Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

UEFA stelt onderzoek in naar lege kuipjes tijdens Europa League-finale

Laatste update:

De UEFA stelt een onderzoek in naar de bijna zesduizend lege kuipstoeltjes tijdens de Europa League-finale. Toen de stadionspeaker tijdens het duel Benfica - Sevilla meldde dat er 33.120 supporters aanwezig in het Juventus Stadion waren, klonk een hels fluitconcert. De UEFA had immers aangegeven dat alle 39.000 kaarten waren verkocht.

/

Er wordt vermoed dat de zesduizend lege plekken bestemd waren voor sponsoren, want voor hen had de Europese voetbalbond 11.500 tickets beschikbaar gesteld. “We gaan in de komende weken bekijken hoe het kan dat verkochte tickets niet zijn gebruikt”, laat de UEFA in een statement weten.

De finale in Turijn werd overigens na strafschoppen gewonnen door Sevilla.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed voor ze! 11500 kaarten voor sponsoren, het feest is niet meer voor de gewone man.

15 mei 2014 om 23:12

Wat stoor ik me toch aan jouw misplaatste nostalgie. Het feest was allang niet meer voor se gewone man.

15 mei 2014 om 23:14

Was het feest maar voor de gewone man

15 mei 2014 om 23:54

En waarom is dat misplaatst dan?

16 mei 2014 om 00:55

Hij heeft toch gewoon gelijk. Elke supporter van de club wil naar die finale. En dan zijn er ineens 6000 van die bobo's die niet komen opdagen. Niks misplaatst aan. Jou reactie vind ik echter wel aardig kort door de bocht.

16 mei 2014 om 02:37

Niets misplaatst, simpelweg aan de late kant.

15 mei 2014 om 23:54

Rot toch op uefa, met je onderzoek. Bij ek's en wk's is het al jaren zo. Allemaal lege plaatsen voor sponsoren die in rook opgaan, terwijl de echte fans op marktplaats tegen woekerprijzen kaartjes moeten kopen.

16 mei 2014 om 02:08

11500 valt nog mee, vaak word de helft gereserveerd voor sponsors.

16 mei 2014 om 02:25

Daar kom je wel heel laat achter dan, het voetbal is al heel lang niet meer voor jan alle man.

minimaal 6-7000 supporters teleurgesteld voor sponsoren die decadent genoeg zijn om uiteindelijk niet te gaan. Vind dat die gasten een boete moeten betalen die stoelen hadden verkocht kunnen worden aan echte supporters.

Viel me inderdaad al op dat er aam de lange zijde veel lege stoeltjes te zien waren. 11.500 kaarten voor sponsoren is natuurlijk ook gekkenwerk. Al weet ik niet of er vanuit de fans van Benfica en Sevilla genoeg animo zou zijn om deze 11.500 kaarten nog te verkopen. Zou hier in het vervolg toch iets voorzichtigere omgaan als ik de UEFA was, een leeg stadion is niet bepaald reclame voor nota bene de finale van je toernooi dat sowieso al met een imago probleem kampt.

16 mei 2014 om 00:52

De Benfica kaarten waren in een uur uitverkocht. Mensen hebben 2 dagen voor de deur geslapen voor een kaartje van 100 euro. Er was animo zat, zo erg dat er voor de deur van het stadion nog vechtpartijen ontstonden voor kaartjes.

Tjah, dat komt ervan als je ruim 25 procent (!) gewoon vrij weggeeft aan sponsoren. Het is voor hen waarschijnlijk voor niks, dus zij zullen ook niet de moeite doen om te komen. Had ze gewoon op de open markt verkocht voor Benfica, Sevilla of neutrale fans en het stadion was vol geweest.
Volgens mij is ons stadion nooit zo leeg geweest (coppa wedstrijden niet meegeteld). Alleen toen de Curvas gedeeltelijk gesloten werden tegen Udinese zaten er minder mensen, maar zonder de trouwe aanhang zaten er nog steeds bijna 33.000. Gewoon een trieste aanblik van ons zo mooie stadion.

Echt te triest voor woorden. Zoiets moeten ze op voorhand beter regelen en laten weten of die personen wel of niet komen.

Dit zie je trouwens ook bij grote tennistornooien zoals Roland Garros. Al die sponsors komen pas naar de wedstrijden vanaf de halve finales, dus in de tussentijd zie je gigantisch veel lege plaatsen waar ze niks mee (kunnen) doen. Ze komen enkel naar eerdere wedstrijden als het toevallig al Nadal vs Federer of Djoko is.

Dacht dat er rond de 50.000 in dat stadion konden?

Wel een klein stadion voor zo een voetbal grootmacht of is dit stadion niet van hun

15 mei 2014 om 23:32

Jawel, het Juventus stadion is volledig eigendom van Juventus. Maar sinds stadions in de Serie A de laatste jaren erg leeg zijn is het stadion gebouwd met een capaciteit van 41000 toeschouwers. Nu is het stadion bijna elke week volledig uitverkocht en is de sfeer ook vele malen beter dan het oude stadion Delle Alpi.

15 mei 2014 om 23:35

Tja eerst hadden ze Stadio Delle Alpi daar konden 70.000 mensen in maar in Italië is de opkomst vrij laag en ze zeurden dat de tribunes te ver van het stadion waren en daarom hebben ze dat prachtige stadion gesloopt om een stadion met 40.000 plekken te bouwen (wat een van de betere clubs uit de 2.bundesliga of Championsship ook hebben).

15 mei 2014 om 23:56

Delle alpi werd door jan en alleman afgeschilderd als foeilelijk. Ga jij het ineens mooi vinden

16 mei 2014 om 00:40

Wel vreemd dat er dan een finale wordt gespeeld in een stadion met zo weinig capaciteit. Geeft ook weer aan dat ze de Europa League niet serieus nemen (de mensen van de (uefa).

16 mei 2014 om 01:59

En dat had je nog niet door na de finale in Eindhoven (33.500 zitplaatsen)?

15 mei 2014 om 23:36

Stadion is van Juventus. Als ik me niet vergis dan zijn ze de enige in de Serie A die eigenaar zijn van hun stadion.

16 mei 2014 om 02:32

Dat moest wel, want anders zou Juve het stadion nooit vol krijgen.

En wat wil de uefa er dan aan doen?boete geven zodat ze nog meer verdienen. Ze moeten zelf duidelijk de voorwaarden stellen.
Volgens mij moeten ze zich om andere zaken druk maken.
Maar ze staan weer vooraan als ze met een boete weer geld kunnen binnenhalen.

Ik heb het idee dat dit een voorbode is voor het WK, veel kaartjes voor sponsors die 'geen bal' om voetbal geven en gewoon niet komen of helemaal geen sfeer meebrengen...

En dan hoor je die commentator nog zeggen ook dat t uitverkocht is en ieder stoeltje bezet is terwijl iedereen toch duidelijk veel lege plekken zag. Lachwekkend verhaal dit. De kaartjes nog duurder maken stel mafkezen. Voor 1 kaartje heb je elders een seizoenkaart voor!

Zouden ze dan eindelijk doorhebben dat het belachelijk, schaamteloos en debiel is om 11.500 van de 39.000 beschikbare plaatsen weg te geven aan sponsors. Op die manier konden er maar 10.000 supporters van elk team de wedstrijd volgen, veel te weinig voor een Europese finale.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren