Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Update: ‘PEC Zwolle schrapt drie namen en zet licht op groen’

Dinsdag, 7 mei 2019 om 15:46Yanick Vos • Laatste update: 16:17

In de zoektocht naar een nieuwe trainer heeft PEC Zwolle meerdere kandidaten in het vizier. Volgens regionale media staat VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn hoog op het lijstje om Jaap Stam op te volgen, maar hij krijgt concurrentie van Albert Stuivenberg. Volgens RTV Oost is ook de 48-jarige Albert Stuivenberg in beeld bij de huidige nummer twaalf van de Eredivisie.

Stuivenberg is momenteel assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van Wales, waar hij sinds maart vorig jaar de rechterhand is van Ryan Giggs. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Manchester United. Stuivenberg was tussen 2014 en 2016 de assistent van Louis van Gaal op Old Trafford. De vermeende kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij PEC Zwolle werkte eerder als bondscoach van Jong Oranje en trainer van KRC Genk.

Hoewel Stuivenberg genoemd wordt, is Steijn volgens De Telegraaf de topkandidaat bij PEC Zwolle om de naar Feyenoord vertrekkende stam op te volgen. Hij heeft een contract tot medio 2021 bij VVV, maar volgens De Stentor zijn de Zwollenaren welwillend om die verbintenis af te kopen. Eerder werd Steijn nog gelinkt aan clubs als Vitesse, sc Heerenveen en Willem II. Giovanni van Bronckhorst hoopte hem vorig jaar toe te voegen aan zijn technische staf van Feyenoord, maar tot een akkoord kwamen de partijen destijds niet.

Update 7 mei 09.50 uur - PEC Zwolle legt contact: 'Ik heb met de zaakwaarnemer gesproken'
PEC Zwolle heeft maandagavond contact gehad met Rodger Linse, de zaakwaarnemer van VVV-trainer Maurice Steijn, zo bevestigt voorzitter Adriaan Visser tegenover De Limburger. “Ik heb gisteravond met Rodger gesproken om te polsen of het mogelijk is om met Maurice Steijn in gesprek te gaan. Om eerlijk te zijn weet ik nog niet of het van een gesprek gaat komen. We zullen VVV-Venlo dan eerst gaan inlichten”, aldus Visser, die niet wil zeggen of Steijn de topkandidaat is.

Update 7 mei 15.46 uur - 'PEC Zwolle schrapt drie namen en zet licht op groen'PEC PEC Zwolle wil Maurice Steijn op korte termijn aanstellen als opvolger van de naar Feyenoord vertrekkende Jaap Stam, meldt Voetbal International dinsdag. Steijn troeft onder meer Albert Stuivenberg af in de strijd om de trainerspositie in Overijssel. In totaal waren er vier gegadigden om Stam op te volgen. PEC Zwolle moet er nog wel uitkomen met VVV-Venlo, de huidige werkgever van Steijn.


Poll

Wie zie jij liever als trainer van PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door sirius)

Als PEC-fan zou ik hier nou niet gelijk heel blij van worden. Tot dusver niet veel gepresteerd als trainer van hoofdelftallen. Bij Genk liepen ze ook niet bepaald met hem weg.

7 mei 2019 om 11:57

Met het matige materiaal wat hij heeft bij VVV presteert hij volgens mij prima.

7 mei 2019 om 12:15

Lees zijn reactie nog eens rustig over, net als de info in het artikel. Steijn en Genk een samenwerking volgens jou?

7 mei 2019 om 15:49

@xajaxfa
Voetbalzone heeft het artikel ondertussen alweer veranderd door een update. In eerste instantie werdt alleen Albert Stuivenberg genoemd. Ik ben het wel met je eens dat Steijn het heel goed doet bij VVV en de topkandidaat zou zijn voor Pec.

7 mei 2019 om 17:20

Veel beter ga je niet krijgen. Steijn heeft het leuk gedaan bij ADO Den Haag en hij doet het goed bij VVV Venlo. Inmiddels heeft hij ook al aardig wat ervaring opgedaan. Ik zou eigenlijk niet weten welke haalbare coach voor PEC Zwolle beter is dan Steijn, al ben ik van mening dat je als coach enkel zo goed bent als het materiaal waarmee je mag werken.

De trainers in de wandelgangen stemmen mij niet erg tevreden, die zie ik persoonlijk niet echt zitten. Ik had heel erg gehoopt op Reiziger/Bogarde, maar ik geloof niet dat dat gaat gebeuren. Ik zie ook wel iets in van der Gaag bij PEC.

7 mei 2019 om 10:09

Waarom een een Reiziger of Bogarde? Hebben in principe toch ook nog niet laten zien er klaar voor te zijn?

7 mei 2019 om 16:52

Art Langeler destijds toch ook niet? Wist wel met PEC succesvol te zijn.

7 mei 2019 om 17:19

Ik denk dat hij Reiziger als hoofdtrainer met Bogarde als assistent bedoelt, zoals nu bij Jong Ajax. Waarmee ze btw kampioen van de - laatste - Jupiler League zijn geworden. Met heerlijk voetbal. Vorig seizoen keek ik vaak nog liever Jong dan het eerste.. Vind ik best een noemenswaardige prestatie!

7 mei 2019 om 17:19

Klopt, dat was toen ook een uit nood geboren grote gok, maar wel in een hele andere situatie. Na anderhalf jaar bagger voetbal hoop ik tenminste op een trainer die of goed voetbal speelt, of gewoon resultaat haalt. En waarvoor een van beide ook een soort zekerheid bestaat

7 mei 2019 om 17:18

Waarom zou je Reiziger/bogarde willen zien? Die beginnen net en hebben nog niets laten zien waaruit blijkt dat ze al klaar zijn voor een dergelijke functie.

7 mei 2019 om 17:20

Is kampioen van de JL echt niets?

7 mei 2019 om 18:12

Het budget van Jong Ajax lag al vele malen hoger dan dat van letterlijk elke andere ploeg in de Kkd. Zo knap was dat nou ook weer niet.

Ik denk dat je met Maurice Steijn een behoorlijk degelijke trainer in huis haalt. Niets mis mee.

6 mei 2019 om 19:41

Zeker geen slechte trainer, maar lekker avontuurlijk is het niet. Ik zou wel iemand willen zien die jonger is en durf heeft. Vond trouwens de aanstelling van van 't Schip destijds ook wel een goeie. Dus het is maar goed dat ik er niet over ga misschien

6 mei 2019 om 19:49

Dat ben ik met je eens. Maar misschien is het voor PEC ook beter om via de degelijke weg omhoog te klimmen. Daarbij zie ik het alternatief (nog) niet zo.

7 mei 2019 om 17:08

Maar wat versta je onder de degelijke weg? Het is voor een club als PEC heel lastig om constant in ontwikkeling te zijn. Ze hebben een kleine vijver waaruit ze kunnen vissen en heel veel draagvlak is er nou ook weer niet.

Dat zag je de afgelopen jaren ook. Ze deden het een tijdje heel goed met een aantal erg goede spelers, maar als die eenmaal vertrekken heb je veel geluk nodig om die jongens te vervangen.

Nu is het toch een beetje strijden om de middenmoot-plekken en maar hopen dat je niet degradeert. Dan maakt het niet uit of je nou een avontuurlijke coach hebt of niet. Als het aanwezige materiaal niet zo goed is, heb je niets aan avontuurlijk voetbal.

Ik zou dan toch voor Maurice Steijn gaan ook om meer zekerheid te kiezen

Zou Stegeman van Go Ahead geen optie zijn? Heeft het bij Heracles volgens mij niet slecht gedaan. Seizoen Go Ahead lijkt als een nachtkaars uit te gaan maar, begon dit seizoen toch heel verdienstelijk?

7 mei 2019 om 08:05

Stegeman zou een fantastische trainer voor PEC zijn. Helaas is hij min of meer door clubliefde in de Keuken kampioen divisie terecht gekomen en helaas heeft hij die liefde voor Go Ahead.

7 mei 2019 om 09:07

Oh ja, dat is waar ook. Go Ahead en PEC gaan niet altijd even goed samen.
En Mike Snoei van Telstar? Doet het met heel bescheiden middelen toch ook meer dan goed.

7 mei 2019 om 10:05

Die doet het inderdaad ook al een paar jaar prima! Vind ik wel een gok overigens.

7 mei 2019 om 12:29

Wat zou jij dan eventueel een goed alternatief vinden? Ik kan mij namelijk indenken dat je als PEC supporter niet op een Maurice Steyn zit te wachten. PEC heeft zich in de afgelopen jaren toch wel ontwikkeld tot een stabiele eredivisieploeg waaarbij gevoetbald wordt. Onder Steyn zal het stabiel blijven maar, past qua voetbal niet bepaald bij Pec. Is daar toch iets te degelijk en behoudend voor.

7 mei 2019 om 13:10

Steijn vind ik een prima keus, vind het alleen een beetje voor de hand liggend. Ik had dus graag Reiziger en Bogarde gezien, beetje spanning kan geen kwaad maar Steijn is wel de veilige keus.

7 mei 2019 om 16:53

En hopende dat ze wat spelers uit jong Ajax mee kunnen nemen.

7 mei 2019 om 17:22

Een van de redenen waarom ik ook niet hoop dat het een Reiziger wordt is juist omdat die veel spelers van Ajax mee zal willen nemen. Van mij hoeft dat zeker niet, die jongens zijn over het algemeen vaak niet goed genoeg, of passen zich maar matig aan. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk

7 mei 2019 om 18:17

Zal wel wat meevallen toch? Heeft ook bij bijvoorbeeld Sparta gewerkt, dus louter Ajacieden zie ik niet gebeuren. Overigens gaat Nijkamp over de aankopen en niet de nieuwe hoofdcoach.

7 mei 2019 om 22:59

Dat gaat natuurlijk altijd in samenspraak, anders hadden we dit jaar ook niet twee van die overbodige Australiërs gehad

Maurice Steijn zou voor mij de topkandidaat zijn voor PEC Zwolle. Nu is de grote vraag wil hij dat ook. PEC speelt de laatste twee seizoenen niet al te best en vind lastig de aansluiting met de middenmoot. Niet voetballend maar vooral op financieel vlak en transferspelers. Vind dat Nijkamp zich moet verbeteren, en misschien is Steijn daar wel de juiste man voor.
Verder die albert Stuijvenberg mag lekker in Wales blijven. Niks voor Pec. Overal dramatisch gepresteerd.
Verder zou ik de trainer van Telstar ook een leuke keuze vinden.

Ik vind dat men het allemaal wat overdrijft. Van Der Gaag deed het verrassend goed bij Excelsior en presteert nu werkelijk niets met Nac, terwijl Steijn ook pas weer opvalt sinds VVV Venlo in de Eredivisie zit. Je bent gewoon afhankelijk van het materiaal en soms pakt dat goed uit voor een trainer.

Uit al die namen die rondzingen, denk ik niet dat het veel uitmaakt wie je voor die groep zet. Er zijn maar weinig coaches die echt een grote impact op een ploeg hebben en dat zijn toch veelal de doorgewinterde coaches die al veel hebben meegemaakt zoals een Dick Advocaat. Voor de rest zijn het veelal coaches die nog veel moeten leren, fouten maken en afhankelijk zijn van de spelersgroep.

7 mei 2019 om 17:24

Ik denk dat we bij Zwolle vooral blij worden van een degelijke trainer die bij de club past. Dus niet een Stam die duidelijk tot een passant verworden is of een vh Schip die toch veel te veel een praatjesmaker bleek (wat ik in deze context overigens niet eens per se negatief bedoel, maar het pas gewoon niet bij een club als Zwolle)

7 mei 2019 om 18:49

Hoezo past dat njet bij Zwolle? De gemiddelde Zwollenaar is een praatjes maker uit zich zelf. Een Zwollenaar heeft veel van Amsterdammers dus in die context past prima bij PEC.

7 mei 2019 om 22:59

Niet met je eens, maar goed misschien komen we uit een ander gedeelte van Zwolle dan

7 mei 2019 om 21:02

Als je nu Steijn pas vindt opvallen dan volg je het voetbal niet. Deed het in de eerste divisie ook uitstekend bij VVV. Al wordt hij door groot gedeelte van de VVV supporters ook afgerekend vanwege het behoudende voetbal. Maar die snappen er ook niet veel van. Met dit materiaal is er niet veel uit te halen. Ik zou het erg jammer vinden als hij gaat. Een goede trainer voor PEC. En zeker als hij de tijd krijgt om te bouwen. Met twee keer zoveel middelen dan in Venlo moet dat makkelijk kunnen.

8 mei 2019 om 16:23

Ik schreef: "...pas weer opvalt". Niemand had het over Steijn toen hij nog met VVV in de Jupiler League zat. De lofzangen kwamen pas toen hij ook de Eredivisie met VVV overleefde en bovendien relatief hoog eindigde.

Ik schreef verder ook niet dat Steijn geen goede trainer is. Ik schreef enkel dat men het al snel overdrijft als het op de kwaliteiten van coaches aan komt. Je bent als coach afhankelijk van het materiaal als je zelf geen domme tactische fouten maakt.

Kijk bijvoorbeeld naar Van Der Gaag die ontzettend veel lofzangen kreeg bij Excelsior en het daar ook uitstekend heeft gedaan, terwijl hij nu roemloos en met een waardeloze selectie gaat degraderen met Nac. Het kan verkeren...

Ten eerste vraag ik me af of het wel zo'n vooruitgang is als hij naar Zwolle verkast en ten tweede denk ik dat ie er ook helemaal niet past. Misschien dat FC Twente wel iets is voor hem.

Daar is het financieel heel moeilijk natuurlijk, maar het is wel een veel grotere club.

7 mei 2019 om 18:50

Een veel grotere club met heel veel beperkingen. Dus qua keuze wist ik het wel.

10 mei 2019 om 20:31

Heb je ook weer gelijk in Klich, ik bedoel het ook niet negatief wat Zwolle betreft.
Symphatieke en stabiele club

8 mei 2019 om 16:25

Het afbreukrisico is natuurlijk ook erg groot bij FC Twente en bovendien is de komende paar seizoenen van continuiteit niet echt sprake en dat vinden veel coaches niet fijn werken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. KerstenVerdediger140
Z. BuurmeesterMiddenvelder140
Y. NamliMiddenvelder142
D. van den BergMiddenvelder143
E. ReijndersAanvaller141
T. LamMiddenvelder120
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

0 fans
Coach, 53 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren