Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van der Vaart oordeelt hard over Ajax: ‘Hier zit werkelijk waar niks bij!’

Maandag, 18 september 2023 om 21:31Noel Korteweg

Rafael van der Vaart is totaal niet onder de indruk van de aankopen van Ajax. Dat vertelt de analist bij Rondo op Ziggo Sport. Van der Vaart zag de Amsterdammers kansloos verliezen bij FC Twente (3-1) en het grootste deel van de aankopen een belabberde indruk maken. “Hier zit werkelijk waar niks bij!”, aldus de oud-Ajacied over de aankopen van Sven Mislintat.

Van der Vaart is kritisch op de directeur voetbalzaken van Ajax. “Dat is de grote ramp die er op dit moment gebeurt, dat Mislintat alles bepaalt. Dat zie je ook in de interviews van Maurice Steijn, die zegt: ‘Luister, ik krijg spelers waarvan ik denk: we gaan zien of ze goed zijn.’ Ajax heeft nu voor 109 miljoen euro uitgegeven...” Marco van Basten haakt in: “Voor het tweede jaar, hè! Het tweede jaar op rij. Vorig jaar was het exact hetzelfde.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Hier zit werkelijk waar niks bij”, zegt Van der Vaart over de aankopen. “Dan snap ik wel dat jij als trainer wanhoopt en eigenlijk niet weet wat je moet doen.” Van Basten vindt de aankopen van vorig jaar ‘niet beter’ vergeleken met die van deze zomer. “Ze waren even slecht.” Van der Vaart vervolgt zijn analyse met het veldspel van Ajax. De oud-middenvelder heeft zich geërgerd voor de televisie. “Denk je nou echt niet dat Steijn, Maduro en Bakkati hebben gezegd: ‘Jongens, houd het klein, als iemand de bal krijgt op het middenveld moet je druk zetten.’”

“Sommige spelers van FC Twente kregen gewoon acht meter ruimte. Hoe dat kan? Kwaliteit. Als je de bal dan wél krijgt en hem ook weer meteen verspeelt... Ja, kom op. Jongens, er zijn passes fout gegaan, dan zit je te kijken en dan denk je: jeetje mina, vijftien miljoen euro!”, aldus Van der Vaart. Van Basten: “Het is een vreemdelingenlegioen. Er is geen voorbereiding geweest voor Ajax. Die jongens zien elkaar nu voor het eerst. Die gaan nu samenspelen, maar kennen elkaar niet, er is geen leiding en er is niemand die de leiding pakt ook.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door modricmagic)

Van de Bayern naar de Chelsea uit Nederland.

18 september 2023 om 22:04

Ja, al is dat ook niet zo heel raar als je 35 man in 14 maanden tijd uitzwaait. Bizar verhaal dit, Overmars kan zijn broek niet dicht houden en 1,5j later 35 spelers en 3 trainers weg. Nr 4 is af tellen, misschien volgende week al. Bizar verhaal.

Overigens vind ik het verhaal over die spelers echt waardeloos. Denk dat een Slot of Bosz er gewoon kampioen mee wordt of iig tot de laatste dag mee doet. Er zit totaal geen plan in, al 11 wedstrijden niet. En alles wat er geprobeerd wordt, komt er totaal niet uit omdat spelers totaal geen idee hebben wat Steijn nu wil. Als je tegen Twente dat druk zetten zag, echt kleuterniveau. Geen afspraken, geen lijn, dat is echt trainbaar en neer te zetten met spelers die nog geen 10% van dit niveau hebben. Steijn is nog een slechtere trainer dan Wouters lijkt het op.

18 september 2023 om 22:23

Die trainers halen inderdaad een extra percentage uit spelers. Wat natuurlijk hartstikke veel scheelt, zeker met de selectie van vorig seizoen zou Ajax beter presteren.

Nu heb ik daar wel mijn twijfels bij, zeker omdat het nou ook weer niet is dat Ajax zoveel topspelers heeft. Daarnaast kan ik jou 1 ding verzekeren, Bosz en Slot gaan nooit op zo’n manier werken bij een club. Die geven harde eisen en kunnen dat ook doen, omdat zij het eerder al bewezen hebben. Nou geldt dat voor Slot natuurlijk wat minder toen hij begon bij Feyenoord maar daar kon je wel echt bouwen.

Steijn kan dat niet doen, eigenlijk zou hij gewoon zijn ontslag in moeten dienen om een statement te maken. Maar als je geen miljoenen op de bank hebt, dan is zo’n beslissing toch wel erg dom.

18 september 2023 om 23:15

Wat mij vooral verbaast is dat iedereen in de organisatie, inclusief Mislintat zelf, akkoord gaat met deze manier van werken. Als de trainer niet mee wordt genomen in het aankoopbeleid en spelers krijgt die hij niet kent, kan hij deze toch niet goed inpassen in zijn speelwijze. Ongeacht hoeveel een trainer bewezen heeft, moet dit gewoon in goed overleg worden gedaan.

19 september 2023 om 10:52

@feyebart, ik kan mij niet voorstellen dat Mislintat spelers aandraagt zonder wie dan ook te betrekken. Uit een analyse over zijn werkwijze van het AD van tijdje terug blijkt ook dat dat niet zo is. Er ontstaat nu een beeldvorming van dat op maandagmorgen Mislintat bij het hek staat met een nieuwe speler uit de 2e divisie Frankrijk en dat ie dan zegt, 'kijk is Steijn wat ik nu weer voor je heb mee gebracht, hij zit op voetbal, veel plezier ermee. Hij heet Georges geloof ik'.

Als je de analyse leest van Johan Inan gaat dat vrij zorgvuldig. Met Steijn gaat hij voordat een speler gehaald wordt, uitgebreid zitten om het gewenste nieuwe profiel door te nemen. Wil hij een snelle buitenspeler, een 9,5, etc.

Steijn kan namen noemen, en daarna levert scouting namen aan, en hij heeft zelf ook input. Vervolgens betrekt hij specialisten om een kort lijstje van 3 a 4 namen te beoordelen, en daarna wordt er gehandeld. Voor 2e keeper bijvoorbeeld; daar had Steijn Olij aangedragen. Naast deze 2 stonden er nog 2 andere namen die ik niet ken op de lijst, en vervolgens heeft hij 4 oud-keepers gevraagd alle 4 de spelers te bekijken. Dat waren oa Stekelenburg en Frans Hoek. Alle 4 de oud-keepers hebben toen unaniem Ramaj geadviseerd over Olij.

Er zit dus veel meer nuance in dan je nu leest bij vrijwel alle media. Zodra de keuze is gemaakt, wordt Steijn bijgepraat en betrokken in de scouting, de beelden, etc. Het is echt niet dat die op nul begint met een speler.

Tot slot, van het weekend reageerde die Suleyman Ozturk van VI ook nog even op het interview van Steijn na de wedstrijd tegen Twente. Hierin klopte er echt geen enkele hout van de veldbezetting, het druk zetten, iedereen kon zien dat er geen duidelijke afspraken waren over wanneer in groep druk te zetten, wanneer in te zakken, etc. Gevolg was dat iedere Twente-speler doorlopend 3 a 4 meter ruimte had. Dat is gewoon trainbaar, duidelijke instructies voor je spelers. Reactie Steijn? Spelers moeten gewoon duels winnen, dan gaat het daarna tactisch vanzelf kloppen. Reactie van Ozturk sluit ik mij helemaal bij aan, dat is omgekeerde wereld. Je moet spelers duidelijke instructies geven, een goed tactisch plan, duidelijke regels over gegroepeerd druk zetten, intensiteit in specifieke situaties, gegroepeerd inzakken, etc. Als je dat niet doet, kom je atlijd in ruimtes te staan tegen een georganiseerde tegenstander, en gaan je spelers per definitie de duels verliezen. Dan kun je hem niet eens winnen, ook al stel je 20x een Ramos in zijn prime op.

Het is een doffe ellende. Laat Ten Hag maar komen, opeens kunnen die gasten dan weer voetballen. Kan mij niet vertellen dat al die gasten zo bizar slecht zijn dan het kkd niveau is en nog slechter. Dit is compleet falen qua spelopvatting. Ga lekker 352 spelen en zet die gasten in hun kracht

18 september 2023 om 22:06

Ten Hag gaat z'n vingers niet branden aan de slangenkuil die ajax heet.

18 september 2023 om 22:13

Ik zat zelf aan de 4321 (kerstboom) van Adriaanse te denken. Je enige twee bewezen spelers bij een kampioensteam Berghuis en Bergwijn op een dubbele 10 met de vrijheid om naar de flanken te trekken. Maar ook de ruimte voor opkomende backs. De andere 3 middenvelders kunnen dan proberen wat ze met 2 niet lukken. Drukzetten op de bal zonder 8 meter ruimte in hun rug te laten. Dus een compact team dat op loopvermogen van backs en een creatieve kronkel van de nummers 10 drijft. De rest moet gewoon in dienst van het team spelen.

19 september 2023 om 05:25

@Scummyman lijkt er inderdaad al meet op dan wat Steijn doet. Alleen Bergwijn in de dubbele 10 zie ik niet zo zitten. Die laat echt heel weinig zien. Dan kun je beter gokken op zo'n aankoop. Zeker zo'n Akpom. Zag er niet uit, maar die sleurde over het hele veld. Die zie ik eerder constant druk zetten en gaten belopen dan altijd in de bal bergwijn. Juist omdat je in die kerstboom ook gaten in moet duiken en sprintjes moet trekken om de bezetting in de 16 van de tegenstander voor elkaar te krijgen.

Tja wat kan ik er nog over zeggen wat niet geschreven is... Tegen Twente was pas de eerste pot van Ajax die ik volledig gezien heb dit seizoen naast die verschrikking van Ludogorets thuis.

Er zijn 3 aankopen van Ajax waarin ik ieder geval nog wel wat zie: Tahirovic, Sosa en Sutalo, Gaaei vind ik geen topper maar wel een upgrade ten opzichte van Rensch. Dat is schrikbarend weinig voor wat er allemaal is aangekocht. Het is nog vroeg in het seizoen maar het is toch bijzonder dat de kwaliteiten van een Akpom en Mikautadze nog totaal niet gezien hebben.

Een vriend appte mij gisteren, waarom zet Steijn die Mikautadze er niet in?? Terwijl hij er toen al 20 minuten instond. Hetzelfde was waar voor Akpom die in de eerste helft maar een stuk of 5 balcontacten had. Die Mannsverk had ook nog geen idee waar hij moest lopen. Ik vind het lastig om in te schatten waar het dus precies aanligt. Is het kwaliteit, tactisch inzicht van de spelers of gewoon wanbeleid van de technische staf. Ik hoop voor Ajax niet op alle facetten.

Tot slot: met aankopen is het altijd afwachten, dat weet ik wel. Er zijn genoeg voorbeelden op te noemen van spelers waarbij het aan het begin niet liep maar uiteindelijk kwam het er toch uit. Alleen je hoopt al wel af en toe een glimp of moment van briljantie te zien bij een speler, en dat mis ik bij Forbs, Mikautadze en Akpom tot nu toe gewoon enorm.

18 september 2023 om 22:01

"Tja wat kan ik er nog over zeggen wat niet geschreven is..." om vervolgens met een hele bijbel te komen 😅

18 september 2023 om 23:02

Haha daar heb je gelijk in. Ik probeerde een ander beeld te schetsen dat ik over de achterhoede van Ajax nog niet zo ontevreden ben als de rest, en dat mensen nog wat geduld moeten hebben voordat we kunnen zien hoe de nieuwe spelers gaan functioneren. Tegelijkertijd wilde ik benadrukken dat het jammer is dat ik nog niet eens een flits of een moment heb gezien van de nieuwe voorhoedespelers waarbij ik dacht van die zit op voetballen.

Nogmaals je hebt wel gelijk, misschien was mijn reactie wat te enthousiast en overbodig.

18 september 2023 om 23:06

Niks mis met enthousiaste reacties hoor! Lekker doorgaan!

18 september 2023 om 22:02

Tahirovic speelt al weken dramatisch, Vos zou het niet minder doen. Gaaei was aan de bal niet bijzonder en verdedigend in de omschakeling zo traag als stront, gaat ook helemaal niks worden. Als Rensch op dezelfde manier had gespeeld dan had je hem afgekraakt. Sommige spelers kunnen nou eenmaal niks goed doen.

Het is inderdaad afwachten met aankopen maar je kan snel genoeg zien of iemand kan voetballen ja of nee. Jongens zijn nieuw maar een bal over 5m, je man oppakken, strijd leveren kan iedereen dat heeft niks met nieuw te maken. Dit seizoen gaat helemaal niks worden. Heel snel een nieuwe TD.

18 september 2023 om 22:52

Wel bijzonder dat je zo snel kan zien dat Gaaei niks gaat worden maar wel altijd Rensch verdedigt die al 1.5 jaar alleen maar zaadwedstrijden speelt en de grootste ergernis is van dit lamledig zooitje.

18 september 2023 om 23:50

Gaaei was in elk geval rechts voorin te vinden, iets wat Rensch al 3 wedstrijden niet meer is gelukt.

19 september 2023 om 07:43

Ik begrijp er ook geen bal van waarom Conceicao nou weg moest? Er is geen enkele rechtsbuiten nu!

Dit topic is nou al 8 keer geplaatst op deze site. Het enige verschil zit in wie het heeft gezegt. Van Marco tot Raf, van Perez tot Vink. Niet te vergeten het orakel Aad. We weten het nu wel. Alle spelers die gekocht zijn zijn waardeloos. Als er over een paar maanden iemand van deze namen zegt dat er 1 of 2 spelers wel goed zijn hoef je die naam nooit weer serieus te nemen.

18 september 2023 om 21:50

Hoezo? Veel analisten laten individuele namen niet vallen en hebben het over het grotere geheel dat onsamenhangend speelt. Denk dat veel van het spelers als Sutalo, Sosa en Tahirovic nog niet hebben afgeschreven.

18 september 2023 om 22:08

Ik heb toch al meerdere "analisten" gehoord dat alle aankopen slecht zijn. Tahirovic kan er geen reet van. Mannsverk weet niet eens wat er om hem heen gebeurt. Akpom heeft maar 1 goed pass gegeven in de hele eerste helft. Dat heeft niets met onsamenhangend spel te maken. Dat is individueel spelers afzeiken dat ze er niets van kunnen.

19 september 2023 om 07:27

Als alle analisten zeggen dat het niet is. Zal het dan misschien waar zijn?

18 september 2023 om 22:15

Sowieso mensen die spelers op een paar trainingen en 1 a 2 wedstrijden afkraken kan je niet serieus nemen.

Wat werd Senesi bij Feyenoord bijv afgezeken in het begin. Kon er helemaal niets van. Nou wat zaten we er allemaal naast.

18 september 2023 om 22:23

Is dit de nieuwe cope van Ajacieden? Elke speler die bagger speelt is een potentiële Senesi? Nou laat het maar zien tegen OM en Feyenoord dan, want Senesi stond er gewoon na zijn eerste wedstrijd.

18 september 2023 om 22:40

Ivanusec zag je ook meteen de eerste wedstrijd dat ie er geen ruk van kon

Geen speld tussen te krijgen. Met de tijd mag je aannemen dat het beter gaat, maar het aankoopbeleid heeft ervoor gezorgd dat dit seizoen zeer waarschijnlijk binnen 2 a 3 maanden de prullenbak in kan en dat is onacceptabel. Mislintat heeft, zowel qua staf als selectie, een onsamenhangend geheel bijeen verzameld. Een ploeg waarin leiders ontbreken, veel jonge buitenlandse spelers zitten, mentaliteit ver te zoeken is, er creativiteit ontbreekt, er geen rechtsbuiten is... Hiermee kan je haast niet succesvol zijn, maar als je voor zo'n selectie gaat neem dan een trainer die precies weet hoe hij wil spelen en dit als schoolmeester erin kan slijpen. Iemand die elke training zelf de spelers dwingt alles te geven, elk detail ziet en consequent toewerkt naar het implementeren van zijn filosofie. De combinatie van alles dat Mislintat heeft binnengehaald is gedoemd te mislukken. Er zit geen enkele lijn in. We hebben meer dan 40 miljoen uitgegeven aan aanvallers waarvan er één reserve is achter de aanvoerder en de andere twee het best renderen op een positie die er niet is...

18 september 2023 om 22:05

Geen speld tussen te krijgen?

V Basten (die zelf ook een vermogen uitgaf aan miskopen) zegt er is geen verschil met vorig jaar, pardon?

Toen werd rond de 100 mil aan 4 a 5 aankopen besteed. Enige die mogelijk nog kan slagen is Brobbey.

Wijndal mislukt
Bergwijn mislukt
Bassey mislukt
Rulli twijfel

Was gewoon echt slecht.

Nu zijn er iets van 11 spelers gehaald en zullen aantal echt wel slagen.

Ik zie sws slagen: Sutalo, Sosa en Tahirovic
Waarschijnlijk slagen: Gaaie, Mannsverk, Avilla en Mikautdze

Forbs is nog heel jong

Akpom zie ik eerlijk gezegd niet slagen.

Medic prima als back-up CV

Dus nee zeker niet zelfde als vorig jaar. Toen te veel voor paar spelers.
Nu zijn meeste posities dubbel bezet. Ja er had een echte rechtsbuiten gehaald moeten worden

18 september 2023 om 22:18

Ik ben het hier helemaal mee eens. Alleen wil ik Akpom ook eens zien op de plek van Brobbey. En niet als rechtsbuiten.

18 september 2023 om 22:38

Nee een rechtsbuiten of nummer 10 is hij zeker niet. Maar we moeten ook niet doen of hij beter dan Brobbey is. Piroe scoort daar bijvoorbeeld ook veel, ik schat Brobbey echt hoger in dan hem. Mikautatdze heb ik meer verwachtingen van eerlijk gezegd.

Zo, we worden wel goed opgewarmd voor een heet CL-weekje. Mooie analyses, interessante quotes van mensen die Feyenoord en PSV kritisch volgen.

De sfeer zit er lekker in!

18 september 2023 om 22:03

Het gaat niet altijd over Feyenoord. Je snapt toch dat wanneer Ajax 12e staat het 't gesprek van de dag is?

18 september 2023 om 22:09

Tja, hoeveel dagen is het gesprek over Ajax nou al hetzelfde? Dezelfde boodschap wordt nu al een week of 4 herhaald. Morgen speelt Feyenoord voor het eerst in 6 jaar Champions League met het beste team sinds lange, lange tijd.

Om dan deze avond 7 artikelen over hoe slecht het gaat met Ajax te lezen en 1 over Feyenoord in de CL (en 0 over PSV) vind ik dan wel wat overdreven. Maargoed, dat is wat VZ zelf ook aangeeft. Dat de Ajax kliks de dienst uitmaken. Dus heel erg verbaasd kan ik ook niet zijn.

18 september 2023 om 22:13

Geloof me, zelfs als Ajacied ben ik ajax-moe. Het zijn zo'n beetje letterlijk dezelfde teksten, alleen dan met een nieuwe foto. Als voetballiefhebber ben ik eerlijk gezegd wel benieuwd hoe het met de andere clubs staat en hoe de nieuwe aankopen aarden.

18 september 2023 om 22:18

Snap ik Feye_88, doorgaans komen die artikelen vooral op de wedstrijddag en als Feyenoord en PSV mooi presteren zal het alleen daar nog over gaan tot het weekend, wees maar niet bang. De situatie bij Ajax is nou eenmaal misschien nog wel unieker in het negatieve dan bij Feyenoord nu in het positieve.

19 september 2023 om 00:22

Ajax is blijkbaar heel belangrijk, want iedereen heeft het er over en mensen struikelen over elkaar heen om wat negatiefs te kunnen zeggen. Mij interesseert het echt geen fluit wat er bij Feyenoord gebeurt en hou me alleen met Ajax bezig en hoop alleen dat Celtic wint in de Kuip.
Dat het niet best is weten we nu wel, maar Ajax komt altijd terug.
Als Ajax het programma van Feyenoord had gehad stond Ajax nu ook bij de top 5.
Feyenoord is nu blijkbaar top, maar stort ook wel weer een keer in elkaar.
Feyenoord heeft de arrogantie van Ajax overgenomen en dat is nu zgn wel goed.

Allemaal hypocrieten zijn het en hebben heel selectief geheugen en geen historisch besef.
.
Voorlopig heeft Ajax al 36 landstitels binnen en Feyenoord haalt dat nooit meer in.
En nu naar bed met z'n allen, het is al veels te laat.

18 september 2023 om 22:26

Toch niet vreemd op de dag nadat Ajax in alles behalve de score is vernederd door Twente? Zal het grootste deel van de week wel gewoon over PSV en Feyenoord gaan, tenzij Ajax er ook tegen Marseille afgaat.

18 september 2023 om 23:08

Ik ben er ook niet blij mee Feye maar als ik het aantal reacties zie dan begrijp ik dat VZ er mee doorgaat. Ik reageer zelden of nooit op een artikel van een andere club en dat doen meer Ajacieden niet. Maar op berichten van Ajax reageren steevast heel veel leden die voor een andere club zijn. Is uiteraard geen probleem maar door al die reacties maakt men Ajax alleen maar populairder en daar maakt VZ weer graag gebruik van.

Natuurlijk is het dramatisch hoe het met Ajax 1 gaat. Maar om te zien hoe diep Ajax in de shit zit kun je goed kijken naar het beloftenteam. Jong Ajax staat zo'n beetje onderaan de KKD. Vijf jaar geleden - terwijl het eerste team furore maakte in Europa - werden zij kampioen. Dat is natuurlijk echt niet aan Mislintat of Steijn te wijten.

18 september 2023 om 22:17

Ja nou wat maakt het uit? Ik weet vrij zeker dat Setford, Misehouy, Vos, Godts, Kalokoh, etc. Grote talenten zijn. Daar draait het uiteindelijk om. Van het team dat kampioen wordt heeft alleen Mazraoui het gered. Maar goed onderaan eindigen is natuurlijk wel jammer.

18 september 2023 om 22:23

Nee het maakt ook niks uit maar het zegt natuurlijk wel wat.

18 september 2023 om 22:29

Er zijn pas 6 wedstrijden gespeeld, misschien hebben ze wat pech met het speelschema. Als er dadelijk een wat vastere 11 staan, zullen ze ook meer versterkingen krijgen van het eerste.

18 september 2023 om 22:42

Dat zou kunnen maar helaas was het vorig jaar ook niet best.

18 september 2023 om 22:44

Het zegt helemaal niets. De jeugdopleiding is ervoor om spelers aan het eerste elftal te leveren, niet om hoog te eindigen in de KKD.

Als er 1-2 jeugdspelers per jaar doorbreken, doet de jeugdopleiding het prima.

18 september 2023 om 22:47

Klopt, alleen was het kampioensteam van toen wel aanzienlijk ouder. Nu zitten er heel wat jongens bij van net 18. Mooi, lekker spitsroeden lopen...worden ze alleen maar sterker van

Als raffie en san marco eerlijk zijn, dan moeten ze ook die voortreffelijke eigen jeugd absoluut fileren…

Lachwekkend het niveau van rensch, taylor of een bergwijn. Als die keeper niet twee hopeloze blunders maakt bij die eerste goal ziet het er ook ineens heel anders uit. Maar nee mislintst heeft het allemaal gedaan…

Ajax heeft Berghuis nog. Die zich sportief ging verbeteren ten opzichte van Feyenoord toch? Ik hoor het hem nog zeggen.ik zal de enige of een van de enige zijn die het misschien niet snapt, maar ik vind het zo makkelijk om alle aankopen al bij het grofvuil te zetten. even een opsomming (sorry voor de lengte hiervan!):

van den boomen: transfervrij gekomen, wisselvallige indruk, maar zeker geen miskoop

medic: 3m, overduidelijk voor de breedte en eventuele ontwikkeling als 21 jarige gehaald, veel te vroeg om al als miskoop te betitelen.

gaaei: 4,5m, valt heel prima in, vooral aanvallend als 20-jarige in een land en competitie die hij totaal niet kent.

ramaj: 5m, 21 jarige keeper die nog geen minuut gemaakt heeft, mag van mij kansen krijgen als gorter zo blijft keepen als zondag de komende 2 partijen.

mannsverk: 6m, 21 jarig talent, zo zouden ze immers bij ons ook bekend staan als ze uit de eigen jeugd komen. speelde sterk bij zijn laatste club en mag nog niet zo afgebrand worden op basis van 1 optreden.

tahirovic: 7,5m, 20(!) jarig talent, dat was hij bij roma, bij ons moet hij er ineens staan.. ik vind het vreemd dat ook hij zo snel wordt afgeserveerd terwijl hij gezien zijn leeftijd en ervaring echt nog wel wat tijd mag krijgen.

sosa: 8m, op basis van wat ik gezien heb prima versterking op linksback, beste wat we nu hebben en doet zeker aanvallend leuk mee.

akpom: 12,3m, op basis van zijn cijfers van vorig jaar snap ik de gok best wel. ik ga niet mee in de geruchten dat hij voor enkele miljoenen zou zijn aangeboden en niet te slijten zo zijn. ben verre van onder de indruk, maar heeft ook nog amper minuten gemaakt op zijn eigen positie waar hij in de championship wel rendeerde.

ãvila: 12,5m, ook nog maar 21 jaar, mag ook nog rek in zitten, heeft 1 wedstrijd gespeeld en vond hem verre van de slechtste. de meeste zuid amerikanen die wij hebben overgenomen rendeerde niet de eerste wedstrijden, dus ook deze geef ik niet meteen op.

forbs: 14m, 19-jarig talent van city die nog niet op zijn eig
en positie gebruikt is vorig seizoen 21 goals en 11 assists leverde in de premier league 2 in 24 wedstrijden en 4 goals en 6 assists leverde in de youth league in 6 wedstrijden. deze jongen kan echt wel wat, geef dat ook gewoon wat tijd.

mikautadze: 16m, 22 jaar, 2 maal topscoorder geweest en 1 maal speler van het seizoen. ja in de ligue 2, maar is ook international. ik ben ook nog geen fan, maar ook deze jongen heeft nog amper op zijn eigen positie gespeeld (repeterend verhaal he?).

sutalo: 20,5m, 23 jaar en ik vind het nu al een geweldige aankoop. stond hij te schutteren tegen twente? absoluut! maar wat een rare opstelling was dat. je zag dat allebei de 6en aan het zoeken waren naar hoe ze moesten staan en daardoor ging sutalo uit positie lopen. tegen fortuna met een veel logischere verdeling op het veld vond ik hem al meteen een uitblinker.

Even bij de feiten blijven, er is maar 1 iemand verantwoordelijk voor dit wanbeleid en dat is vd Sar. Die heeft eerst een half jaar erover gedaan om een td te aan te stellen en neemt vervolgens een onbekende vage Duitser aan. En wat doet hij eens, hij stapt zelf op. De roep om Overmars slaat nergens op, die kan nooit meer terugkeren. Dus ik ben heel benieuwd wie er nu op staat. Al die ex ajacieden die van de kant roepen wat er allemaal mis gaat, maar wie pakt die handschoen op?

Soms moet je helemaal in de stront zakken om er sterker uit te komen. Misschien duurt het 1 seizoen, misschien 16 seizoenen. We gaan het zien. Ik denk dat Ajax sneller gaat lopen dan iedreen denkt en een kat in het nauw maakt rare sprongen. Ik ben er niet van overtuigd dat Feyenoord zondag Ajax een pak slaag gaat geven. Tijdens een klassieker gebeuren er altijd onverwachte dingen…..

Ze gaan als groep compleet nu pas de eerste volle week in, laten we nog ff afwachten of deze spelers kwaliteiten hebben. Of niet,

ik ben het deels eens met al dat nieuws over ajax, maar dat is ook wel hoe het nederlandse nieuws je erin sleurt. je leest overal 100x hetzelfde. je leest dat mislintat verkeerde aankopen doet, je leest dat steijn geen geschikte coach zou zijn, terwijl wie komt er nu met feiten ? naar mijn mening nog niemanjd. dat het spel van ajax niet voldoende is, dat is een feit. maar qua aankopen zijn het allemaal redelijk goede aankopen. je moet zo zien, kwam een tahirovic terecht in een ingespeelde team, dan was het een stuk makkelijker geweest om zich aan te passen. dit geld voor alle spelers. maar nu moeten zij zich aanpassen aan een team, die er nog niet is. ze zullen het samen moeten doen als geheel. en ook de fans zijn daar een aandeel in, blijven supporten, blijven juichen, in plaats van negatief praten, probeeer het positief te maken voor die jongens. ik geloof er nog steeds in !! 1 goede wedstrijd dat alles gaat lopen, en er weer mooi voetbal gespeeld gaat worden en die jongens gaan er weer vertrouwen in krijgen. maar dat moet wel snel gaan gebeuren dan.

19 september 2023 om 07:37

probeer het eens zo tegen marseille. waarin akpom en brobbey samen moeten werken. lijkt mij een prima mentor/leerling verhouding.

gorter
gaaei
sutalo
hato
sosa
berghuis
boomen
mannsverk
bergwijn
akpom
brobbey

Het is nog steeds afwachten met de aankopen. Want meer tijd mogen ze echt wel hebben ondanks dat de eerste indruk natuurlijk erg slecht was. Maar ja wat je wel kwalijk kan nemen is dat Mislintat ervoor heeft gezorgd dat er na 100 miljoen nog steeds geen complete selectie staat. Je hebt gewoon geen rechtsbuitens en daarnaast mis je ook leiders in de selectie. Want Bergwijn hoort natuurlijk niet je aanvoerder te zijn. Ook helpt het niet mee als je iemand zoals Steijn gaat aanstellen. Iemand die in 20 jaar tijd alleen vorig seizoen een leuk jaar heeft gedraaid. Voor de rest alleen maar KKD en lage Eredivisie teams waarmee die betonvoetbal speelt. Tja dat zijn natuurlijk grote fouten van Mislintat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Vitesse6-5
15.Ajax5-3
17.FC Utrecht3-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder60
B. BrobbeyAanvaller63
J. GorterKeeper60
Carlos ForbsAanvaller60
B. van den BoomenMiddenvelder50
S. BergwijnAanvaller43
C. AkpomAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren