Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip krijgt opsteker uit ziekenboeg Ajax voor 'finale' tegen Twente

Laatste update:

John van ‘t Schip kampt bij Ajax nog steeds met de nodige personele problemen. Afgelopen weekend leden de Amsterdammers een historische nederlaag bij Feyenoord (6-0) en komende zondag komt het in vorm verkerende FC Twente op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

Van ‘t Schip kan tegen de Tukkers nog niet beschikken over Jordan Henderson. De rentree van Steven Berghuis is daarnaast nog steeds ver weg. "We dachten dat we hem er bijna bij hadden, maar toen had hij een terugslag. Hij traint nog steeds niet met de groep mee”, geeft Van ‘t Schip aan op de persconferentie in aanloop naar het duel met Twente.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De oefenmeester van Ajax kan daarentegen wel weer een beroep doen op Brian Brobbey, die tegen Feyenoord zijn rentree in de selectie maakte na een hamstringblessure. De fysiek sterke spits bleef in De Kuip negentig minuten op de bank, maar kan zondag wel weer in actie komen.

“Brobbey kan tegen Twente weer spelen. Het is nu alleen de vraag hoe lang. Henderson? Die sluit na het weekend weer aan bij de groepstraining.”

Van 't Schip kan naast Brobbey ook weer beschikken over Borna Sosa. "Hij was vijf dagen ziek voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Sinds afgelopen maandag is hij weer aan het trainen."

Van ‘t Schip stelt dat zijn ploeg nu nog vijf finales speelt. Na de thuiswedstrijd tegen Twente staan er voor Ajax nog duels met Excelsior (thuis), FC Volendam (uit), Almere City (thuis) en Vitesse (uit) op het programma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Normaal gesproken is Twente de enige ploeg waarbij Ajax punten laat liggen. Maar nu zullen ze het lastig zat krijgen om tegen deze ploegen winnen die zelf ook nog wat te winnen hebben.

5 Finale's vind ik overdreven.
Thuis tegen Twente misschien winnen/verliezen of gelijk spelen.
Maar die andere 4 wedstrijden daarna, moeten 12 punten opleveren lijkt mij.

12 april 2024 om 14:15

Hebben we die seizoen al eens 4x op rij gewonnen dan? Miss rond begin december, maar dat is dan ook alles

12 april 2024 om 14:15

Tegen Volendam dacht Feyenoord ook zo maar de punten op te kunnen halen. Volgens mij werd dat maar 1 punt. En dan is Feyenoord nog een ploeg dat in vorm is en dat geld minder voor Ajax.

12 april 2024 om 14:16

Almere City leverde eerder dit seizoen ook maar 1 puntje op. Je kunt bij dit Ajax nergens van uit gaan.

12 april 2024 om 15:43

Jawel hoor: puntverlies, matig voetbal, en elke week een andere fantasieopstelling. Daar ga ik gewoon vanuit.

12 april 2024 om 19:57

Maar dan spelen ze vervolgens wel weer gelijk tegen PSV, Brighton & Aston Villa, die calculeerde ik al als verlies.. Het blijft me verbazen dit seizoen.

12 april 2024 om 15:12

Kan, het kunnen er ook 0 worden of iets daartussen. Misschien bestaat Ajax überhaupt wel niet meer op dat moment. Ik kijk nergens meer van op dit seizoen

12 april 2024 om 15:23

Zowiezo een overdreven uitspraak, 5 finales, terwijl er geen prijs mee is te pakken. Tsja, dan speelt praktisch de hele eredivisie nog 5 finales.

Ik zie bij het reageren dat er na Twente wel 13 punten gepakt moeten kunnen worden, maar op dit moment kun je beter tegen een middenmoter spelen. Die 4 ploegen vechten allemaal voor hun laatste kansen. Dat zijn vaak echt nog lastige potjes

12 april 2024 om 14:39

Dat is ook wel vaak een dooddoener hoor. Ploegen in de middenmoot kunnen juist weer vrijuit spelen, zonder druk. Ik speel liever tegen een Vitesse wat strijdt tegen degradatie dan een vrijuit spelend Heerenveen.

12 april 2024 om 18:33

Dat is geen dooddoener. Kijk maar hoe degradatiekandidaten ontsnapt zijn. Met als recentste voorbeeld Sparta

12 april 2024 om 14:41

Precies dit.
Allemaal ploegen die elk puntje zien als CL overwinning.
Elk jaar weer kunnen dd onderste ploegen opeens meer dan dat ze ooit gedaan hebben.

Als John dezelfde lijn doorzet gaan dit nog 5 hele lastige wedstrijden worden...

Brobbey terug is natuurlijk wel de belangrijkste speler weer terug. Dat is toch de enige die dit jaar echt gepresteerd heeft. Hij is de enige die het verschil kan maken.

Rustig aan, we eindigen heus wel in de top 8 om play-offs te mogen spelen. Hoe pijnlijk dat ook is om te zeggen.
We hebben een grote fout begaan door de Europese elite te willen uitdagen met een methode die niet de onze is en nu zitten we op de blaren. Eigen schuld dikke bult.
Terug naar de eigen visie, dat blijven uitvoeren en dan weer af en toe de Europese elite uitdagen.
Komt wel goed.. alle Nl'se clubs kunnen dat gewoon en Ajax ook, we hebben nog steeds een aantrekkelijke naam internationaal.

12 april 2024 om 14:27

En dan moet je de playoffs wel zien te overleven.

Welke fout heeft Ajax dan gemaakt? Het ging ze aardig goed af en de transfers (die altijd zullen plaatsvinden) leverden daardoor 3x zoveel geeld op. Verkeerde aanlopen doen heeft niks met uitdagen eilte te maken. Door de verkeerde aankopen wordt je vernederd door de aartsrivaal die 2 jaar geleden nog met knikkende knietjes naar Amsterdam afreisde.

12 april 2024 om 15:24

Ik durf er eigenlijk bijna gif op in te nemen dat dit huidige Ajax helemaal niet de mentale kracht heeft om een play-off strijd te overleven.

Dit is toch geen nieuws. Nieuws was geweest dat Brobbey niet kon spelen dit weekend. Afgelopen weekend kon hij al 20 minuten meespelen. Dan lijkt het mij logisch dat hij nu minimaal 60 minuten kan meespelen.

Ben ik de enige die denkt dat Berghuis zijn blessureleed een beetje oprekt omdat hij gewoon helemaal klaar is met dit seizoen ? Lijkt elke keer wel weer wat bij te komen... Of is de medische / technische staf van Ajax echt zo beroerd met het bepalen van de inspanning & herstel tijdens trainingen

12 april 2024 om 14:43

Je bent niet de enige nee, heb het vaker teruggelezen hier.

Bijzonder hoeveel mensen denken dat je bij een professionele voetbalclub (waar je miljoenen betaald krijgt) zomaar eventjes een blessure kan faken omdat je geen zin meer hebt in de laatste potten...

12 april 2024 om 15:46

Dat lijkt me niet mogelijk toch? Hoe fake je dat met al die doktoren en fysio's? Ik denk dat de medische staf dit seizoen op zijn minst veel pech heeft, en misschien ook wel steken heeft laten vallen. Daarnaast is de timing van de blessures ook vervelend, je beste vleugelspelers allebei tegelijk geblesseerd. Dat scheelde wel in 2024 t.o.v. 2023, toen we juist aan het opklimmen waren die eerste maanden onder Van 't Schip.

dus NEC kan hele goed zaken doen bij winst, en een van de achtervolgers van ajax kan gelijk gaan komen met de amsterdammers als zij verliezen van twente.
Dan worden het zeker nog een paar finales en om zo maar even van makkelijk 12 punten te spreken dat lijkt me toch iets te veel van het goede.
Goed nieuws voor ajax is dat Brobbey er weer bij is, maar goed die gaat het ook niet alleen doen voor ze.

5 finales?! Dat is te laat Van 't Schip! De finales die nog een verschil hadden kunnen maken (ook gezien de uitslagen op de andere velden) waren Go Ahead, Feyenoord en Twente. Daar had je moeten presteren. Nu is het te laat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren