Berghuis er voor. Taylor kan eventueel ook nog, maar die vind ik momenteel te wisselvallig. Je moet die 2 centrale middenvelders dan echter niet zien als jongens die in balbezit erg diep staan, die staan eigenlijk minder hoog dan de backs staan. Dan ben je in mijn ogen niet kwetsbaar als je balverlies lijdt. In theorie sta je in balbezit dan veel meer in een soort 3-2-4-1 (als de buitenspelers inzakken) of 3-2-3-2 (als de spits in de bal komt). Het idee is om in balbezit ruimte te creëren voor de bewegende spelers en dit dienen niet de middenvelders te zijn, maar de backs en de buitenspelers. Als je met 5 verdedigers gaat spelen lever je veel meer in op voetballend vermogen van achteruit en krijg je veel meer druk van de tegenstander. En dat terwijl de defensie al zo kwetsbaar is.

31 oktober 2023 om 21:36

Allemaal gelul ineens is het positief. Alle spelers moeten zich diep schamen. Hun staan op het veld en laat het gebeuren. Natuurlijk gun ik dit Ajax niet dat het zo slecht gaat . De strijd is mooier met top clubs om de schaal.

31 oktober 2023 om 21:39

Soms zou die filosofie echt even de deur uit moeten. Kijkend naar de selectie is 352 de meest logische formatie. Je hebt backs die voor geen meter renderen en verdedigend zwak zijn.
Wat veel meer wordt gemaskeerd in een 352 formatie. Sosa en Gaaei zullen meer renderen hierin.

Je hebt voorin buitenspelers die niemand voorbij komen en amper een actie in huis hebben.
En met een 352 kan je Mikautadze en Akpom beter benutten. Daarvoor heb je nu ook geen formatie.

De 352 is niet voor eeuwig. Want dit jaar zal er een nieuwe TD komen. Die kan puinruimen en de selectie weer op de juiste plekken versterken. Zodat Ajax weer 433 kan spelen.

Prima verhaal. Ik zie hier wel een potentiële aanvoerder staan van Ajax. Ik zou hem graag een tijdje in de basis willen zien, wellicht met Forbs en Mikautadze in plaats van Bergwijn en Brobbey.

31 oktober 2023 om 20:47

Aanvoerder? Omdat hij wat opbeurende woorden spuwt? Van Den Boomen is toch in niets een aanvoerder? Zowel qua niveau als qua leiderschap niet.

31 oktober 2023 om 20:55

Als fan van een andere club zie je dat niet, dat snap ik ook wel. Als je echter video's ziet op Ajax TV, beelden ziet van de trainingen en tijdens de wedstrijd ziet hoe het team aanstuurt en op sleeptouw neemt dan is hij in alles juist een aanvoerder. Niet zo'n druktemaker als Tadic (waar ik niks op tegen heb verder) maar meer een rustige kracht die een voorbeeldfunctie kan hebben voor een aantal jonge jongens.

Over zijn niveau kun je nog niet zoveel zeggen. Haalde bij Toulouse een hoog niveau, zit bij Ajax (in mijn ogen zeer onterecht) op de bank ten faveure van Taylor. Wil hem weleens een paar wedstrijden achter elkaar in de basis zien (in hopelijk een iets lekkerder draaiend team).

31 oktober 2023 om 21:07

Ik kijk genoeg wedstrijden van Ajax om er een goed beeld over te vormen. Daarbij ben ik er niet emotioneel betrokken zoals een Ajax-fan dat is. Ik heb er dus geen moeite mee om iets of iemand gewoon te beoordelen op wat hij laat zien, in plaats van wat ik zou willen dat hij laat zien.

31 oktober 2023 om 21:15

Haha meen je dit serieus?

Goed om te weten dat jij een superieure blik hebt ten opzichte van alle onnozele Ajax fans.

Dat je dit je strot uit krijgt man. Schaamteloos.

31 oktober 2023 om 21:42

@jtjevtt - Je bewijst m'n punt door zo geirriteerd te reageren. Het lijkt me namelijk nogal voordehandliggend dat ik hiermee natuurlijk niet alle Ajacieden bedoel. Ik heb met grote regelmaat goede discussies met Ajacieden waarbij ik ook zeker niet altijd volledig de situatie snap of gelijk heb.

Dus nee, ik heb geen superieure blik. Wat ik wel kan concluderen, is dat ik er heel wat objectiever naar kan kijken dan jij. Dat maakt het overigens niet dat ik dan ook automatisch gelijk heb of iets dergelijks.

Overigens leg je me wederom bepaalde woorden in de mond, want uit niets kun je halen dat ik mezelf als een 'superieure blik' zie. Het is voor jou wel een manier om nog een punt te maken. Je zou zo de politiek in kunnen

31 oktober 2023 om 21:43

Ik heb geen moeite met wat je zegt overigens en vind het een prima reactie. Het is moeilijk onbevooroordeeld te kijken. Ik ben het overigens niet met je eens, ik zie het wel zitten in v/d Boomen, ik denk dat rust, stabiliteit en eenvoud Ajax op dit moment wel kunnen helpen.
Is het een absolute topper? Nee zeker niet, maar een elftal heeft in mijn optiek ook spelers nodig die de rest beter laat spelen en dat is wat Ajax vaker niet dan wel heeft. Branco is in mijn optiek wel een goede kanshebber daarvoor.

31 oktober 2023 om 21:45

Ik kan me wel vinden in wat Sirius zegt eigenlijk. Je ziet het sinds Brighton dat Ajax fans opeens allemaal dingen zien die er niet zijn in de hoop dat het beter word. Hopen op iets omdat je je ergens aan wil vast houden. Zoals dit weer is hij opeens een droom kandidaat om aanvoerder te zijn terwijl eigenlijk niks laat zien waarom hij dat zou zijn. Maar goed ik snap dat als je Bergwijn nu als aanvoerder hebt dat alles een upgrade is. Ik vind dus onnodig dat je meteen zo aangevallen reageert want Sirius haalt zeker een goed punt.

31 oktober 2023 om 21:55

Sirius: ik ben niet geirriteerd hoor. Ik vind het eerder lachwekkend dat je dat zegt. Maar het sluit voor mij wel elke discussie die ik met jou zou kunnen voeren. Ik ben persoonlijk wat meer fan van nuance en inhoudelijke analyse, daar baseer ik dus ook mij punt over vd Boomen op. Wanneer jij dat af doet als emotionele betrokkenheid van een fan en suggereert dat ik alleen zie wat ik wil zien dan kunnen we dus niet meer verder praten. Geen probleem. Heb een fijne avond.

magikhetwete: zo emotioneel betrokken als Ajax fans zijn, zo emotioneel betrokken zijn niet Ajax fans bij het willen afzwakken van al het positieve dat Ajax doet. Dat is overigens precies hetzelfde met Feyenoord, PSV of zelfs Sirius zijn eigen club Twente. Zo werken voetbal discussies gewoon toch? Dat je dan je eigen mening neerzet als beter omdat je niet emotioneel betrokken bent vind ik persoonlijk een beetje genant.

Barcalover: "ik vind dus onnodig dat je meteen zo aangevallen reageert want Sirius haalt zeker een goed punt."

Nou dan kunnen we dit forum gelijk opdoeken mannen. Als de enige mensen die objectief naar een club en wedstrijden kijken de fans van de andere teams zijn ik durf zelfs te zeggen dat een hele hoop non-Ajax fans hier net zo emotioneel betrokken zijn bij het zeiken op Ajax dan dat de Ajax fans hun eigen club ophemelen.

Overigens voel ik me niet aangevallen hoor. Je zegt ergens hieronder ook dat ik 'opgefokt' reageer. Lees het even terug en zie dat ik er vooral gewoon om moet lachen.

31 oktober 2023 om 21:56

Veel Ajacieden vonden in de voorbereiding al dat v.d. Boomen de capaciteiten liet zien om aanvoerder te zijn, dus dat dat nu zogenaamd sinds Brighton zo is dat is ook weer niet zo. Anyway, de waarheid ligt een beetje in het midden, zoals zo vaak. In deze selectie heeft v.d. Boomen als 1 van de weinige duidelijke leiderschapskwaliteiten en zou ik hem dus ook relatief snel aanvoerder maken. In een 'normaal' Ajax zou ik liever een speler zien met dezelfde leiderschapskwaliteiten maar een iets hoger niveau qua voetbalkwaliteiten. Die is er nu echter niet en dus is het wat mij betreft ook de juiste aanvoerder.

31 oktober 2023 om 22:00

Jtjevtt
Maar heb jij Toulouse dan gevolgd om te weten hoe hij daar speelde ? Op welke zender wordt dat uitgezonden?

31 oktober 2023 om 22:12

JtjVtt niemand zegt dat de mening van de niet fans superieur is aan de mening van de fans van Ajax, dat maak je er zelf van. Het punt is alleen dat op dit moment alles bij Ajax zo slecht is dat zelf de minder slechte punten zo vergroot worden door de Ajax aanhang en als iets hoopgevends zien. Wat was het tegen Brighton compact, wat was de eerste helft tegen PSV geweldig en nu weer met deze jongen is dit de nieuwe aanvoerder. Terwijl je in werkelijkheid weg getikt word door een Brighton en die het na 2-0 wel goed vond en je hebt geluk dat PSV de wedstrijd begin met onderschatting en uiteindelijk verlies je met 5-2. En ook weer in dit geval, echt niks wijst er op dat deze jongen een goede aanvoerder is. Maar omdat Bergwijn zo’n slechte aanvoerder is word alles wat minder slecht is neer gezet alsof het een goede optie is.

31 oktober 2023 om 22:23

Barcslover. Haha zeggen dat niks er op wijst dat deze jongen een goede aanvoerder is, dat is dan wel weer de grootste onzin als je zulke beweringen gaat doen dan moet jjvte haast gelijk gaan geven met zijn oordeel

31 oktober 2023 om 22:27

Dan kan je toch gewoon Berghuis die band geven?

Ik vraag mij af hoe blij van der Boomen nu eigenlijk is bij Ajax. Je kunt natuurlijk niet zomaar vluchten. Maar ik denk dat hij bij Toulouse wel echt goed op z’n plek zat met de andere Nederlanders. Vorig jaar was het daar hosanna en dit jaar maakt hij onderdeel uit van een club waar een absolute crisis aan de gang is. Een groter verschil is er bijna niet.

31 oktober 2023 om 20:09

Komt uit de jeugd van Ajax, heeft eventueel zich op een aanvoerdersband. Is terug in Nederland, zal er financieel wel op vooruit zijn gegaan, woont dicht bij zijn familie. Gaat mogelijk nu een basisplaats krijgen en wist precies waar hij instapte (toen hij kwam was het ook al sportieve crisis hoor, Ajax was in vreselijke vorm de laatste wedstrijden vorig seizoen).

Ik denk dat hij wel prima zit.

31 oktober 2023 om 20:15

Eventueel zich op een aanvoerdersband toch echt bij gebrek aan beter. Voor een Ajax in goede doen, is hij m.i. niet goed genoeg. Denk je daar anders over?

31 oktober 2023 om 20:25

Ik zie die basis plaats nog niet direct.
vd Boomen heeft een hele grote kwaliteit en dat is zijn trap techniek.
Maar hij is een langzamere versie van Veerman, zowel in handelings snelheid als in loop/sprint snelheid.
Krijgt hij de ruimte dan legt hij de bal over 40 -50 meter perfect neer, kijgt hij die niet dan heb je niet zo veel aan hem.

De gaten in de 2e helft tegen PSV vielen ook deels doordat hij werd overlopen. Nou kunnen we natuurlijk ook roepen dat Taylor, Bergwijn, Berguis e.d. vaak niet goed mee terug verdedigen. Maar i.t.t. vd Boomen hebben die in ieder geval de snelheid en het loopvermogen om het wel te moeten kunnen, ze doen het alleen niet altijd.

31 oktober 2023 om 20:31

Ik zie vd Boomen best in het systeem passen met een type Alvarez erbij. Een defensieve middenvelder die wat meer stofzuiger werk doet op het middenveld. Wel eens dat hij zelf defensieve tekortkomingen heeft maar dat is wel op te vangen. Dat had Ziyech bijvoorbeeld ook, en zo waren er nog wel meer Ajax middenvelders die zeker niet de sterkste waren in het meeverdedigen (vd Beek en Klaassen schieten me gelijk te binnen).

Je mist wel echt een speler met een goede traptechniek, zowel in dieptepasses, corners en vrije trappen. Dat is al een enorm wapen op zich. Moet je alleen wel een kopper in de ploeg hebben ook, dat zou ook helpen.

31 oktober 2023 om 20:51

@jtjevtt - De hele reden dat dit Ajax zo kwetsbaar is, is omdat je defensieve tekortkomingen niet op kunt vangen. Totdat Ajax zich kan roeren op de transfermarkt, zal het echt defensiever moeten gaan spelen.

Overigens denk ik dat Van Den Boomen onder normale omstandigheden gewoon invaller was geweest. Die maakt absoluut geen indruk. Dat kun je niet enkel aan de situatie wijten. Daar gaat te veel voor mis.

Overigens vind ik jouw laatste deel van de eerste alinea te selectief en niet te vergelijken met nu. Ziyech, Van De Beek en Klaassen hadden betere centrale verdedigers in hun ploeg, backs die beter konden verdedigen en middenvelders die uberhaupt ook konden verdedigen. Dat is het grote verschil.

31 oktober 2023 om 21:05

Sirius vreemd punt maak je op het laatste, eerst zeggen dat vd Boomen niet goed genoeg is voor Ajax en vervolgens zeggen dat Ziyech, van de Beek en Klaassen ook niet in dit systeem zouden kunnen. Zijn die dan eigenlijk ook niet geod genoeg voor Ajax of is dat juist heel selectief van jou over vd Boomen?

Verder ben ik het met je eens over de defensieve kwetsbaarheid van Ajax en vind ik vd Boomen een beetje 50/50 in wat ik van hem heb gezien bij Ajax tot dusver. In de voorbereiding speelde hij een paar keer echt ijzersterk, ook tegen PSV en Brighton vond ik hem prima voor de dag komen. De tweede helft werd heel Ajax overlopen door PSV , daar moest je ook komen omdat je opeens 3-2 achter stond.

We gaan het zien Sirius. Ik ben benieuwd hoe het hem vergaat als hij een tijdje gewoon het vertrouwen krijgt in een vast systeem.

31 oktober 2023 om 21:10

@jtjevtt - Nu ben je me gewoon woorden aan het opleggen. Ik stel niet dat Ziyech, Van De Beek en Klaassen niet in het systeem zouden kunnen spelen. Ten eerste heeft dit Ajax niet eens een speler van het kaliber Ziyech. Had het dat maar.

Verder zou Klaassen zelfs wat toevoegen op het middenveld, namelijk hierarchie, gif en ervaring. Van De Beek zou in dit Ajax verzuipen naar mijn mening, omdat z'n zwakke punten open en bloot zouden komen te liggen. Geen van die spelers gaat echter de problemen oplossen.

31 oktober 2023 om 21:24

Je zegt dat Ziyech, van de Beek en Klaassen meekonden omdat zij wel de defensieve ondersteuning hadden, dan zeg je m.i. toch dat vd Boomen ook slachtoffer is van zijn teamgenoten en dat het wellicht niet aan zijn niveau ligt?

Je zegt letterlijk: "ziyech, Van De Beek en Klaassen hadden betere centrale verdedigers in hun ploeg, backs die beter konden verdedigen en middenvelders die uberhaupt ook konden verdedigen. Dat is het grote verschil. "

Ik weet niet wat ik daar anders van moet maken. Met je punt hierboven over het aanvoerdersschap laat je echter zien dat je echt niet serieus te nemen bent. Je eigen mening afdoen als superieur omdat je niet als fan kijkt is misschien wel een van de meest arrogante en belachelijke dingen die ik op VZ heb gezien, en dat zegt wat

Fijne avond Sirius, mijn mening kan overduidelijk niet op tegen de jouwe aangezien ik emotioneel betrokken ben.

31 oktober 2023 om 20:19

Ik denk dat als je de carriere ziet van vd Boomen dat hij ongelofelijk blij is dat hij nu bij Ajax zit.

Hij was niet goed genoeg voor Ajax, niet goed genoeg bij Heerenveen en kwam vervolgens via de KKD in de Ligue 2 terecht. We hebben het ook niet over een jong talent of zo maar over een speler die tot nu toe in zijn enige hele seizoen als basis speler op het hoogste niveau bij een kleine club in het rechterrijtje van de Ligue 1 speelde.

Inderdaad een mooi seizoen. En Ajax heeft een dramatisch jaar, maar ik denk dat hij zelf nog nauwelijks kan geloven dat hij bij zo'n grote club mag spelen.

Het gebruikelijk verhaal, had niet verwacht dat hij zou zeggen die van t schip kan er niets van. Vorige week was het bij Maduro ook positief. Ik zou eerst beginnen met mijn voeten te laten spreken en deze slijm verhalen achterwegen laten.

31 oktober 2023 om 20:50

@mv10 hij wordt toch geïnterviewd flappert. Precies wat jij aangeeft wat moet hij dan zeggen als er vragen gesteld worden. Beetje populaire geblaat dit van jou. Iedereen wil dat hij zijn voeten laat spreken, maar dit is gewoon een interview wat hij netjes doet. Het is niet voeten laten spreken ipv een interview doen. Dit hoort ook bij het prof zijn. Hopelijk zet hij deze positiviteit om naar goed spel.

Tja, dit zijn de woorden die je vaak ziet, maar het teamgevoel is niet eens het grootste probleem van Ajax. Die hebben of backs nodig die kunnen verdedigen, of twee afjagers op het middenveld die gaten dicht kunnen lopen. Zolang dat niet verandert, blijft Ajax gewoon erg kwetsbaar. Ook met de linies dicht op elkaar of een defensieve speelstijl blijft dat zo.

Nou verwacht ik wel dat ze gaan klimmen overigens, want slechter kon het simpelweg niet. Die hebben ondanks een volledig gebrek aan balans nog genoeg kwaliteit ter compensatie, waardoor een plek 5 echt wel het minimale is wat je momenteel mag verwachten. Eigenlijk is dat al onacceptabel als je ziet hoeveel er gespendeerd is, maar daar kun je nu niets meer aan veranderen.

Dit worden 6 punten voor ajax tegen volendam en tegen heerenveen. Zeker na die 1e helft tegen psv. Van t schip goed bezig.

31 oktober 2023 om 22:04

Vond jij ook niet dat PSV de eerste helft heel slecht was en Ajax in de wedstrijd hielp. Toen psv meer naar eigen kunnen ging spelen werd het de 2de helft een kansloze wedstrijd voor Ajax.

Mooi om te horen, anderhalf uur getraind, accenten gelegd en nieuwe energie!

Ik snap dat het allemaal wel gezegd wordt maar ik vind het ook allemaal overdreven na 1 training. Na het vertrek van Steijn sloeg de stemming al om en nu is het nog positiever. Ze zouden bijna vergeten op welke positie ze staan.

Geneuzel, denk je nu werkelijk dat Steyn ook niet op het teamgevoel heeft gehamerd. En Maduro dat ook niet heeft gedaan. Teamgevoel moet uit de sporter zelf komen. Een trainer kan dit bevorderen. En na een training dat roepen getuigd van weinig inlevingsvermogen, maar leven naar de waan van de dag(trainer)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren