Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij geïrriteerd richting scheidsrechter: ‘Ik begrijp het niet’

Ruud van Nistelrooij vindt dat scheidsrechter Daniele Orsato donderdagavond te vroeg heeft afgefloten tijdens het duel tussen PSV en Sevilla. Er werden vier minuten extra tijd aan het duel toegevoegd, waarin een PSV-supporter de keeper van Sevilla aanviel en PSV nog een keer scoorde. Volgens Van Nistelrooij gaf de Italiaanse scheidsrechter daarna aan nog extra tijd aan de blessuretijd toe te voegen, maar kwam hij die belofte niet voldoende na.

“Het tweede doelpunt viel in de 94ste minuut, en dat was wat laat natuurlijk”, blikt Van Nistelrooij bij ESPN terug, om vervolgens in te gaan op de vier minuten blessuretijd die werden toegevoegd. “De ene keer wordt er negen minuten bijgegeven, de andere keer tien, en dan weer twee of vier. Ik begrijp niet waar het op gebaseerd wordt…”

Uiteindelijk besloot de scheidsrechter in de 96ste minuut een einde te maken aan de wedstrijd, waarna hij werd belaagd door een aantal PSV’ers. Daarbij kreeg Mauro Júnior een rode kaart. “De scheidsrechter had aangegeven dat er na het incident met de supporter nog tijd bij zou komen”, licht Van Nistelrooij toe. “En dan wordt er meteen afgefloten. Daarom was er protest.”

Al met al was de trainer van PSV niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. In de tweede helft gingen veel dingen beter dan in de eerste, erkent Van Nistelrooij. “We waren beter aan de bal. We stonden wat anders in de opbouw, waardoor we wat hoger op het veld kwamen. Goede 1-0, en toen wisten we ook dat we kansen zouden krijgen. We gaven weinig weg. Natuurlijk hebben we het nu goed gedaan, als je 2-0 wint thuis van Sevilla. Maar je moet naar de uitwedstrijd kijken. Daar zijn drie goals te veel gevallen.”

Snap jij de irritatie bij Van Nistelrooij?

1
2

Volgens mij duurt de wedstrijd negentig minuten als je dan pas in het slot van de wedstrijd de noodzaak ziet om te gaan voetballen dan ben je gewoon te laat. Dat je vervolgens dan ook nog dit voor de camera durft te zeggen terwijl even daarvoor de keeper van de bezoekende partij fysiek belaagt werd is redelijk gek te noemen. Dit zijn van die momenten wanneer je beter niets kan zeggen en je nederig moet opstellen.

24 februari 2023 om 07:41

Een voetbalwedstrijd zou 90 minuten moeten duren. Er zijn op dit moment geen wedstrijden die daadwerkelijk 90 minuten duren, aangezien er nog geen zuivere speeltijd is.PSV begon inderdaad veel te laat met voetballen. Het laatste gedeelte van je reactie slaat natuurlijk nergens op. Omdat een individu zich als een debiel gedraagt, moeten de andere 30.000 die aanwezig waren (inclusief de atleten zelf) zich nederig opstellen?

24 februari 2023 om 11:14

Als je zo gaat kijken dan had Feyenoord ook niet bovenaan gestaan.. je kunt niet in de ene wedstrijd waarin amper iets gebeurd 9 minuten bijtrekken en in de ander waar heel veel gebeurd maar 4 minuten..dat heet willekeur..

24 februari 2023 om 13:38

Als je niet begrijpt dat Ruud dit na recent gedoe over extra tijd op aanvraag van de journalist aanstipt, is dat ook wel redelijk gek te noemen. Hij krijgt de vraag en geeft een logische en eerlijke reactie. Al had hij dat gedoe na het fluitsignaal best mogen veroordelen.

Het is niet terecht om de uitschakeling hierop te verhalen, maar wel terecht om kritiek te hebben op deze scheids en zijn team. Er had veel meer tijd bijgelegen, want überhaupt was 4 minuten al te weinig. Wanneer stopt voetbal nou met die willekeur en voert het zuivere speeltijd in met aflopende klok? Zo moeilijk is het niet

24 februari 2023 om 05:13

Inderdaad, een eigen fan die een tegenstander aanvalt en slechts 4 minuten erbij. PSV is echt genaaid hier!!

24 februari 2023 om 06:40

Jaa daar kan het team natuurlijk heel veel aan doen, dus die moeten benadeeld worden met minder speeltijd. Beetje gek niet?

24 februari 2023 om 07:55

Denk dat je vooral heel blij mag zijn dat er überhaupt nog gevoetbald werd nadat de keeper een klap in zijn gezicht had gekregen.

Dat je dan in het vervolg de beslissing van de scheids voor wat betreft extra minuten niet mee krijgt lijkt me echt vrij logisch. Ben het ermee eens zijn dat je je als PSV trainer beter even stil kan houden over arbitrage e.d. Op zo’n moment.

24 februari 2023 om 08:45

Als dit echt jouw reactie is en geen reactie om te provoceren dan heb je echt niet vooraan gestaan…

24 februari 2023 om 13:41

Leuke knuppel in het hoenderhok, maar slaat kant nog wal uiteraard. PSV is absoluut genaaid, door die idioot welteverstaan. Het elftal heeft daar natuurlijk weinig mee te maken, maar worden er wel door benadeeld. Ergens begrijp ik Orsato, maar dergelijke incidenten zouden geen invloed moeten hebben op het aantal extra tijd.

Je had in de rust al moeten ingrijpen, nu waren de wissels te laat. Silva voortaan basis en bakayoko stuur die naar Jong PSV wat is dat een matige speler zie ook geen enkel potentie in hem of dat ik zoiets heb van wauw dat is hem. Ik zou zelfs voor een 442 gaan omdat je geen buitenspelers van formaat hebt. Ik irriteerde me wel aan het gejank van Simons in de wedstrijd, en na de wedstrijd gewoon scheids gaan belagen, doe even normaal, terwijl hij gewoon overtredingen maakte tijdens de wedstrijd.

24 februari 2023 om 11:17

Als je dat niet ziet dan raad ik je een oogarts aan.. Bakayoko is de enige met een actie dreiging en waar gevaar van komt..

Off-topic, een verschrikkelijke avond voor het Nederlandse voetbal natuurlijk maar ook Frankrijk is 3 ploegen verloren vanavond. Met enkel en alleen PSG en Nice nog in Europa kan de strijd om plek 5 misschien weer losbarsten. Feyenoord kan denk ik het beste Shakhtar treffen denk ik, zijn zoveel spelers verloren door de oorlog, en zijn echt op wonderbaarlijke wijze ontsnapt vanavond door een eigen goal in de 119de(!) minuut van Rennes en een bizarre penaltyreeks

24 februari 2023 om 00:27

PSG zie ik er ook wel uitgeknikkerd worden deze ronde. Nice kan eventueel wel ver komen in de Conference League. Hopen dat AZ en Feyenoord een loting met perspectief hebben

Ruud is wel klaar lijkt me, enorm zonde, echte clublegende, maar hij heeft het echt niet als trainer. Je moet deze wedstrijd vanaf minuut 1 laten zien dat je ervoor wil gaan en niet pas vanaf minuut 70 wat proberen, opportunistisch. Ruud krijgt het echt niet aan de praat, laat PSV niet als team renderen met de juiste tactiek (kent hij dat überhaupt wel?).

24 februari 2023 om 00:28

Het was zo frustrerend om te zien dat we idd gewoon 70 minuten lang stonden te spelen alsof het gelijk stond. Stadion wilde er vanaf het begin opklappen en als dat op het veld terug te zien was had het kunnen spoken.

24 februari 2023 om 09:10

@losblancos Stadion wilde er vanaf het begin opklappen, maar dat deed die mafketel toch ook pas in de blessure tijd, die had het er op klappen bij die keeper wat te letterlijk genomen.
Het is jammer dat PSV vorige week zo makkelijk die goals weggaf.

24 februari 2023 om 08:47

Dit materiaal was incl. Gakpo en Madueke goed voor plek 4 hoor. Enige verschil met Gapko was, dat je af en toe nog een doelpunt kon maken. Middenveld en vooral verdediging is ver onder het niveau dat PSV "heurt" te hebben. Zelfs ervaren trainers zouden hier niet heel veel meer uit halen denk.

Ruud huilt ook veel de laatste tijd!
Misschien iets te vroeg gefloten maar PSV is zelf veel te laat begonnen met voetballen en die extra tijd dat die hooligan afsnoepte is de schuld van PSV zelf. Die idioot had al een stadionverbod en had dus nooit in het stadion mogen zijn!

24 februari 2023 om 07:15

Nu huil je dus zelf ook? Of geef je gewoon aan dat je vind dat er te vroeg is afgefloten, net als Ruud?

24 februari 2023 om 07:29

Allemaal waar, het had niet over die paar minuten moeten gaan als Ruud gewoon zijn team (hoe matig die ook is) vanaf minuut 1 gas had laten geven in de sterkste formatie. Neemt niet weg dat de blessuretijd sowieso langer had moeten zijn en behoorlijk verlengd had moeten worden door het incident en de goal. Hij had moeten zeggen, ‘het zat in de slotfase niet mee, maar we hadden het zelf eerder anders moeten aanpakken’ en dat supporters vervolgens meneer Orsato een verschrikkelijke onbenul vinden, dat lijkt mij logisch en best terecht.

24 februari 2023 om 09:40

Dat zou betekenen dat hij enige vorm van zelfreflectie zou hebben. Dat mist enorm bij Ruud, evenals tactisch vernuft. Ruud mag het seizoen afmaken, maar daarna een ervaren trainer en Ruud mag ergens anders laten zien dat hij een degelijke trainer is.

Tuurlijk Ruudje, we zullen omdat je eigen fan de keeper aanvalt pau$vau ook nog even belonen met een paar extra minuten. Je moet wel een UFO voor je kop hebben om dit met droge ogen voor een camera te verkondigen.

24 februari 2023 om 07:24

Kan je er ook objectief naar kijken? Het voetballende stuk van PSV incl vNistelrooij kan er nl niets aan doen dat er een dwaas het veld opkomt. PSV speelde idd dramatisch, maar dat is nog steeds geen reden om maar 4 minuten bij te tellen en zelfs die niet effectief toe te passen.

24 februari 2023 om 08:03

Er kwamen er uiteindelijk 6 bij dus ik weet niet hoeveel jij erbij had willen hebben? Zou wel een mooie manier zijn om tijd te rekken hé. Door misdragingen van je eigen club langer de tijd krijgen. Beetje krom

24 februari 2023 om 09:13

@ramonelprinso, de scheids had ook gelijk de wedstrijd kunnen staken na het incident dan had er ook niemand iets te klagen gehad.
Nee PSV had die goals gewoon eerder moeten maken, dan was er nog wat mogelijk geweest.

Ruud begrijpt wel meer niet met zijn verongelijkte hoofd. Echt een slechte verliezer. Ik begrijp echt niet waarom Derksen deze man een stuk beter voor de dag vind komen dan Heitinga. Zal wel zijn persoonlijke voorkeur meespelen. Heitinga zegt nooit wat leuks alleen maar dooddoeners. Gelukkig is Ruud wel een leuke spontane vrolijke vent die alles zo leuk verteld zeg.

Hij had meteen moeten affluiten nadat dat leeghoofd de doelman aanviel.

De regel die ze hanteerden tijdens het wk moeten ze overal invoeren. Werkte mijns inziens prima. Je moet je alleen wel afvragen als je bij het afsluiten van de wedstrijd nog in zo'n sprint met z'n allen de scheidsrechter kunt bestormen of je dan in de 93 minuten ervoor alles he t gegeven.

En heel Nederland de laatste tijd maar over Arne Slot vallen die zich alleen maar bezig lijkt te houden met de arbitrage. Waarom hoor ik niemand over RVN? want die heeft er namelijk ook een houtje van om zich de hele wedstrijd bezig te houden met de arbitrage. Ipv dat die daarmee eens zal stoppen en zich gewoon richt op zijn eigen ploeg dat er misschien iets meer uit zal komen tijdens de wedstrijden.

Waarom kan psv niet elke week deze inzet en mentaliteit tonen? Deze wedstrijd is vorige week verloren toen ze er als slappe zakken bij liepen. Als je dit laat zien tegen Utrecht win je ook gewoon. Maar we spelen altijd dat afwachten voetbal met pas druk zetten op eigen helft. Hopelijk heeft ruud dit nu ook gezien. Als je het voetbal niet in je ploeg hebt moet je het over een ander boog gooien.