Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tweevoudig Oranje-international aan de slag als jeugdbondscoach in VS

Laatste update:

Dave van den Bergh is de nieuwe bondscoach van de Verenigde Staten Onder-15, zo laat de Amerikaanse bond weten via de officiële kanalen. Oud-prof Van den Bergh is al jaren woonachtig in Amerika en hij was al assistent-bondscoach van de Verenigde Staten Onder-20.

/

De 39-jarige Van den Bergh doorliep de jeugdopleiding van Ajax en in Amsterdam debuteerde hij ook in het profvoetbal. Hij stapte over naar Rayo Vallecano, om daarna terug te keren naar de Nederlandse velden. Tussen 2000 en 2006 speelde Van den Bergh in het tenue van FC Utrecht, alvorens te verhuizen naar de Verenigde Staten.

In de Major League Soccer speelde hij bij Kansas City, New York Red Bulls en FC Dallas. In 2009 zette hij een punt achter zijn loopbaan. Van den Bergh, die twee interlands voor het Nederlands elftal speelde, ging vervolgens aan het werk bij de Amerikaanse voetbalbond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een van de local heroes die onder van Basten Oranje mocht bestormen. Net als een Romano Denneboom en Kevin Bobson. Wat een tijden.
Maar in de Eredivisie was hij wel echt een prima speler, echte linksbuiten met een geweldige voorzet. Mooi om nu van hem te horen, wie weet maakt hij nog mooi carrière als trainer in de USA en zien we hem hier eens terug.

11 februari 2016 om 10:09

Nee, een echte linksbuiten. Hij was ook stijf links. De enige bal die hij ooit goed heeft geraakt met rechts was in de bekerfinale tegen FC Twente.

11 februari 2016 om 10:20

Ik vond het altijd een leuke speler om naar te kijken. Goede acties, goede voorzetten en af en toe een goal maken. Was hem een beetjevergeten, leuk dat hij nu opduikt in het nieuws.

Mooi baantje voor deze tweevoudig oranje-international.

Al een tijdje uit het zicht verloren, deze tweevoudig oranje-international, maar in Amerika is het volgens mij op voetbalgebeid best goed toeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren