Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip: 'Ik ga ervan uit dat hij blijft, zeker tot einde van seizoen'

Laatste update:

Steven Bergwijn weet niets van de vermeende interesse van West Ham United. Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf meldde vrijdag dat de Londense club al contact heeft opgenomen met het management van de vleugelaanvaller, maar nog niet bij Ajax. Bergwijn zelf is nog niet in onderhandeling met West Ham.

"Ik heb er zelf niks over gehoord, ik denk dat je bij mijn zaakwaarnemer moet zijn", liet Bergwijn na afloop van de 5-0 zege van Ajax op Vitesse weten bij ESPN. De buitenspeler voelt zich op zijn plek in Amsterdam, maar sluit een tussentijds vertrek niet voor honderd procent uit.

"In de voetballerij moet je nooit wat uitsluiten. Maar mijn focus ligt nu volledig bij Ajax en dat weet iedereen hier ook. Ik ben gelukkig hier en heb mijn familie ook hier. Dat is het belangrijkste", aldus Bergwijn, die in de Johan Cruijff ArenA vastligt tot de zomer van 2027.

Van 't Schip
Trainer John van 't Schip hoopt dat Bergwijn sowieso het seizoen afmaakt bij Ajax. "Ik kan er makkelijk voor gaan liggen, maar of het helpt weet ik niet", aldus de realistische coach. "Ik heb er niks over gehoord. Het zal gerust wel zo zijn. Maar op het moment dat het echt concreet is, dan hoor ik het wel."

"Ik ga ervan uit dat Steven bij ons blijft, zeker tot het einde van het seizoen. En mocht er echt een gigantisch bod komen, dan weet je hoe het werkt. Maar ik heb liever dat hij blijft", gaf Van 't Schip mee aan zijn aanvoerder, die tegen Vitesse overigens niet tot scoren kwam.

De trainer van Ajax, die zaterdag zijn derde overwinning boekte in de Eredivisie sinds zijn tijdelijke aanstelling, wil zijn elftal juist intact houden. "We moeten het elftal bij elkaar proberen te houden en te versterken."

West Ham United
"West Ham United heeft zich al gemeld bij het management, maar nog niet bij de club zelf. Bergwijn kan dus waarschijnlijk terugkeren naar de Premier League", zei Verweij vrijdag in de Kick-off-podcast van De Telegraaf.

"Het is een mooie club waar inmiddels ook Mohammed Kudus en Edson Álvarez onder contract staan. Bovendien zit John Heitinga daar natuurlijk als assistent, al speelt dat geen rol in de interesse van West Ham. Het is wel opvallend", aldus Verweij, die ook meldde dat Ajax openstaat voor het bespreken van verkopen.

Moet Ajax Steven Bergwijn verkopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Ajax iets wilt doen op de transfermarkt in januari, zullen ze denk ik wel wat moeten verkopen. Ik heb dan ook het vermoeden dat Bergwijn de voornaamste kandidaat zal zijn en ergens heb ik ook het idee dat Bergwijn misschien zelf ook wel voor een transfer open zal staan. Is momenteel de best verdienende speler in de selectie van Ajax en speelt onder van 't Schip wel wat beter, maar meer dan zoals hij nu speelt zal hij waarschijnlijk ook niet brengen. Om die reden zou ik hem in januari verkopen, krijg je er waarschijnlijk nog een prima transfersom voor en gaat zijn hoge salaris uit de boeken en met dat geld kan je dan de transfermarkt op om 'n rechtsbuiten en een middenvelder te halen.

Denk dat je zelf momenteel een bedrag van rond de 15 miljoen voor Bergwijn kan krijgen, meer niet. Misschien als de club van Gerrard uit Saoedi Arabië zich meldt, kan je nog wel in de buurt komen van het bedrag wat Ajax toen voor hem betaald heeft. Ajax en van 't Schip willen blijkbaar een controleur halen, maar ik hoop dan dat ze toch eerder kijken naar een 8, een speler die iets meer voetbal en creativiteit met zich meebrengt. Momenteel heeft Ajax al drie spelers die als controleur spelen of kunnen spelen, met Tahirovic, Vos en Mannsverk (al sinds zijn debuut geblesseerd, denk dat hij in januari wel weer terug zal zijn) en alle drie moeten nog veel leren maar Tahirovic begon dit seizoen goed, viel daarna weer terug maar speelde gisteren prima en hoop dat hij de draad weer kan oppakken.

Ajax heeft nu juist wat meer voetbal nodig op het middenveld. Dat moet nu vooral afkomen van van den Boomen, maar die is geblesseerd tot januari, of Berghuis als hij op 10 speelt. Taylor is meer een loper, maar niet iemand met creativiteit en Hlynsson vind ik ook prima en speelt ook best wel slim vind ik. Maar brengt ook niet superveel creativiteit in de zin van dat hij openingen vind zoals van den Boomen en Berghuis.

Als je Bergwijn verkoopt, kan je met Forbs op zijn geliefde linksbuiten gaan spelen en heb je daarachter Godts, van Axel Dongen (beide van oorsprong ook linksbuitens) en eventueel Mikautadze (kan ook op links spelen, maar is het beste als nummer 9). Zou alleen niet zo gauw goede en haalbare opties als rechtsbuiten en nummer 8 weten.

26 november 2023 om 10:33

Ben nou niet altijd fan van Bergwijn. Die kan zoveel meer dan dat er vaak uitkomt maar verkopen en dan forbs opstellen ga je er nou niet echt op vooruit.

26 november 2023 om 12:37

Piet uiteindelijk wel denk ik, er zit nog wel rek in Forbs. Maar in Bergwijn niet, je kan beter af van dat monsterlijke salaris en zoveel mogelijk van je transfersom beuren.

26 november 2023 om 10:44

Ik zou eerder scouten naar een 6 a la Alvarez. De reden dat alles zo slecht liep (naast Steijn) was dat je niemand meer had die ballen veroverde, gaten dichtliep en de boel bij elkaar hield. Meer dan de helft van alle tegendoelpunten ontstonden door gigantische ruimtes die vrijgelaten werden.

Rechtsbuiten ben ik het mee eens, je hebt daar nu eigenlijk alleen Berghuis als ervaren kracht die daar eigenlijk ook niet meer hoort te spelen. Het gat dat Neres en Antony achterlieten los je niet op met jeugd. Misschien inzetten op een tijdelijke huur met iemand uit de PL? Weet nu ook niet zo snel een optie.

26 november 2023 om 16:55

Imo kan je Bergwijn gewoon houden, is toch een belangrijke speler in de kleedkamer waar jongens tegenop kijken. Rulli en Gorter daarentegen kan je wel verkopen om wat budget vrij te maken.

Uiteraard moet je Bergwijn wel verkopen wanneer er 25-30m geboden wordt.. dan zou je gek zijn om hem niet te verkopen.

Ik zou zowel bergwijn en berghuis verkopen. Beide laten ze af en toe hun klasse zien maar we hebben met deze 2 gewoon 2x een kat in de zak gekocht. Iig blijken ze bij ajax niet de bepalende spelers uit hun gloriejaren van psv en feyenoord te zijn

26 november 2023 om 10:43

Ondanks dat ik het met je eens ben dat ze tegenvallen, is het heel erg dom om de laatste 2 leiders te verkopen. Ik zou dan eerder nu ‘mogelijk toekomstige leiders’ bijkopen en in de zomer berghuis en bergwijn’ verkopen en een nieuw team smeden.

Een goede controleur en 2 vleugelspelers, dat zou de wens moeten zijn van Ajax.

Rensch heeft gisteren laten zien dat hij centraal moet spelen, als backup van Sutalo en een nieuwe CVM is dat prima.

Bergwijn zou ik verkopen en dan een linker en rechter spits halen. Mikautadze lijkt wel een balletje te kunnen trappen maar het is geen Ajax spits en vanaf de vleugel is het onvoldoende. Avila ook weg doen.

Berghuis kan op 10 het uitvechten met Hlysson en reserve rechter spits zijn.

zowel Ajax als Bergwijn staan denk ik wel open voor een transfer. Uiteindelijk is het niks geworden wat denk ik Ajax en Bergwijn hebben verwacht.. Voor 30 mil had je minimaal iemand moeten hebben die dezelfde invloed als Tadic heeft gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren