Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel geniet: ‘Vergelijkbaar met Noa Lang: nauwelijks af te stoppen’

Laatste update:

Mark van Bommel en Royal Antwerp FC sluiten de eerste seizoenshelft vrijdag af met een uitwedstrijd tegen St. Truiden. De landskampioen kent vooralsnog een wisselvallige jaargang en moet genoegen nemen met een vijfde plek op de ranglijst. In de Champions League vormt de ploeg van Van Bommel vooral een speelbal voor tegenstanders.

De interlandbreak was voor Van Bommel geen reden om stil te zitten. De voormalig coach van PSV, die zijn spelers een paar dagen vrijaf gaf bij Royal Antwerp, bezocht zijn beide voetballende zoons: Ruben en Thomas.

"Thomas speelde met Patro Eisden een vriendschappelijke wedstrijd in Gelsenkirchen tegen Schalke 04. Hij is na een blessure weer fit. Dat is mooi. ’s Avonds ben ik nog naar Almere gereden om Ruben aan het werk te zien met Jong Oranje tegen Gibraltar", vertelt Van Bommel tegen Het Nieuwsblad.

Vrijdagavond gaat het vizier van Van Bommel op Antwerpenaar Aboubakary Koita. De aanvaller van St. Truiden was dit seizoen al goed voor tien doelpunten en voert samen met Kévin Denkey (Cercle Brugge) de topscorerslijst aan in de Pro League.

"We beseffen waar het gevaar schuilt", aldus Van Bommel. "Ik heb de groep voorbereid op zijn kenmerkende acties. Ik vergelijk hem een beetje met Noa Lang vorig seizoen bij Club Brugge. Bij zulke dynamische aanvallers weet je wat je kunt verwachten. Alleen zijn die jongens dermate goed in wat ze doen dat ze moeilijk af te stoppen zijn."

Ondanks het lage puntenaantal is Van Bommel tevreden over zijn ploeg tot dusver. "We voetballen beter dan vorig jaar. We brengen geen ‘toevalvoetbal’, we domineren vaak de tegenstander omdat we stabieler zijn. Door onze standvastigheid is de kans groter dat we meerdere wedstrijden zullen winnen."

"Maar het gat met Union (elf punten, red.) mag niet groter worden. Ook al worden de punten nog gehalveerd en spelen we in de nacompetitie voortaan tien in plaats van zes wedstrijden, we moeten wel bijblijven. Laat ons niet arrogant worden en eerst proberen bij de eerste zes te geraken, in plaats van over vier teams heen te kijken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Lang is technisch vele malen beter, deze jongen is vooral enorm doelgericht. Goed om te horen dat Lang bijna weer fit is, komt een belangrijke periode aan voor wat betreft de CL daarin kan Lang het verschil maken voor PSV.

24 november 2023 om 14:05

Noa Lang heeft tot vandaag 21 wedstrijden in de CL (en een aantal voorronde CL) gespeeld en daarin slechts 1 goal gemaakt en maar 2 assists gegeven. Heeft in die 21 wedstrijden het verschil niet kunnen maken dus de kans dat hij het nu wel gaat doen is niet erg groot

24 november 2023 om 15:10

Lang is een van de beste dribbelaars in de CL , en daarmee en handenbinder waar andere spelers van kunnen profiteren. En heeft daarmee wel degelijk al het verschil gemaakt in bepaalde wedstrijden.

"maar het gat met Union (elf punten, red.) mag niet groter worden. Ook al worden de punten nog gehalveerd en spelen we in de nacompetitie voortaan tien in plaats van zes wedstrijden, we moeten wel bijblijven. Laat ons niet arrogant worden en eerst proberen bij de eerste zes te geraken, in plaats van over vier teams heen te kijken."

Het is toch eigenlijk lachwekkend hoe dit gaat? Je wordt van veel te veel voordelen gestript als je tot die nacompetitie het meest stabiel bent en de zaakjes het beste op orde hebt. Drie mindere wedstrijden in de nacompetitie en je kunt zomaar het onderspit delven als een ploeg even in vorm is. Ik vind dit eigenlijk pure competitievervalsing. Ik hoop niet dat wij dit in Nederland ooit gaan krijgen. Ik snap dat je op die manier ook kansen creeert voor de subtop om kampioen te worden, maar eerlijk is het verre van...

24 november 2023 om 13:25

Het is helemaal niet bedoeld om de subtop een kans te geven om kampioen te worden en denk ook niet dat dat geval is. Het zijn meer een soort playoffs, zonder er knock out competitie van te maken. Herdoor moet je juist beter zijn in de topwedstrijden van deze laatste rondes, iets waar topclubs juist veel beter in zouden moeten zijn omdat die gewend zijn om onder druk te presteren. Je mag zeker vinden dat het je niks lijkt voor ons, maar ik zou het aanmoedigen. Extra druk op de ketel, heerlijk.

24 november 2023 om 14:20

@moetnogtanken - Totdat jouw club een heel seizoen lang stabiel bovenaan staat en door die playoffs op het einde het onderspit delft tegen de nummer 5 of 6 die een straatlengte achterstond voor de playoffs. Ik vind het gewoon een belachelijk systeem. Er zullen vast ook voorstanders voor zijn.

24 november 2023 om 13:34

Als iedereen dezelfde regels moet volgen en iedereen met die regels instemt op voorhand, wat dus gewoon gebeurt, dan kan het onmogelijk competitievervalsing zijn.

De enige reden is trouwens om ervoor te zorgen dat er spanning in die play-offs zit.

Wat is de publieke opinitie van de playoffs/fase 2 in Belgie nu eigenlijk? Enerzijds is het super en goed voor het niveau dat je meer topwedstrijden hebt voor de bovenkant van de competitie, anderzijds is het voor de groep die er onder valt wel een stuk minder en zijn je punten die je in het eerste deel behaalt eigenlijk gewoon minder waard gezien ze gedeeld door 2 gaan.

On: Vind dat hij met Mandela Keita en Vermeeren wel echt een leuk en jong middenveld heeft.

24 november 2023 om 13:35

Eigenlijk is het geen issue meer. Uiteraard is niet iedereen voorstander van het huidige format, ik ook niet (puntenhalvering was stom en met 4 was veel beter) maar het is nu al zo lang een ding dat iedereen het wel wat heeft gehad met elke keer frustraties uiten.

24 november 2023 om 13:49

Er wordt ook een stuk positiever naar gekeken dan in het buitenland. Gewoon omdat het buitenland die play-offs niet bekijkt of intensief volgt.

24 november 2023 om 14:26

Je kan inderdaad wat aanmodderen. Normaal moet je vrezen als je 11 punten achter zou staan maar nu zijn supporters eerder chill. In topvorm zijn in de playoffs is de boodschap. En als je als eerste start met een kleine voorsprong dan is de druk enorm in die eerste wedstrijden. Verliezen = mentaal titel al verloren en de rest krijgt een boost. Het is oneerlijk maar iedereen weet het op voorhand.

26 november 2023 om 04:48

Voordeel is wel dat ook de top zes spannend is het hele jaar. Wie haalt de play offs of niet speelt ook een rol en zorgt voor extra spanning

Uhhhh volgens mij is Lang prima af te stoppen, zag je bij ajax al.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren