Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ugalde kroont zich tot held van Twente na zeldzame flater Unnerstall

Laatste update:

FC Twente heeft de eerste halve finale van de play-offs om Europees voetbal donderdag ternauwernood naar zich toegetrokken. Het duel met sc Heerenveen leek lange tijd op een remise af te stevenen, tot Manfred Ugalde zijn ploeg in extremis het volle pond bezorgde: 1-2. Daardoor kent Twente een prima uitgangspositie voor de return volgende week in De Grolsch Veste. Lars Unnerstall onderscheidde zich namens Twente in negatieve zin door een voor hem zeldzame blunder bij de 1-1.

Twente, de nummer vijf van afgelopen Eredivisie-seizoen, maakte op de laatste speeldag indruk door Ajax probleemloos klop te geven in De Grolsch Veste (3-1). Nummer negen Heerenveen maakte op hetzelfde moment met 2-0 korte metten met Go Ahead Eagles. Die prestaties werden donderdag door de trainers van beide clubs beloond. Ron Jans trad bij Twente aan met precies dezelfde elf namen als tegen Ajax en ook collega Kees van Wonderen voerde ten opzichte van zondag geen wijzigingen door.

Het was Twente dat het best van start ging in Friesland. Zonder dat ze noemenswaardige kansen creëerden, tikten de Enschedeërs de bal probleemloos rond in de openingsfase. Na achttien minuten vond Twente een opening. Cerny ging aan de wandel op rechts en zette een een-tweetje op met collega – en jeugdexponent van Heerenveen – Michel Vlap. Cerny ontving de bal terug, slaagde in nóg een een-twee met Ugalde en schoot vervolgens onder de uitkomende Andries Noppert door: 0-1.

De goal was schitterend te noemen, maar een schitterend vervolg wist Twente hem niet te geven. Het had de bal wel, alleen ging het bij de eindpass telkens mis. Vlak voor de thee kreeg Twente het deksel op de neus. Haye besloot op de bonnefooi vanaf een meter of twintig uit te halen en Unnerstall verkeek zich lelijk op de zwabber in zijn bal: 1-1.

De gelijkmaker gaf het tot dan toe zwakke Heerenveen kracht. De Friezen kwamen als herboren uit de kleedkamer en zetten voor het eerst de bezoekers met de rug tegen de muur. Osame Sahraoui probeerde halverwege de tweede helft Unnerstall te verrassen met een als voorzet vermomd schot, maar dit keer was de Duitse doelman wel alert. Aan de overkant moest ook Noppert zijn mannetje staan. Pogingen van Röbin Propper en invaller Ricky van Wolfswinkel strandden beide op de vuisten van de pas teruggekeerde sluitpost, en de score bleef in evenwicht.

In extremis kwam Heerenveen nog héél dichtbij. Invaller Daniel Karlsbakk zette een dribbel op en zag de bal via een Twents been én de paal net niet in het doel belanden. Ugalde had even later meer geluk. De Costa Ricaan kreeg de bal voor zijn voeten na een goede verdedigende actie van Daan Rots, en schoof onder de voeten van Noppert door: 1-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blij met de overwinning, maar die playoffs moeten afgeschaft worden. Belachelijk toernooitje is het.

1 juni 2023 om 20:55

Eens... Twente is 5e geworden en heeft die plek gewoon verdiend.

Wie interesseert die play offs nou?

1 juni 2023 om 22:37

Voor clubs uit de middenmoot is het wel degelijk leuk. Ook GAE speelde de laatste wedstrijd vanaf de 11e nog ergens voor.

1 juni 2023 om 20:56

Het idee en de spanning van playoffs vind ik altijd wel interessant.

Eerlijk vind ik het niet want als je na het hele seizoen op plek 5 staat hoor je gewoon Europees te spelen.

Het tijdstip van deze wedstrijden op een doordeweekse avond is wel echt waardeloos voor de supporters.

1 juni 2023 om 20:56

Eens, je eindigt als 5e en hebt 18 punten meer dan Heerenveen. Hoe eerlijk is het dat zij dan net zoveel kans maken op Europees voetbal?

1 juni 2023 om 21:03

Ik snap het hoor. Het is oneerlijk. Het doel ervan is dat er een doel is voor clubs die net niet degraderen. Niet heel eerlijk, maar laten we nou ook niet doen of Heerenveen ooit de playoffs wint.

1 juni 2023 om 21:10

Friestho het doel is geld. Ook al zijn het beetjes. Espn schraapt ook kleine beetjes. Ik ben er ook bepaald niet warm voor te krijgen eerlijk gezegd.

1 juni 2023 om 21:23

@oenieboy: aangezien Twente op een playoff plek staat is het gewoon eerlijk dat zowel Twente als Heerenveen kans maken op Europees voetbal,want ze staan beide op een playoff plek. Dat is al jaren zo dus niks oneerlijks aan

1 juni 2023 om 21:36

@madmarcel, dat het al jaren zo is betekent niet dat het ergens op slaat. Ik vind het leuk omdat er meer wedstrijden zijn, maar tegelijkertijd vind ik het ook oneerlijk. Kan je net zo goed 8e worden, de playoffs ga je toch wel in.

1 juni 2023 om 21:38

Madmarcel en de rest van de mensen die het wel eerlijk vinden;
Zullen we ook een playoff voor het kampioenschap maken?
Kan AZ gewoon kampioen worden nadat Feyenoord toch wel heer en meester was dit jaar.
Az naar de Champions League en Feyenoord naar de 3e voorronde conference League.
Eerlijk hè?

1 juni 2023 om 21:40

Dat iets al jaren zo is en volgens de regels is, betekent niet dat het eerlijk voelt

1 juni 2023 om 21:58

misschien eens een maximaal puntenverschil inschaffen tussen de 5 plek en de laatste deelnemer voor Playoff, bijvoorbeeld maximaal 12 punten verschil, is het verschil groter dan geen play-off.

2 juni 2023 om 09:41

@protukker: ik vind het systeem in België best mooi met al die topwedstrijden en spanning aan het einde

1 juni 2023 om 20:57

Hoe voorspelbaar. De playoffs zijn begonnen en een aanhanger van de hoogstgeëindigde ploeg begint te klagen over het bestaan ervan. Gaap!

1 juni 2023 om 21:22

Ik klaag er ook over en ik kom uit Groningen. Twente is gewoon 5e en dan mag je Europa in, klaar. Onzin dat de nummer 8 nog zou mogen. Op basis van wat?

En als je dan toch Play Offs wilt om het ‘spannender’ te maken: doe het dan als de Belgen. Dat systeem vind ik helemaal niks, die halvering van punten ook niet. Maar de nummers 5-8 spelen nog wel een competitie, keertje uit en een keertje thuis. Dan ben je wel de terechte winnaar, én het zijn maar 2 potjes extra..

1 juni 2023 om 21:31

Joddit,
Maar vindt jij het wel eerlijk dan?

2 juni 2023 om 00:03

Ik vind die plekken wel wat hebben. Dan strijden er meer ploegen mee tot het einde

1 juni 2023 om 21:06

Aaah oké omdat jij dat vindt moet de knvb dat inderdaad gelijk maar doen…. Omdat je cluppie nu 5de staat is het onzin waren ze 8ste geworden was je er dolblij mee geweest vermoed ik

1 juni 2023 om 21:13

Maarja het is toch nog steeds een logische beredenering. Het is saai als je van 8 tot 14 nergens voor speelt dus kan het best begrijpen dat je het doet. Eerlijk is het echter niet

1 juni 2023 om 21:32

Grolscher dan waren we er blijer mee als we 8e waren ja. Vrij menselijk toch? Maar we moeten niet miauwen want het bestaan ervan wisten we, echter is de opzet twijfelachtig als je het mij vraagt

1 juni 2023 om 21:33

Ik was tegenstander vanaf het begin van de playoffs.
Ik kan je het niet bewijzen maar in eerdere discussies jaren geleden was ik ook fel tegen.

1 juni 2023 om 21:14

Klopt. Jullie zijn nr 5 en jullie zouden Europa in moeten, ben niet geweest vanwege latertje op werk. Heb niks met deze playoffs, hypocriet als ik kan zijn kijk ik wel alle nacompetitie

1 juni 2023 om 21:42

Nacompetitie heeft nog een andere component doordat je met verschillende competities te maken hebt. Maar hou het dan gewoon bij de periodetitels, net als het amateurvoetbal. Nu zijn het er te veel, waaronder ploegen die slechts 7e zijn geëindigd..

1 juni 2023 om 21:30

Ik deel het sentiment maar als je ze aflost heb je al verschrikkelijk snel dat veel clubs nergens meer voor spelen. En ik denk niet dat dat de slotfase van de competitie ten goede doet

1 juni 2023 om 23:22

Protukker, super slappe reactie weer met hoog Calimero gehalte, wees blij dat de play offs er zijn. Spanning in de competitie tot de laatste speeldag. Als Twente de play offs niet wint, dan ligt dat volledig aan Twente zelf.

Prrrima uitgangspositie, was niet best de tweede helft met een verdeeld B elftal, daarom des te lekker!!

Oei, Noppert en Unnerstall gingen beiden toch flink in de fout. Niet best zeg. Wel blij dat in deze enorm matige pot Twente de winst pakt, die zullen Europees toch een betere beurt maken dan dit Heerenveen..

1 juni 2023 om 21:38

Mwoah, tenzij we weer Fiorentina loten dan ðŸ˜

1 juni 2023 om 23:05

Ja die zou heerenveen wel pakken natuurlijk

Ach, niemand bij Twente neemt Unnerstall iets kwalijk. Hoe vaak die Twente al gered heeft. Echt een machtig goede doelman.

1 juni 2023 om 20:55

Zo is het. Unnerstal zou ik niks kwalijk kunnen nemen. Heeft geweldige reddingen voor ons gericht en ook de beste doelmannen kunnen wel eens een foutje maken

1 juni 2023 om 20:56

Mee eens. Dit kan gewoon gebeuren. Een zeldzame fout.

1 juni 2023 om 21:48

Sportieve, terechte reactie, maar het scheelt natuurlijk een hoop dat je deze pot niet verliest. Dan is ‘blunder’ altijd makkelijker te vergeven. Unnerstall nog steeds een van de ruildeals ooit geweest voor Twente, denk ik.

Zwakke pot, maar gezien de kansenverhouding en het spel wel verdiend gewonnen. Tweede helft met een B-team gespeeld, daarom is de overwinning nog lekkerder. Bijzonder dat Unnerstal zo blunderde.

1 juni 2023 om 22:29

B-elftal? Heb het niet gezien dus even de stats opgezocht. De eerste wissel was in de 69e minuut en daarna pas in het laatste kwartiertje? Hoezo B-elftal?

Niet onverdiend. Eerste helft had het 0-3 moeten zijn, tweede helft gelijkwaardig. Verschrikkelijk slechte, inconsequente scheidsrechter. Maar beide kanten op.

Twente heeft een heel leuk team en verdiend europa. Robin Propper hoort daar overigens niet bij. Kan in het rijtje Luuk de Jong en Tadic

1 juni 2023 om 20:55

Echt niet met je eens. Prima speler voor Twente, en achterin absoluut een sterkhouder. In de opbouw erg belangrijk door zijn tweebenigheid. Komt qua snelheid te kort, maar dat wordt prima gecompenseerd als team. Als Tukker zeer blij met Robin!

1 juni 2023 om 20:57

Kwalitatief met je eens hoor. Ik bedoelde Luuk de Jong en Tadic als zuigers. Propper is een van de irritantste spelers op de nederlandse velden en dat wil wat zeggen

1 juni 2023 om 21:00

Als je met z'n zuigende gedrag z'n woede na die tackle bedoelde had hij daar natuurlijk wel een punt...

1 juni 2023 om 21:05

Tja scheids geeft geel. Geen rode kaart waard. Maar het gaat me niet om dit moment per se. Propper heeft 3x liggen rollen

1 juni 2023 om 21:08

3 keer heb ik niet gezien. Maar er stapt iemand vol op zijn liggende voet/been!? Dat doet best pijn.

En ik vind die tackle 100% rood. Over de bal met gestrekt been. Dat ie 'm schampt is het verschil tussen een jaar niet voetballen of door kunnen lopen. Belachelijke actie.

1 juni 2023 om 20:59

Eens over de scheids. Irritant, zat er regelmatig naast. Zerrouki heeft twee keer een laatste waarschuwing gehad.

Pröpper maakte zich hard voor Zerrouki en vond (terecht) dat hij zich moest laten gelden als aanvoerder bij deze scheids. Is absoluut geen type Tadic of de Jong.

1 juni 2023 om 21:04

Ik denk dat als hij voor een andere club had gespeeld je dan een andere mening was toegedaan.

Laten we niet doen alsof de tweede helft intensief beginnen betekende dat Heerenveen de tweede helft goed gevoetbald heeft. Ze kwamen het dichtsbij een goal toen Smal in een frommelsituatie op eigen paal schoot, dat zegt genoeg lijkt me. Jammerlijke tegengoal, leek in eerste instantie een geweldig schot, in tweede instantie was het een lastig, maar houdbaar schot. Ugalde weer toppertje, maar de 7 miljoen die me net is verteld is wel aan de prijzige kant. Gewoon 5 ton bieden en uitkomen op 1,5 miljoen, net als bij Pawn Stars

1 juni 2023 om 20:58

Geen enkele club gaat 7 miljoen euro voor hem betalen. Voor 2,5 kun je de gok nog wel wagen gezien zijn salaris, maar ik denk dat FC Twente door moet schakelen. Ugalde is simpelweg te duur, helaas.

1 juni 2023 om 21:16

Eeuwig zonde inderdaad kan zich goed ontwikkelen bij Twente. Als city 2 vraag met 20% doorverkoop percentage is het fair

1 juni 2023 om 22:27

Dat City gebruikt dit soort spelers om te kunnen cashen. Die gaan geen water bij de wijn doen. Ook in de KKD loopt dit seizoen geen geschikte spits rond voor FC Twente. Thy is al 31. Dan kun je net zo goed Van Wolfswinkel blijven opstellen, terwijl ik het ook in Vente niet zie. Die heeft aanvoer nodig en dan moet je maar afwachten of hij zich staande kan houden in de subtop. Ik ben dus wel benieuwd wie de 'opvolger' van Ugalde moet gaan worden. De technische leiding kijkt graag naar Nederlanders en spelers die de Nederlandse taal machtig zijn, maar ik kan zo even geen geschikte kandidaat vinden met die competenties.

2 juni 2023 om 00:06

Sam Lammers?

2 juni 2023 om 01:16

Oeps, mijn fout. Lammers zou inderdaad geweldig zijn. Ik vraag me alleen af of hij haalbaar is. Die koop je liever en dat lijkt me best lastig.

Voor het Nederlands voetbal hoop ik dat Twente Europa ingaat.

1 juni 2023 om 21:43

KNVB met inderdaad stoppen met die achterlijke play offs. De sterkste ploegen moeten Europa in. In dit geval dus de nummer 5

1 juni 2023 om 22:31

Inderdaad belachelijk. Je staat na het compleet seizoen op plek 5 dus moet je daarvoor beloond worden.

Typische play-off wedstrijd, maar je wint wel weer een uitwedstrijd. Het probleem met dit FC Twente is ook gewoon de breedte van de ploeg. Het is de basis en dat was het dan ook. Van Wolfswinkel is wel wat minder geworden, Rots is niveau KKD, Brama is nog wel slim maar loopt op z'n laatste benen en Kjolo is wel wat minder dan Sadilek en Zerrouki (al heeft Kjolo zeker potentie). Steijn heeft ook wel potentie, maar is ook nog niet echt een verbetering van wat er loopt.

Als de wedstrijd dan stroef loopt en je houdt het spannend, is de bank niet het aspect dat de wedstrijd gaat doen kantelen. Je blijft afhankelijk van de basisspelers. Daarom ben ik ook wel blij dat er wat variatie is in de spelers waar FC Twente interesse in heeft. Wat creativiteit op het middenveld en verschillende smaken in de linies is geen overbodige luxe.

Helaas terechte overwinning. 1e helft totaal overklast. 2e helft kon het beide kanten opvallen. Was het juist erg rommelig. Pech met de bal op de paal. Toen bruma er in kwam voelde het al verkeerd. Helemaal niks heb je aan hem.

Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Dit zie ik Heerenveen niet meer recht trekken. Worden leuke wedstrijden tegen Utrecht of Sparta. Helaas zal een Ugalde te duur zijn om over te nemen, leuke speler.

1 juni 2023 om 21:02

Een wedstrijd die geen winnaar verdiende? Heb je de wedstrijd überhaupt wel gezien. Jou kennende niet.

1 juni 2023 om 21:14

Ach ja, beide trainers zijn het niet met je eens. Zoals altijd heb je weer een verkeerd beeld. Maar ga zo door, ooit ga je gelijk krijgen!

1 juni 2023 om 21:21

Poh, ik reageer nooit maar wat irriteer ik me altijd aan je domme reacties. @fenomeno

1 juni 2023 om 21:21

Wacht, hoezo gun jij Twente een leuke speler?

Schitterende pot voor de neutrale toeschouwer! Vind dat Heerenveen zich nog goed heeft verweerd.

Terechte overwinning van onze FC. In de eerste helft moeten we gewoon met 2 a 3 - 0 voorstaan. Verdediging weer heel solide ( hebben van Hooijdonk helemaal niet gezien ). Middenveld weer top. En Ugalde en Cerny in een top vorm. Vlap vandaag degelijk, maar voegde qua spel niet echt veel toe. Misidjan vond ik de minst goede bij FC Twente vandaag. Voor volgend seizoen moeten aanvallend echt wel behoorlijk wat bij. Ugalde is helaas te duur. Misidjan en Cleonise gaan weg. En Rots komt ( nog ) heel veel tekort voor onze FC. Het beste is om hem een jaar te verhuren aan een eerste divisie club. Blijven alleen Ricky van Wolfswinkel en Cerny over.

1 juni 2023 om 22:22

Ook wel het verhaal van het seizoen. Ik kan me uit het hoofd al zo'n 7 wedstrijden herinneren (waaronder 1 tegen Heerenveen in het reguliere seizoen) waarbij je in de eerste helft eigenlijk over een ploeg heen walst, maar de kansen niet afmaakt. Vervolgens krijg je in de tweede helft de deksel op de neus en speel je gelijk of verlies je 'm.

Op een gegeven moment moet je dan toch concluderen dat je scorend vermogen mist. Gebeurt het een paar keer in een seizoen, dan is het toeval. Gebeurt het 7 keer of vaker, dan is dat gewoon kwaliteit. Zo eerlijk moeten we ook gewoon zijn. Richting het einde van de competitie werd dat wel gecompenseerd met vechtlust en doorzettingsvermogen. Daardoor kwam de ploeg ook weer in vorm. Dat mag overigens wel gezegd worden.

Misidjan kun je wel vervangen. Op zich goed, maar niets speciaals. Wel met alle respect natuurlijk, want hij heeft z'n waarde wel gehad. Ugalde gaat 'm inderdaad niet worden. Cerny is denk ik onhoudbaar. Clubs zien z'n werklust, de gemaakte kilometers per wedstrijd en zijn rendement (13 goals, 11 assists) en die gaan daarvoor betalen. Die gaat meer opleveren dan Zerrouki, maar je raakt 'm helaas wel kwijt. Van Wolfswinkel hoort de scherpe concurrentie voor de nieuwe spits te zijn. Z'n rendement is nog wel dikke prima gezien zijn leeftijd, maar je hebt iemand nodig die de toekomst heeft. Die moet dan maar laten zien dat 'ie beter is dan Van Wolfswinkel.

Ik hoop eigenlijk dat Eiting komt. Toch even een frisse wind in een toch vrij behouden middenveld. Ik zag Ruben van Bommel ook graag komen en zeker met oog op de toekomst, maar helaas koos hij voor AZ. In een speler als Azarkan zie ik het nog niet. Hij heeft wel potentie, maar op dit moment zie ik hem niet renderen in een ploeg waar minimaal gelijkwaardige aanvallers rondlopen. Dan krijg je minder ballen en Azarkan heeft de bal vaak nodig om echt iets uit te kunnen richten. Eigenlijk is hij een soort onervaren versie van Misidjan.

Wat moet die Ugalde kosten ? En is er een kans dat Twente hem langer weet vast te houden ?

1 juni 2023 om 22:17

7mln

Toch ook wel een zeldzame flater van Noppert, die 1-2. Zo’n tegendoelpunt scheelt toch of je lekker op de counter kan gaan spelen of op zoek moet naar minimaal een treffer om uberhaupt nog aanspraak te maken op verlenging. Nog niet vaak gezien bij ‘m. Al heb ik ‘m alleen echt gevolgd tijdens het WK en zo nu en dan wat samenvattingen, maar dat is niet representatief voor een keeper.

Ik ben geen voetbal kenner, maar wat ik gezien heb, sorry, daar kan héél wat aan verbeterd worden. Buiten dat; wat een stelletje aanstellers. Dat geldt voor allemaal.

1 juni 2023 om 22:27

Geen voetbalkenner kan, maar kun je dan niet beter jezelf aanmelden op het forum van Libelle?

Terechte overwinning, dit mag in mijn ogen niet meer mis gaan in Enschede. Twente was eigenlijk op elk vlak de betere vandaag, hopelijk kunnen ze zondag de goeie flow doorzetten.

Absurd dat die Noppert er weer bij zit.
2 zeperds op het EK + de achterlijke penalty reeks en nu weer een zeperd.
Als dit bij Cillessen zou gebeuren, hadden er nu 10 artikelen online gestaan door analysten etc.

Twente had bij rust echt 4-0 voor kunnen staan. Denk dat ze het alsnog wel afmaken. Is wel te hopen ook, Twente hoort gewoon Europa in. Domme playoffs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren