Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Seumeren heeft grootse plannen met FC Utrecht: ‘Een forse investering’

Laatste update:

FC Utrecht hoopt Stadion Galgenwaard voor het einde van het kalenderjaar te kunnen kopen. Dat heeft eigenaar Frans van Seumeren laten weten in het programma Café Galgenwaard van FC Utrecht TV. De club betaalt nu nog ruim één miljoen euro per seizoen aan huur om in het stadion te kunnen spelen. "Ik vind dat een club als FC Utrecht zijn eigen stadion moet hebben."

"Ik zeg altijd: 'Een broedende kip moet je niet storen'", opent Van Seumeren wanneer de mogelijke aankoop van Stadion Galgenwaard ter sprake komt. "We komen steeds dichterbij. Ik denk dat er een redelijke kans is", antwoordt hij op de vraag of het dit jaar al gekocht kan worden. Van Seumeren denkt dat het heel belangrijk is voor de club om het stadion te kopen. "Het is niet alleen het stadion. Het zijn ook de kantoren eromheen. Er is een hele ontwikkeling gaande. Galgenwaard wordt, zoals het er nu voorstaat, een vierde centrum van FC Utrecht."

"Er worden huizen en kantoren gebouwd", vervolgt de geboren Utrechter. "Er is een idee om een hotel te bouwen. Wij gaan de kantoren en de winkels eromheen ook kopen. Het is nogal een forse investering, maar ik vind dat een club als FC Utrecht zijn eigen stadion moet hebben. Ik vind dat dat hoort en dat zou makkelijk zijn met allerlei betalingsprocessen. Je ziet wat er bij Vitesse gebeurd is." De Arnhemmers hadden het huurcontract met Stadion Gelredome opgezegd vanwege de in hun ogen te hoge kosten. Een akkoord werd lange tijd niet bereikt en even leek het erop dat de KNVB de proflicentie van de club zou intrekken, maar uiteindelijk bereikte de club een akkoord met eigenaar Nedstede om het stadion tot 2030 te huren.

"Je betaalt natuurlijk redelijk veel huur op dit moment", vervolgt van Seumeren over Stadion Galgenwaard. Ook trainingscomplex Zoudenbalch is onderdeel van de koopplannen van de eigenaar en FC Utrecht. "Zoudenbalch willen we ook verder moderniseren. Dus voor de club, ook kostentechnisch, is het het beste om het stadion te kopen." De 73-jarige Van Seumeren is al sinds april 2008 de eigenaar van FC Utrecht. De club heeft door de jaren heen de ambitie uitgesproken om de traditionele top drie aan te vallen, maar is daar nog niet in geslaagd. Ook dit seizoen lijkt van een aanval op de top geen sprake te zijn. De Domstedelingen verloren liefst vier van hun vijf wedstrijden en staan slechts vijftiende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw grootse plannen, net zoals de afgelopen jaren op het veld. Utreg is inmiddels niet meer weg te denken uit de top 5. Ron Jans heeft een makkie.

23 september 2023 om 17:55

@ajaxbarcam, volgens mij is FC Utrecht de afgelopen 5 jaar geen enkele keer bij de eerste 5 geëindigd. Maar steeds 6e of 7de. Dus ja FC Utrecht is niet meer weg te denken uit de subtop, maar absoluut nog geen top 5 club.

Word tijd om je aandelen te gaan verkopen. Laat iemand met frisse energie er zijn tijd en geld in stoppen. De club heeft het nodig om stadion en omgeving te kopen maar niet met deze eigenaar. Zit je weer 15 jaar vast aan iemand die niet geschikt is om een voetbalclub als utrecht te leiden naar de top3

23 september 2023 om 14:59

Jij denkt serieus dat iemand anders een Utrecht naar de top 3 kan leiden?

23 september 2023 om 15:01

Utrecht mag ik zijn handen klappen dat er altijd maar zo veel geld in word gepompt. Zou graag willen dat een Heerenveen zo'n rijke eigenaar zou hebben die het stadion zou willen kopen. Die huur prijzen zijn een extreem doorn in het oog.

23 september 2023 om 15:33

Ligt niet uit van Seumeren. Geld hebben maakt Zuidam gewoon lui. Zit totaal geen beleid achter, geen investeringen om spelers te laten groeien, niet op tijd anticiperen. Typisch aankopen voor een club met geld, lekker op namen mikken. Gaat alleen niks van komen.

23 september 2023 om 17:34

@molenaar6 - Dat is wel erg simpel. Seumeren bepaalt wie het beleid voert en het is al meerdere jaren een ramp. Daar heeft hij absoluut een groot aandeel in.

23 september 2023 om 15:43

Zonder (het geld van) van Seumeren zie ik Fc Utrecht eerder het rechterrijtje bestormen dan de top 3. Zeker wanneer hij geld wil pompen in het kopen van het stadion + omgeving moet Utrecht daar vooral gewoon heel erg blij mee zijn.

23 september 2023 om 17:35

@seksenros65 - Mwa, zonder Van Seumeren is Utrecht nog steeds een subtopper. De begroting zou dan hooguit met 5 miljoen euro zakken tot zo'n 20 miljoen euro. Dat is nog ruim genoeg voor het linker rijtje met mogelijkheden tot groei.

23 september 2023 om 17:53

Sirius, Utrecht was niets zonder deze man. Heeft er continu geld in lopen pompen. Denk dat het een grijze middenmoter was geweest, helemaal met het beleid dat men daar voert.

Deze man is voor FC Utrecht natuurlijk een geschenk uit de hemel. Zou prachtig zijn als hij dit voor FC Utrecht weet te realiseren.

23 september 2023 om 15:27

En dan weer dezelfde type spelers halen, die bij de top allemaal net niet presteerden en daar geen scheet mee verder komen zeker? Zou mooi zijn als hij alles op de jeugd inzet om een basis te maken waar de club op kan teren. Met Haller zagen we al dat utrecht best goede spelers kan opleiden. Maar dan moet je ze jong kopen en geen 30+ plussers die komen afbouwen.

23 september 2023 om 15:27

Zonder Frans was Utrecht allang pleiten geweest.

Als je de runnersworld er maar in laat zitten, Fransie

In ieder geval een betere investering voor Van Seumeren dan iedere keer de portemonnee te trekken om middelmaat binnen te halen die ook redelijk wat verdienen. Misschien ook een idee om de scouting/opleiding en TD positie wat op te schudden zodat er meer spelers met restwaarde op het veld staan. AZ zou een mooi voorbeeld zijn voor wat Utrecht moet kunnen worden in de komende 5+ jaar.

23 september 2023 om 15:20

De tijden dat Frans de portumenee trok voor aankopen zijn allang voorbij. Ik ben het met je eens dat het aankoopbeleid beter moet maar de meeste spelers zijn transfervrij gehaald en hebben niet de hoofdprijs gekost. Frans heeft heel veel goed gedaan voor de club en heb zijn standbeeld verdiend die er ook is maar als er 1 ding is wat Frans fout doet is het dat hij teveel inspraak heb in de club waardoor een Zuidam (het vriendje van Frans) nooit zal vertrekken waardoor het moeilijk is de club te laten groeien. Verder verdiend Frans alle lof en is ook het stadion kopen een goed idee wat Utrecht in de toekomst een hoop geld kan schelen.

23 september 2023 om 17:27

Dat komt wel vooral omdat Utrecht door middel van verkopen de besluiting sluitend krijgt en daardoor gaten dicht. Van Seumeren is de volgende stap op het moment dat transfers niet tot uiting komen.

Verder ben ik het overigens met je eens, maar anderzijds zijn dit soort uitspraken niet eens mogelijk zonder deze meneer. Utrecht zit momenteel in een soort houtgreep. Zonder Van Seumeren is verval een zeer reeele mogelijkheid, maar met hem is verdere groei ook onwaarschijnlijk.

Lijkt wel of ik Karel Aalbers hoor praten met wilde plannen en kijk hoe het gaat met Vitesse

23 september 2023 om 16:50

Karel Aalbers: 'het Vitesse dat ik voor ogen had komt nooit'

23 september 2023 om 17:36

Volgens mij was Vitesse een bijna failliete eerste divisionist in een oud stadion toen Aalbers kwam. Toen Aalbers vertrok was Vitesse een subtopper met veel schulden, maar met een modern stadion dat gevuld was en veel potentie. Na Aalbers is Vitesse iets afgegleden naar een club met nog immer financiële uitdagingen, een halfgevuld stadion en langzaam de de subtop uit het zicht zien verdwijnen.

Joop Munsterman 2.0

Een club kan niet breed succesvol zijn wanneer het uit de koker van 1 megalomaan moet komen.

23 september 2023 om 16:51

Johann Kaemingk

23 september 2023 om 17:14

Die gast is nog rijker dan Ome Frans, maar hij heeft maar een klein deel van de aandelen. Ome Frans blijft de grote baas.

23 september 2023 om 17:55

Waardeloze vergelijking. Munsterman heeft er nooit zoveel geld in gepompt.

Stel dit wordt gerealiseerd, zou Utrecht dan op eigen benen kunnen staan, mocht van Seumeren ooit vertrekken? Mede door die documentaire en de recente koers heb ik toch het idee dat hij er veel en veel te dicht op zit. Geldschieter zijn is prima, maar is zijn beleid - afgezien van het geld - nou echt zo succesvol?

Eerst verkocht en daarna terug gekocht voor 1 euro en daarna weer verkocht en nu weer kopen. Wat een drama. Wordt niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren