Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Dongen verbijsterd door bizarre actie: ‘Waarschijnlijk is ze nu uitgedroogd’

Laatste update:

De gemoederen liepen zaterdagmiddag bij vlagen hoog op in de wedstrijd op het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Kameroen. De speelsters van Kameroen schuwden de duels niet en vooral Gabrielle Aboudi Onguéné maakte het erg bont. Onguéné smeet na halverwege de eerste helft een flesje water naar Merel van Dongen.

Van Dongen stond op dat moment zelf niet op het veld, maar de verdedigster wilde Onguéné graag tegemoetkomen. "Het spel lag even stil en zij was op zoek naar drinken. Wij zijn echter altijd heel voorzichtig met onze bidons en die wilden we dus niet geven. Ik kwam heel lief een flesje water naar haar brengen, maar dat werd niet echt gewaardeerd", vertelt ze na afloop aan het Algemeen Dagblad.

De actie van Onguéné werd absoluut niet op prijs gesteld door de aanwezige Oranje-supporters in Valenciennes. In het vervolg van het duel werd zij voortdurend uitgefloten. "En terecht. Ze had me zomaar in mijn gezicht kunnen raken. Maar waarschijnlijk is ze nu uitgedroogd, want ze heeft in ieder geval niets gedronken", besluit Van Dongen met een knipoog.

Het ging er bij vlagen sowieso hard aan toe, merkte ook Jackie Groenen al op voor de camera van de NOS. "Het was heel erg knokken vandaag. Het was warm en ik had heel veel afstanden om te belopen. We hebben met fases goed gespeeld, daar ben ik blij om. Tegelijkertijd was het in sommige fases ook te slordig. Natuurlijk zit er spanning op want het is een WK, dus dat is niet zo gek. Bovendien spelen we tegen pittige tegenstanders. We kunnen nu wel met een bepaalde zekerheid de laatste wedstrijd ingaan en hopelijk de poulefase winnend afsluiten", zo zei zij direct na afloop af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

"we zijn heel voorzichtig met onze bidons". Ga toch weg man, een collega kan je heus wel een bidon geven. Dat toont ook een beetje respect en professionaliteit naar elkaar.

15 juni 2019 om 19:20

Dit is niet een reden om het gooien van het flesje goed te praten trouwens. Maar ik vind het raar waarom ze gewoon geen bidon geeft, daarnaast vat die speelster het totaal verkeerd op.

15 juni 2019 om 19:26

Denk dat ze het vies vonden om haar uit die bidons van het NL elftal te laten drinken. Want een reden als'' wij zijn zuinig op onze bidons'' is totale onzin in mijn ogen. Net alsof er te weinig bidons zijn voor het NL elftal op het Wk.
Daarnaast is de reactie van de speelster van Kameroen ook niet goed natuurlijk. Vind het van beide kanten kinderachtig.

15 juni 2019 om 20:09

Ik denk inderdaad dat het 'zuinig' is in de vorm van we laten buitenstaanders er niet van drinken omdat ziekte overdracht via speeksel best makkelijk gaat. Mij insziens is het juist professioneel

15 juni 2019 om 20:47

Elke voetbalspeler heeft een eigen bidon op dat niveau, een nummer of een naam erop. Het is niet zuinig, je kan ziek worden, zelfs van eigen medespelers. Daarnaast zal de ene water hebben de ander een iso drankje erin. Laat ze zelf bidon pakken...

16 juni 2019 om 00:59

Er zit alleen water in zo’n bidon en niks anders.

Je hoeft je muil je niet aan die bidon te zetten, je kan het gewoon vanaf een afstandje in je mond spuiten.

Die nummer 2 van Nederland kon d’r bidon gewoon delen en die speelster van Kameroen hoefde niet zo te reageren.

17 juni 2019 om 00:29

Kan leeg zijn geweest bijna vandaar dat ze andere kreeg aangeboden.

15 juni 2019 om 19:22

Ze geeft haar toch een flesje water. Wat is daar mis mee?

15 juni 2019 om 20:07

Is wel iets typisch Nederlands.

15 juni 2019 om 20:34

Nou en of! Kaas, klompen, windmolens en zuinig op onze bidons. Maakt deel uit van de canon van Nederland. Scherp marocberkane!

15 juni 2019 om 21:42

Toch is het echt zo. Als je met meerdere culturen in aanraking komt, is dat toch wat het meest opvallende verschil is.

16 juni 2019 om 00:33

Klopt, ik zie idd ook dat men het in andere culturen heel wat minder nauwkeurig neemt met de hygiëne.

16 juni 2019 om 01:32

Leg nou eens uot wat hier Nederlands aan is dan? Ik ben erg benieuwd. Ik heb nog nooit een speler (of speelster in dit geval) van team X naar de bank van team Y zien lopen om uit hun bidons te drinken, niet bij Nederland, maar ook niet bij andere landen of clubs. Dat is gewoon niet de normale gang van zaken namelijk. Vervolgens is een van die dames zo netjes om je ff een flesje aan te geven en die stamp je dan bijna in haar gezicht... Maar goed, terug naar de essentie: wat in dit verhaal is precies 'typisch Nederlands' en waarom?

16 juni 2019 om 01:40

Dikke onzin.
Ik zeg eerlijk - eigen bidons vind ik ook vreemd maar ik raad je aan meer voetbal te kijken.
Ik zie bij iedere wedstrijd bij een blessurebehandeling wel spelers even snel een bidon pakken en wat drinken.
Dus hier is helemaal niks typisch Nederlands aan.

16 juni 2019 om 07:42

Dat 'zuinige' en dus niet willen delen is m.i. wel iets wat je relatief vaker ziet in Nederland. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat die speelster van Kameroen zo heftig reageert. Die is zoiets totaal niet gewend.

16 juni 2019 om 09:38

Marcoberkane, ik denk dat je een verkeerd beeld hebt van het zuinige en het niet willen delen, Nederland staat steevast in de top van de meest charitatieve landen, kan je zo opzoeken. Dat je tijdens een toernooi het risico op ziektes probeert te vermijden door niet met Jan en alleman uit dezelfde bidon te drinken vind ik niet meer dan logisch. Dat is gewoon professioneel en hygiënisch, en zegt niet zo veel over de landsaard. Of misschien is dat onze landaard, professioneel en hygiënisch. Ze krijgt nota bene nog een flesje water.

Maar ik zal nooit beweren dat de reactie van de Kameroense speler typisch is voor Kameroen, alsof zo'n moment iets zegt over het hele land. Wel erg generaliserend.

16 juni 2019 om 10:25

Allemachtig marocberkane

Ik heb in de loop der jaren al heel wat bullshit gelezen op vz maar die reactie van jouw komt zeker in de top 5 en dan druk ik me nog heel voorzichtig uit.
Als ik zoiets over Marokkanen of in dit geval Kameroen zou zeggen dan kreeg ik direct een ban wegens racisme. Gedraag je toch eens een keertje.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je het filmpje niet eens hebt gezien en dit maar gebruik om maar weer eens uit de te halen naar de Nederlanders. Op beelden is te zien hoe Onguene om een slokje water vraagt bij Desiree van Lunteren. Die schudt het hoofd, waarna Van Dongen besluit de speelster van Kameroen toch wat te drinken aan te bieden. Die is daar echter niet meer van gediend en gooit het flesje boos weg.

Om het voor jou duidelijker te maken, het is dus een reserve speelster die vanaf de bank een flesje water komt brengen en als dank datzelfde flesje naar haar hoofd geslingerd krijgt. Is dan het brengen van een flesje water iets typisch Nederlands of het dankgebaar van de Kameroense speelster iets typisch Kameroens?

Heb je nu zelf ook door wat voor oerdomme en compleet achterlijke reactie er uit je digitale pen komt?

16 juni 2019 om 11:05

Of dat flesje gooien iets typisch Kameroens is kan ik je niet vertellen. Daarvoor ken ik te weinig (geen) Kameroenezen. Met Nederlanders heb ik iets meer ervaring, en dan is dat weigeren van het geven van de bidon toch wel herkenbaar. Ik spreek ook nergens een waardeoordeel uit, dus snap deze reacties niet helemaal. Blijkbaar een gevoelig onderwerp.

17 juni 2019 om 00:32

Kolder....daarom pomt Nederland miljarden in griekenland en willen ze dat doen in klimaatakkoord...3e wereldlanden etc etc..echt serieus. Als je dat typisch zo cynisch neerzet...neem ik aan dat je dat zelf dus ook zo bent? Je bent tóch Nederlander

17 juni 2019 om 00:35

Typisch is om een flesje te gooien haha ja dat zal wel erg heel typisch zijn...licht aangebrand zijn wel trouwens...........

17 juni 2019 om 00:38

Zuinige hahahaha wij geven miljarden uit aan anderen die minder bedeeld zijn. Griekenland gehele 3e wereld minder sterke economieën in europa etc etc

15 juni 2019 om 20:50

Hadden die gasten zelf geen drinken mee genomen

Sowieso bijzonder dat er nog verbazend weinig kaarten werden uitgedeeld. Kameroen ging soms wel behoorlijk over de grens. Dat die speler die een Muller 2.0 jump-kick uitvoerde slechts geel kreeg deed mij van verbazing versteld staan.

15 juni 2019 om 19:47

Heel oranje had ook wel simultaan een gele kaart mogen krijgen voor spelverderf. Wat een triestigheid om aan te zien.

Waarom Onguene dit deed mag ze zelf uitleggen, maar haar actie was minimaal geel waard. Van Dongen reageert dan netjes, maar iemand anders had verhaal gaan halen.

Die speelster van Kameroen was de hele wedstrijd bloedirritant. Heeft minstens 5x op de grond gelegen alsof haar been was gebroken en haar goal vierde ze ook al belachelijk. Kon wel aardig voetballen trouwens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren