Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: KNVB ontkent berichtgeving: 'Daar is geen enkele sprake van'

Laatste update:

Het is de vraag of Tom van Sichem, Reinold Wiedemeijer, Pieter Vink en Eric Braamhaar nog lang in de Eredivisie fluiten. De vier scheidsrechters naderen de leeftijd van vijftig en de KNVB zou ondanks hun contracten voor onbepaalde tijd het liefst snel van het viertal arbiters af willen.

/

Volgens De Telegraaf is de voetbalbond daarbij niet van plan om de vier, die een doorlopende verbintenis hebben, een vergoeding mee te geven. De 48-jarige Vink en Braamhaar, de één jaar jongere Wiedemeijer en Van Sichem (46) fluiten al jarenlang op het hoogste niveau in Nederland, maar de KNVB lijkt voornemens om het ervaren kwartet zonder pardon aan de kant te schuiven.

Onder het mom van ‘doorstroming van jonge talenten’ en ‘kwaliteitsbewaking’ zou scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zijn voormalig collega’s willen laten afvloeien. Volgens het dagblad zijn veel leden van het huidige scheidsrechterskorps echter van mening dat arbiters best kunnen blijven fluiten tot ze de vijftig gepasseerd zijn en is het nergens voor nodig dat er nu ‘heel geforceerd op 46-, 47- of 48-jarige leeftijd afscheid moet worden genomen’.

Update 12 mei 14.34 uur - KNVB ontkent berichtgeving: 'Daar is geen enkele sprake van'
De KNVB ontkent dat Pieter Vink, Eric Braamhaar, Tom van Sichem en Reinold Wiedemeijer op korte termijn het veld moeten ruimen. "Er is geen enkele sprake van dat alle vier de genoemde scheidsrechters volgend seizoen vertrekken. Dit zal gefaseerd over meerdere jaren gebeuren", reageert een woordvoerder van de voetbalbond aan De Telegraaf. De KNVB voert momenteel 'in goede harmonie' gesprekken met de vier leidsmannen. Pas daarna wil men inhoudelijk verder op de kwestie ingaan.

Denk je dat deze vier scheidsrechters nog lang blijven fluiten in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het lijkt de laatste jaren wel of de knvb er een sport van maakt om onbegrijpelijke beslissingen te makrn.

Zeker 2 van deze scheidsrechters kunnen nog jaren mee, maar worden te oud bevonden, aan de andere kant had het nederlandse voetbal al jaren terug afscheid moeten nemen van Guus Hiddink, maar die mag zwaar benedenmaats presteren met oranje ipv Koeman, die veel jonger is.

Daarnaast hebben we een scheidsrechtersbaas die misschien wel de meest verschrikkelijke scheids allertijden was, en een directeur betaald voetbal met een handbalachtergrond. Waar willen we nou naartoe?

12 mei 2015 om 08:52

Van sichem en wiedemeijer oke? Maar braamhaar ga je toch niet weg doen? En Vink al helemaal niet. Die heeft toch ook als ik me niet vergis de knvb beker finale gefloten???

12 mei 2015 om 08:57

Ik vermoed dat hier meer achter zit.. Tegenspraak, onderlinge machtsstrijdjes, noem maar op.

Van van Egmond is bekend dat hij hier niet mee om kan gaan

12 mei 2015 om 09:06

Liesveld floot de bekerfinale

12 mei 2015 om 08:56

Inderdaad Hiddink ongeveer 20 jaar ouder dan deze heren, wel aannemen.

12 mei 2015 om 14:45

Hiddink zit dan ook 90 minuten op de bank en drinkt daarnaast wat koffie. Scheidsrechters moeten nog het hele veld kunnen bestrijken. Vind echter dat leeftijd niet uit zou moeten maken, zolang de prestaties naar niveau zijn. Je kan wel iemand die jonger en fitter is neerzetten, maar als die minder goed kan oordelen heb je er ook niks aan

Van Wiedemeijer en Van Sichem kan ik het begrijpen. Maar Vink en Braamhaar kunnen ze nog best gebruiken. Want die jonge broekedoosjes zijn zéker nog niet beter.

12 mei 2015 om 14:41

Kuipers is minder dit seizoen, maar dat kan gebeuren, het is en blijft een goede scheids.

Vink en Braamhaar wegsturen en dan de kans geven aan een Higler... De Knvb is van het pad af.

12 mei 2015 om 09:12

Higler maakt wekelijks grote fouten wat uitslagen beïnvloed. Hij moet bij de amateurs gaan fluiten waar er minder op het spel staat.

12 mei 2015 om 14:40

Higler is wel zo slecht, dat je die naam kan noemen, ongelofelijk. Fluit elke wedstrijd zeer matig.

De man Dick van Egmond was zelf echt een verschrikkelijk slechte scheidsrechter en zijn mening wat betreft scheisrechters kan ik dan ook echt totaal niet serieus nemen

Echt een slecht beleid bij de Knvb. Kijk eerder naar de prestaties vd scheidsrechters dan naar de leeftijd. Het gaat immers om mensen en de Knvb moet het volk nou eenmaal bedanken voor hun steun. Voetbal is een volkssport en is van het volk.

Hmmm onbegrijpelijk...deze ervaren heren plaats laten maken voor talenten vergelijkbaar met Higler....pffftt.

Vink en braamhaar mogen van mij nog wel een paar jaar door gaan, van sichem en wiedermeijer kunnen echter beter stoppen. Ik vind die jonge kale scheidsrechter altijd wel goed fluiten, de nederlandse collina misschien?

Dan komen ze gezellig in de Topklasse. Bossen en Jol fluiten ook nog in de Topklasse en ik d

12 mei 2015 om 09:56

En ik denk dat deze 4 heren ook in de Topklasse verde gaan. Jeroentje Sanders word scheidsrechtersbegeleider voor scheidsrechters in het talententraject. Zal deze 4 heren niet missen, loopt genoeg rond qua arbitraal talent.

Eindelijk af van Pieter Vink heb zo'n hekel aan die man .. lijkt net op meneer neuteboom van de Floders.
Hij lijkt er gewoon op te kicken als hij iemand een kaart geeft .. waneer Blom op pensioen ??

Vink en Braamhaar zijn nog prima te gebruiken. ( de houding van Vink staat mij ook niet aan) maar het gaat om kwaliteit. Viel me wel op dat er een jonge vent aan zit te komen. Ene Mulder, een scheidsrechter die veel door laat voetballen, en je nauwelijks opmerkt. Zo moet het!

En ik maar hopen dat dit over de technische staf van het Nederlands elftal ging.

Ik ruik financiële problemen bij de Knvb...

ja, doe dit vooral knvb.
Daalt het niveau van de scheidsrechters in Nederland alleen maar sneller, worden we in Europa keihard uitgelachen om onze scheidsrechters die amper tot geen Europese duels zullen mogen fluiten, puur omdat ze te slecht zijn daarvoor

Ze kunnen beter die Kamphuis en Liesveld wegsturen, die fluiten elke wedstrijd erg slecht. Zowel Kamphuis als Liesveld durft geen kaarten uit te delen en beslissingen te nemen en als ze die nemen dan is het niet juist.

Kijk naar niveau en niet naar leeftijd.... Wanneer een jonge scheidsrechter goed genoeg is, verslaat hij zijn concurent wel

Het is allemaal lood om oud ijzer. De meeste scheidsrechters vallen in de categorie slecht en de rest in de categorie zeer slecht. Wekelijks loop ik me te ergeren aan deze baasjes. Het wordt tijd dat ze A. capabele digitale hulp bieden aan deze scheidsrechters of B dat ze de scheidsrechters eens gaan instrueren dat ze zoveel mogelijk door moeten laten gaan. Liever 1x te weinig fluiten dan 10x teveel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren