Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Halst vreest het ergste: ‘Dat is financieel kansloos voor FC Twente’

Laatste update:

FC Twente is in beroep gegaan tegen het voornemen van de licentiecommissie van de KNVB om de club terug te zetten naar de Jupiler League, maar als men daadwerkelijk moet afglijden, zou dat volgens Jan van Halst de doodsteek zijn.

/

Op de vraag of degradatie zou betekenen dat ‘de stekker’ eruit moet bij Twente, zei Van Halst donderdagavond bij FOX Sports: “Precies. Dat is financieel kansloos voor FC Twente. Dat is financieel niet haalbaar. Er is de afgelopen weken bijna dag en nacht gewerkt om met crediteuren en oud-bestuurders en dergelijke een akkoord te bereiken.”

“Dat is echter wel allemaal gedaan op basis van een licentie voor de Eredivisie. Nu wordt dat dus allemaal weggeslagen. We dachten bij Twente allemaal: dit kan helemaal niet, want deze maatregel staat niet in het licentiereglement. Daardoor was iedereen verrast”, besluit Van Halst, die van een ‘kunstmatige beslissing’ spreekt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben er ook bang voor. Ik zie het ook een beetje zoals deze fan op een Twenteforum.

Rechter: "meneer, u bent schuldig. Ik vind een geldboete te licht, maar de doodstraf te zwaar. Daarom heb ik zelf vast even een nieuwe wet geschreven en die met terugwerkende kracht toegepast op uw situatie. We hakken nu alleen uw armen af, maar u krijgt wel een tweede kans. Dat u zonder armen doodbloed, en dat de straf niet voorkomt in ons strafboek maakt niet uit, u moet blij zijn dat we u niet direct de doodstraf geven. Ik weet dat we eigenlijk een schikkingsvoorstel hadden, u voldoet overal aan, maar de kritiek van de pers werd te heftig, dus die afspraak gooi ik maar even eenzijdig de prullenbak in."

Het wordt dus de dood of de gladiolen en kiek'n wat wot...

19 mei 2016 om 19:00

Een keurige metafoor!

20 mei 2016 om 00:42

Knvb steekt twente mes in de rug

20 mei 2016 om 10:17

nee Knvb steekt Twente niet de mes in de rug. Hoe treurig het ook is, uiteindelijk komt de mes van Twente, Ik zie hier alleen een Knvb die een forse straf moet uitdelen maar toch ook niet graag Twente ziet verdwijnen uit het betaalde voetbal, en dus daarom een licentie teruggeeft. Misschien hebben ze de situatie niet goed ingeschat en zal Twente het niet overleven, maar dit is nog altijd beter dan alleen maar de licentie afpakken. Het teruggeven van een licentie in de eerste divisie zie ik meer als een poging tot goodwill.
In de ere-divisie blijven is geen optie, dus dan zou de enige optie het intrekken van de licentie zijn en dus het einde van FC Twente.
Beide wordt je niet gelukkig van, maar ik denk dat wat nu geboden is, nog het beste is.

19 mei 2016 om 19:05

Leuk verhaal ! Oplossing vuur ertegenaan houden en dicht branden. Zodat ik alsnog gebruik kan maken van mijn tweede kans. Dat is wat twente moet doen. Als dit namelijk niet mag dan is die nieuwe licentie dus ook niet rechtsgeldig. Waardoor je weer bij het begin bent en dan weer je als club zeker wat je straf is en dat is licentie intrek

19 mei 2016 om 20:30

@scolla28: Als de nieuwe licentie niet rechtsgeldig blijkt, ja, dan zijn we weer terug bij af. Maar aangezien de licentiecommissie in haar uitspraak zelf heeft gezegd (zie persbericht van de Knvb) dat het intrekken van de licentie disproportioneel zwaar is gecombineerd met het feit dat ze een - laat ik het positief brengen - creatieve oplossing hebben bedacht om FC Twente toch te behouden voor het betaalde voetbal, zou ik erg verbaasd zijn als een rechter in Nederland een eventueel nieuw besluit om de oude/huidige licentie in te trekken goed zou keuren. Want dat er een rechtszaak zal komen indien de Knvb de nieuwe licentie (die dus dan ongeldig is) moet terugnemen en vervolgens besluit om toch de oude/huidige licentie af te nemen dat lijkt me wel duidelijk.

19 mei 2016 om 22:12

Dan vraag ik me dus af wat Twente hier mee wil bereiken? Je gaat dus in geen geval de huidige licentie behouden, aangezien een geldstraf in deze inderdaad veel te licht is. Waardeloze club, je handen branden Aan illegale shit, om vervolgens nadat je daar voor gestraft word nogmaals keihard gaat zitten liegen.

19 mei 2016 om 19:17

Vergeet niet dat door de druk van de media en supporters twente uberhaupt een licensie krijgt. ondankbaar dit, iedereen wil dat twente een bvo blijft maar een boete is te weinig, op basis van goodwill krijgen ze een jupiler league licentie krijg je dit weer.. het is nooit goed

19 mei 2016 om 19:24

Het is een beetje moeilijk in deze. Twente heeft gewoon een kosten-baten overzicht gemaakt voor de Jupiler League en daaruit is gebleken dat ze het gewoon niet overleven. Het enige wat je dan kan doen is op het allerhoogste inzetten met misschien een kleine kans dat je gelijk krijgt, want anders ga je ook failliet. En je kunt beter nu zonder licentie failliet gaan zodat je meteen kan gaan bouwen dan dat je je failliet al ziet aankomen en je als een mak lammetje de slacht inloopt.

19 mei 2016 om 22:39

Dit ia niet ondankbaar, maar twente haar laatste strohalm. Zonder beroep blijven ze sowieso niet behouden voor het nl voetbal. Elke club zou dezelfde beslissing nemen en dat heeft niks met ondankbaarheid te maken

19 mei 2016 om 19:18

Leuk verhaal tot aan: "ik weet dat we een schikkingsvoorstel hadden..". Vanaf daar wordt het natuurlijk een hoop onzin. Twente heeft zich keer op keer niet aan de regels en hun woord gehouden op momenten dat ze zeiden dat wel te doen namelijk. Daarom zitten ze juist in deze hele situatie. Ik vind het ook raar hoe de licentiecommissie te werk is gegaan en deze halve straf uiteindelijk heeft bedacht, maar volgens mij is juist Twente degene die deze kans met beide handen nog moet aanpakken. Om maar even met jouw metafoor af te sluiten, de doodstraf had namelijk al lang en breed doorgevoerd moeten worden. Het wordt nu lastig om faillisement te omzeilen, maar ik zou als Twente zijnde toch echt daar mijn tijd en energie in gaan steken. Straks wordt deze uitspraak door de Lc teniet gedaan en heeft Twente helemaal geen licentie meer.

19 mei 2016 om 19:47

Ik zie dit als: scheidsrechter geeft de tweede gele kaart. Besluit daarna zelf een regel toe te voegen en zegt tegen de speler. Bij een 3de gele kaart krijg je pas een rode.. mag toch ook niet.. zelf de spelregels bepalen terwijl er duidelijke regels zijn

19 mei 2016 om 20:06

Dat klopt, maar zou de speler in kwestie daar over klagen denk je?

19 mei 2016 om 20:32

@dakkie: Wel als die speler graag bewust die tweede gele (en dus rode) kaart wil hebben om de volgende wedstrijd geschorst te zijn (maar de wedstrijd daarop, de kampioenswedstrijd om maar een voorbeeld te geven, weer aanwezig te zijn). Die voorbeelden zijn wel te vinden in het hedendaagse voetbal.

Oftewel: FC Twente heeft de keuze: of ze gaan langzaam failliet in de Eerste Divisie (waarbij de Knvb er zonder kleerscheuren vanaf komt), of ze slaan de Knvb zo hard als maar kan om de oren (en gaan misschien alsnog ten onder, maar niet nadat de Knvb ook zwaar is beschadigd).

Mijn steun heeft FC Twente!

19 mei 2016 om 20:09

Dan maar volgens de regels geen licentie meer en maar amsteurs worden!!! Wij hier weten niet wat de voorwaarden geweest zijn voor behoud van de licentie! En die metafoor is leuk hoor maar je kan ook zeggen ipv de doodstraf krijg je nu 20 jaar met kans op vervroegde vrijlating! Oftewel je gaat terug naar de jl. Je past je aan maskt je zaken in orde nee geen begroting meer op eredivisie niveau maar je leeft nog wel. Tuurlijk is hrt de vraag of je poit weer op het oude niveau komt maar je leeft nog wel!! Zo kan je het ook zien! Vind het bijzonder ja webben de boel belazerd maar je mag ons niet zo zwaar straffen want dan kan het wel eens over zijn, ja hallo wie zijn schuld is dat? Moet je eens bij een rechter proberen, ja rechter ik weet het ik heb de boel opgelicht maar wil je mij niet zo straffen dat ik persoonlijk failliet wordt verklaart want dan kan ik niet meer leven op het niveau van wat ik gewend ben!!

19 mei 2016 om 20:14

De voorwaarden voor het behouden van de licentie waren duidelijk. Dat was alle resultaten van het onderzoeksrapport doorvoeren en dat heeft mijn club gedaan. Feit is alleen wel dat er net voor het uitbrengen van het onderzoeksrapport er een nieuw lijk uit de kast kwam wat gedeeltelijk in het onderzoeksrapport naar voren is gekomen. Daarom is het ook zo gek dat de licentie alsnog is ingetrokken en dat ze sinds dat onderzoeksrapport Twente nog wel hebben laten doorzwoegen terwijl het resultaat al lang duidelijk was.

19 mei 2016 om 22:14

Onzin, er is na dat onderzoek hewoon weer keihard gelogen door die club van jou

19 mei 2016 om 22:42

De enige reden waarom de commissie om uitstel heeft gevraagd is om de titelrace niet te beïnvloeden.

19 mei 2016 om 22:40

Waren er maar zulke rechters in Nederland. Iedere club in de eredivisie is jarenlang genaaid door FC Twente dat op een onreglementaire wijze meedeed aan de competitie. Daar zijn miljoenen in verloren. Eindelijk is er een serieuze sanctie, die voor Twente op een zeer voordelige manier uitpakt en dan krijgen we dit weer. Trek de stekker er maar definitief uit, ik ben wel klaar met die boevenbende.

19 mei 2016 om 22:56

Fout! In jouw geval zou de doodstraf voorgeschreven zijn. Maar omdat je de laatste tijd verbetering toonde krijg je alleen maar levenslang. Dat is de denkfout die je maakt. De zwaarste straf is gegeven. Volgens de regels. De uitzondering is dat je een herkansing krijgt

20 mei 2016 om 02:50

Hup Twente naar de JL en dat gaat dan uiteindelijk niet. Stekker eruit en klaar zijn wij er vanaf. Kunnen ze een doorstart maken bij de DFB en beginnen in de Regionalliga West. En ja Twente supporters ik ben gewoon eerlijk jullie club heeft de boel bedonderd dus ik gun het Twente niet om nog langer voort te bestaan.

Ik ga ervan uit dat als twente deze beroepszaak al wint. Het staat namelijk nog niet vast dat ze terug moeten. Dat de KNVB dan gewoon een hin oude licentie kan intrekken en dat twente dan maar zo gestraft wordt. Is dat het geval zijn ze op zeker failliet. In de Jupiler League zouden er nog mogelijkheden kunnen zijn om te blijven bestaan.

Volgens mij heeft de Licentiecommissie het volgende gedaan:
licentie afgenomen.

Dat is de straf die Twente heeft gekregen. Omdat Twente de laatste tijd echter heeft laten zien dat ze zich wel goed kunnen gedragen is de commissie coulant geweest en heeft ze een nieuwe licentie verstrekt, maar wel een niveau lager. De nieuwe licentie is een beloning, geen straf. Snap niet dat dit niet doordringt bij mensen.

19 mei 2016 om 19:08

Precies zoals je het zegt maar als dat niet mag volgens sommigen. Hebben ze dus helemaal niks want hun oude licentie is ingetrokken.dus wees blij met je nieuwe. Of zeik niet en ga lekker 8e klasse amateurvoetbal spelen

19 mei 2016 om 19:09

Ik snap dan ook niet wat Twente precies wil aanvechten in deze.. de licentie intrekken is gewoon een gepaste straf voor al die jaren van fraude. Dus daar zal geen verandering in komen lijkt mij.

19 mei 2016 om 19:44

Twente is nagenoeg dood, en dat heeft Twente aan Twente te danken! En aan niemand anders, Twente heeft zich verrijkt met geld uit bv CL die helemaal die voor Twente waren door hun onsportieve gedrag. Twente heeft op grote wijze fraude gepleegd, andere clubs zwaar benadeeld, en nu gaan ze janken dat ze failliet zullen gaan. Dat heeft Twente dus aan zichzelf te danken! En dat je dan nog in beroep gaan na deze vorm van geste, is gewoon een schande, en ondoordacht! Eerst de boel bedonderen en dan gaan janken.

19 mei 2016 om 20:23

Wat een domme reacties allemaal weer. Een afgunst ook voor de jaren dat Twente een leuke uitdager is geweest voor de top drie. Bah. Wat een leedvermaak en een zielige mensen op dit forum.

Ot: als je als licentiecommissie zegt dat er moet worden voldaan aan het plan van aanpak en dat de aanbevelingen van het rapport knuppe opgevolgd dienen te worden voor teruggave van de licentie, dan zijn dat de voorwaarden. Daar heeft Twente aan voldaan. Zelfs volledig schoon schip gemaakt en zelf! nieuwe onvolkomenheden gemeld en oplossingen voor aangedragen.

Als de voorwaarden gehaald zijn dan geef je de licentie terug. Zo niet: dan trek je hem in. Dit is gedurende het spel de spelregels veranderen en dat is flauw.

Twente is hard genoeg gestraft. En alle jankerds die hier Twente graag kapot zien gaan heb ik totaal geen begrip voor. Voor alle fans van andere clubs die Twente nu een hart onder de riem steken: bedankt. Dat wordt echt gewaardeerd!

19 mei 2016 om 20:48

@KaiserKiez: en zo is het!!! Helemaal eens.

19 mei 2016 om 20:56

Ik zie vooral afgunst jegens al de jaren dat Twente fraude heeft gepleegd. Daarnaast geloof ik nog steeds niet dat er volledig schoon schip is gemaakt want nog steeds vallen er lijken uit de kast. Je kan wel een tiental moorden plegen, maar als je dan gepakt wordt voor een moord zeggen: dat was de oude ik, ik ben nu beter dus straf is niet op zijn plaats. En dan als er onderzoek wordt gedaan wijzen op de andere moorden die je hebt gepleegd. Maar omdat je zelf die moorden aangeeft en helpt bij het onderzoek dien je niet voor die moorden gestraft worden. En nee, Twente is niet hard genoeg gestraft voordat de Knvb met deze beslissing kwam, de tuchtcommissie van de Knvb en de Fiod doen niet voor niets nog onderzoeken. Ik zie Twente supporters vooral Twente verdedigen en naar de Knvb wijzen als de boeman zonder te kijken naar al die dossiers waar het mis is gegaan. Hand in eigen boezem steken is er niet bij. Ja tot een bepaalde hoogte maar echt de straffen accepteren die acceptabel zijn bij dergelijke misstanden lukt blijkbaar niet. Ik heb totaal geen begrip voor of medelijden met Twente of de fans die tijdens de 2 of 3 jaar dat Twente leuk heeft meegedraaid en toen zo ontzettend arrogant werden. Dat kan ik weten want ik ben geboren en getogen in Enschede en woon er nog steeds.

19 mei 2016 om 21:02

@suskeenwiske; een oprechte vraag: heeft de knvb toegezegd dat bij medewerking van twente de licentie zou blijven gehandhaafd? Of zou medewerking in de afweging vd knvb worden genomen?
Ik kan dat nergens terugvinden nml

20 mei 2016 om 00:54

Dan verwissel je arrogantie met trots.

19 mei 2016 om 19:13

Ik snap niet dat het niet doordringt bij mensen dat spelen in de Jupiler League zorgt voor zoveel minder inkomsten dat ze alsnog failliet gaan en het dus toch geen zin heeft. Dit is helemaal geen nieuwe kans of beloning.

19 mei 2016 om 19:26

Prima, maar wiens schuld is het dat het financieel zo slecht gaat? Als Twente de boel niet belazerd had, of in ieder geval minder hadden ze een degradatie kunnen overleven. Doordat ze de boel hebben verneukt hebben ze zelf die schuld opgebouwd, dat heeft de Knvb niet voor ze gedaan. De Licentiecommissie biedt Twente een kans om de boel recht te trekken ipv meteen de stekker er uit te trekken, dan is het aan Twente om daar iets mee te doen. Als je een Twente supporter bent, ben je het ongetwijfeld met mij oneens, maar ik kan me goed voorstellen dat de commissie dat zo zal uitleggen.

19 mei 2016 om 19:30

Het is geen kans om de boel recht te trekken. De mensen bij Twente hebben al aangegeven dat ze niet zoveel in de kosten kunnen snijden om het hoofd boven water te houden. Nu weten ze dus al dat ze failliet gaan in de JL dus daarom proberen ze alles er uit te halen. Anders spelen ze 7 maanden lang in de JL en weten ze dat er niets meer te redden valt.

19 mei 2016 om 19:39

De andere optie is meteen de licentie verliezen, dan is het 100% afgelopen. Grootste probleem is het stadion, daar moeten ze vanaf. Dan moet je maar hopen dat Wessels of iemand anders daar iets op verzint. Er zijn gewoon geen andere mogelijkheden.

19 mei 2016 om 20:34

@fl0r1d43: Jawel, er zijn wel andere mogelijkheden. De Knvb had FC Twente alleen die boete kunnen geven. Maar de Knvb heeft anders besloten (misschien terecht, misschien niet). En dat zorgt nu voor deze problemen (dat de handelswijze van FC Twente er de oorzaak van is dat der Knvb nu die keuzes moet maken is feitelijk niet eens interessant voor deze kwestie).

19 mei 2016 om 19:18

floridae

De knvb en licentiecommissie brengen het als een beloning.
Of het daadwerkelijk een beloning is betwijfel ik. Voorwaarde van de licentiecommissie is geweest dat Twente aan de voorwaarden uit het Knüppe rapport moest voldoen (waaronder garantstellingen) om licentie in de ED veilig te stellen. Twente meent dat ze hieraan voldaan hebben, maar krijgen alsnog deze degradatie als straf. Ik zet de situatie nu vanuit Twente's oogpunt neer, is bovenstaande zo'n vreemd verhaal?

Begrijp me niet verkeerd: ik denk dat degradatie best een gepaste straf is na het gekonkel van Munsterman, maar degradatie is indirect alsnog een doodsteek met deze financiële bende. Dan snap ik best dat mijn club het standpunt "alles of niets" in neemt, met als risico dat je de hele licentie kwijtraakt, dat dan weer wel.

Het is hoe dan ook weer afwachten, om ziek van te worden.

19 mei 2016 om 19:28

Ik kopieer wel wat ik in het andere topic al heb getypt:

De Licentiecommissie heeft de licentie van Twente voorwaardelijk ingetrokken in november vorig jaar obv de informatie waar ze toen over beschikte. De voorwaarde was dat ze mee moesten werken aan het onderzoek van Knüppe en dit ook uit moesten voeren. De Licentiecommissie is er echter achter gekomen dat de informatie die ze toen hadden nog niet volledig was omdat er door meerdere personen binnen de club is gelogen over de transfers van Tadic, Corona en Engelaar. De voorwaarde die in november is gesteld telt dus niet meer omdat die is gegeven obv incomplete informatie. Als de Licentiecommissie weet had van deze informatie ten tijde van het geven van de voorwaarde was Twente de licentie kwijt. Sindsdien heeft Twente aangetoond zich netjes aan de eisen te houden dus is de Licentiecommissie coulant geweest.

Ik snap dat Twente wil overleven, maar nogmaals het is hun eigen schuld dat het financieel zo slecht gaat, dat is niet de schuld van degene die de straf oplegt.

19 mei 2016 om 20:56

floridae

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet wist dat de voorwaarden die in november gesteld zijn niet meer gelden door het verhaal Tadic. Dat verandert de zaak enigszins inderdaad, tenzij het een aanname is.
Niet dat ik je niet geloof, maar staat dat ook ergens zwart op wit?

19 mei 2016 om 21:20

http://www.knvb.nl/
downloads/bestand/
4240/overwegingen-
licentiecommissie-
fc-twente

Wat wil hij dan, amateurvoetbal? Wees blij met deze kans, een normaal bedrijf was helemaal failliet geweest. En als voorbeeld: Rangers is toch ook weer teruggekomen.

19 mei 2016 om 19:08

Rangers was failliet, FCT niet. Die twee situaties zijn niet te vergelijken.

19 mei 2016 om 20:35

@calhoun84: Ik respecteer je pogingen om mensen die niet weten waar ze het over hebben kennis bij te brengen. Ik ben echter bang dat dat niet gaan werken. Veel reageerders hier ontberen eenvoudigweg de kennis om genuanceerd en beargumenteerd te discussieren. Jammer, maar helaas.

Licentie intrekken en instromen op het hoogste amateur niveau volgend seizoen. Dat alle spelers transfer vrij de deur uitlopen neem je dan voor lief. Je krijgt nooit een tweede kans meer.

19 mei 2016 om 19:17

Moet je dan niet onderaan bij de amateurs beginnen?

19 mei 2016 om 19:43

Ja volgens mij weten wel 5 klas amateur .
Verder weet ik ook niet of in beroep nu wel zo zinvol is.

Zo nu maar hopen dat de Knvb de ballen heeft om ook eens in de keuken van andere clubs te kijken, je kunt er van uitgaan dat er dan over een paar jaar 40 teams in de eerste divisie spelen.
Er is in het verleden bij veel teams gefraudeerd en hier is nooit iets aan gedaan.
Je kunt het een en ander simpel op het internet terug vinden, maar nu word Twente als voorbeeld gesteld.
Er is zelfs een gemeente die voor €48,5 miljoen een selectie voor een bvo bij elkaar koopt en daar hoor je ze in Zeist niet over.
Ook ik vind dat Twente gestraft moet worden en dat een competitie eerlijk moet verlopen, maar dit geld toch voor alle clubs?
Twente is voor alle vergrijpen meerdere malen beboet en nu gaat de stekker er uit als ze terug gaan naar de eerste divisie.
Waar is de rechts gelijkheid als andere clubs niet worden gestraft voor vergelijkbare vergrijpen?
En het ergste is nog dat er zo veel van die zogenaamde voetbal fans een hele lading boter op hun hoofd hebben.

20 mei 2016 om 10:32

Wie weet zijn er meerdere clubs die ook zaken hebben gedaan welke het daglicht niet kunnen verdragen. Maar het is hier gewoon een enorme optelsom.
Je haalt een voorbeeld van een gemeente en 48,5 miljoen aan, ik weet niet waar je op doelt, maar gezien het bij jou bekend is zal het ook netjes bekend bij de Knvb zijn en is het ook beoordeeld. In het geval van Twente gaat het om fraude, dat wat jij aanhaalt is dat niet.
Als het no 1 of 2 gevalletjes waren geweest, dan was een boete voldoende geweest. Nu heeft men zich op een discutabele wijze voordeel gegeven op andere clubs.
Alleen een boete en een paar punten aftrek zouden bijna een beloning zijn.
Ik zie Twente niet graag verdwijnen, maar je zal wel een rechtvaardige straf moeten geven welke andere clubs ook recht aan doet een geen precedent voor de toekomst schept.
Misschien een flinke boete en een aantal seizoenen met een puntenaftrek beginnen... maarja ik ken het regeltjes niet.

Het straffen van andere clubs zal ook gebeuren, maar dan moet je eerst betrapt worden.

Het lijkt erop dat FC Twente de alles-of-niets kaart speelt door in beroep te gaan. Enerzijds begrijpelijk omdat de financiële gevolgen catastrofaal zijn, anderzijds risicovol doordat de Knvb nu helemaal tegen het harnas wordt gejaagd. Die dachten dat ze Twente een gunst verleenden door de geïmproviseerde sanctie.

20 mei 2016 om 00:27

Perfect verwoord. Twente zet op deze manier ook druk op geldschieters en de gemeente om versoepeling van de voorwaarden.. als Twente daadwerkelijk in beroep gaat en ze verliezen dit (en ik acht de kans groot), dan zijn ze hun licentie kwijt. Dan zit de gemeente met een groot stadion. En wanneer Twente zijn schulden niet kan afbetalen, wordt het failliet verklaart en zijn een boel investeerders hun geld kwijt. Misschien is dit een dreigement om te gokken op schuldvermindering of extra leningen.. maar als ze echt in beroep gaan dan is het inderdaad alles of niets.

Degraderen of licentie helemaal verliezen, beide opties betekenen het einde voor FC Twente denk ik. Er zit daarom niets anders op dan het in beroep gaan tegen dit bizarre voorstel. Aan alle voorwaarden waarmee de Knvb Twente maandenlang aan het lijntje heeft gehouden zijn voldaan, dus die licentie moet gewoon terug.

Het feit dat er na 15 december nog lijken uit de kast kwamen heeft hier niets mee te maken, want dit zijn lijken die tot die tijd door de verantwoordelijken in de kast zijn gehouden en waar het huidige bestuur dus niets mee van doen heeft. Of is er iemand die denkt dat Onna Jacobs en consorten de kaken stijf op elkaar zouden hebben gehouden als ze er voor 15 december al vanaf wisten?

In beroep gaan is de enige logische tegenreactie en ik ben blij dat FC Twente dit zelf ook zo ziet. Liever strijdend ten onder, dan ons laten doodbloeden in de Jupiler League.

20 mei 2016 om 00:37

Strijdend ten onder in de rechtbank?? Strijdend ten onder gaan doe je juist door deel te nemen aan de jupiler league! Alle fans blijven de club steunen en een seizoenskaart kopen, de gemeente geeft een goeie huurdeal op het stadion, versoepelen van de schuldeisen, duurste spelers verkopen. Stel dat budget op JL-niveau en ga saneren. Dat noem ik pas strijdend ten onder gaan.

In mijn ogen nog een redelijke straf. Kijk los van de fans, want daar is het verschrikkelijk voor. Fc Twente heeft gewoon de boel belazerd! Ze hebben niet eerlijk spel gespeeld en duistere praktijken op na gehouden. Al vele maken zijn ze op de vingers getikt. In mijn ogen is de straf van 42 duizend euro t geen straf. Dit is en vrijbrief voor meer clubs om de boel te belazeren. Gewoon zwaar straffen hoe vervelend ook voor het huidige bestuur en de fans. Fans van Twente waren toch zo blij met Munsterman. Hij moest toch dure jongens komen. Dit terwijl iedereen riep dit kan niet. Twente heeft niet die achterban in sponsoring als de "grote" drie. Soms moet je op de blaren zitten.

Moet eerlijk zeggen dat ik blij was dat de knvb na het intrekken van de licentie ( Want let op dat is de straf die kan twente echt niet aan vechten ) Toch besloot om twente als dank voor hun inzet beloonde met een 2e kans in de de eerste divisie.
Maar nu na de ondankbaarheid van twente hoop ik dat de licentie word ingetrokken wat had twente dan gedacht dat ze er zomaar vanaf komen. En de fiod en de uefa gaan twente ook nog aanpakken en dat zal niet in het voordeel zijn van twente in hun hoger beroep.

Mocht twente toch winnen dan is het einde verhaal want dan gaat de normale straf in en dat is de ingetrokken licentie.

Het zou toch ook erg zijn als ze niet gestraft worden. Ik vind het persoonlijk genant dat een gemeente en sponsoren zich lenen om het goed te maken. Dat betekent dat je dus jarenlang kan klooien en de regels kan breken, zolang er maar geld beschikbaar is om je uit te kopen. Altijd wordt er schande gesproken als iemand iets flikt, wordt opgepakt maar zich weer vrij koopt. Nu komen er openbaar mensen die gewoon goedmaken wat ze verkeerd hebben gedaan. Financieel worden ze daarmee gered, maar dat mag niet uitmaken voor een eventuele straf. Ik ben van mening dat dit een prima oplossing is en snap ook de totale chaos van andere clubs niet zo goed.

Dan wordt het dus hoog tijd om nieuwe afspraken te maken met de schuldeisers.
Als 4e club van Nederland zou het toch niet onoverkomelijk moeten zijn om 1 jaar JL financieel te kunnen overleven.
Als heel de regio achter FCT staat, moet er vanuit het bedrijfsleven en vanuit de supporters toch voldoende geld te genereren zijn om dit een jaartje vol te kunnen houden en te overbruggen.

Ik zou het absurd vinden als de licentiecommissie haar straf hierom zou gaan verminderen. Ze geven FCT een tweede kans, het is aan FCT om die 2e kans te pakken.

19 mei 2016 om 21:32

Als Twente terug gaat naar de JL, dan moet de begroting minstens met 50% worden verlaagd. Dat is voor Twente dus 16-18 miljoen euro. Dat is zo'n 4x meer dan de gemiddelde begroting van de andere JL teams.

50% inleveren is voor elk team, bedrijf o.i.d. enorm veel. Dat gaat niet lukken.

Commissie (lees knvb) heeft deze beslissing alleen maar genomen zodat de stand niet meer gewe ijzigd hoeft te worden. Want als knvb er nu nog voir gaat zorgen(li entie intrekken) dat ajax kampioen wordt dan zijn de rapen helemaal gaar. Nu gaat fct in beroep. ...ik ben benieuwd.

Makkelijk op te lossen.. gewoon in de eredivisie blijven maar beginnen met -80 punten zijn ze volgend jaar gedegradeerd.. en dat mag wel volgens de regels..

19 mei 2016 om 21:29

De commissie mag die straf niet geven. Zo makkelijk is dat dus niet.

hoorde vandaag op Radio 1 dat de Knvb ook bij de Uefa moet melden dat ze de licentie hebben ingetrokken. aangezien zoals de Knvb zegt ze eigenlijk ook direct weer een nieuwe licentie hebben verstrekt kan dit ook nog wel een staartje krijgen aangezien de Knvb waarschijnlijk niks gemeld heeft bij de Uefa.

Misschien ben ik niet helemaal goed geïnformeerd en op de hoogte. Het was of in de Eredivisie blijven of teruggezet worden naar de de 2e divisie. KNVB heeft ondanks het vele goede werk van het nieuwe bestuur toch gekeken naar het prutswerk van het oude bestuur en hiervoor de club beboet. Eigenlijk moesten ze dus degraderen naar de 2e divisie. Uit een soort medelijden en credits voor het goede werk van het nieuwe bestuur is dit nu de 1e divisie geworden. Dat is dus positiever dan naar de 2e divisie degraderen. Dus wat is het probleem dan? Ik snap dat degraderen een enorme klap is voor de club. Leef ook mee met de supporters en de clubmensen die er nu zitten. Maar als ik het goed zie dan zijn ze toch een beetje gematst....?

19 mei 2016 om 19:46

KNVB stuurt met deze sanctie aan op het faillissement van fc Twente onder het mom van: we hebben ze een kans gegeven maar we kunnen er niks aan doen. De KNVB weer dat Twente failliet gaat met deze sanctie.

19 mei 2016 om 19:46

Weet"

De afgelopen dagen was ik echt verbaasd over de negatieve reacties van andere supporters. Uiteraard is er tussen veel van ons een strijd om wie beter is, wie groter is etc. Uiteindelijk zijn we allemaal fans. Nu hebben 3 a 4 mensen het verneukt en er een potje van gemaakt en nu vinden zoveel mensen het terecht dat twente degradeert of helemaal op houd te bestaan. Een echte supporter weet hoe kut het is als je club ophoud te bestaan, helemaal als er maar een paar mensen schuldig door zijn, waar is het medeleven van de mens supporter? Is munsterman schuldig? JA! Is van der laan schuldig? JA!! Zijn de supporters en alle mensen die de club een warm hart toe dragen ook schuldig? Nee in mijn ogen niet. Ik ben twente fan en ik kijk niet door een rode bril. Maar de haat die mensen nu hebben op fc twente en dat het terecht is dat ze ophouden te blijven bestaan of degradatie. Die mensen zijn geen echte supporters maar hebben gewoon zand in hun vagina. Ik wens dit geen enkele supporter toe. Niet in Amsterdam, Rotterdam, Almelo of wie dan ook. Cross my fingers..

19 mei 2016 om 20:36

Je ziet het verkeerd. Twente-supporters reageren super gevoelig en alsof ze persoonlijk aangevallen worden (snap ik ook wel hoor, is dat supportershart dat ten alle tijden je club wil beschermen). Dat mensen het terecht vinden dat de club degradeert of de licentie verliest vergelijk jij met haat tegen Twente. En met die redenatie sla je de plank volkomen mis. De reden dat mensen dat vinden komt omdat het in hun ogen een terechte straf is voor de criminele praktijken van Munsterman & co., niet omdat men Twente zou haten. Niemand zegt ook dat de Twente-fans schuldig zijn.

Ik vind het bijvoorbeeld ook terecht als Twente zijn licentie zou kwijtraken, maar het is niet dat ik jullie dat gun of zo, in tegendeel. Het zijn gewoon de regels en die moeten nageleefd worden, anders is het hek van de dam.

Waar ik me oprecht wel aan stoor is dat miskende gevoel dat Twente-supporters nu uiten naar de Knvb. Vandaag ook weer zag ik de kop op de voorpagina van De Volkskrant: "de Knvb heeft gewoon de pik op Twente". Dat is echt de omgekeerde wereld. De Knvb houdt eerder een hand boven het hoofd van Twente door jullie een tweede kans te gunnen op het tweede niveau ipv het intrekken van de licentie. En dat is iets, daar ben ik heilig van overtuigd, dat 90% van de supporters van andere clubs Twente ook gunt. En dat FC Twente dat ook wel verdiend heeft.

Nee, dit heeft niks met haat te maken.

Nouja, je zou met behulp van sponsoren gewoon helemaal opnieuw kunnen beginnen . Alle dure jongens eruit en helemaal van onder op, kan toch ?

Als iemand fraudeert er onderzoek wordt gedaan en je hangende het onderzoek verbetering toont wordt je nog steeds veroordeeld voor de overtredingen. Als je dat als club/supporter niet eerlijk vindt heb je boter op je hoofd. Natuurlijk is het vervelend, maar er moet toch een straf worden uitgedeeld als je jezelf niet aan de regels houdt. Dat de stekker er nog niet definitief uit is moet je dan ook zien als een mildere straf. Het aanvechten, klagen of het oneerlijk vinden is dan best hypocriet. Twente heeft jaren voordeel gehad bij dit valsspelen. Je kan wel zeggen dat Twente de Lance Armstrong onder de voetbalclubs is. Wees dus dankbaar voor de 2e kans.

Ik lees hier overal dat Twente failliet is als het afdaalt, maar als ze gewoon alle jongens met een duur contract laten vertrekken moet het toch mogelijk zijn ?

Juventus werd terug gezet na het Calciopolli schandaal en behield zelfs jongen als Buffon en Nedved.

Ik snap dat het als fan zuur is, en waarschijnlijk zouden ze nu allemaal het (onterecht) verkregen succes inruilen, maar die met vuur speelt moet op de blaren zitten.

@fctenske

Ik vind jou verontwaardigde reactie een beetje een domme, weet jij hoeveel clubs er de afgelopen jaren zijn benadeeld door twente ? Hoeveel supporters er europees voetbal zijn misgelopen, misschien wel net geen kampioen zijn geworden ? Gedegradeerd zijn ? Het gaat zelfs grensoverschrijdend want twente had natuurlijk nooit europees voetbal behoren te spelen, ook daar zijn andere clubs de dupe van geworden.

Het is imo ook absolute onzin om te zeggen dat ze omvallen, ze zullen gewoon helemaal opnieuw moet beginnen, en dus alle "dure" speler verkopen/laten vertrekken.
En jeugd etc doorschuiven en dan zullen ze het heel heel moeilijk krijgen weer te promoveren maar goed ze kunnen blijven bestaan.

19 mei 2016 om 22:03

Ik heb het niet over regels, als twente degradeert is dat wel toepasselijk naar alles wat er is gebeurd. Maar de knvb wou dat we alles zouden reorganiseren. Dat doen we met man en macht. Moet je dan de regels na leven of moet je een keuze maken wat voor iedereen de beste is? Iedereen verdien een tweede kans als dat haalbaar is vind ik. Als twente reorganiseert en voldoet aan de eisen waarom zou je dan beide armen af hakken en ons laten doodbloeden? Dit gaat om veel geld, veel clubs en de toekomst van het nederlands voetbal zou er ook onder gaan lijden. Elke situatie is anders, dat moet je ook meenemen in een besluit. Twente kan prima in de eredivisie blijven met het nieuwe plan en daar heeft iedereen meer baat bij dat als de 4e club van nederland doodbloed. Mijn reactie verontwaardig? Ja verontwaardig ja, zoals ik al zei, dit gun je elkaar als supporter niet en iedereen heeft belang bij een goede toekomst van onze nederlandse voetbal. Wij zijn niet de schuldige. Wij hebben niet meebeslist over munsterman en co zijn beslissingen. Ik ruil het kampioenschap en europees voetbal in als ik de afgelopen 5 jaar gwwoon in de top 5 waren gekomen en geen oplichtingspraktijken!

19 mei 2016 om 22:11

Ik vind de reacties van mensen die een moord plegen vergelijken met de dingen die munsterman heeft gedaan. Mensen kunnen zich blijkbaar niet verplaatsen in een twente supporter. Ik zou wel is willen weten wat jullie gezegd en gedacht hadden als het je eigen club is. Dat munsterman en co dit zo hebben verneukt is niet goed te praten daar ben ik het met iedereen eens. Maar sommige reacties etc, zo kort door de bocht en meer gebaseerd op haat tegen twente en het succes wat na het kampioensschap is gekomen, aantrekken van spelers etc

20 mei 2016 om 09:18

Ik weet dat een supporter er niets aan kan doen, maar ik schets je juist een reden waarom andere zo reageren.

Als jij op 1 punt een kampioenschap bent misgelopen, of bent gedegradeerd of europees voetbal bent misgelopen omdat je van Twente verloor waar nu van blijkt dat die nooit dat spelers matriaal hadden kunnen hebben ben je als supporter ook ziek.
Als je bijvoorbeeld bent gedegradeerd en het bleek onterecht te zijn, kost ook vreselijk vel geld en zijn ook clubs die bijna niet meer terug komen.

Ik bedoel dus even kort gezegt dat er in de voorgaande jaren meer supporters zijn gestraft dan er nu worden gestraft.

Luister dat twente dit overkomt is voor de fans verschrikkelijk. Maar deze beslissing is genomen om de club te behouden. Want wie de tekst van de licentie commissie leest, leest dat ze voornemens waren de licentie af te nemen maar dat er toch is gekozen om twente een tweede kans te geven. Daarbij komt nog dat twente vanaf de titel alles maar dan ook alles verkeerd heeft gedaan ik denk dat het beroep van twente het einde betekent kans bestaat dat de licentie einde verhaal is

19 mei 2016 om 22:07

De jl is ook einde verhaal voor twente dus aanvechten is zo gek niet!

Nou, de strategie is bepaald door de Twentse beleidsbepalers. De pubieke opinie bespelen met verhalen over rampspoed en daarmee hopen op clementie tijdens het beroep. Ze moeten natuurlijk wat, maar zouden ze zich niet beter kunnen voorbereiden op een seizoen Eerste Divisie en de gevolgen die dat heeft ipv tijd en heel veel geld aan juridische procedures te besteden?

Ik hoop dat ze geen clementie krijgen. Ik vind dat deze straf nog mild is.

Wat zijn veel mensen toch enorm dom hier. FC Twente kan niet naar de Jupiler League. Als je altijd relatief bovenin hebt meegedraaid, heb je een bepaald huishouden. Dat kun je niet ineens veranderen. Ik kan begrijpen dat iedereen vindt dat FCT gestraft moet worden, maar probeer eens objectief te zijn voor 1 minuut, en ga dan eens in de schoenen van FCT staan...
Neem nu de TV gelden. Miljoenen gaat FCT mislopen....maar de Knvb heeft vergeten dat als ze een nieuwe licentie geven, FCT weer onderstaan staat met deze gelden, ook al zouden ze binnen 1 jaar terug keren naar de Eredivisie. TV gelden worden namelijk onder andere verdeeld op basis van de prestaties van de laatste jaren.....en die laatste jaren zijn er met een nieuwe licentie niet. Dus men krijgt niet alleen het eerste jaar miljoenen minder...maar ook vele jaren daarna.
Daarnaast is ook de garantstelling van de gemeente gebaseerd op een verblijf van de club in de Eredivisie.....dus theoretisch vervalt deze. De gemeente moet daar nog naar kijken, maar dat duurt weer weken..en een club moet wel verder.
Wat mij enorm stoort is dat de Knvb roept dat de licentiecommissie een onafhankelijk orgaan is, terwijl je op de site van de Knvb kunt lezen dat deze commissie ondersteund wordt door de juridische afdeling van de Knvb.
De Knvb is zo onafhankelijk van deze commissie dat ze geen minuut kon wachten met het uitroepen dat FCT een tweede kans krijgt.... zoals gisteren bij de NOS mooi werd omschreven....je bindt de handen en voeten van een club vast, gooit het in het water, en vertelt ze dat als ze naar de overkant zwemmen ze mogen meedoen.
En beste voetballiefhebbers...de Knvb is gewoon niet capabel om een groot orgaan als de Eredivisie te besturen. Keer op keer worden er fouten gemaakt door de Knvb die in het nadeel zijn van het algemene belang van het Nederlandse voetbal.het is een autoritair orgaan dat......zichzelf controleert....iets wat men FC Twente, volkomen terecht overigens, heeft verweten.
Pak eens de statuten van de site van de Knvb, en lees deze eens goed.....

De Knvb had gewoon een kerel moeten zijn, en de licentie moeten intrekken of niet. Nu kunnen ze straks weer roepen dat ze FCT een tweede kans hebben gegeven, en dat FCT deze zelf verknald...dan hebben ze het Zeister stoepje weer schoon. Maar kijk nu eens naar de hele proces van die licentiecommissie...dat is toch het amateurisme te top.

Als je als bond echt denkt dat je een clubals FCT een tweede kans geeft door ze terug te zetten, dan betekent dat:
A. je snapt er niets van, kunt niet verder kijken dan je neus lang is, en begrijpt echt niet dat dit een doodsteek is. Dan ben je dus totaal ongeschikt.
B. Je snapt dit donders goed, maar op deze manier hoef je als bond de stekkers er niet uit te trekken, en laat je een slachtoffer doodbloeden. Dan ontloop je dus je verantwoordelijkheden.

Jullie vinden er allemaal iets van, en dat mag ook. FCT rest niets dan nederigheid de komende tijd....maar vergeet niet dat deze incompetente bende in Zeist ook over de toeomst van jullie club besluit.....op elk front.

Berouw komt na de zonde.

20 mei 2016 om 08:39

Domme opmerking, want de huidige beleidsmensen en de fans wisten niets van de zwendel van meneer Munsterman en meneer Van der Laan. Ik heb het uitdagen van de Knvb door Munsterman nooit begrepen....die bal krijg je een keer terug. Dat kon je zien aankomen.

Maar ook hier......kijk alleen naar de transfer van Ziyech. De Knvb flatert op alle fronten. FCT mocht deze speler niet halen. Ik zie Joop en Aldo al zitten.
'we mogen hem niet halen Joop', zegt Aldo.
'van wie niet?', zegt Joop.
'dat staat in de regels van de Knvb'
'en als we hem toch halen?'
'dan moeten we een boete van € 45.000,- betalen'
'dat is alles?'
'yep'
'dan halen die vent, dat levert 100 x meer op dan dat het kost.

De Knvb had de regel zo moeten hebben dat elke speler die FCT in die periode koopt, niet speelgerechtigd is. Dan was Ziyech nooit naar FCT gekomen, en had FCT hem nooit gekocht. Probleem opgelost....

Maar denk je nu dat de Knvb met de lering uit deze zaak deze regel intussen heeft aangepast? Nee hoor....die bestaat nog steeds...kan morgen gewoon weer gebeuren.
En diezelfde bond legt dan straffen op......

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren