Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel ziet heerlijke goals en heeft prima papieren voor bekerfinale

Laatste update:

Royal Antwerp is nog altijd in de race om de finale van de Croky Cup te bereiken. De ploeg van Mark van Bommel speelde donderdagavond met 1-1 gelijk bij KV Oostende. De return van de halve finale vindt op 29 februari plaats in Antwerpen.

Bijzonderheden
Mahamadou Doumbia kreeg de bal na een half uur aangespeeld en besloot maar eens om de trekker over te halen vanaf een dikke twintig meter. Dat bleek een goede zet: zijn schot draaide op heerlijke wijze de verre hoek in: 0-1.

Er leek niets aan de hand voor Antwerp, dat desondanks toch de gelijkmaker moest slikken. Ewan Henderson nam aan op de hoek van de zestien, keek op en vond de verre hoek met een fraai geplaatste bal: 1-1.

Antwerp, waar Vincent Janssen overigens ontbrak wegens een schorsing, slaagde er in het vervolg niet meer in om de zege naar zich toe te slepen. Kansen daarvoor kreeg het wel, maar Oostende-goalie Gabriël groeide uit tot uitblinker aan de Belgische kustplaats.

In de finale gaat een van bovenstaande ploegen het opnemen tegen Club Brugge of Union Sint-Gillis. Club wist het heenduel in Brugge met 2-1 te winnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom een return en niet gewoon over 1 wedstrijd? Als je toch die voetbalkalender wat kleiner wil maken

9 februari 2024 om 00:05

Tja België he. Die doen niet eens aan een normale competitie, laat staan een normale beker.

9 februari 2024 om 01:13

In Spanje en Engeland spelen ze toch ook 2 wedstrijden in de beker?

9 februari 2024 om 08:27

In Spanje wel, in Engeland alleen in de halve finale van de LC, verder wordt er wel af en toe een (omgekeerde) replay gespeeld als er in de FA cup een gelijke stand is (en daarin zijn de halve finales op neutraal terrein).

Maar ook in Nederland was de beker vroeger over twee wedstrijden.

Op zich is het wel eerlijker, want het voorkomt thuisvoordeel.

9 februari 2024 om 08:50

Het is vooral in het voordeel van de grote clubs. Als bond zijnde zou ik dit ook afschaffen wanneer ik vind dat de speelschema's te vol zijn.

9 februari 2024 om 08:54

Toch vrij logisch om geen thuisvoordeel te krijgen bij 1 club.

Is ook alleen bij de halve finales dus valt wel mee met extra wedstrijden..

OT: Tja, goede papieren. Is Antwerp toch aan hun stand verplicht om de finale te halen tegen een 2de klasser die tegen het faillissement aanleunt.

Bij ons wordt de beker wel eens gekscherend 'de denneappel' genoemd. Zouden de Belgen hun beker 'de aardappel' noemen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren