Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Utrecht wil verrassen in zoektocht naar opvolger van Dost en komt uit in België

Laatste update:

FC Utrecht ziet in Michael Frey de ideale opvolger van Bas Dost. De 28-jarige spits, die in het afgelopen seizoen de concurrentiestrijd verloor van Vincent Janssen, mag vertrekken bij Royal Antwerp. Volgens betrouwbare bronnen Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen staat Frey hoog op het lijstje in Stadion Galgenwaard. De Zwitser toonde zich in de afgelopen jaren als een ware goaltjesdief en beschikt bij Antwerp over een contract tot de zomer van 2024.

Daardoor zal Utrecht een transfersom moeten betalen om Frey los te weken in Antwerpen. Technisch directeur Marc Overmars zal echter niet rouwig zijn om een vertrek van de rechtspoot, die in het Bosuilstadion een behoorlijk salaris opstrijkt. Antwerp heeft de vervanger van Frey reeds in huis gehaald, daar de pas zestienjarige George Ilenikhena voor 6 miljoen euro is overgenomen van Amiens SC.

Frey speelde het afgelopen half jaar op huurbasis voor Schalke 04 in de Bundesliga. In Gelsenkirchen kon de aanvaller echter niet imponeren. Frey speelde 872 minuten op het hoogste niveau van Duitsland, verdeeld over 15 optredens. Een doelpunt wist de aanvalsleider in dienst van Schalke niet te maken, wel gaf hij 3 assists. Volgens Transfermarkt is Frey momenteel 2 miljoen euro waard, al lijkt het erop dat Overmars mogelijk water bij de wijn doet. De Zwitser toonde zich in het afgelopen seizoen niet als beste selectiespeler toen hij op het tweede plan raakte.

De frustratie van Frey was ergens ook wel weer te begrijpen, daar de spits in het seizoen voor de komst van Janssen behoorlijk op schot was. In het Jupiler Pro League-seizoen van 2021/22 wist hij 24 doelpunten en 4 assists te noteren in 39 competitiewedstrijden. Dat weerhield Overmars er niet van om landgenoot Janssen op te pikken bij het Mexicaanse Monterrey, dat 5,5 miljoen euro ontving voor zijn diensten. Janssen kende vervolgens een uitstekend debuutseizoen voor Antwerp en was in 46 officiële wedstrijden goed voor 21 doelpunten en 6 assists. Daarmee had hij een aanzienlijke rol in het winnen van de Belgische dubbel.

Is Frey een goede opvolger voor Dost bij Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Koopt Utrecht ook wel eens spelers die jonger zijn dan 25?

11 juli 2023 om 09:44

Soms wel.
Maar dan fluiten we hem lekker uit na een verkeerde bal en dan raken ze in crisis en verpesten ze hun carrière

11 juli 2023 om 09:48

Douvikas, Booth, Bozdogan, Boussaid, Timber, Ramselaar, Balk etc etc. Moet ik nog even verder gaan?

11 juli 2023 om 09:53

Ramselaar en Boussaid zijn eigen jeugd.

11 juli 2023 om 10:11

Ramselaar teruggekocht van PSV en Boussaid kwam toch echt van Lierse SK.

11 juli 2023 om 09:50

Dit is inderdaad het beeld wat je snel van utrecht krijgt. Maar eigenlijk hebben ze best wat jonge spelers in de selectie met Sagnan, St. Jago, Kluivert, El Karouani, Booth, Bozdogan, Iqbal, Boussaid, Azakarn, Douvikas, Romeny die allemaal nog onder de 25 zijn.

11 juli 2023 om 10:04

Nu nog het vertrouwen geven i.p.v. leunen op een aantal uitgerangeerde subtoppers. FC Utrecht heeft prima talent in de selectie, maar ze worden aangevuld door de verkeerde routiniers.

11 juli 2023 om 14:36

Welke jonge spits moeten ze vertrouwen geven dan?

11 juli 2023 om 15:29

In het algemeen bij FC Utrecht.

Dit kan wel zo’n speler zijn die er zomaar 20 in een seizoen binnenschiet

Dit zou ik best zien zitten! Heeft bij Antwerp echt geen slechte statistieken overlegd. In zijn eerste seizoen 24x gescoord in de Jupiler Pro League. Ik vond hem eigenlijk gelijkwaardig aan Vincent Janssen, maarja die heeft meer gekost en strijkt een erg hoog salaris op. Dan wordt hij natuurlijk basisspeler. Ik denk dat dit wel wat kan worden, mocht hij voor Utrecht kiezen! We kunnen nog wel een spits gebruiken na het vertrek van Dost en binnenkort ook waarschijnlijk Douvikas.

Douvikas, Seuntjens, Descotte, Labyad, Romeny... waarom nog een spits? Niet beter een verdedigende middenvelder?

11 juli 2023 om 10:02

Douvikas vertrekt. Dost is vertrokken. Seuntjens is geen échte centrumspits, zelfde geldt voor Labyad en Romeny. Koop dan een lekkere goaltjesdief erbij, als je huidige twee centrumspitsen vertrekken. Daarom juich ik dit toe! Bozgodan kan ook als verdedigende middenvelder spelen overigens.

11 juli 2023 om 11:33

Deze jongen en Eiting en je hoort met Twente gewoon in de top van de subtop. Wellicht met goed beleid doorstoten naar plek 4.

Elke jaar lees je 3-5 keer een kop dat Utrecht “verrast” of een “stunt” te pakken heeft met het aantrekken van wat spelers. Zoals deze Frey of Iqbal. Aan het einde van de rit staat Utrecht gewoon weer 5de of 6de van de ED en halen ze af en toe voorrondes wanneer ze er na 3 keer knipperen uit vliegen. Hopelijk voor Utrecht kunnen ze dit jaar eindelijk echt een keer verrassen

11 juli 2023 om 10:29

Dit jaar gaat het echt gebeuren 😂
Voor mijn gevoel staat er nu ook weer een trainer voor de groep die lekker lag met van seumeren oa.
Hij praat wel, maar zegt niks. Totaal niks bijzonders.
En uiteindelijk eindigen we 6-7.
Zelfs in klote seizoenen zijn we sinds de eeuwwisseling wel bijna altijd 5-8 voor mijn gevoel. Opzich ook al wel een flinke stap tov de jaren eerder.

11 juli 2023 om 10:37

Ze blijven het tenminste wel elk jaar proberen. Ik hoop dat er in de verdediging nog wat versterkingen komen, en dan vind ik dat er een hele aardige selectie staat. Uiteraard weten we niet hoe de versterkingen het gaan doen, maar van een Iqbal heb ik toch wel hoge verwachtingen.

11 juli 2023 om 11:57

Maar in alle eerlijkheid, 1 of 2 verrassingen is niet genoeg om Utrecht een plekje in de top 4 te verschaffen. Dan moet er wel wat meer gebeuren.

11 juli 2023 om 15:42

Je doet net alsof 5e - 6e een matige prestatie is. Als je ziet de de begroting van Ajax, Feyenoord, PSV en AZ al flink groter zijn, eindig je in een goed seizoen 5e. Utrecht is de meest constante middenmotor van de eredivisie. Daar nemen veel van mijn mede supporters geen genoegen mee, maar als je kijkt naar een Heerenveen, Vitesse, Groningen, Twente et, zie je dat die clubs veel diepere dalen hebben gehad de laatste jaren.

Op zich niets tegen een spits die kan scoren, maar dit is toch wel een gokje; heb hem in de Bundesliga zien spelen bij Schalke, en dat was werkleijk niet overtuigend helaas.

snap wel dat hij op een zijspoor geraakt voor Royal.

Als Utrecht fan wordt ik ook niet echt warm van de optie. vooral met de verwachting dat Douvikas en waarschijnlijk ook Booth volgend seizoen niet meer zullen spelen voor Utrecht. Er moeten echt nog 2 spitsen, een keeper, en twee degelijke verdedigers worden gehaald als ze een beetje een kans willen maken op een goed seizoen. momenteel voielt het met de acties op de transfermarkt wederom naar veel mooie kansjes van Mr. Zuidam, maar weinig dat daadwerkelijk een competitief team dat om de top 5 kan spelen gevormt wordt.

Ik vrees ook dat meteen de eerste wedstrijd tegen PSV een flinke domper wordt en dan gaat het op en neer schommeldene utrecht weer een seizoen lang plaats 6-8 pakken om vervolgens de play-offs niet te winnen.

Als ik Utrecht was, zou ik de financiele mogelijkheden echt anders gaan benutten en een betere balans in de selctie vinden. anders vrees ik dat het weer een jaar wordt met een leuek ploeg op papier, maar het voetbal dat op de mat wordt gelegd valt tegen. ook vraag ik me af of ze niet beter een andere trainer kunnen halen ipv Silberbauer (die was als interim acceptabel, maar dat is het dan ook).

de laatste jaren, of heel lullig gezegd; sinds de uitlating van Frans dat hij de top 3 wil aanvallen, wordt het alleen maar matiger in de Galgenwaard. Ik hoop heel erg dat ik het mis ga hebben en de U gaat knallen komend seizoen, maar ik bereid me voor op een teleurstelling als de laatste jaren zo een beetje de norm geworden is.

11 juli 2023 om 10:41

Ik vind Silverbauer te licht om Utrecht te kunnen trainen. Aardige man, maar heb hem nog niet kunnen betrappen op een tactische omzetting waar Utrecht er beter uit is gekomen. Een basisplaats geven aan Kluivert (terwijl je Sagnan hebt) in een van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen zegt al genoeg.

11 juli 2023 om 11:22

@50vince Ach ja, frey heeft het bij schalke misschien niet goed gedaan, maar ja heel schalke was niet best natuurlijk, het jaar daarvoor schoot hij er nog 24 in.
Zolang douvikas er nog is, is één spits meer dan genoeg, aangezien we nog wel wat mannen hebben die daarom heen kunnen bewegen, een seuntjes en romney, een keeper hebben we met branderhorst al, en de terugkeer van st jago zou het centraal verdedigend al iets beter moeten maken. ook hebben we van nec een verdediger overgenomen.
de eerste wedstrijd uit tegen psv is altijd 0 punten voor utrecht, dus daar kun je geen conclusies aan verbinden.
Silberbauer had ik ook liever vervangen zien worden, maar je doet nu alsof het een koekenbakker is, als hij leuk en aanvallend voetbal op de mat kan leggen zijn we in utrecht al gauw tevreden, alles beter dan het beton voetbal wat we wel eens gezien hebben, laat ze met deze groep maar vol op de aanval gaan en af en toe eens op de bek gaan, dat heb ik liever.
En de uiting dat we de top 3 willen aanvallen, stamt al van misschien wel 20 jaar geleden toen ze zich de challenger noemden, utrecht zit tussen plaats 5 en 8, soms een uitschieter naar boven bijna nooit naar beneden.

11 juli 2023 om 16:25

@juweel ik had eerder gereageerd maar die reactie kwam er niet door. geen idee; anyways...

Klopt Schalke had een slecht seizoen, echter was Frey geen lichtpuntje te noemen, en kon hij niet overtuigen.

Ik ben er helaas echt van overtuigt, dat zowel Douvikas als Booth Utrecht nog zullen verlaten deze zomer. hun willen beide hogerop, en Utrecht wil goed aan ze verdienen, ik zie ze dus niet blijven.

ik noem Silberbauer zeker geen koekebakker, maar hij heeft niet de ervaring om als hoofd trainer een heel seizoen Utrecht naar de doelstelling te lootsen. hij moet een traject bij Utrecht volgens als Rick Kruijs, met een ervaren trainer erbij, dat werkte erg goed. Ben het wel met je eens dat er geen beton voetbal als met Fraser gespeeld hoeft te worden. dat was akelig, en bracht ook nog eens geen resultaat.

Eerlijk gezegd zou ik wel liever resultaatvoetbal zien bij Utrecht in het komende seizoen, kan beton, mag ook graag aanvallend, maar zolang er maar meer gewonnen wordt, vooral in de wedstrijden die je eigenlijk gewoon moet winnen op papier, die toch iets te vaak verloren gingen of gelijk speelden afgelopen jaren.

ik hoop oprecht een effectioef seizoen met 3/4de plaats - mits ze een sterk team opbouwen met een plan (ook op het veld).

Branderhorst weet ik niet of hij het is. zou kunnen, ik hoop het, maar hij zou zomaar op de bank kunnen landen of bij jong als ie pech heeft.

een challenger vind ik nog altijd anders als iemand die de top 3 wil aanvallen; een challenger is een verassing die af en toe uitschiet, dat kan Utrecht zeker en hebben ze al gedaan. de top 3 structureel aanvallen heeft een beter beleid nodig, zeker om dit constant te doen; een challenger vind ik niet een constante lange termijn doelstelling.
Ze moeten meer doen met hun transferbeleid, gerichter aankopen, beter scouten, en ook de jeugd/jong U ploeg beter integreren in het plan. dat mis ik heel erg.

additonally: van Hooijdonk zie ik echt succes kunnen hebben bij Utrecht, veel liever als Frey. zag net een andere topic waar stond dat hij weg mag bij Bologna.

Gezien zijn statistieken uit het verleden in Belgie en transferwaarde kan dit een mooie optie zijn voor Utrecht. Echter wordt er wel gezegd dat hij vervelend wordt als hij op het 2e plan komt, wat kan gebeuren als Douvikas blijft. Daarnaast zegt Antwerp dat hij veel salaris vangt. Ik ga ervan uit dat zo'n speler natuurlijk niet te veel in wil leveren dus moet Utrecht het dan wel willen om een hoog salaris te betalen?

Utrecht moet eens stoppen met voor de afdankertjes gaan. Scout nou eens echt een speler die kan groeien en met winst kan worden doorverkocht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren