Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: ‘Barça hoeft niet te vrezen; Chumi was speelgerechtigd'

Laatste update:

Barcelona wordt mogelijk uit de Copa del Rey gezet. De Spaanse topclub heeft volgens El Mundo Deportivo in de heenwedstrijd van de achtste finales tegen Levante een niet speelgerechtigde speler opgesteld. Juan Brandáriz, beter bekend als Chumi, kreeg een basisplaats van trainer Ernesto Valverde, maar had nog een schorsing uit te zitten bij Barcelona B.

Barcelona verloor de uitwedstrijd, waarin Brandáriz een uur lang meespeelde, met 2-1 en speelt donderdagavond de return voor eigen publiek. Mogelijk wordt dat duel gespeeld om des keizers baard. De Spaanse voetbalbond neemt de zaak onder de loep en moet Barcelona mogelijk diskwalificeren. Zodoende komt er mogelijk op wrange wijze een einde aan een serie van vier eindzeges van Barça in het Spaanse bekertoernooi.

Het zou niet voor het eerst zijn dat een Spaanse topclub uit het bekertoernooi wordt gehaald vanwege het opstellen van een niet speelgerechtigde speler. Ruim drie jaar geleden overkwam Real Madrid hetzelfde. Denis Cheryshev speelde tegen Cádiz, maar had niet mogen spelen omdat hij geschorst was. De Spaanse bond toonde geen genade en haalde de Koninklijke uit het toernooi.

Update 17 januari 16.05 uur - ‘Barça hoeft niet te vrezen; Chumi was speelgerechtigd'
Barcelona hoeft niet te vrezen dat het uit de Copa del Rey wordt gehaald. El Mundo Deportivo meldt dat Juan Brandáriz speelgerechtigd was. Hij was weliswaar geschorst, maar kon deze schorsing uitzitten in competitieverband. Hij mocht derhalve gewoon in actie komen in de Copa del Rey.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Goed bezig Barça. Hoe moeilijk kan het zijn om een beetje administratieve werkzaamheden uit te voeren sjonge jonge.

17 januari 2019 om 15:53

super simpel...maar toch worden er altijd nog fouten gemaakt. Dus hiermee kun je ook een keer de mist in gaan.

17 januari 2019 om 15:57

Goed bezig Barca? Volgens mij hebben ze correct gehandeld en zit VZ een beetje mis met dit bericht. Je valt die mensen een beetje af, zonder dat je kennis van zaken hebt of de bron hebt gecheckt.

17 januari 2019 om 16:13

Ja dat staat idd in de update dat ze goed hebben gehandeld. Nog geen 10 minuten geleden stond er wat anders in het artikel. Dus idd goed bezig Barça.

17 januari 2019 om 16:20

Klopt, ze hebben het net aangepast. Daarvoor zei ik het, merk dat mensen er vaak vanuit gaan dat wat op VZ staat klopt. Ik woon in Spanje dus wist al dat het niet klopte.

Laat Valverde eens een talentje meedoen...

Die vliegen er dus uit.. onbegrijpelijk dat dit soort dingen toch zo nu en dan voorkomen.

Ze kunnen eigenlijk niet anders dan Barcelona uit de Copa halen...

Kan me nog herrineren dat PSV dat ook een keer heeft gedaan in de beker. Ook toen werden ze er uit ehaald door de Knvb. Zonde maar zulke fouten heb je zelf in de hand.

"ruim drie jaar geleden overkwam Real Madrid hetzelfde. Denis Cheryshev speelde tegen Cádiz, maar had niet mogen spelen omdat hij geschorst was. De Spaanse bond toonde geen genade en haalde de Koninklijke uit het toernooi."

Dan lijkt me dat er maar één gepaste beslissing is die de Spaanse Bond kan maken. Kan moeilijk Barcelona hier dan wel mee laten wegkomen.

17 januari 2019 om 16:03

Tenzij de regels zijn aangepast in de tussentijd....

17 januari 2019 om 16:10

En dat zijn ze sinds november 2018.

17 januari 2019 om 16:14

Wat een gek moment om de regels aan te passen. November, dat is niet eens halverwege de competitie maar na een derde oid.

Klopt niet volgens El Mundo Deportivo. Het was de andere krant El Mundo die dit naar buiten bracht. Blijkbaar is er geen probleem.

Natuurlijk enorm amateuristisch, maar de reglementen zijn onlangs veranderd. Chumi werd geschorst omdat hij vijf gele kaarten heeft gepakt op het derde niveau van Spanje. De reglementen schrijven voor dat 'lichte overtredingen' (zoals een bepaald aantal gele kaarten) gelden voor de competitie waarin de overtredingen plaatsvonden. Zware overtredingen (bijvoorbeeld een rode kaart) gelden ook voor de Copa. Kortom, Barcelona was niet in overtreding. En zelfs als ze dat waren, dan had Levante binnen 48 uur na de wedstrijd een klacht in moeten dienen bij de Spaanse bond. Als ze dat niet gedaan hebben kan de wedstrijd vanavond gewoon worden gespeeld. De kans is dus aanwezig dat deze blunder geen gevolgen heeft.

17 januari 2019 om 16:37

Het is wel bizar deze situatie, Real werd geschorst omdat chersyev drie gele kaarten had behaald tijdens een uitleen periode in een andere competitie...die werden wel uit de beker gehaald.

Toeval wil dat de regels net zijn aangepast en daarmee Barcelona officieel niets fout deed. Maar dat ze hiermee geluk hebben is wel weer duidelijk...

17 januari 2019 om 16:41

Of Barcelona heeft de verandering in reglementen gewoon van tevoren uitgezocht en toen bepaald dat Chumi gewoon speelgerechtigd was tegen Levante...

17 januari 2019 om 16:42

Het feit kan ook zo zijn dat Barcelona simpelweg op de hoogte was van de regels en de kranten even een primeurtje wilden halen..

17 januari 2019 om 16:55

mischien is het geen geluk, denk dat barca pcies wisten wat ze deden.

17 januari 2019 om 17:42

Reglementen die in november 2018 worden veranderd, gedurende een seizoen. Vrijwel nooit eerder vertoond.

Winterstop en dan veranderingen? Begrijpelijk. Gedurende het seizoen: belachelijk

17 januari 2019 om 18:22

Ja maar de reglementen zijn niet veranderd nadat Barça een fout gemaakt heeft. Nee de reglementen zijn veranderd en Barça heeft ze nageleefd. Jij doet net of de bond de regels speciaal voor Barça veranderd heeft zodat deze geweldig belangrijke speler alsnog mee kon doen

17 januari 2019 om 18:39

Dan moet je niet van geluk voor Barcelona spreken, maar van een vreemd moment om de reglementen te wijzigen. Dus dan moet je bij de Spaanse bond zijn en dan volgens mij achterin de rij aansluiten. Onder leiding van Javier Tebas doen die wel meer vreemde dingen.

Daarnaast zijn de reglementen ruim voor de wedstrijd tegen Levante gewijzigd, dus het is zeer waarschijnlijk dat Barcelona gewoon op de hoogte was van de reglementen en dus heeft bepaald dat Chumi gewoon speelgerechtigd was.

Levante mag juist heel blij zijn dat hij speelde haha

17 januari 2019 om 19:23

Inderdaad Chumi knoeide erop los al had Valverde beter moeten weten hem naast Murillo te zetten. Het was voor beide hun eerste basisplaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren