voetbalzone

Update: Falcao publiceert geboorteakte en bewijst echte leeftijd

Daniel Cabot Kerkdijk26 jul 2013, 08:35
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2013, 08:35
Advertentie
/

Radamel Falcao komt dezer dagen weinig positief in het nieuws. De aanvaller van AS Monaco ging zondag tijdens een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg (0-1 verlies) door het lint nadat de scheidsrechter floot vanwege een vermeende overtreding en een dag later stelt een Colombiaanse krant vraagtekens bij de werkelijke leeftijd van El Tigre. Falcao zou niet 27 jaar, maar 29 jaar oud zijn.

In de basisschool waar Falcao vroeger onderwezen werd, zijn documenten gevonden waaruit blijkt dat Falcao niet op 10 februari 1986 werd geboren, maar twee jaar eerder. De krant zegt over die papieren te beschikken. De vader van de ex-spits van onder meer Atlético Madrid heeft de berichtgeving reeds ontkend en gezegd dat de school een fout moet hebben gemaakt bij het invullen van de papieren.

Mocht Falcao inderdaad 29 jaar zijn, dan zal dit verhaal ongetwijfeld een staartje krijgen. In 2005 won de Zuid-Amerikaan namelijk de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen voor spelers onder de twintig jaar en hij deed destijds ook mee aan het WK Onder-20. Ook zal Monaco zich in dat geval redelijk belazerd voelen daar de restwaarde van de topschutter zal dalen.

Update 23 juli 19.50 uur - Falcao verrast door 'belachelijke geruchten' over leeftijd
Radamel Falcao heeft met verbazing gereageerd op het bericht dat hij niet 27, maar 29 jaar oud zou zijn. "Ik ben verrast door dit gerucht en het is belachelijk", schrijft de spits van AS Monaco op Twitter. "Ik ontken het bericht en hoop een punt te zetten achter deze zaak."

Update 26 juli 08.35 uur - Falcao publiceert geboorteakte en bewijst echte leeftijd
Radamel Falcao ontkende het bericht dat niet 27 maar 29 jaar oud zou zijn al via Twitter, maar dit maakte geen einde aan de geruchtenstroom. De Colombiaan heeft daarom besloten om zijn geboorteakte te laten publiceren door de krant El Tiempo. Falcao bewijst hiermee dat hij echt in 1986 is geboren en hoopt dat dit boek nu gesloten kan worden.

Bekijk hier de geboorteakte van Falcao.

Bezig met laden …