Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van der Meijde tipt Ajax speler uit de Eredivisie: ‘Hij zou daar wel meekunnen’

Laatste update:

Andy van der Meijde is van mening dat Osame Sahraoui goed mee zou kunnen bij Ajax, zo heeft hij gezegd bij Veronica Offside. De buitenspeler van sc Heerenveen was afgelopen zondag nog trefzeker tegen de Amsterdammers in de 3-2 overwinning van de Friezen.

“Sahraoui zou wel bij Ajax mee kunnen, denk ik”, begint de voormalig vleugelaanvaller zijn betoog. “Ik vind het echt een hele goede buitenspeler.”

Van der Meijde verklaart zich nader: “Hij heeft een actie in huis, kan een goaltje maken, heeft overzicht en een goed temperament, denk ik.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Wim Kieft, ook te gast in het programma, doet geen uitspraken over de Noorse aanvaller, maar zegt wel dat hij totaal niet onder de indruk is van Carlos Forbs. “Deze jongen die er nu speelt, daar word ik echt niet vrolijk van”, doelt Kieft op de Portugese vleugelflitser.

Het scheelde niet veel of Sahraoui had afgelopen winter al een overstap gemaakt. LOSC Lille meldde zich met zeven miljoen euro bij Heerenveen, maar de club veegde het bod resoluut van tafel.

Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Sahraoui een waarde van 6,5 miljoen euro. Zijn contract loopt door tot medio 2026.

Dit seizoen kwam de 22-jarige linksbuiten al twintig Eredivisie-duels in actie voor de club uit Friesland. Hij wist hierin zes doelpunten te maken. Daarnaast was hij driemaal aangever bij een treffer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nadat er al 3 á 4 analisten aangegeven hebben dat Sahraoui wel een stap naar de top 3 kan maken brengt vd Meijde het nog even alsof hij de ontdekker van deze speler is.

13 februari 2024 om 10:30

Dat is ook een beetje wat daar gebeurd, die gasten lezen niets, bereiden zich niets voor, en kijken een keer een wedstrijdje van Heerenveen en denken dan dat ze iets baanbrekends hebben gezien inderdaad waar nog niemand eerder op gekomen was.

Ik zie dat ook bij Van Basten bijvoorbeeld; ik vind het vrij schandalig dat je daar zitten om een visie te delen / te analyseren en je bereid je niet fatsoenlijk voor. Laatst ook over Vermeeren, dan gaan ze daar zitten om over die jongen te praten, en hij vind het waarschijnlijk niets wat hij kent die jongen niet. Je kan toch minimaal 2 hele wedstrijden terug kijken + eens inloggen op Wyscout ter voorbereiding? Daar word je toch voor betaald?

13 februari 2024 om 10:49

Ben het helemaal eens dat als je daar voor zo’n bedrag per uitzending aanschuift dat je dan gewoon goed voorbereid moet zijn. Lijkt dit seizoen wel erger dan ooit. De JC schaal aan het begin van het seizoen begon met maar 2 nieuwe aanwinsten die ook nog eens in België voetbalde. Begint Perez met dat hij ze uit het oog is verloren. Hij weet waarschijnlijk al weken dat hij die wedstrijd moet doen, heeft de luxe dat hij geen stapel nieuwe spelers te zien krijgt maar is te lui om even iets terug te kijken of desnoods een collega op te bellen voor meer info. Onbegrijpelijk.

Dat gezegd hebbende moet ik Andy hier even verdedigen. Hij deed niet of hij de ontdekker was, iemand in het publiek met een Heerenveen shirt leek op Sahraoui en dat zei hij. Genee begon over de column van Van Hanegem en Andy gaf aan dat hij zich daarbij aansloot vanwege een actie, goed overzicht en neusje voor de goal.

13 februari 2024 om 11:54

Scummyman, duidelijk! Dat komt totaal niet terug in het artikel, vandaar dat het zo over lijkt te komen.

13 februari 2024 om 14:16

Het grotere probleem is dat die jongen helemaal nog niet klaar is voor zo'n club. De kans acht ik groter dat Sahraoui op de bank zou belanden. Hij voert z'n acties te ver door en hoewel je met zijn spel bij Heerenveen wel indruk maakt, wordt dat bij een Ajax een ander verhaal. Dan maakt het niet uit hoeveel je er voorbij dribbelt, maar wat je daarna met een bal doet. In dat laatste is Sahraoui nog niet heel ver.

Hij heeft dit weekend naar z'n cluppie gekeken en toevallig dus ook naar Heerenveen. Dan moet je natuurlijk gelijk ergens wat van vinden en een mening geven over een speler als je hem 1 wedstrijd goed hebt zien spelen.
Lijkt me niet de speler die Ajax op dit moment naar een hoger niveau gaat helpen.

13 februari 2024 om 10:56

Maar... Maar... Heb jij hem meer dan één wedstrijd gezien? Want dit is niet een speler die matig presteert of iemand die maar een goede wedstrijd heeft gespeeld. Voor de prijs / kwaliteit vind ik het een dure speler, maar op dit moment is Forbs al zeker geen speler die Ajax naar een hoger niveau helpt. Dus als backup van Bergwijn kan je beter zo'n speler hebben dan Forbs.

13 februari 2024 om 14:18

Eens, maar dat de ene eigenlijk het niveau niet heeft, wil niet zeggen dat je dan maar een ander moet halen die ook nog niet ver genoeg is. De vraag is vooral hoeveel Ajax te besteden heeft, maar ik kan me voorstellen dat je het beschikbare geld toch liever spendeert aan spelers die er direct staan. Ajax heeft momenteel niet de luxe even 6+ miljoen euro te kunnen spenderen voor een back-up. Daarvoor is er te veel misgegaan in de afgelopen twee transferjaren.

Die Sahraoui is een leuke speler maar niet goed genoeg voor Ajax laten we eerlijk zijn. Hij kan leuk dribbelen maar heeft simpelweg geen rendement. Doet me een beetje aan de jonge Bakkali denken.

13 februari 2024 om 10:50

Qua creativiteit zie ik de vergelijking met Bakkali wel alleen komt deze Sahraoui qua mentaliteit veel sterker en stabieler over. Iemand waar je meer op kunt bouwen. Deze jongen kan de top van Nederland wel aan verwacht ik. Heeft ook al zijn debuut gemaakt voor het Noorse elftal wat aangeeft dat dit echt niet de eerste de beste koekenbakker is.

13 februari 2024 om 18:20

Of Sulejmani 😂

Sahraoui is een heerlijke speler om naar te kijken. Als Heerenveensupporter is dit een speler waarvoor ik naar het stadion kom. Maar, er is nog wel een grote maar, zijn rendement is nog veel te laag. Te vaak passeert hij 2 of 3 man en loopt zich daarna vast. Voor de goal blijkt hij nog geen kille afmaker. Ook moet zijn passing nog een stuk beter. Al is dat allemaal natuurlijk nog goed te leren

13 februari 2024 om 11:45

Eens hoor. Maar dat ligt ook aan het tactische vermogen van Van Wonderen. We speelden tegen ajax wat hoger op het veld waardoor Sahraoui dus ook dichter bij de goal is wanneer hij aangespeeld wordt. Vorige wedstrijden kwam hij echt ballen op halen op eigen helft, alles stond vast en dan gaat hij iets forceren.

Nu we hoger op het veld stonden en ook op rechts hadden we diepte met waardoor Sahraoui ook weer meer ruimte kreeg.

Maar hij is nog lang niet zover als bv een Assaidi was in zijn tijd bij ons. Maar nogmaals dat ligt ook deels aan Van Wonderen die veel voorzichter speelt

13 februari 2024 om 14:14

Mwa, daar ben ik het niet per se mee eens. Het is niet zo dat Sahraoui niet genoeg mogelijkheden krijgt in een wedstrijd om betere keuzes te maken, maar het is echt zo'n straatvoetballer. Het is ook een hele wedstrijd lang leuk om naar te kijken, maar effectief is het vaak niet. Ik ben het wel met Frisianreds eens dat hij nog niet ver genoeg is voor de Nederlandse top. Labyad was bijvoorbeeld een stuk verder en had bij Ajax maar een relatief kleine bijrol.

Zo'n speler die een hoop mensen niet goed genoeg vinden totdat Psv,Feyenoord of Az hem wil halen dan ligt Ajax te slapen natuurlijk

dit is het type speler dat uiteindelijk of in de "zandbak" terecht komt (oftewel gaat voetballen voor het geld) of bij een mooie club uitkomt waar zijn kwaliteiten worden gewaardeerd maar ze weten ook dat hij wat facetten mist. Dan bedoel ik zegmaar clubs als kopenhagen, stade rennes, fiorentina, club brugges etc.

Dan kan je inderdaad zeggen, maar die clubs zijn gelijkwaardig aan een top3 club eredivisie, en dan ben ik het gedeeltelijk mee eens. Ik denk ook wel dat hij bij een psv, ajax of feyenoord wat leuke dingen kan laten zien. Maar ik denk niet dat het een consistente speler wordt die het verschil voor je gaat maken. daarvoor mist hij gewoon teveel fysiek en heeft net niet het technische/tactische vermogen om zich altijd daar uit te voetballen.

maar ik laat me altijd graag verassen, en misschien is dit wel een speler die zichzelf toewerkt naar het niveau barca..wie weet, dat is het mooie aan voetbal... van alles is mogelijk

Ah kijk, vorige week was het Sandler en deze week is het Sahraoui die na een goede wedstrijd naar de top 3 moet. Speelde inderdaad een leuke wedstrijd tegen Ajax, maar echt absoluut geen garantie dat ie dat bij Ajax dan ook kan. Zo uit de school van Martin van Geel dit.

13 februari 2024 om 13:01

Vergeet Halilovic niet! Was ook de nieuwe ontdekking voor Ajax, helaas voor hem heeft hij daarna geen bal meer goed geraakt.

Tja dat dachten we van sjulimani ook
Toen hij van Heerenveen naar Ajax ging. helaas is het er niet helemaal uitgekomen

Van de Meijden te stom om te poepen

Hij kan technisch gezien wel mee, maar de vraag bij dit soort spelers is altijd wel of ze zich genoeg kunnen onderscheiden. Bij Heerenveen is hij de enige aanvaller met extra kwaliteiten en hoewel spelers als Bergwijn en Berghuis niet hun beste seizoenen spelen, hebben ze voor de Eredivisie wel kwaliteiten en een niveau. Dan krijg je plots niet zoveel ballen meer en men is niet tevreden als je er even vier voorbij dribbelt, maar er vervolgens meerdere keren toch niet veel effectiviteit mee behaalt. Het is gewoon anders spelen en dan is het rendement wat hij nu behaalt niet genoeg.

Rendement veel en veels te laag. Wel een heerlijke straatvoetballer.

Ajax heeft op dit moment geen spelers nodig die "mee kunnen", maar spelers die het team naar een hoger niveau tillen. Sahraoui is dat (nu nog) niet. Wellicht heeft hij potentie, maar daar moet Ajax nu geen 7 miljoen voor neer gaan tellen.

Ik denk juist wel dat dit een van de spelers is die Ajax zou kunnen helpen. Zijn rendement is inderdaad nog niet bijster hoog maar hij creëert wel veel kansen voor o.a. Brouwer door dat hij in de 1 tegen 1 situaties erg sterk is.

Noa lang is ook uitzonderlijk sterk 1 op 1 dat er vaak rugdekking moet zijn, gevolg is meer ruimte voor andere spelers. Deze ordinaire vleugelspelers zie je veel te weinig nog hedendaags.

Risico in het spel van dit soort vleugelspelers hoort er ook in te zitten, zij doen vaak net iets in een wedstrijd wat het openbreekt wanneer je het niet verwacht.

Oef. Laten we hopen van niet. Ik ben gek op deze speler. Frivool. Vreselijk handig. Snel. Hij heeft echt alles. En als hij dan naar Ajax gaat, zou dat betekenen dat ik geen fan meer kan zijn van hem. Dus doe het alsjeblieft niet!

13 februari 2024 om 18:38

Dus je kan geen fan zijn van een speler die voor Ajax speelt?
Jezus... Veel triester kan niet hoor , zit de haat zo diep jongen?

13 februari 2024 om 18:49

Dat is precies wat ik hier zeg inderdaad. Dan ga ik niet meer voor hem juichen. Is Ajax een afgrijselijke club? Nee. Heeft Ajax goed beleid? Normaliter wel. Speelt Ajax vaak mooi voetbal? Doorgaans wel. Allemaal goed. De club is niets mis mee. Alleen de fans, voornamelijk hier op VoetbalZone, zijn zo vreselijk naar, dat ik Ajax alles misgun wat er is. De fans maken de club. En in het geval van Ajax breken ze de club af in mijn ogen. Want het komt zeker niet door Ajax zelf dat ik er niet voor kan en ga juichen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren