Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart: ‘Heel goed antwoord van Xavi Simons! Ik word er ook moe van’

Laatste update:

Xavi Simons heeft maandag zijn allereerste doelpunt gemaakt voor het Nederlands elftal. De aanvallende middenvelder van RB Leipzig sprak na afloop van de wedstrijd tegen IJsland 4-0 winst) met de NOS en raakte aan het eind van dat gesprek licht geïrriteerd. Rafael van der Vaart prijst Simons voor die reactie.

Jeremie Frimpong maakt snel furore in het Nederlands elftal als rechtsbuiten. De vleugelspeler van Bayer Leverkusen geldt op die positie als concurrent voor Simons, maar laatstgenoemde beschouwt dat zelf heel anders.

"Hoe bedoel je concurrent?", vraagt Simons met lichte irritatie in zijn stem aan de verslaggever van de NOS. "Het is gewoon een teamgenoot."

Frimpong kende een weergaloos seizoen bij zijn club en lijkt die lijn door te trekken bij het Nederlands elftal. "Ik geniet ook van hem. Hij heeft een uitstekend seizoen gehad bij Leverkusen. Ik heb ook een uitstekend seizoen gehad bij Leipzig. Hij is mijn vriend."

"Ik ben blij voor hem", zegt Simons. "Dat is belangrijk. We moeten geen concurrentie creëren. Het is gewoon een teamgenoot die ook daar speelt, het beste voor het team."

Van der Vaart reageert op het veld in De Kuip positief op het interview van Simons. "Ik vind dit wel een goed antwoord", zegt Van der Vaart. "Ik word ook een beetje moe van die vragen, om een soort van frictie te creëren. En misschien moet dat wel hoor als journalist, ik heb daar geen verstand van, maar Xavi reageerde goed vind ik."

Simons is nog niet zeker van zijn plek zondag op het EK tegen Polen. "Natuurlijk wil hij zelf spelen, maar als hij gewoon goed is, dan speelt-ie", zegt Van der Vaart. "Vandaag scoort-ie. Hij had wel even kunnen zeggen van: 'Daar ben ik blij mee.' Dat doet hij ook weer niet."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch bijzonder dat Van der Vaart dit een goed antwoord vind. Heeft zelf in het verleden vaak genoeg aangegeven niet tevreden te zijn met zijn rol als wisselspeler of basisspeler die constant na een uur gewisseld werd… Maar goed, misschien dat hij het inmiddels beter begrijpt als destijds.

Helemaal met Van der Vaart eens. Vervelende vraag. Simons kan op meerdere posities uit de voeten en je hebt meer dan een mannetje nodig. Fijn dat hij eindelijk die goal heeft gemaakt.

11 juni 2024 om 10:26

Inderdaad vervelende vraag en heeft dan ook niks te maken met goede journalistiek. Die is echt beneden alle peil bij gasten van de NOS, heel irritant ook dat continu zoeken naar problemen. Stel eens wat positief inhoudelijke vragen, maar daarvoor ontbreekt het blijkbaar de kennis.

Laat deze jongen gewoon lekker voetballen, maar trek hem niet meer voor de microfoon / camera. Eén en al mediatraining en altijd zichtbare weerstand tegenover het journaille. De man kan niet lachen en kent geen luchtigheid. Er zou toch eens een spatje persoonlijkheid doordringen... ik vind het maar een raar mannetje. Niet dat het uitmaakt voor zijn voetbalkwaliteiten, maar sla hem gewoon over voor de interviews want hier heeft niemand wat aan.

11 juni 2024 om 06:40

onder elk topic van simons zit je altijd alleen maar te haten en gal te spuwen.je kent die jongen niet persoonlijk en hebt dan zulke vooroordelen over die jongen. Wat kinderachtig voor een volwassen man.wat boeit het nou of hij over het veld rent met een zuur gezicht.focus op het voetbal.

Hij heeft gewoon gelijk en de journalist probeert te stoken.
misschien moet jij de berichten over xavi overslaan als je niet als een volwassen kerel kan reageren.

11 juni 2024 om 08:17

Precies dat is vaak eat de pers doet stoken en zoeken naar dingen om op te blazen. De pers is een duidelijke vijand bijna nooit zijn ze positief over oranje

11 juni 2024 om 09:28

Je kunt als speler toch wel wat vrolijker voor de camera verschijnen na je eerste goal en een 4-0?

11 juni 2024 om 14:35

Ah joh, stel je aan, met je haten. Ik zat gisteren op een roze wolk na twee wedstrijden fris fruitig 433 voetbal, en dan valt het extra op hoe negatief Xavi voor de camera staat. Zijn media présence is gewoon naadje. Hij dreunt met een gezicht als een oorwurm mediatrainingstaal op. Dan hoeft hij voor mij niet voor de camera. Laat die jongen lekker voetballen, want kwaliteiten heeft hij. Dat zeg ik ook en daar lees je overheen. Ik vind oprecht dat je overdreven in de Xavi verdediging schiet.

11 juni 2024 om 07:41

Als Nederlandse journalisten eens fatsoenlijk hun werk zouden doen inplaats van puur sensatie zoeken en kweken.

Ze hadden ook kunnen vragen: Met Frimpong op dezelfde positie als jij, heeft Oranje veel potentie op rechts. hoe ga je daar mee om binnen teamverband?

11 juni 2024 om 07:47

Hij heeft uitstekend geantwoord en de journalist netjes op zijn plek gezet. Nu hebben we eens een groep dat een echte eenheid is en dan proberen ze dat door deze vraagstelling weer kapot te maken. Dat had Xavi heel snel door en heeft hij meteen met de grond gelijk gemaakt. Als je hier iets negatiefs over kan zeggen, ben je alleen maar op zoek naar het negatieve. Een hele volwassen interview van Xavi

11 juni 2024 om 10:05

Nee laten we lekker 26 keer Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt interviewen met hun favoriete schoonzoon act. En als Depay of Brobbey iets zeggen zonder blad voor de mond te nemen, kotsen we die weer uit.

11 juni 2024 om 14:44

Je slaat de plank behoorlijk mis. Memphis geeft in mijn ogen al jaren juist de beste interviews. Vind ook totaal niet dat Simons in dat rijtje met Memphis en Brobbey past.

Ik ben het helemaal eens met Mt87. Laat die jongens gewoon voetballen, want dat kunnen ze wel. Gisteren heb ik echt bij vlagen kunnen genieten, Maar die Interviews na afloop zijn toch gewoon verschrikkelijk? Ja, het niveau van de vragen is vaak om te huilen, maar jongens als Weghorst, Simons, Depay, Brobbey of Bergwijn zijn blijkbaar niet in staat om een normaal gesprek te voeren. Hoewel ik van Dijk ook niet graag hoor praten, is hij tenminste in staat een normaal antwoord te formuleren. Misschien is het een goed idee om vooraf te selecteren wie geschikt is om voor de camera te verschijnen?

11 juni 2024 om 08:46

Journalisten zijn helemaal niet uit op een normaal gesprek. Hoe naïef kun je zijn?
Ze zijn uit op reuring, want dat verlangt hun baas, want dat verkoopt kranten. Primeurtjes, quotes.
Zou je toch moeten weten. Elke dag staat het hier op VZ vol met quotes die alle nuance ontbreekt en die mensen naar het artikel sleuren. En jij vind het gek dat er ingestuurde antwoorden komen en verwacht een normaal gesprek? Haha

11 juni 2024 om 10:26

@yodaVelen leven echt in een sprookjeswereld qua voetbal en voetballers.Het enige wat een interview is tegenwoordig is een journalist die spelers probeert uit te lokken, zodat kijkers en lezers lekker hun negativiteit van hun eigen leven kunnen afreageren. Als dit niet lukt omdat de spelers zich aan hun mediatraining houden die gemaakt is om HUN tegen de pers en de wereld te beschermen, dan zeggen ze weer niks zinnigs en is het ook niet goed.Oprecht als ik een voetballer was, zou ik een bloedhekel hebben aan fans, want dat heb ik nu al in vorm van plaatsvervangende schaamte.

11 juni 2024 om 11:36

Ik begrijp niet zo goed waarom dat grappig is. Ik heb vanwege mijn beroep veelvuldig te maken met jounalisten die over mij en mijn werk schrijven. Het niveau is inderdaad erg wisselend, daarin heb je deels wel gelijk, maar dat wil dan toch niet automatisch zeggen dat ik zelf niet meer in staat moet zijn een normaal gesprek te voeren? Er zijn toch ook voetballers die normaal kunnen spreken. Waarom dan uitgerekend díe jongens laten spreken die dat helemaal niet kunnen?
Dat VZ niets met journalisme te maken heeft is duidelijk, maar dit interview van gisteravond was bij de NPO.

11 juni 2024 om 15:12

@ En Wee , ik vind dat vijandbeeld richting journalisten zo overdreven. Het zijn net mensen. Als je er een beetje joviaal instaat gaat alles veel makkelijker. Tuurlijk stellen ze wel eens een prikkelende of zelfs onzinnige vraag, maar sommige voetballers raken dan ook wel heel makkelijk geagiteerd. Het leukste vind ik als een voetballer in de lach schiet bij zo'n vraag, en gewoon een losse-pols-antwoord geeft. Getuigd voor mij ook van persoonlijkheid als je dat soort vragen niet persoonlijk opvat. Je vangt meer vliegen met honing dan met azijn.

Wat je zegt, sommige spelers hebben dat joviale gewoon niet in zich. Dan moet je ze niet als spreekbuis voor Oranje laten dienen. Laat die jongens gewoon voetballen en verder niks.

11 juni 2024 om 19:12

@mt87 Dat bedoelde ik ook te betonen. Journalisten zijn ook gewoon mensen die hun werk uitvoeren. En misschien stellen sportjournalisten niet altijd de interessanteste vragen, maar k geef je volkomen gelijk dat een speler zelf bepaald hoe hij daarop gaat antwoorden. De een kan dat inderdaad beter dan de ander. Dus: ik ben het volkomen met je eens.

11 juni 2024 om 21:49

En wee, Ik weet niet of jij met eenzelfde soort journalisten te maken hebt, maar die zullen toch niet uit zijn op verkoop van krantjes d.m.v. quotes die desnoods uit zijn verband worden gerukt?

Echte journalistiek bedoel ik dan.

En jawel, er zullen ook goed bedoelde journalen, met goede interviews, maar dan zul je afhankelijk van zijn reputatie ook wel zien dat het gesprek gewoon prima normaal kan verlopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren