Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van der Meijde: ‘Of Mislintat verdient aan Ajax-transfers? Dat wordt onderzocht’

Maandag, 18 september 2023 om 21:02Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:12

Andy van der Meijde claimt te hebben gehoord dat er een onderzoek is gestart naar Ajax-directeur Sven Mislintat. Volgens de oud-rechtsbuiten wordt onderzocht of de directeur voetbalzaken mogelijk heeft verdiend aan bepaalde transfers die deze zomer hebben plaatsgevonden. "Mislintat moet ontslagen worden, vandaag nog", zo is de stellige overtuiging van Van der Meijde in Veronica Offside.

"Ik heb in de wandelgangen gehoord dat er een onderzoek is gestart naar Mislintat", zegt Van der Meijde. "Dat is geen grap, dat heb ik echt gehoord. Ze gaan uitzoeken of hij er zelf geld aan verdient." Van der Meijde realiseert zich dat hij zich op glad ijs begeeft. "Dat is wat ik gehoord heb. Ik weet er zelf niets van."

Presentator Wilfred Genee kijkt met stijgende verbazing naar de ontwikkelingen in Amsterdam. "Een onderzoek, dat is lekker op tijd", aldus Genee. "Dan heb je een headhuntersbureau dat die man gescout heeft samen met Edwin van der Sar (ex-algemeen directeur, red.) en Maurits Hendriks (Chief Sports Officer, red.), dan haal je een man die de clubcultuur op geen enkele manier kent en die alleen maar spelers uit de tweede divisie haalt voor veel te veel geld..."

Ook Wesley Sneijder reageert op het vermeende onderzoek naar Mislintat. "Als dat echt gebeurd is, dan mag je het alles en iedereen kwalijk nemen bij Ajax, ook de Raad van Commissarissen, die de transacties moet controleren." Van der Meijde beschouwt het seizoen voor Ajax nu al als verloren. "Dit seizoen word je gewoon zevende of achtste, tenzij er nog iets gebeurt in de winterse transferperiode." Van der Meijde doelt op het lozen van mogelijke miskopen, maar Sneijder denkt dat het niet zo eenvoudig zal zijn. "Er zijn geen gekken die daar in trappen, toch?", aldus Sneijder.

Rondom sommige aankopen van Ajax hangt een zweem van schimmigheid. Diverse media, waaronder De Telegraaf en het Algemeen Dagblad, meldden vrijdag al dat Ajax veel meer heeft betaald voor sommige spelers dan noodzakelijk was geweest. Een van de voorbeelden daarvan is Chuba Akpom, die voor maximaal 14,4 miljoen euro overkwam van Middlesbrough. De spits zou in Engeland zijn aangeboden voor de helft.

De uitspraken van Johan Derksen over Mislintat
Ook Johan Derksen vermoedt louche praktijken bij Ajax, zo zei de oud-linksback vrijdag al bij Vandaag Inside. "Hij heeft met geld gesmeten en dan wek je de indruk dat er achter de schermen wordt gehandeld", aldus Derksen. "Dan zijn er mensen die meeprofiteren. Zeker met buitenlandse spelers zijn er altijd mensen die meedelen." Derksen begrijpt überhaupt niet waarom Ajax met de Duitser in zee is gegaan. "Wie heeft hem aangesteld? Hoe komen ze aan die man? Maurits Hendriks? Dat is een ramp, als je die man in huis haalt. De redding voor Ajax is die man die straks van AZ overkomt (Alex Kroes, red.). Die heeft wel overzicht. Die kun je om een boodschap sturen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

116 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

Dat is glad ijs Andy en dat realiseerde hij zichzelf ook, toen ging de keutel wat naar binnen

18 september 2023 om 21:11

Totaal idioot om dit soort teksten op live TV eruit te gooien. Lijkt gewoon op een poging tot karaktermoord met z'n "ik weet het zelf ook niet".

18 september 2023 om 21:14

Deze andy doet alles om interessant te.blijven. ook lachwekkend dat die Pierre.van dingen beschuldigt en vervolgens eerst iets verzint ovrr zijn zoon en dan dit weer. Andy is nog triester.dan Pierre.

18 september 2023 om 21:31

Precies, verzinsels over de zoon van Pierre, Pierre zwaar de maat nemen en nu deze onbevestigde berichten de lucht in slingeren.

Deze kerel is dommer dan dom.

19 september 2023 om 03:38

Altijd maar weer de boodschapper afschieten…

Goed dat dit onderzocht wordt. Het is echt zo raar wat er de laatste tijd gebeurt bij Ajax en dat alles dankzij Van der Sar.

De club staat in de fik met het duurste brandhout ter wereld.
Natuurlijk moet daar onderzoek naar gedaan worden!

18 september 2023 om 21:11

Ja het lijken wel vrij 'duistere dealtjes'

18 september 2023 om 21:18

Nu doet hij Pierre na. Slaat nergens op. Andy vind ik sowieso de grappen van de Gijp na apen.

18 september 2023 om 21:27

Ik vind dat hij het met z’n YouTube-kanaal erg goed doet. Hij kan wel lekker met z’n gasten ouwehoeren en krijgt iedereen wel lekker samen. De praat in z’n auto. Aan tafel vind ik m niet zo veel aan.

18 september 2023 om 22:33

Het verschil is dat ze zich erbij sbs een stuk minder druk over zullen maken. Je kan Andy ook lastig als journalist bestempelen.

Dit klinkt als een "duistere dealtjes" aantijging. De geschiedenis herhaalt zich...

18 september 2023 om 21:09

Heeft niet geleerd van Van Hooijdonk

18 september 2023 om 21:10

Genoeg trainers en sport directeuren die sjoemelen hoor. Alleen worden vaak de agenten ‘uitgelicht’ maar geloof me; sportief directeuren zijn net zo erg of zelfs erger

18 september 2023 om 21:14

Hij zegt alleen wat gehoord te hebben, PVH bracht het wat anders..

18 september 2023 om 21:50

Die zei toch ook dat hij dat had gehoord? Ik vind de aanvallen die totaal ongefundeerd zijn echt schandalig.

Ik heb een dergelijke lastercampagne nog nooit mee gemaakt. Niemand kan nog beoordelen of ze het niveau hebben, zet er een trainer neer die normaal druk laat zetten, linies op elkaar en ze laat voetballen. Dan kan je daarna beoordelen of die spelers iets kunnen.

18 september 2023 om 21:50

@bpreal . Kom met feiten en namen en dan zal ik je misschien geloven.

18 september 2023 om 23:55

Pierre zei niet dat hij dat had gehoord volgens mij. Pierre zei dat hij het zelf dacht te weten omdat hij dicht bij het vuur zat destijds.

18 september 2023 om 21:12

Nee, geen kopie. Van Hooijdonk was er in die uitzending van overtuigd/bracht het als feit en op persoonlijke titel. Van der Meijde geeft aan dat hij dit als gerucht heeft gehoord en geen bewijzen heeft of kent. Heel anders. Bij Van Hooijdonk ging het om een duidelijke beschuldiging. Hier wordt alleen gezegd dat er, volgens geruchten, een onderzoek plaatsvindt.

18 september 2023 om 21:20

Dat is wel degelijk anders, maar nog steeds vind ik het verachtelijk. Als je niet zeker van je zaak bent, breng je niet dit soort zaken naar buiten. Dan zorg je eerst dat je beter beslagen ten ijs komt. Dit is wederom een poging tot karaktermoord.

18 september 2023 om 21:20

Hahaha, je weet het mooi te draaien. Van Hooijdonk bracht helemaal niks als feit. Kijk maar eens terug. Zelfs in deze tijden kies je ervoor om een ras ajacied te verdedigen, best ironisch. Je hebt eigenlijk helemaal gelijk, van der Meijde zegt niks geks, gewoon hele normale teksten.

18 september 2023 om 21:29

Verachtelijk? Ik vind het wel interessant om te horen dat dat soort geruchten rond gaan. Als Andy het niet zei wisten we allemaal van niks

18 september 2023 om 21:34

@genieterr, dan zou ik de uitzend zelf maar eens terugkijken. Ik heb het net gedaan. Hij zegt daar heel erg duidelijk en definitief dat Steijn duistere deals heeft gesloten met bevriende zaakwaarnemers en dat de directeur in het complot zat. Duidelijker dan dat krijg je het niet. Hij brengt het daar als vaststaand feit. Heel anders dan hier is gedaan.

18 september 2023 om 21:47

Maar vervolgens geeft hij geen antwoord of Steijn hier ook gewin aan heeft. Vd Vaart probeert dat bijna in zn mond te leggen, maar van Hooijdonk zegt dus niet te weten of hij daaraan verdiend. Alleen betrokken bij duistere dealtjes. Dat is toch veel minder spannend dan het gerucht wat van der Meyde nu brengt.

18 september 2023 om 22:36

De Toekomst, ik begrijp niet waarom je deze belachelijke uitspraak van vd Meijde probeert te nuanceren.

18 september 2023 om 22:41

@NJfromVOL, ik nuanceer de uitspraak zelf niet. Ik nuanceer de vergelijking met wat Van Hooijdonk zei. Die klopt niet en dat onderbouw ik. Over de uitspraken van Van der Meijde geef ik nergens een mening. Ik snap wel waarom je die indruk hebt obv wat ik hier zeg, maar zo is dat niet bedoeld.

18 september 2023 om 23:11

Njfro... volgens mij zei hij alleen dat hij gehoord heeft dat de "zaak" onderzocht gaat worden. Dat is toch niet zo belachelijk? Zeker niet als het waar is.

Doet hij niet precies hetzelfde wat hij niet vond kunnen bij van Hooijdonk.

18 september 2023 om 21:12

Echt he. Zo hypocriet als Andy krijg je ze niet.

18 september 2023 om 21:14

Nee. Van Hooijdonk deed een duidelijke beschuldiging op persoonlijke titel en gaf aan bewijzen te hebben. Van der Meijde geeft aan geen bewijzen te hebben, beschuldigd Mislintat niet en zegt dat er geruchten over een onderzoek zijn.

18 september 2023 om 21:19

Als hij het gehoord heeft heeft hij toch een bron. En is de bron toch zijn bewijs. En het gaat over Mislintat. Dat is toch een persoonlijke titel, of is dat nu een verzamelnaam geworden voor mislukte td’s.

18 september 2023 om 21:38

Volgens mij snap je het niet goed. Hij zegt hier zelf dat het een gerucht is en niet weet of het waar is/hoe betrouwbaar zijn bron is. Hij beschuldigd Mislintat niet, want hij doet geen uitspraken over de uitkomst van het eventuele onderzoek. Verder deed Van Hooijdonk de uitspraken op zijn naam (persoonlijke titel) en geeft Van der Meijde aan dit ergens gehoord te hebben/niks meer weet dan dat. Als ik het zo lees, hoeft het niet eens een door Ajax ingezet onderzoek te gaan en kan het ook een onderzoek van een krant zijn (maar ik heb het niet gezien, dus kan dit fout hebben).

ik ben benieuwd wat er hierover waar is en eventueel nog naar buiten komt.

dan staat of ajax zwaar voor lul of al deze analisten/journalisten.

18 september 2023 om 21:15

In dit geval alleen Van der Meijde die een onwaar gerucht de wereld in helpt of Mislintat.

18 september 2023 om 21:21

Derksen begon er vorige week ook al over, wellicht hebben ze het van elkaar gehoord.

Ieder tactisch onbenul ziet toch wat ajax nodig heeft? Je hebt backs die alleen kunnen aanvallen, je zit breed in de controleurs en je hebt geen rechtsbuiten, maar wel 3 a 4 spelers die in de spits kunnen lopen. Moet ik het nog duidelijker zeggen? 3-5-2

In het centrum dan Sutalo, Hato en Avila. Linksback Sosa en op rechts Gaaie of Rensch. Van de Boomen en Tahirovic op het middenveld, Berghuis op 10, en Brobbey met Bergwijn in de spits.

Mikautadze en Akpom renderen dan ook beter als invallers.

18 september 2023 om 21:15

Hoe vaak heeft Avila 3-5-2 gespeeld dan de laatste jaren? Als ze zo achter de man aanlopen als tegen Twente maakt t echt geen bal uit welk systeem je speelt… al helemaal niet als ze er niets van begrijpen!

Tegen Fortuna 2 weken geleden nog drama en nu is Avila ineens de verlosser?

Verdedigende zekerheid… maar tegen Ajax kan je momenteel gewoon 1 op 1 spelen zolang je het voor elkaar krijgt dat de bal niet bij Brobbey komt!

Tahirovic? Die is minder dan Vos en hoe pijnlijk ook, ook dan Taylor.

Dan maar de jeugd erin.. of spelers die elkaar verstaan.

18 september 2023 om 22:49

Hoezo hoe pijnlijk ook?
Wat heeft Taylor jullie toch aangedaan, hahaha.

18 september 2023 om 23:04

Ik vind bij ajax tahirovic echt niet zo slecht? Speelde tegen twente belabberd , maarja wie niet? Jullie Ajax supporters bagatelliseren hoe slecht taylor wel niet was vorig jaar als je dit soort uitspraken zegt.

18 september 2023 om 23:58

@manupsv18

Hahahaha

19 september 2023 om 01:38

En bij jong oranje speelt taylor wel redelijk goed dus zo slecht is ie niet

18 september 2023 om 21:16

Totaal geen historisch besef merk ik. Hoe kun je het bedenken

18 september 2023 om 22:10

Je wordt natuurlijk liever elke wedstrijd tegen een enigszins redelijke tegenstander gekleineerd dan dat je gewoon naar je middelen speelt.

433 is heilig.

18 september 2023 om 21:20

Niet eens oneens met je idee dat dit een aardige opstelling voor de beschikbare spelers is. Maar dit gaat nooit gebeuren bij Ajax waar we 433 spelen. Met Berghuis rechtsbuiten en Taylor op tien, of met Godts rechtsbuiten en Berghuis op tien kan je gewoon het vertrouwde systeem spelen.

18 september 2023 om 21:21

Ah heerlijk, een systeem gaan spelen in deze moeilijke tijd waar niemand gewend aan is. Dit is geen ultimate team he😂

18 september 2023 om 21:39

Hele rechterrijtje kan zowel 4-3-3 als 3-5-2 spelen, maar ajax kan dat niet?

18 september 2023 om 22:38

Gelukkig is iedereen wel bekend met 4-3-3 zonder de rechtsbuiten variant.

18 september 2023 om 21:42

Wat ziet iedereen toch in Tahirovic? Zet die gozer een keer op de bank man. Voegt helemaal niks toe. Zeker het blok Van den Boomen - Tahirovic is zo statisch, traag en kwetsbaar onder druk.

18 september 2023 om 22:41

Manssverk, Van den Boomen en Tahirovic hadden alle drie niet gehaald moeten worden.
Simpele werkertjes en in niets Ajax-voetballers.

Was lekker aan de slag gegaan met Vos, Fitz-Jim, Taylor, Misehouy en Berghuis als groepje middenvelders.

18 september 2023 om 23:03

Van den Boomen was tenminste nog gratis, maar ja ik heb ook liever een jeugdspeler met potentie in die rol.

Mannsverk is wel een betere speler dan Tahirovic en Van den Boomen denk ik al speelde hij echt ontzettend matig tegen Twente. Maar van heb hem ik daadwerkelijk goede dingen gezien, dus daar heb ik nog wat hoop. Wel baal ik ervan dat er zo weinig jeugd wordt ingepast doordat er veel middelmaat wordt gekocht met weinig potentie.

Oei. De onnodige beschuldigingen zijn begonnen.
Nog geenk enkel bewijs. Ajax speelt nu een seizoen een stuk onder hun niveau en al gelijk deze beschuldigingen. Als je iets niet kan bewijzen gewoon je mond houden.

Ben oprecht benieuwd hoe Ajax supporters hier tegen aan kijken. Hebben jullie nog vertrouwen dat jullie club er nog jets van kan maken of een verloren seizoen?

18 september 2023 om 21:13

100% een verloren seizoen

18 september 2023 om 21:51

Na 4 wedstrijden? Ik heb wel gekkere dingen gezien hoor in de eredivisie. Als PSV straks in een week tijd CL, Feyenoord en nog een wedstrijd heeft kan de wereld er zo weer heel anders uitzien..

18 september 2023 om 21:24

Het rare is dat ze op papier geen dramatisch elftal het veld in sturen. Gisteren zaten er zes spelers bij de selectie, die afgelopen winter nog de kwartfinale van het WK en daar voorbij bereikten. Dat alleen moet al genoeg zijn om op individuele klasse potjes te winnen in de eredivisie. Ben heel erg benieuwd hoe dit gaat aflopen. Misschien ziet de wereld er aan het einde van deze week wel heel anders uit. Zelfs in Utrecht zijn de mensen na één winstpartij weer (gematigd) positief.

18 september 2023 om 23:42

Het zijn gewoon gasten die nooit met elkaar hebben gespeeld. Mannsverk is volgens iedereen die hem tegen Galatasaray zag spelen, gewoon een goede speler. Maar hij was rampzalig tegen Twente. Die zal zich echt wel een keer herpakken, maar dat moet met zo'n elftal groeien.

En ja, er zitten ongetwijfeld echt hele flinke misperen tussen. Zo'n Akpom lijkt in alles geen Ajax-speler te zijn, en Mikautatze heeft ook nog niets laten zien. Maar spelers die er wel wat van kunnen, lijken nu ook veel slechter dan dat ze zijn.

19 september 2023 om 02:03

Nou, hier deze ajax supporter denkt niet gelijk aan een verloren seizoen. Er zijn veel jeugdige spelers aangetrokken. Dit seizoen lekker gaan bouwen aan iets wat volgend jaar dan misschien wel tot iets moois kan uitbloeien. Weet alleen niet of Steijn hier de juiste man voor is. Hoop stiekem nog op Wim Jonk als opvolger. Lekker de jeugd de kans geven, ookal kost dat je een paar titels. Had alleen wel graag een rechtsbuiten en een creatieve 10 gezien op het moment .

Andy doet een Pierretje. Oh wat dom.

Joh dat kan toch helemaal niet bij een beursgenoteerd bedrijf of ligt dit aan mij

18 september 2023 om 21:13

Daarom is dit ook heel kwalijk wat vd Meijde hier doet. Dit kan helemaal niet.

18 september 2023 om 21:21

Hij geeft toch aan dat het een gerucht is, dus dan brengt hij het niet over als een feit. Daarnaast kan dit ook bij beursgenoteerde bedrijven.

18 september 2023 om 21:56

@Soccerfan_1, Google "Enron" eens. Fraude kan overal. Ook bij een beursgenoteerd bedrijf.

18 september 2023 om 21:14

Waarom zou je onder de tafel geen contant geld kunnen ontvangen in de vorm van een koffertje? Buiten de officiële transfersommen om..

18 september 2023 om 21:51

Denk je dat onder de tafel door de jaarlijkse accountantscontroles komt?

Kom op, dit is gewoon liegen en interessant doen.

18 september 2023 om 22:36

Hahahahaha ken je schandalen, zou ik zeggen. Het is zeker mogelijk er zijn namelijk heel wat partijen betrokken bij zo een deal..

Binnenkort nieuwe voetbaltalkshow op de TV: Andy en Pierre

Stond vooraan na de uitspraken van Pierre van Hooijdonk, maar vervolgens doet hij precies dezelfde uitspraak. Heel erg hypocriet van Andy naar mijn mening. Als je het niet zeker weet of je wilt niet zeggen van wie je het hebt gehoord, zeg dan niks, maar vervolgens gooi je het weer op ‘in de wandelgangen’.

Zo'n domme opmerking ook weer. Dat zijn transfers niet helemaal goed zijn betekent niet dat hij opeens gaat frauderen haha. Hetzelfde met Van Hooijdonk die dat tegen Steijn had gezegd. Als die niks zinnigs weet te vertellen dan moet die gewoon zijn mond houden...

Claimt te hebben gehoord. Mensen dit soort dingen zomaar de wereld in brengen is zo ontzettend kwalijk. Heeft hij niets geleerd van Pierre??? Schandalig dit.

Het gaat alleen maar over de TD maar ga steijn is even beoordelen die is totaal niet geschikt voor ajax heeft niet het ajax visie en al die journalisten en 'analisten' die riepen het moet een Nederlander zijn echt grote onzin liever iemand uit het buitenland met ajax visie dan een Nederlander die bij meerdere Nederlandse clubs trainer is geweest en nooit ajax speelstijl heeft gespeeld.

18 september 2023 om 21:22

Klopt maar die misluktat wilde stein, die is er met mooie praatjes ingeluisd door hem.
Kan hij straks stein de schuld geven, terwijl die misluktat hier verantwoordelijk voor is.
Weg met die vent zo snel mogelijk

18 september 2023 om 23:06

"Misluktat", wauw. Altijd zo enorm triest als volwassenen een naam niet normaal willen schrijven. Goed zelfbedacht ook, lekker overgenomen van Driessen. Dat mensen dat collaborateurskrantje nog lezen zeg.

Zoveel verbazing in de comments over hypocrisie etc. We hebben het hier over Andy van der meyde hè, die staat samen met rapper Sjors en patty brard in de top 3 van allerdomste mensen die ooit op de Nederlandse tv is verschenen. Lekker laten raaskallen joh

Dit zijn wel hele grote uitspraken. Mocht daar iets van waar zijn dan vliegt Misintlat te straat uit en kan die voorlopig ook fluiten naar een andere baan. Maar persoonlijk denk ik dat die gozer gewoon niet zo ervaren en niet zo goed is. De kunst van het onderhandelen bezit hij blijkbaar niet. Evenals de inzicht om te kopen wat het elftal echt nodig heeft.

Verder is het nu natuurlijk leuk voor de media om Ajax als schietschijf te gebruiken maar in het begin klonken de aankopen mij best verassend. Veelscorende spelers, jong toptalent als Tahirovic en Forbs, karakter en ervaring bij Sutalo. Alles valt nu verkeerd omdat het allemaal nieuw en onwennig is. Maar het zou mij echt niks verbazen als bepaalde spelers opeens hele goede aankopen blijken te zijn. Bij Ajax heb je de tijd niet maar Ajax heeft gewoon tijd nodig. Die had Ten Hag ook nodig. Ook toen schreeuwde iedereen om zijn ontslag. Hoe dat afliep weet iedereen hier.

18 september 2023 om 21:53

"Alles valt verkeerd"

Dit komt door de incapabele trainer.

18 september 2023 om 22:17

En een incapabele TD, want Steijn heeft zichzelf niet aangesteld en zichzelf geen selectie gegeven waarmee op korte termijn weinig succes verwacht mag worden.

18 september 2023 om 22:57

Als Steijn uiteindelijk keihard faalt is degene die hem heeft aangesteld ook rijp voor een evaluatiegesprek, vind je niet? En Steijn valt vast wel het een en ander te verwijten maar dat deze transfers zijn gedaan en relatief laat in de transferwindow is niet zijn schuld. Dan zijn juist verzachtende omstandigheden voor hem.

Een domme opmerking van een enorm dom persoon. Andy heeft altijd dingen gehoord waarvan je achteraf niks concreet over hoort. Van Hooijdonk zou dronken in de douche zijn gevallen, later direct ontkent door Sydney zelf en niks gehoord van NAC. Danjuma zou niet geselecteerd zijn voor het WK omdat hij een stille jongen is en zich terugtrekt op zijn kamer, later ontkent door Danjuma, dat het daar niks mee te maken had. Belachelijke uitspraken om live op tv te doen en ik weet dat het niveau niet al te hoog is, maar worden er nou echt mensen blij van Van de Meyde als tv persoonlijkheid? Ik vind het een kind van 14 in een veertigjarig lichaam.

Het zou mij niet verbazen. De aankopen slaan helemaal nergens op. Zo blind is niemand zou je je zeggen. Duistere dealtjes zouden in ieder geval verklaren hoe je bij deze spelers uit komt.

Kon zo genieten van die praatprogramma’s met al die BN’ers in z’n auto. Jongens voelden zich op hun gemak bij hem, maar dit soort uitspraken moet hij gewoon niet doen. Dit haalt het beeld wat ik (en waarschijnlijk vele anderen) heb van hem zo verschrikkelijk omlaag. Het vertrouwen van z’n gasten zal ook veel minder worden op deze manier.

Dit kan 2 kanten opgaan.

1) andy heeft gelijk. Wat grote gevolgen heeft ajax. Ontslag mislintat en opstappen de financieel directeur en RvC lijkt mij dan onvermijdelijk

2) andy heeft ongelijk. In deze situatie lijkt mij dat ajax/mislintat een keer een advocaat inschakelt richting derksen/vd meijde/telegraaf. Dit zou echt richting smaad en laster gaan.

Al met al beide zeer interessant om te volgen

18 september 2023 om 21:27

Fcbrabantstu andy zegt toch alleen dat er onderzoek gedaan wordt? Als dat waar is hoeft er op zich niet automatisch iemand ontslagen te worden.

18 september 2023 om 21:32

Sorry. Ik bedoelde te zeggen als het onderzoek dezelfde uitkomsten heeft als wordt gesuggereerd

Natuurlijk wordt dit onderzocht. Als zulke dingen geroepen worden in de media moet een serieus bedrijf zich er toch van verzekeren dat dit niet klopt. Ik hoor hier niets vreemds.

18 september 2023 om 21:44

Zo kan je toch dan altijd zorgen dat je concurrent druk bezig is met intern alles te laten onderzoeken. Gewoon een balletje laten vallen bij de media, die benoemen dat. En dan moeten ze volgens jouw meteen een onderzoek instellen. Dan zouden ze het echt druk krijgen.

18 september 2023 om 21:48

MrMischa! Alsof de bedrijfsvoering en het sportieve daar ook maar enige hinder van hoeven ondervinden. Ik vind zelfs dat je dit als bedrijf in zo'n gevoelige en corrupte branche continu moet onderzoeken.

18 september 2023 om 22:53

Degene die met het sportieve bezig zijn worden dan toch steeds onderzocht.

18 september 2023 om 23:09

Mrmis... ja maar ze hoeven niet. stil te zitten of in voor-arrest he? Iemand, hoogstwaarschijnlijk zelfs een extern bureau, zoekt uit of alles zuiver verlopen is. No big deal.

Dit kan natuurlijk waar zijn maar laat Ajax aub een grens trekken tegenover de media wanneer dit het zoveelste verzinsel zou zijn, dit soort uitspraken van Andy, de Telegraaf en Moussou brengen de club zwaar in diskrediet.

In dezelfde alinea lees ik dat er een onderzoek gestart is én dat de beste man ontslagen moet worden, althans volgens vd meijde. De man is dus al veroordeeld of wat?

Ajax had beelden van Hans van der Zee die gegevens uit een kluis haalde en dit daarna doorstuurde naar derden en alsnog heeft Van der Zee gelijk gekregen in een rechtszaak. Jol verdiende aan transfers en Ajax kreeg dat ook niet hard.

Het is waanzinnig lastig om dit aan te tonen als Ajax zijnde. Als het überhaupt al klopt. Ik geloof dat Telegraaf gerucht dat Akpom ook voor de helft op was te halen sowieso al niet.

18 september 2023 om 21:40

Dat is ook niet waar. Er lag een akkoord van 11,5 miljoen met Lens tot Ajax kwam. Die betaalde 12,5 miljoen. Akpom was dus niet voor de helft op te halen. Ajax heeft een iets verbeterd bod gedaan dat dus heel wat meer is dan de helft.
Het is een pure leugen weer van de Telegraaf, net als veel dingen die ze zeggen over Ajax tegenwoordig.

18 september 2023 om 21:55

En die Noor was zogenaamd voor 1.5 miljoen aan Feyenoord geboden, terwijl de club rond de 4 mil vroeg vorig jaar.
Jaar later 6 mil door meer ervaring is niet gek.

Rvc moet eruit, sven moet eruit. De trainer moet eruit. En dan alles geven met een nieuwe rvc,td,trainer en dan kijken in de winterstop of je iets kunt repareren… en dit seizoen gebruiken om je voor te bereiden op volgend jaar., dus eigen jeugd inpassen… vos, axel. En gods. In de winter proberen sommige miskopen te verkopen en huidige spelers die er niets van bakken., tahirovic,akpom,rensch,vd boomen.,,

18 september 2023 om 21:39

Tahirovic is een speler waar Ajax flink op gaat verdienen vriend. Dat is zeker geen miskoop.

18 september 2023 om 21:46

Weer zo’n 1 die Tahirovic flink overschat. Wat voegt hij toe in dit Ajax wat een ander niet kan? Zo’n simpele speler is dat. Dat zijn beste wedstrijd tegen Heracles was zegt genoeg, want daarin speelde hij 1 goede helft.

18 september 2023 om 22:47

Op het moment dat Tahirovic onder druk wordt gezet raakt hij het spoor bijster. Matige speler.

18 september 2023 om 23:17

Soccerfan_1 gaat hij sportief ook nog iets opleveren, of telt dat echt gewoon niet meer mee?

Het zou wel een hoop verklaren waarom Mislintat al die idiote aankopen heeft gedaan, maar eerlijk gezegd denk ik dat Mislintat gewoon simpelweg incapabel is. Verder wel echt een gewaagde uitspraak van Andy natuurlijk, ik vind het bovendien erg zwak om dan te roepen “ik heb het alleen gehoord”. Ja zeg dan gewoon niks, want je voegt helemaal niks toe Andy.

14 miljoen voor de topscoorder van de Championship, is los van het feit of hij past binnen dit Ajax, gewoon een mooi bedrag. Dat hij in Engeland voor de helft aangeboden is,kan met van alles te maken hebben behalve Mislinat. Ik ben al heel lang gestopt met media volgen gelukkig, maar kan het niet laten om hier toch wat van te vinden zeg.

Ik gun die Maurits Hendriks wel deze puinzooi. Wat een arrogante hockeykwal is dat zeg. Heeft niks te zoeken in de voetballerij. Moet gewoon weer lekker op een veredelde parkeerplaats naar Bloemendaal-Pinoké gaan kijken.

18 september 2023 om 22:07

Zeker kent Maurits Hendriks voetbalwereld niet goed, maar hij komt vanuit hockeywereld en Nederlands Olympisch Comite. Ik ben met je eens dat voetbalwereld door voormalige voetballers gerund moet worden en niet door gewone mensen die geen verstand heeft van voetbal/management.

Toch fijn voor Steijn dat die dit keer in ieder geval sowieso vrijuit gaat, aangezien die geen enkele inspraak heeft bij de transfers ;-)

Zou grappig zijn als Steijn dan ineens betrokken lijkt te zijn.

Nu maar hopen, voor Andy, maar ook voor alle Ajacieden, dat die Duitser de boel inderdaad wegsluist. Zoveel impact maken en daarmee de club neersabelen met abominale miskopen. Dat moet gestopt worden.

Pierre van Hooijdonk's 'duistere dealtjes' maar dan anders..., alhoewel Maurice Steijn bewust of onbewust opnieuw betrokkene is.

Wilfred Genees hetze tegen Mislintat was misselijkmakend. De seizoenstart biedt weinig reden om optimistisch te zijn, maar De Telegraafknaapjes zagen al vanaf het begin aan de stoelpoten van de 'Data Duitser' en inmiddels heeft Genee zijn botte ladyshave erbij gepakt. Als bijvoorbeeld Dick Advocaat, ik ben overigens fan, technisch directeur van Ajax was, hadden ze hem bewierookt. Het is allemaal zo kinderachtig.

Ajax is een NV, waarvan alle transacties via meerdere personen gaan en openbaar gemaakt moeten worden bij de jaarafsluiting. Oftewel, de kans dat er dergelijke praktijken plaatsvinden zonder dat dat opvalt is niet heel groot.

18 september 2023 om 23:15

Hvb075 ja je hebt niet het gevoel dat er fraude mogelijk is bij beursgenoteerde bedrijven? Bijv banken, oliemaatschappijen, bouwbedrijven, verzekeraars zijn ook beursgenoteerd, om er maar eens wat te noemen.

Mislintat is gewoon een oor aangenaaid door de RvC, doordat die geen toestemming hadden gegeven om de Armeense topspeler Spertsyan voor 14 mln euro aan te trekken. Een Spertsyan en Sutalo zijn internationale topspelers met buitengewone kwaliteiten. Als je die twee samen in de selectie hebt rondlopen, dan kun je echt kampioen worden. Die RvC hebben zich op kinderlijke wijze bang laten maken door die Verweij en Driessen. Als Ajax slim is gaan ze in januari alsnog proberen om Spertsyan te contracteren.

Spreekt een fan met onderbuikgevoelens. Ophalen voor 6 miljoen is echt een grap. Hij heeft een fantastisch seizoen gehad. Een speler in de eredivisie van een laagvlieger zou al het dubbele waard zijn na zo'n seizoen (lees in Engeland). Een speler in Engeland zelfs dus nog meer.

Waar of niet waar, dit kan hij toch niet zomaar zeggen?
Van Hooydonk zei ook iets over iemand en ging daarvoor aan de schandpaal.

Gewoon feiten onderzoeken en dan pas handelen. Tot die tijd lijkt het op de nationale hobby: grensoverschrijdend gedrag anoniem melden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Vitesse6-5
15.Ajax5-3
17.FC Utrecht3-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder60
B. BrobbeyAanvaller63
J. GorterKeeper60
Carlos ForbsAanvaller60
B. van den BoomenMiddenvelder50
S. BergwijnAanvaller43
C. AkpomAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren