Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Hanegem heeft meer info: ‘Ik weet toevallig waarom Bakker geen EK wilde’

Laatste update:

Willem van Hanegem weet dat Mitchel Bakker een zomerse transfer gaat maken. In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad bespreekt de oud-middenvelder onder meer het gastoptreden van Erwin van de Looi in het programma Goedemorgen Play-offs, waar de bondscoach van Jong Oranje dieper inging op het ontbreken van Bakker in de EK-selectie. De vleugelverdediger van Bayer Leverkusen weigerde in eerste instantie deelname, maar later bedacht hij zich (te laat) en hoopte hij alsnog op een plek in de selectie.

Bakker meldde zich onlangs af bij Van de Looi voor het EK Onder 21 met Jong Oranje, om drie dagen later terug te komen op zijn beslissing en alsnog mee te willen gaan. Dat vertelde de keuzeheer van het 'kleine Oranje' tijdens Goedemorgen Play-offs op ESPN. Van de Looi besloot uiteindelijk om geen gebruik meer te maken van de diensten van Bakker, die, zo blijkt uit de woorden van Van Hanegem, rekent op een transfer.

“Bakker had geen zin in het EK met Jong Oranje, zei Van de Looi”, zo schrijft Van Hanegem in zijn column. “En later opeens wel, maar toen hoefde het niet meer. Maar Bakker kan een transfer maken, weet ik toevallig. En de nieuwe club die hem hoopt te halen wil dat hij er meteen staat. Dat kan niet als je een EK in de zomer speelt. Dus die twijfels heeft hij geuit. Dat is iets anders dan geen zin hebben om een EK te spelen”, aldus de Kromme, die overigens niets loslaat over de mogelijke bestemming van Bakker.

De voormalig Ajacied zal het EK, dat van 9 juni tot en met 2 juli in Roemenië en Georgië zal worden gehouden, dus missen. Hij had juist een uitverkiezing verdiend met zijn goede spel voor Bayer Leverkusen, waar de 22-jarige linksback dit seizoen tot veertig officiële wedstrijden kwam. Daarin gaf Bakker twee assists en maakte hij vier doelpunten. Met Ian Maatsen en Quilindschy Hartman heeft Van de Looi nu twee andere linksbacks in de selectie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Grimaldo is al transfervrij gehaald van Benfica, dus ik weet ook niet zo goed als Bakker zal spelen met zo'n concurrent erbij. Blijkt toch een gekke transfer eigenlijk, want ik had verwacht dat hij wel op een hoger niveau kon spelen ten opzichte van Leverkusen. Voornamelijk met zo'n transfervrije status. Die had bij Dortmund meegekund als vervanger van Guerreiro.

Oké Willem, goed verhaal. Vertel dan ook even waar Bakker heen gaat; nu is het net-niet-nieuws.

4 juni 2023 om 18:51

Geen nieuws waar jij wat mee kan is iets anders dan geen nieuws. De kop is niet: 'van Hanegem kent de nieuwe club van Bakker'

Als je het niet interessant vindt, klik dan niet.

4 juni 2023 om 18:51

Newcastle

Heb toch de neiging om van Hanegem te geloven. V.d. Looij heeft vaker de neiging om zijn eigen waarheid te hebben.

4 juni 2023 om 18:59

Tja zou best kunnen, Bayer zal wel van hem af willen. Maarja welke club zou er nou om Bakker staan te springen. Ben benieuwd.

4 juni 2023 om 19:56

Hij is toch gewoon goed bij bayer? Zie genoeg clubs binnen bundesliga die een stap omhoog zijn voor hem maar ook de premier league/La Liga kan die met gemak aan.

4 juni 2023 om 20:08

Uhmm nee dat vind ik niet. Hij is nu al niet eens onbetwist basisspeler, laat staan straks na de komst van Grimaldo. Hij mist heel veel in defensief opzicht. Een soortgelijke club als Bayer zie ik niet komen voor hem.

4 juni 2023 om 19:39

Kan toch beide waar zijn? Als je geen EK wil spelen omdat je mogelijk een transfer kan maken en die club liever niet wilt dat je dat EK speelt, dan heb je dus geen zin om het EK te spelen

4 juni 2023 om 20:14

Vanzelfsprekend. Er zou hier maar eens een lid met een realistische reactie komen omtrent Erwin van de Looi.

van Looi neem je toch niet serieus. Die zit er voor zijn eigen belang en niet voor het Nederlands voetbal. Als je Europees kampioen wil worden neem je beste spelers mee en als Bakker daar bij hoort neem je hem mee. En niet omdat van Looi in zijn wiek is geschoten door Bakker.

4 juni 2023 om 20:16

Maar is Erwin in zijn wiek geschoten of heeft hij gewoon een beslissing genomen waarop hij, uit respect voor de andere jongens die hij heeft opgeroepen, niet zomaar terug kan komen. Probeer het eens te bezien met een neutrale blik in plaats van er maar vanuit gaan dat .. omdat Erwin van de Looi.

4 juni 2023 om 23:16

Mua, ik snap dat je een ander geluid wilt laten horen dan de gewoonlijke tendens op dit platform betreft Van De Looi, maar het is hoe dan ook gissen hoe dit zit. Echter heeft Toon123 wel gelijk dat Van De Looi er zit voor zichzelf. Jong Oranje hoort er te zijn om talenten te ontwikkelen, maar Van De Looi maakt er een resultatenploeg van waar de ontwikkeling van spelers ondergeschikt wordt gemaakt aan het resultaat. Dat is niet per se erg als er een mate van balans is. Daarom vind ik Van De Looi ook niet geschikt voor zo'n functie. Natuurlijk moeten er resultaten behaald worden, maar Jong Oranje is er in eerste instantie om de doorstroom richting het grote Oranje wat makkelijker te maken en om jongens in bepaalde opzichten te ontwikkelen in dat Oranje-shirt.

Dat neemt overigens niet weg dat ik Van De Looi in deze kan begrijpen. Je moet wel jongens hebben die met hun hoofd bij Jong Oranje zitten en niet om de haverklap van gedachten veranderen omdat er andere omstandigheden meespelen. Het is geen liefdadigheidsinstelling waar je zomaar kunt komen en gaan als je er zin in hebt. In dat opzicht doet Van De Looi niets geks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren