Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van 't Schip verrast niet en kiest voor Forbs als vervanger van Steven Bergwijn

Laatste update:

John van 't Schip heeft de vervangers van de geblesseerden Steven Bergwijn en Devyne Rensch aangewezen. De oefenmeester van Ajax kiest voor het duel met sc Heerenveen voor Carlos Forbs en Borna Sosa. Verder ziet Van 't Schip geen reden tot wijzigen. Het duel in het Abe Lenstra Stadion begint om 14:30 uur en is te zien op ESPN 3.

Diant Ramaj staat onder de lat bij de Amsterdammers. De verdediging bestaat uit Tristan Gooijer, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Sosa. Op het middenveld staan Jordan Henderson en Kenneth Taylor achter nummer 10 Kristian Hlynsson. Spits Brian Brobbey wordt geflankeerd door Steven Berghuis (rechts) en Forbs (links).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Ajax is na een meer dan dramatische seizoenstart teruggekrabbeld op de ranglijst. De Amsterdammers krijgen in Friesland in ieder geval de kans om AZ naar de vijfde plaats te verwijzen, nadat de Alkmaarders zaterdag gelijkspeelden in Almere (0-0). Ajax zag FC Twente bovendien wél winnen, van Excelsior (0-3), waardoor de Tukkers nu negen punten meer hebben. Om het gat weer terug te brengen naar zes is een zege in Heerenveen vereist.

Dat Ajax in het seizoen is gegroeid, kwam vorig weekend in de topper tegen PSV (1-1) tot uiting. De Amsterdammers stonden achterin vrij stabiel en dat was vergeleken met het niveau van de uitermate zwakke defensie eerder dit seizoen een flinke verbetering. Henderson debuteerde tegen de Eindhovenaren en liet een goede indruk achter voor de laatste linie.

Heerenveen kent geen bijzonder seizoen. De ploeg van trainer Kees van Wonderen laat bij vlagen aardig voetbal zien, maar te vaak weet de ploeg dat niet om te zetten in resultaten. De laatste keer dat Heerenveen won was op 1 december vorig jaar, toen er in eigen huis werd afgerekend met Almere City (3-0). Heerenveen speelde drie van zijn laatste vier duels gelijk en staat mede daardoor slechts dertiende.

"De laatste duels zijn we beter gaan spelen, op Excelsior na", doelde Van Wonderen op de 3-0 nederlaag in Kralingen. "We werden daarin alleen niet beloond qua resultaten. Tegen AZ (2-2) en PEC Zwolle (2-2) was het onfortuinlijk. In dat opzicht viel het niet onze kant op."

Toch ziet de trainer, die Mickey van der Hart weer de voorkeur geeft boven Andries Noppert, het snel wél de kant van zijn ploeg op vallen. "Ik heb er echt alle vertrouwen in dat we nog een sprong gaan maken op de ranglijst."

Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart, Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson, Brouwers; Walemark, Van Amersfoort, Sahraoui

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Sosa; Henderson, Hlynsson, Taylor; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Bekijk sc Heerenveen - Ajax live op ESPN via Ziggo!

SC Heerenveen -Ajax:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

VD Boomen voor Taylor en Bergwijn ipv Forbs en je hebt de sterkste elf imo. Ben benieuwd of er groei in het elftal te zien is na toch zeker een prima pot tegen PSV.

11 februari 2024 om 13:24

Ik hoop eigenlijk dat Mannsverk een succes gaat worden. Dat type zou perfect zijn naast Henderson.

11 februari 2024 om 13:26

Ik ook, maar misschien nog wat te vroeg. Denk dat je komend seizoen pas de echte Mannsverk gaat zien. Acclimatiseren nu en zorgen dat de jongens wennen en ready zijn voor komend jaar. Als je nog 2 klappers als Henderson kan halen ga je gewoon weer voor de titel. Een Tadic, spelers met goals en assists en een leider van achteruit (nico?).
Dan heb je in elke linie ervaring en coaching staan.

11 februari 2024 om 13:32

@AjaxF1

Persoonlijk zie ik echt heel veel toekomst en potentie in de huidige linkerflank. En hoop dat John ze een wedstrijd of vijf laat staan samen (Sosa/Forbs)

Ze houden het veld breed, hebben diepgang, beide een goede voorzet en beide aanvallende intenties.

Het terug verdedigen van Sosa moet beter, dat moest bij Blind en de Boer vroeger ook. Die waren ook heel waardevol ondanks het gebrek aan verdedigen.

11 februari 2024 om 13:36

Sosa is een prima back maar er moet ervaring bij achterin. Sutalo en Hato zijn zeker van hun plek. Dan zou je een rechtsback moeten halen (wat ik zelf zou doen, en Sosa idd laten staan). Probleem is dat zowel Taylor als Rensch neergezet worden als golden boys bij de club dus die blijven gewoon aankloten. Forbs schrijf ik ook nog niet af, die jongen is vreselijk snel en heeft heel goed overzicht wat opvalt bij het terugleggen. Enkel zijn acties in de kleine ruimte zijn gewoon onvoldoende momenteel helaas, al heeft dat ook met vertrouwen te maken.

11 februari 2024 om 13:41

D-Bergkamp. Sosa speelde vorige week een aardige wedstrijd, maar ben wel benieuwd hoe dat over langere periode gaat verhouden hoor. Hij bleef, ondanks veel balverovering op Bakayoko, vorige week ook echt op een hele vervelende manier verdedigen. Zo veel ruimte geven, zo nonchalant, ik vind het een enorm vervelende speler om naar te kijken wat dat betreft. Geen idee of ie dat nog kan verbeteren of in Duitsland dat nog wat anders liet zien. Aanvallend vorige week niet zo heel veel bijgedragen mijns inziens. Sowieso zie ik die combi van Forbs en Sosa niet zo zoals jij die ziet, zijn wat mij betreft 2 vrij blinde renpaarden die vooral vooruit willen rennen. Gaan elkaar volgens mij eerder in de weg lopen met overlappen dan dat ze elkaar versterken. Zie bij Sosa juist eerder goed een naar binnen trekkende buitenspeler passen, en bij Forbs een linksback met een goede passing van achteruit. Sosa met Blind en De Boer vergelijken gaat ook scheef. Die hadden vele malen beter tactisch en voetballend inzicht. Blind was enorm belangrijk met zijn korte passing tussen de linies en lostte verdedigend ook veel op inzicht op. Sosa draagt in de opbouw niet veel bij, het enige waar ik hem tot nu toe op heb kunnen betrappen is echt een goede voorzet als die al in de eindfase zit.

11 februari 2024 om 13:45

Ajaxf1. Normaal gezien zou je Rensch en Taylor gewoon moet proberen te verkopen aankomende zomer. Hebben het lang genoeg mogen proberen als talent, en nu is gewoon het moment aangebroken om door te selecteren op hun. Zou sowieso nog steeds een grote schoonmaak houden. Wat mij betreft snijden ze nog steeds in: Rensch, Taylor, Rulli, Wijndal, Avila (wordt volgens mij lastig, want nog geblesseerd), Sosa, Sutalo, Bergwijn, Mikautadze, en afhankelijk of er homegrown Engeland bedragen op tafel komen Akpom en Forbs. Uiteraard allemaal wel afhankelijk of er bedragen op tafel komen waarbij je geen verlies maakt, en Rensch & Taylor zou je allebei ook nog minimaal tussen 10-15 miljoen moeten kunnen vangen.

11 februari 2024 om 13:45

@AjaxF1

Sosa heeft 130 wedstrijden Bundesliga en is vaste international Kroatië met een halve finale nations league achter zijn naam bijv. Die zou ervaren genoeg moeten zijn op de back. Ook aanvallend draagt hij (heel) veel bij, alleen echt verdedigen is zijn zwakte.

Desondanks hoop ik dat hij gewoon eens vijf wedstrijden een serieuze kans krijgt, en dan beoordelen hoe goed of slecht hij daadwerkelijk is.

11 februari 2024 om 13:49

@Inke

Ik zeg niet dat beiden spelers nu al uitzonderlijk goed zijn, ik denk alleen dat ze beiden de potentie hebben om wel heel goed te zijn met wat vertrouwen en kansen over langere periode.

En Blind zijn tactisch inzicht werd zo goed beoordeelt dat hij naar Groningen werd gestuurd en 95% van de fans daar blij mee waren.

Verder zeg ik niet dat Sosa en Blind hetzelfde zijn, ik zeg dat ze beiden hun verdedigende taken (met enige regelmaat) niet naar behoren uitvoerden.

Ik denk dat Sosa gewoon heel waardevol kan zijn in het creeeren van de man meer situatie op het middenveld en aanvallend veel bij draagt.

We kunnen hem eigenlijk nog niet echt beoordelen toch? Vandaar dat ik hoop dat hij 5 wedstrijden (of langer) de kans krijgt achter elkaar.

11 februari 2024 om 14:09

@ajaxf1, zowel Rensch als Taylor zitten inmiddels rond de 100 wedstrijden, toch het aantal waarbij dat de meeste jeugdspelers gaan kijken naar de volgende stap.

11 februari 2024 om 14:13

Blind in zijn prime kon echt veel beter verdedigen dan Sosa.

Sosa heeft wel kwaliteiten, maar die komen vooral tot uiting met een linksbuiten die ruimte voor hem maakt. Eigenlijk is 5-3-2 perfect voor hem.

11 februari 2024 om 15:07

D-Bergkamp. Lijkt me niet helemaal de juiste vergelijking om talent Blind die op zijn 19e naar Groningen ging te vergelijken met, zoals jij zelf vindt, ervaren kracht Sosa op zijn 26e. Vergelijk dan de liever de impact van Blind op zijn 28e bij terugkomst en die van Sosa, daar zit wel even wat verschil tussen. Zowel aanvallend als verdedigend was Blind vele malen beter dan Sosa. Anyway, je mag de potentie zien, ik zie t niet, en helaas is de wedstrijd tot dusver weer enorm mn gelijk aan t tonen. Zowel Forbs als, overtreffend trap, Sosa, zijn weer enorm aan het kloten.

11 februari 2024 om 13:31

Tegen psv was het een aardige wedstrijd. Maar toen hoefde ze zelf het spel niet te maken. Dat is tegen Heerenveen wel het geval. Kijken of ze dan goed blijven verdedigen en niet weer onnodig veel ruimte weggeven.

11 februari 2024 om 14:07

Geblesseerd pannekoek

Meest logische opstelling. Heerenveen niet in beste doen dus 3 punten moeten om in het spoor van twente te blijven en az in te halen.

Prima dat Forbs zijn plek inneemt. Geen rare fratsen maar gewoon een linksbuiten voor een linksbuiten en zal nu wss een paar wedstrijden de kans krijgen. Leuk voor hem en mag hij zich gaan bewijzen.

Van 't Schip verrast niet. Klopt, want Taylor mag ook vanmiddag leuke looplijntjes laten zien.....

Heerenveen speelt weer een lekker grijs seizoen. Lopen best een paar aardige voetballers tussen, maar niet veel. Sowieso gaat het lastig voetballen worden met Van Amersfoort in de spits.

Is er nou echt niks beters als die Gooier

11 februari 2024 om 13:41

Wie moet die er dan opstellen?

11 februari 2024 om 13:42

Gooijer heeft Lozano en Dest muisstil gehouden dus die verdient gewoon weer een kans. Prima talent en nog jong, stuk beter dan Gaaei.

11 februari 2024 om 13:49

Gooijer heeft het uitstekend gedaan tegen PSV, die verdient (zeker nu Rensch er ook niet bij is) absoluut zijn kans vandaag.

11 februari 2024 om 13:55

Gooijer is gewoonweg een betere rechtsback (in spé) dan Rensch. Dus die zou ik ook, nadat Rensch is hersteld, mooi laten staan.

11 februari 2024 om 14:22

Wellicht wel ja, als hij het goed blijft doen kan het zomaar zo zijn dat hij die plek vasthoudt. Hoewel ik jouw kritiek op Rensch en Taylor wel wat buitenproportioneel vind over het algemeen, maar dat terzijde.

Hoezo staat Taylor Altijd basis hoe slecht hij ook speelt. Gewoon 1 goal in 20 eredivisie wedstrijden en verdedigd totaal niet mee. Kan er echt met mijn pet niet bij.

11 februari 2024 om 14:33

Vorige wedstrijd verdedigde hij juist veel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren