Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Twente heeft aan dertien minuten genoeg om Excelsior kansloos achter te laten

Laatste update:

FC Twente heeft zaterdagavond zonder enige moeite Excelsior aan de kant gezet. De Enschedeërs stonden al na dertien minuten op een 0-3 voorsprong, maar lieten in het restant van de wedstrijd na de marge verder uit te breiden. Daan Rots en Ricky van Wolfswinkel (twee) waren de doelpuntenmakers.

Excelsior begon voor de tweede wedstrijd op rij met vijf verdedigers achterop. Het leverde de Rotterdammers een speelronde eerder weliswaar geen overwinning op Almere City (2-1 verlies) op, trainer Marinus Dijkhuizen zag ogenschijnlijk genoeg aanknopingspunten om de formatie een nieuwe kans te geven.

Aan de kant van Twente was er wederom geen basisplaats voor Myron Boadu. De van AS Monaco gehuurde spits was bij zijn debuut tegen RKC Waalwijk (3-0) als invaller goed voor een doelpunt en twee grote kansen, maar moest in het Van Donge & De Roo Stadion wederom Van Wolfswinkel voor zich dulden.

Het duurde niet lang totdat de ban gebroken werd. Al na één minuut combineerde Rots met Michel Vlap, waarna eerstgenoemde buitenspeler kon aanleggen vanaf de rand van de zestien. Hij zocht de korte hoek met een poging die houdbaar leek, maar de inzet bleek te machtig voor doelman Stijn van Gassel, die allerminst vrijuit ging: 0-1.

Kort daarop volgde een verdubbeling van de marge. Een voorzet vanaf links werd niet goed verwerkt door de Excelsior-defensie en belandde voor de voeten van Michal Sadílek. De middenvelder vond Van Wolfswinkel, die van dichtbij hard afrondde: 0-2.

Binnen een kwartier zou ook de 0-3 vallen. Een hoekschop vanaf de rechterkant werd door niemand getoucheerd, waardoor de bal bij Van Wolfswinkel terecht kwam. De ervaren spits stond als een ware fox in the box klaar bij de tweede bal en schoot binnen: 0-3.

Waar de beginfase van het duel uiterst enerverend was, kon het restant van de wedstrijd het aanwezige publiek weinig vermaken. Zowel Twente als Excelsior kwam amper tot kansen, waardoor het er niet op leek dat de score nog zou veranderen.

Twente dacht nog recht te hebben op een strafschop na hands van een Rotterdamse verdediger. Na een VAR-ingreep bleek echter dat er van hands geen sprake was. Enkele minuten later dacht invaller Naci Ünüvar zijn ploeg naar 0-4 te schieten, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Zo veranderde er na de dertiende minuut niks meer aan de stand en kon Twente met drie punten op zak de bus richting Enschede ingaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker na achter leunen dit weekend en de rest van de wedstrijden kijken. Het was geen beste wedstrijd van twente. Maar wat wil je als je na 12 minuten al 0-3 voor staat.

10 februari 2024 om 21:22

Dat het je seizoensrecord wedstrijd wordt?

Het was smullen van Twente in het eerste kwartier. Daarna een zorgeloos potje zakelijk uitgespeeld. Ik vind het helemaal prima.

Na 12 jaar weer eens een overwinning bij Excelsior. Als we deze wedstrijden ook gaan winnen, kan het nog wel eens een prachtig seizoen worden voor Twente.

Prima pot, maar waarom grijpt de VAR in bij dat penalty-moment? Lijkt me toch duidelijk een handbal ook al komt de bal van eigen voet....

10 februari 2024 om 21:00

Het is als scheidsrechter natuurlijk makkelijk om zo'n beslissing te nemen bij een grote voorsprong. Maar was idd een penalty. Die pieri hield de bal gewoon tegen met zijn arm.

11 februari 2024 om 01:30

Excelsior had ook een penalty moeten hebben

11 februari 2024 om 01:41

Waarvoor

10 februari 2024 om 21:01

Voor mijn gevoel stak hij idd zijn hand uit..

Prima begin. Maar daarna werd het wel heel slordig. Mooi dat Rots en Vlap bij de eerste goal betrokken waren. Hopelijk geeft ze dat vertrouwen. De opstelling blijft uit balans. Hooremans heeft nauwelijks een tegenstander gezien. Daar kom je tegen dit povere Excelsior mee weg, maar tegen betere tegenstanders breekt je dit op. Rechterkant Brenet/rots loopt zoveel beter. Toch eens kijken of je niet kunt verlengen met Brenet. Met nu 2 thuiswedstrijden voor de boeg hopen dat AZ en Ajax links en rechts wat punten laten liggen.

Dus als je zelf tegen je eigen hand schiet is het prima?
Nooit geweten en wat een domme regel. Steijn was hem wel voorbij als zijn hand er niet tussen zat..

13 minuten gas en dat was het.
Een aantal penalty momenten, waar je bij 2 normaal gewoon de penalty krijgt.

Ünuvar, brengt echt zoveel meer aanval. Zal nog wel een keer in de basis staan.

Heerlijke overwinning, jammer dat ze zo slordig werden na de goeie beginfase. Nu lekker achterover leunen en kijken wat onze concurrenten doen.

Erg knap van Twente wat ze de afgelopen jaren laten zien. Ik denk dat de degradatie een keerpunt is geweest. Ga zo door!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren