Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitgekleed Ajax Onder-19 lijdt eerste nederlaag in de UEFA Youth League

Laatste update:

Ajax Onder-19 is woensdagmiddag tegen de eerste nederlaag in de UEFA Youth League aangelopen. Het elftal van trainer John Heitinga was niet opgewassen tegen de leeftijdsgenoten van Chelsea (0-1). Het beloftenelftal van Ajax, dat eerder wist te winnen van Lille OSC Onder-19 (4-0 en Valencia Onder-19 (3-5) blijft op zes punten staan in de groepsfase. De Londenaren stijgen dankzij de zege in Amsterdam naar vier punten.

De formatie van Heitinga, die zes spelers miste vanwege het jeugd-WK in Brazilië, kende een valse start op De Toekomst, want de gasten uit Engeland kwamen al in de tweede minuut op voorsprong. Thierno Ballo kopte raak uit een afgemeten hoekschop. Ajax Onder-19 was duidelijk van slag, want in het restant van de eerste helft werden nauwelijks kansen afgedwongen. Halverwege keken de Amsterdammers dan ook tegen een kleine achterstand aan.

Max de Waal nam in de tweede helft de plaats in van Damjan Dostanic en de middenvelder was dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot vloog echter langs de verkeerde kant van de paal. Ajax Onder-19 had een duidelijk overwicht, maar de achterstand werd niet weggepoetst door de jonge Ajacieden. Christian Rasmussen, die later werd gewisseld, liet een goede kans op de 1-1 onbenut, terwijl Chelsea Onder-19 duidelijk leunde op de 0-1 voorsprong.

Heitinga bracht Joshua Pynadath, de debuterende Kian Fitz-Jim en Jamillio Pinas nog binnen de lijnen, maar ondanks alle inspanningen kon een nederlaag kon niet meer worden afgewend. Chelsea Onder-19 hield stand en stapte met een zeer bruikbare overwinning van het veld. Beide ploegen ontmoeten elkaar over twee weken opnieuw, maar dan in Londen. De eerste elftallen van beide clubs staan woensdagavond tegenover elkaar in de Champions League.

Terechte uitslag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wie heeft het in hemelsnaam bedacht om dat wk of EK ofzoiets tijdens de youth league te doen?

23 oktober 2019 om 16:27

Het is altijd wat he. Kalender is overvol en er moet eens gespeeld worden.

23 oktober 2019 om 17:08

Robinho de YL is eigenlijk voor de topteams onder 19. Echter bij Ajax staan er ook een boel van onder 17 in onder 19. Dus eigenlijk is het de schuld van Ajax: ze hebben een te goede jonge lichting waar de klasse van afdruipt

23 oktober 2019 om 17:41

Juist niet. Ontwikkeling is belangrijker dan winnen op dat niveau, je kan dan beter jonge spelers vroeger meer weerstand geven, dan ontwikkel je jezelf meer. De Youthleague winnen is leuk, maar ik denk dat je meer hebt aan spelers afleveren voor het eerste.

Zuur vooral, hier had je niet hoeven verliezen. Je komt direct al achter uit een corner waar iemand vrij in mag koppen in de 5 meter (keeper moet die gewoon hebben) en dat doet je vandaag de das om. Chelsea heeft ruim uur lang geen kans kunnen creã«ren uit open spel waar Ajax paar kansjes had maar het afwerken ontbrak. Uiteindelijk te weinig stootkracht voorin om het nog gelijk te maken, eerste helft had dat moeten gebeuren met kans voor Dostanic en gekraakte schoten van Timber en Rasmussen, tweede helft alleen actie van Pynadath en die volley van Rasmussen die gevaarlijk waren waar bij Chelsea nog paal werd geschrampt in enige aanval die ze hebben uitgespeeld. Volgende pot uit bij Chelsea gaat nog lastiger worden maar is Brobbey misschien fit, nu mis je 10 spelers (8 WK, 2 geblesseerd) en doe je voetballend zeker niet onder voor dit Chelsea die alleen Maatsen naar WK zagen gaan en dan Gilmour met eerste mee vanavond. Lille heeft ook gewonnen dus staan nu naast Ajax met 6 punten uit 3 wedstrijden. De 2 wedstrijden tegen Lille (U) en Valencia (T) moeten gewonnen worden en dan ga je gewoon door.

23 oktober 2019 om 16:05

Hoe vind je de keeper van ajax als ik vragen mag?

23 oktober 2019 om 16:11

Zijn grootste kwaliteit is zijn coaching, dat zegt wel wat. Zie Raatsie veel liever keepen maar die is in Brazilië nu. Reiziger stuurt zijn verdediging vaak heel goed aan maar mist uitstraling en dominantie in 16, dat kost je vandaag die goal. Hij is als doelman niet slecht maar rondom hem zitten betere keepers imo. Maar een doelman van in de o19 is lastig echt te beoordelen aangezien keepers midden 20 meestal pas echt laten zien waar ze staan.

23 oktober 2019 om 17:29

Ik moet wel zeggen dat Reiziger behalve die ene fout wel aardig keepte. Hield nog een grote kans van Chelsea uit het doel. Verder wel mee eens dat Raatsie in dag opzicht misschien beter is.

Ik heb alleen de 2de helft gezien. Dit is mijn mening. Die llansana vind ik niet zo goed snap niet waarom hij aanvoerder is. Die Fitz Jim ofzo leuk spelertje. En die middenvelder van Chelsea is echt een complete d*biel

23 oktober 2019 om 16:09

Was gewoon een rode kaart inderdaad, geen intentie om bal te spelen. Van achter op de man om aanval er uit te halen. Dat was normaal 2/3 wedstrijden geweest. Nu mag hij gewoon blijven staan. Wel een goede speler die Mceachran trouwens. Zal je nu gaan zien dat hij volgende pot ijzersterk speelt tegen Ajax.

Toch wel leuk om een heel andere ploeg te zien dan wat ik had verwacht (ik was vergeten dat een hoop naar Brazilie zijn vertrokken). Llansana en Tasci zijn echt leuke spelers en Kian Fitz-Jim is wel echt een groot talent. Ik heb hem hem een beetje onderschat. Heel erg benieuwd naar zijn ontwikkeling dit jaar.

23 oktober 2019 om 16:15

Fitz-Jim is klasse, heeft het nog zwaar omdat hij voorbereiding heeft gemist met blessure en sowieso fysiek nog lastig heeft maar viel goed in imo. Rasmussen had het vandaag moeten doen maar leek wel uitgeblust na 10 minuten, dat is zonde want is echt een hele mooie speler met scorend vermogen. Is voor o17 met afstand belangrijkste aanvallende pion, jammer dat hij vandaag zo tegen viel. Tasci vind ik het goed doen, begon wat onwennig maar laatste weken steeds beter. Vandaag beste aanvaller en was verdedigend ook foutloos als hij terug kwam. Hopelijk trekt hij deze lijn door. Had vorig jaar voor NEC in o17 competitie 10 goals en 7 assists, zou mooi zijn als hij dit jaar rond die cijfers kan eindigen.

Vraagje voor de kenners, wat is jullie mening over Dostanic? Was toch bij ik dacht Excelsior altijd wel een goede speler

23 oktober 2019 om 16:33

Hij is voor YL te licht imo. Vind hem allround best oké en snap waarom scouts hem positief hebben bevonden. Hij kan alles redelijk goed maar mist specifieke kwaliteiten om als spits verschil te maken. Hij is dienend als spits wat met Ünüvar en Hansen naast je kan, vandaag was hij zwak. Had wel paar goede acties maar was fysiek de mindere tegen directe tegenstanders en moest toch best wat ballen proberen vast te houden maar lukte niet. Recent voor Servië o19 gedebuteerd en 2 goals gemaakt daar al, vind hem niet zo slecht als sommige andere hem vinden maar met Hansen, Rasmussen, Brobbey en Traore allemaal binnen 1,5 jaar van hem qua leeftijd zie ik hem bij Ajax uiteindelijk afvallen.

Een van de jeugd volgers enig idee waarom pynadath zo weinig aan bod komt bij heitinga? Mag regelmatig invallen bij jong ajax, maar blijkbaar te slecht voor o19? Terwijl daar gewkkn middenveldera soms op de buitenpositie staan geplaatst... Dave vos gebruikte pynadath ook al zo weinig

23 oktober 2019 om 17:33

Hij mist af en toe het overzicht en scorend vermogen. Maar is wel een hele behendige speler, vandaag ook een paar mooie acties. Maar goed als je moet concurreren met Unuvar, Regeer, Hansen en co, dan wordt het wel lastig om basis-speler te worden in de o19. Dan maar minuten geven bij Jong als invaller.

3/4 van je selectie heeft interlandverplichtingen in Brazilië en qua voetbal lang niet de mindere tegen Chelsea, ik vind het heel knap. De bonden hebben het weer eens heel goed geplant.

Goed begin! Nu vanavond nog en ons aller Chelsea is de baas van Amsterdam. Slacht de arrogantie maar af!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren