Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Basten heeft welgemeend advies voor Timber: ‘Jij hebt dit jaar problemen’

Laatste update:

Marco van Basten adviseert Jurriën Timber om nog minimaal een jaar bij Ajax te blijven. Tijdens het programma Rondo van Ziggo Sport is de centrumverdediger van de Amsterdammers te gast om onder meer te spreken over het huidige seizoen en over zijn (nabije) toekomst. Van Basten komt met welgemeend advies en zegt Timber goed na te denken over een eventuele stap naar het buitenland.

“Je moet naar een club gaan waar je zeker weet dat je gaat spelen”, zegt Van Basten, die Timber recht in de ogen aankijkt wanneer zijn toekomst ter sprake komt. “Je moet niet ergens heen gaan waar je alleen mee mag doen, maar naar een club waar je óók bepalend bent. Die zekerheid moet je jezelf geven. Verder moet je ook in je privéleven stabiel zijn. Dus als je bijvoorbeeld nog niet met je meisje samenwoont en je moet alleen naar het buitenland... dat zou ik afraden.”

“Kijk, je speelt net drie jaar bij Ajax”, vervolgt de analyticus. “Ik denk dat het echt heel erg belangrijk is om bij Ajax nog een basis te leggen, zodat je daarna goed naar het buitenland kan gaan. Je moet er zeker van zijn dat je daar geen reservespeler wordt. De kleedkamer van elke club in het buitenland kijkt naar jou op een manier van: laat het maar eens zien dan. Als jouw medespelers niet voelen dat ze met jou beter worden, dan zijn zij allemaal tegen jou. Jij bent uiteindelijk de ‘indringer’.”

“Je ziet dit jaar al hoe moeilijk het is als je het allemaal in je eentje moet doen. Je stond nu tussen andere verdedigers die niet zo goed waren en nu heb je een ander jaar dan vorig jaar. Afgelopen seizoen was je goed, maar nu heb je veel problemen. In het buitenland denken ze: voor jou twee anderen. Je denkt dat je daar even goed geld kan gaan verdienen, maar je moet gewoon spelen. Je moet zorgen dat je fysiek, mentaal, privé en technisch je zaken op orde hebt. Je moet een meerwaarde zijn. Ik zou je echt adviseren om nog een jaar ervaring op te doen in Nederland en pas verder te kijken als je een goed seizoen hebt gedraaid”, besluit Van Basten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi gesproken Marco!

23 mei 2023 om 07:52

Eens. Toch zat Timber erbij alsof hij naar een aflevering van ‘opa vertelt’ zat te kijken. Die spelers van nu zijn niet meer bezig met carriereplanning. Die gaan voor het snelle geld. Dikke auto’s rijden, dikke klok om de arm, vette villa’s om in te wonen, dat is allemaal veel belangrijker. Want dat hebben hun vrienden ook en ze willen niet achterblijven. En het is ook lastig: zeg maar eens nee als een club jou 50 miljoen voor de neus houdt. En dan heb je ook nog een zaakwaarnemer die doet alsof ie je goed adviseert, terwijl die alleen maar kijkt naar waar de meeste provisie gepakt kan worden.

23 mei 2023 om 08:54

Mooi verhaal wel voor iemand met de naam Suc6magnet. Ik denk overigens dat je de plank volledig misslaat. Dit is toch dezelfde Timber die pas dit jaar niet meer met zijn broertje op dezelfde kamer bij zn moeder slaapt?
Nou hij heeft er in ieder geval lekker voor gespaard he zullen we maar zeggen.

23 mei 2023 om 08:59

@suc6magnet

Ik denk dat je Timber hiermee verkeerd inschat. Is een gelovige jongen die op mij juist heel rustig overkomt. Zie hem niet patsen met dikke klokken etc etc. Volgens mij woont hij nog bij zijn moeder thuis.

Het snijdt redelijk hout wat Van Basten zegt, al zegt een goede basis niet alles. Kijk maar naar een Donny van de Beek of een Ziyech, die toch redelijk gesetteld en klaar voor het buitenland waren. Verder zou ik Timber wel bij Newcastle willen zien. Een 'top'club waar hij zich lekker in de luwte kan ontwikkelen en zich met iets minder druk in de basis kan spelen. Gaan ook de Champions League in en je speelt dan toch in de Premier League.

22 mei 2023 om 23:16

Donny en vooral Ziyech hebben natuurlijk ook absoluut de verkeerde club gekozen.

22 mei 2023 om 23:20

Vraag ik me af. Donny van de Beek lijkt me gewoon niet goed genoeg voor het niveau Manchester United, vind hem technisch geen uitblinker.

Ziyech mist de snelheid en het fysiek helaas anders had hij echt een topper kunnen worden. Ik twijfel of hij bij een andere absolute top club wel een basisplaats zou kunnen veroveren. Maar goed je zou zeggen dat hij bij clubs als Dortmund en Milan bijvoorbeeld wel mee zou kunnen.

22 mei 2023 om 23:27

Naja, in een uiterst goed uitgebalanceerd elftal als in 18/19 wisten beide heren anders wel te overtuigen wanneer er een vorm van totaalvoetbal gespeeld wordt. Van de Beek is dan inderdaad van het duo wel de meest vervangbare, maar Ziyech had en heeft echt iets uitzonderlijks. Maar daar heb je bij een club als Chelsea, dat uiterst uit balans is al jaren, helemaal niets aan. Ziyech had denk ik sowieso niet voor Chelsea moeten gaan, die is alleen op basis van die tweeluik tegen Ajax waarin Ajax beter was gekozen naar mijn idee. Ziyech had denk ik er veel beter aan gedaan naar een Barcelona, Napoli of Bayern kunnen gaan. Bij City zou hij waarschijnlijk niet aan spelen komen, maar het spel is hem wel op het lijf geschreven.

22 mei 2023 om 23:52

Kijk dat zegt natuurlijk niet al te veel. Ze speelde destijds echt super maar de druk en concurrentie bij Ajax was natuurlijk ook een stuk lager en je vertrouwen natuurlijk ook omdat ze bij Ajax wisten dat ze elk weekend in de opstelling staan. Ze hebben misschien ooit aangetoond ver te kunnen komen maar het is niet zo dat ze bij de beste spelers van Europa hoorde.

De clubs die jij noemt zouden inderdaad betere matches zijn, al denk ik dat hij bij de huidige teams van die clubs momenteel geen basisplaats zou hebben.

23 mei 2023 om 00:46

Ziyech heeft in eerste instantie helemaal geen verkeerde club/trainer gekozen toentertijd. Je zag aan Lampard dat hij ‘gewoon’ wilde voetballen en dan is Ziyech gewoon een heerlijke speler om erbij te hebben. In mijn ogen echt geen verkeerde keuze, maar door een trainerswissel en zijn fysieke gesteldheid heeft hij het simpelweg gewoon niet gered in Engeland/bij Chelsea. Als je in Engeland bij een goed voetballende ploeg speelt, dan hoef je niet 2-bij-2 te zijn. Maar door meerdere factoren is Ziyech gewoon geflopt.

Donny daarentegen heeft wel degelijk een verkeerde keuze gemaakt. Buiten het feit dat de Premier League te snel en te fysiek voor hem is, is hij naar een United gegaan die net de beste transfer van de afgelopen 7 jaar (zeg maar wat) had gedaan in de vorm van Fernandes. Toevallig een speler die op zijn positie speelde en die speel je er natuurlijk nooit uit

23 mei 2023 om 07:54

Ziyech heeft vooral als nadeel dat hij zichzelf nogal goed vindt. En dat vinden andere spelers al snel een dingetje als je het dan niet wekelijks laat zien.

23 mei 2023 om 09:49

Van de Beek heeft het ook zelf totaal niet laten zien bij Man United. Maar hoe Chelsea Ziyech behandeld heeft is wel heel apart. Die draaide ook gewoon een goed WK en kon naar PSG.

23 mei 2023 om 16:30

Ja achteraf is altijd makkelijk praat ze kregen gewoon niet genoeg kansen plus weinig geluk ivm blessures trainer wissels.

23 mei 2023 om 00:30

Donnie en Ziyech hebben beide voor een club boven hun niveau gekozen dan kan dat gebeuren dat je niet aanhaakt.Donnie is trouwens een heel matige speler en heeft gewoon slim zijn kans gepakt om zon dik salaris te tekenen.die wist zelf ook wel dat hij dat niveau en geld niet waard was.type Klaassen/Taylor 13 in dozijn voetballers.redelijk goed in alles, hard werkend en nergens blinken ze in uit.

23 mei 2023 om 05:42

Volgens mij weet je niet vsn tevoren of je wel of niet gaat spelen. Er word ze denk ik vsn alles beloofd.

23 mei 2023 om 07:35



Precies. En zelfs met meer dan 120 eredivisie wedstrijden achter je naam kun je floppen in het buitenland. Andersom is ook waar; er zijn voorbeelden van spelers die zich in de eredivisie nauwelijks hebben laten zien maar een prima carriã¨re buiten de grenzen hebben.

Dit is gewoon een ouderwets, sentimenteel verhaal. Als Timber zelf vind klaar te zijn, dan ga je gewoon het avontuur aan. Voetbal is anders dan een carriã¨re in het bedrijfsleven, je hebt niet pak m beet 40 jaar om overal rond te kijken.

Als van Basten echt gelijk had, dan zou bijvoorbeeld een Martinez nooit uit Argentiniã« naar Ajax moeten komen met zijn kleine 50 duels hoogste niveau in Argentiniã«. Hij kon daar nog zoveel leren….

Ik hoop dat een grootheid als Van Basten tot Timber door weet te dringen. Er is totaal 0 reden voor Timber om nu Ajax te verlaten, er is ook geen enkele reden voor Ajax om hem nu te verkopen.

22 mei 2023 om 23:21

Hij speelt geen CL volgend jaar speelt 3 jaar bij Ajax in het eerste waarvan 2 jaar geweldig.En 1 jaar maar matig. Hij word niet beter weet niet wie de trainer wordt.
Hij gaat niet beter worden meer in Nederland.

22 mei 2023 om 23:25

Cl voetbal ligt nog open na de wanprestatie van PSV, zou weleens een hele gekke slotdag kunnen worden. Als Timber weggaat moet die in elk geval ver weg van de Premier League blijven. Echt een zeer matige kopper is het namelijk, verliest van elke degelijke of zelfs matige spits kopduels. Luuk de Jong, Nunez, Kramer om maar wat te noemen. Spanje past hem stukken beter.

22 mei 2023 om 23:45

Van luuk de jong een kopduel verliezen is natuurlijk een schande

23 mei 2023 om 01:38

Luuk de Jong, Nunez en Kramer... Je noemt uitgerekend 3 spitsen die geweldig kunnen koppen. Je kunt ook zeggen dat hij Haaland in zijn zak had..

23 mei 2023 om 06:06

Haaland in zijn zak nog wel wel? Toen hij gewoon een hattrick kon maken bedoel je?

Marco heeft natuurlijk groot gelijk totdat dat contract op tafel ligt van 1 of andere grote club, voetballers zijn ook maar mensen.

Weet niet hoe Van Basten het zei.
Timber moet gewoon dit jaar de stap maken. Hij staat dit jaar stil omdat zijn teamgenoten ook onwijs slecht zijn. Tuurlijk ga je slechter spelen als de Linksback Cv en Rb dekken en lopen als een stel Fjes. Hij moet gewoon gaan. Naast een wat mondigere verdediger zie ik hem echt slagen. Samen met een type Dias of Saliba en leider kan hij zo goed worden.
Arsenal heeft hem niet nodig maar hij zou daar echt passen. Liverpool kan hij ook aan hij is niet slechter dan Kanoute.

22 mei 2023 om 23:37

Hij zou zeker moeten gaan dat is gewoon duidelijk en ben het helemaal met je eens ook het geld spreekt

23 mei 2023 om 00:03

@khalid, top van engeland is te hoog gegrepen voor hem. Niet op voetballend gebied, wel qua verdedigen. Timber is al niet de grootste en in tegenstelling tot Martinez ook nog eens geen goede kopper. Daar kom je in Engeland niet mee weg. Dan hebben we het verder nog niet eens gehad over het 1-op-1 verdedigen, in het strafschopgebied. Duels uitvechten en een man aanpakken. Iets wat je bij Ajax moeilijk onder de knie krijgt in de jeugd. 10 van de 10 keer is het team de sterkste.

23 mei 2023 om 00:42

Dat was van toepassing geweest als je dan zelf nog boven komt drijven. Echter is Timber dit seizoen een dissonant; daadwerkelijk 1 van de mindere spelers. In potentie een prima speler, maar in kwaliteit gewoon behoorlijk overschat.

Hopelijk keken er veel jonge profs naar de uitzending vanavond

22 mei 2023 om 23:24

Hoezo is een vroege stap slecht soms ben je gewoon niet goed genoeg. Donny van de Beek was gewoon niet genoeg ookal zou hij 4 jaar langer blijven. Ziyach was perfecte leeftijd niet goed genoeg. Zekerheid krijg je nergens elke topploeg op Arsenal en Man Utd na heeft 4 gelijkwaardige CV. Het is gewoon vechten.

23 mei 2023 om 00:08

Juist, het is inderdaad vechten. En daar moet je mentaal naartoe werken. Om dat vechten dag in dag uit op te kunnen brengen, ook wanneer het eens flink tegenzit en je in een ander land, andere cultuur zit. Er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk, maar helaas waagt het gros zich vaak nog iets te vroeg aan een dergelijke stap.

Bij welke buitenlandse club gaat hij bepalend zijn? Middenmoot Italië/Spanje?

23 mei 2023 om 06:12

Ja meer wordt het niet. Is gewoon te klein voor CV. Kan hij ook weinig aan doen. In de eredivisie kom je er af en toe wel mee weg.

Marco kom op zeg we leven niet meer in jou tijdperk. Met alle respect maar of hij nou speelt of niet er speelt iets veel belangrijkers waardoor het voetbal kapot word gemaakt das geld meer niet als hij zichzelf in een paar jaar financieel onafhankelijk maakt is de keuze voor 95% van de voetballers wel duidelijk gaan voor de centen want niets anders geeft garantie in toekomst

23 mei 2023 om 05:41

Precies wat je zegt; Ee leven niet in het tijdperk van Van Basten. Daarom kan hij juist nog wel ff blijven. Toen verdiende de toppers bijnAjax 250.000 gulden. Nu komt de toonschaal bij Ajax uit op 4.000.000 euro exclusief bonussen. Dus één jaartje of 2 langer in Amsterdam maakt aan het einde van de rit niet zo heel veel uit.

Indrukwekkende en wijze woorden. Heel welgemeend ook. Tenminste zo komt het over. Als een legende dit zegt dan gaat dat je toch niet in je koude kleren zitten lijkt me. San Marco heeft veel punten die hout snijden.

Timber moet wel gaan, en dat zeg ik als ajacied.

Net alsof hij nog beter wordt met de huidige koekenbakkers om hem heen. Om beter te worden moet je uitgedaagd worden.

Voorbeelden zat die timing van het moment van gaan geen zekerheid geven.

In 2019 dacht iedereen dat odegaard (destijds Vitesse) goed was maar de verwachtingen niet waar kon maken en dat ziyech tegen de wereldtop aan zit. Tis precies andersom.

De enige reden dat ik als timber zijnde zou blijven is wanneer er een trainer komt die hem de nr. 6 van Ajax maakt.

23 mei 2023 om 00:44

Met alle respect, maar als dit het is, eindigt hij op de tribune in bijvoorbeeld de Premier League. Hij is toch niet eens enigszins uitgeleerd bij Ajax? Hij is bij lange na geen sterkhouder...

23 mei 2023 om 09:16

Als jij 1,5 jaar lang met 3 man geweldige huizen bouwt / softwaresystemen of weet ik wat en dragend bent voor de hele groep, en die 3 verlaten jou en je krijgt er 3 minderen voor terug waardoor eindresultaten minder worden… ben jij degene die het niveau ineens niet meer aan kan?

23 mei 2023 om 12:39

Het zijn geen huizenbouwers, maar voetballers. Bovendien mag ik hopen dat je nog steeds evengoed kunt metselen als voorheen als mensen vertrekken. Dat het moeilijker wordt oke, maar dat geeft je niet automatisch een vrijbrief om regelmatig door het ijs te zakken. Het is niet zo dat hij maar ietsje slechter is gaan spelen. Als je zo'n slecht seizoen speelt, heb je gewoon nog genoeg te leren. In het buitenland wordt het er niet bepaald makkelijker op...

Mooie woorden van Marco.
Ook bijzonder om te horen dat de app van Voetbalzone de meest gebruikte app is van Marco.
Jullie zullen als redactie wel trots zijn.

En ook van Basten doet alsof alles aan de mensen km Timber heen ligt en niets aan hem zelf. Timber is zelf ook niet in goede doen. Maar vaak denken ze joh je kan zeggen wat je wil maar ik ben goed genoeg, ik rest het wel. Ik hoop dat Marco’s woorden wel tot hem door gedrongen zijn.

Het mooie van de toekomstige transfersom van Timber is dat hij zeker gaat spelen naar welke club hij ook gaat. Als nieuwe jongen moet je alleen zorgen dat je goed blijft spelen om die basisplaats te behouden.

Prima woorden. Konden toppers zoals Van Basten maar vaker de jonge spelers motiveren, coachen en beïnvloeden op een positieve constructieve wijze zoals dit. Ik mis dat echt nu in de nieuwe generatie; ze zijn stronteigenwijs, luisteren nauwelijks en hebben niets met senioriteit en ervaring van de ander. Bron: ik ben 40 jaar en ik maak het elke week mee op mijn werk als ik met 20-ers werk.

Ik geloof best dat V Basten een welgemeend advies geeft aan Timber. Geld zal in deze niet het belangrijkste zijn voor Timber om bij Ajax te vertrekken. Wat wel mee kan spelen om te vertrekken is , welke trainer staat er straks voor de groep, wat voor soort voetbal gaat er gespeeld worden,met welke spelers kom ik straks te spelen. Bij een club die speelt in een zwaardere competentie zal hij een tandje of 5 bij moeten zetten wat. Hij heeft het talent en vermogen zich daaraan aan te kunnen passen. Het lukt Gakpo ook bij Liverpool. Deze jongen is vorig jaar tegen gehouden door V Gaal anders zou hij niet in het Nederlands elftal spelen. Timber moet gewoon zelf weten wat hij doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren