Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel stuurde een appje naar Feyenoorder: ‘Doe even normaal joh!’

Laatste update:

Mark van Bommel vindt het nog altijd jammer dat Calvin Stengs momenteel furore maakt bij Feyenoord, in plaats van bij zijn Royal Antwerp. Dat zegt de trainer van the Great Old in een uitgebreid artikel over Stengs in het weekblad van Voetbal International. Stengs was afgelopen zomer dicht bij een definitief dienstverband in Antwerpen, maar koos uiteindelijk voor zijn oud-trainer Arne Slot en Feyenoord.

Van Bommel weet nog goed wanneer hij te horen kreeg dat Stengs niet langer bij Antwerp zou blijven. “We stonden op het veld en ik zei tegen mijn assistent Jürgen Dirkx en Vincent Janssen: ‘Verdomme, hadden we Calvin nu maar gehad, dan was het makkelijker gegaan.' Ze keken me aan en zeiden: ‘Calvin komt niet meer, hij gaat naar Feyenoord.' Voor mij was dat een teleurstelling want ik had echt gehoopt dat hij definitief naar ons zou komen.”

Stengs belde Van Bommel op nadat hij Slot zijn jawoord had gegeven. “Calvin vond het moeilijk, maar hij hoefde zich voor niks te verontschuldigen. Ik kon het zelf ook wel invullen. Feyenoord, De Kuip, een grote en mooie club én direct Champions League, iets waarvoor wij ons nog moesten zien te plaatsen via de Play-offs. Daarbij ís het gewoon zo dat als je in Nederland speelt bij een topclub en ook nog in de Champions League actief bent, je veel sneller in aanmerking komt voor het Nederlands elftal.”

Van Bommel is niet verbaasd over de huidige prestaties van Stengs. “Nederland ziet het nu, maar wat hij nu doet, deed hij vorig seizoen bij Antwerp ook, hoor. Toen hij bij Nice op een dood spoor zat, waren wij eigenlijk de enige club met serieuze interesse.” Wel keek hij op van de nieuwe haardracht van Stengs. “De laatste keer dat ik hem sprak was toen hij opeens dat nieuwe kapsel had. Die pruik was verdwenen en daarvoor in de plaats zag ik een ingevlochten model.”

Van Bommel besloot contact op te nemen met zijn pupil. “‘Doe effe normaal joh!’, stuurde ik hem. Als geintje natuurlijk, maar later bedacht ik me dat het hem juist goed stond. Veel stoerder, die dreads, veel meer zoals hij nu al een tijd speelt.” Stengs is door zijn prestaties opgenomen in de voorselectie van Ronald Koeman voor het Nederlands elftal. Tijdens de vorige interlandperiode werd hij opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Noa Lang.

Stengs is onder Slot een van de belangrijkste krachten in het huidige Feyenoord. Na veertien officiële wedstrijden in Rotterdamse dienst staat de linkspoot op vier doelpunten en zeven assists. Feyenoord betaalde afgelopen zomer zo’n 6 miljoen euro aan Nice voor de diensten van de zevenvoudig international.

Stengs, die in Rotterdam-Zuid tot medio 2027 vastligt, heeft Sebastian Szymanski al bijna doen vergeten. Met name in de Champions League weet de aanvallende middenvelder te imponeren, daar hij in de thuiswedstrijden tegen Celtic (2-0 winst) en Lazio (3-1 winst) tot de uitblinkers behoorde. De 24-jarige Stengs is volgens Transfermarkt momenteel zo’n 10 miljoen euro waard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet nog bij AZ dat hij altijd een moment van creativiteit kon brengen, zeer belangrijke speler toen samen met Boadu. Toch was hij niet de speler die AZ over een dood punt kon helpen als het niet lekker liep. Dan liet ook hij het koppie hangen. Ook in de wedstrijden dat het tempo heel hoog was of fysiek dan was hij ook een beetje onzichtbaar of slordig. Ik zag hem laatst spelen tegen Lazio en dat deed me denken aan de Stengs van AZ. Verfijnde techniek, leuke bewegingen en zorgde voor de creativiteit voorin. Hopen dat hij dit dan kan vasthouden en niet dat het van korte duur is zoals destijds bij AZ.

31 oktober 2023 om 11:05

Lazio was een fysieke pot met een zeer hoog tempo. Bijzonder dan dat hij je daarin deed denken aan de Stengs van AZ: ‘in de wedstrijden dat het tempo heel hoog was of fysiek dan was hij ook een beetje onzichtbaar of slordig’.

Stengs is nu een volwassen man, niet meer het jeugdige lichtgewicht van AZ. Zijn creativiteit en technische skills, geleerd bij AZ, heeft hij weten te behouden. Hij combineert dit nu met de lessen die hij heeft geleerd in het buitenlands. Dit maakt hem een meer effectieve en zakelijke speler, minder gericht op frivoliteit en meer gericht op rendement.

Mooi om te zien hoe een carriere die de verkeerde kant op lijkt te gaan uit het slop getrokken kan worden door twee trainers die de juiste snaar raken. Talent heeft hij altijd gehad maar eerlijk gezegd dacht ik niet dat hij het in zich had om constant op CL niveau te presteren.

Hij moet deze lijn natuurlijk doortrekken om dat te kunnen zeggen maar hij is op de goede weg.

31 oktober 2023 om 12:55

Hetzelfde kan je zeggen over Van Bommel. Doet het toch wel prima in België en ik zie alleen maar positieve berichten over hem.

Bij de titel dacht ik dit is een naar bericht, maar na het artikel gelezen te hebben vind ik het juist een prachtige anekdote van van Bommel.

31 oktober 2023 om 09:35

Had precies hetzelfde haha.

Van Bommel lijkt ook als trainer echt een upgrade te hebben gehad sinds zijn Antwerp tijd. Toegegeven dat ik niet veel persco’s of interviews meekrijg, maar hier in NL was het altijd een gevecht met journalisten, voelde hij zich altijd aangevallen waardoor elk interview schuurde, dat merk ik sinds hij in België zit wel minder.

Maar ook het feit dat hij spelers als Stengs weet op te poetsen en het vertrouwen weet te geven wat zo’n jongen nodig heeft.. go Mark!

31 oktober 2023 om 11:25

Hij werd ook wel vaak aangevallen, vaak terecht, maar net zo vaak niet terecht..

31 oktober 2023 om 13:19

@zana: het zou me niet verbazen als vBommel ooit op termijn coach in de Kuip wordt. Niet op hele korte termijn overigens. Als PSV-speler werd hij er gehaat maar om eerlijk te zijn zou hij als speler in een Feyenoordshirt een bijna legendarische status hebben bereikt. Hij sluit het overigens zelf niet uit (getuige zijn lofzang over de club en het stadion in de podcast met Pastoor).

Toch wel een groot gemis. Ondreijka leek in het begin een heel goede aankoop maar die heeft een vrij zware blessure opgelopen dus daar zijn ze ook niet veel mee momenteel.

Stengs en Lang zijn daarnaast trouwens toch wel de voorbeelden die aantonen dat hier op VZ heel weinig mensen vaak naar het Belgisch voetbal kijkt en dat er voornamelijk op onderbuikgevoelens afgegaan wordt. Want wat waren de meeste comments negatief toen die kwamen/toen de geruchten er kwamen.

31 oktober 2023 om 10:10

Lang ook? Volgens mij was iedereen juist blij dat Lang terug kwam. De negatieve reacties gingen vooral om zijn manier van doen.

31 oktober 2023 om 10:12

Je moet dat topic nog eens teruglezen bij de eerste geruchten.

Ik vind van Bommel toch wel een mooier persoon en karakter dan ik een aantal jaren geleden had verwacht. Totaal geen hatelijke ondertoon, en hij is eigenlijk ook bijna nooit cynisch. Het is een positieve vent die echt wel een goede kijk heeft op het spelletje. Logisch natuurlijk, gezien zijn eigen staat van dienst en positie op het veld. Maar toch had ik zijn karakter echt anders ingeschat. Ook in de Corpodcast had ik echt genoten van de dynamiek met hem en de verhalen die hij kan vertellen als oud topvoetballer.
Ook hier blijkt wel weer uit dat hij de kwaliteiten van zo'n jongen als Stengs supergoed herkent en deze dan ook zeker op waarde weet te schatten.

Wanneer heeft van Bommel dit gezegd ? voor afgelopen weekend ? Dan luistert Stengs wel goed, want afgelopen weekend was hij toch meer de oude Stengs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren