Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Twee finales in twee jaar niet genoeg: succescoach moet veld ruimen in de BL’

Laatste update:

Er komt na twee seizoenen een einde aan de samenwerking tussen Eintracht Frankfurt en trainer Oliver Glasner. De Oostenrijker speelt begin juni met zijn ploeg voor de tweede keer een finale, maar leeft in onmin met de clubleiding na een verschil van inzicht. Frankfurt heeft het gevoel niet te kunnen voldoen aan de eisen van Glasner, die achtcijferige aankopen eist om zich ieder jaar te kunnen te verzekeren van Champions League-voetbal.

Glasner wist vorig seizoen met Frankfurt beslag te leggen op de Europa League na in de finale te hebben gewonnen van het Rangers van Giovanni van Bronckhorst. Op 3 juni speelt hij zijn volgende finale, als in de eindstrijd om de DFB Pokal RB Leipzig de tegenstander is. Desondanks is voor beide partijen geen lang huwelijk weggelegd. Ondanks een contract dat nog een jaar doorloopt, komt het deze zomer al tot een breuk, weet BILD.

Frankfurt verwacht dat Glasner jonge spelers opleidt om ze op die manier voor mooie bedragen door te verkopen, terwijl de Oostenrijker soms uitgaat van miljoenenaankopen. Dit leidt aan beide kanten tot grote frustraties. Bovengenoemde boulevardkrant schrijft dat Frankfurt de druiven in de toekomst weer beduidend lager gaat hangen. Het bereiken van de Champions League zal niet langer een doel zijn. Kwalificatie voor de Europa League moet iedere twee kaar worden bewerkstelligd.

Ondanks de onenigheid heeft Frankfurt besloten om het seizoen in gezamenlijkheid af te sluiten. Gevreesd wordt dat de beslissing van de clubleiding gepaard gaat met boze reacties van de fans. Glasner staat er goed op bij de achterban en heeft, ondanks een slechtere fase, altijd op het volledige vertrouwen kunnen rekenen. Verwacht wordt dat hij ook aankomend weekend in de thuiswedstrijd tegen 1. FSV Mainz 05 wordt gesteund, ondanks zijn schorsing.

Bloed in urine
Glasner schoot afgelopen weekend na de 3-1 nederlaag tegen TSG Hoffenheim uit zijn slof op de persconferentie. Nadat de 48-jarige oefenmeester in de blessuretijd van de eerste helft een rode kaart kreeg, uitte hij zijn frustratie na afloop richting een journalist. De man in kwestie vroeg of de spelers van Glasner wel tot het uiterste gingen. "Stop met deze onzin, ik weet wat mijn jongens doen", reageerde Glasner gepikeerd. "En ik accepteer ook dat Hoffenheim kan winnen."

"Stop met zeggen dat de spelers het niet begrijpen, dat ze geen toewijding en karakter tonen. Ik ga je iets vertellen: Makoto Hasebe is 39 jaar en speelt deze week voor de derde keer negentig minuten in een seizoen waarin we al 43 officiële wedstrijden hebben gespeeld. Soms heeft hij bloed in zijn urine omdat hij kapot is. En wat doet hij? Hij speelt gewoon. We staan voor het tweede seizoen op rij in een finale. De spelers gaan voor elkaar door het vuur." De privacygevoelige informatie over Hasebe schoot bij Frankfurt in het verkeerde keelgat. "Dat hoort niet in de media", aldus de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voetbal laat hij zien vind ik. Stap omhoog zou er wel in kunnen zitten, is dit dan niks voor Spurs? Ook een club als Sevilla wellicht?

9 mei 2023 om 16:56

Of Ajax?

9 mei 2023 om 17:03

Lijkt me onhaalbaar maar hij is welkom wat mij betreft.

9 mei 2023 om 17:09

Hoezo onhaalbaar? Ik denk buiten de Bundesliga een relatief onbekende trainer.
En Ajax is in Europa een grote naam.
Denk een uitstekende en haalbare kandidaat voor Ajax hoor.

9 mei 2023 om 17:16

Hoezo welkom? Hij wil bij Frankfurt al grote aankopen i.p.v. jeugd opleiden. Wat heeft hij dan in godsnaam bij Ajax te zoeken?

9 mei 2023 om 17:21

Alsof Ajax met 11 zelfopgeleide spelers wil spelen, dat is toch totaal onhaalbaar. In het uitschietertje, dat succesjaar 2019, waren er 6 van de 11 uit de jeugd basisspeler, waarbij we Frenkie de Jong dan maar als eigen jeugd aanmerken. Dat is het hoogst haalbare, redelijkerwijs. En ook toen deed Ajax miljoenenaankopen van 8 cijfers, zoals Glasner bij Frankfurt eist. Zie het probleem dus niet zo.

9 mei 2023 om 17:25

Kakadu, Ajax zal toch spelers moeten opleiden en verkopen. Nu, vroeger en in de toekomst. Nog 1 seizoen als deze en de financiële voorsprong is weg. Dus 8-cijferige aankopen oke, maar 10.000.000 is 8 cijfers maar 50.000.000 ook.

9 mei 2023 om 17:27

Frenkie de Jong is geen eigen jeugd, die werd op zijn 18e binnengehaald, en was toen gewoon Eredivisie speler van Willem II.

9 mei 2023 om 18:55

@Anaxf1, van alle coaches die altijd naar Ajax toegeschreven worden lijkt me dit dus juist een fantastische optie! Hij zal zich niet blind staren op de jeugd en bewijst in Duitsland de strijd aan te kunnen gaan met grotere en betere clubs! Daarbij heeft hij een prachtige Europese prijs gewonnen! Nee, ik zou het echt wel weten hoor als ik de TD bij Ajax zou zijn!

9 mei 2023 om 19:19

Wat ik vorig seizoen in europa heb gezien hebben ze het goed gedaan en prima voetbal mag vanmij komen hoor

10 mei 2023 om 09:55

@mentalist: Ja dat doet Ajax ook, en Ajax doet toch ook al jaren 8-cijferige aankopen? Er staat namelijk dat hij "uitgaat van miljoenenaankopen", maar ook dat hij dat wil "om zich ieder jaar te kunnen te verzekeren van Champions League-voetbal". Er staat nergens dat hij jeugd negeert en alleen maar miljoenen wilt uitgeven, zijn doel is om elk jaar CL te spelen (ajax ook, lijkt me) en daarvoor heb je soms aankopen nodig (zoals Ajax ook deed in 2018/2019 met 30 miljoen voor alleen al Tadic en Blind samen en de jaren erna ook 60 en 63 miljoen uitgegeven). Vergeet niet dat hij bij Frankfurt zit, die club moet samen met Bayern Munchen, Redbull Leipzig, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach en VFL Wolfsburg uitmaken wie er met de vier CL plekken aan de haal gaat. Dan heb je als Frankfurt wel wat miljoenenaankopen nodig.

Het bestuur van Frankfurt komt niet echt ambitieus over. Je wint vorig jaar de Europa League en nu is het doel eens in de twee jaar kwalificeren. Als je dan je succescoach niet steunt met de aankopen die hij wilt dan is het niet meer dan logisch dat deze weg wilt.
Misschien toch een optie voor Ajax volgend seizoen? Zal vast niet een al te hoog salaris vragen.

9 mei 2023 om 17:12

Dat geld moet er dan wel zijn natuurlijk.

9 mei 2023 om 17:17

Als je CL gespeeld hebt, de EL wint en iedere thuiswedstrijd zo'n 50.000 mensen op de tribune hebt zitten, zou je toch denken dat dat geld er wel moet zijn. Anders gaat er bij dat bestuur juist aardig wat fout.

9 mei 2023 om 17:28

Zit Frankfurt in een vervelende financiele situatie dan? Ze hebben twee keer een speler van boven de 10 miljoen Euro gekockt, waarvan een (jovic) direct weer doorverkocht werd aan Real Madrid. Hebben dus Jovic, maar ook Haller en Silva in recente jaren voor veel geld verkocht. Hebben sinds 2018/19 4 van de 5 jaren Europees gespeeld, met als resultaten een achtste finale EL, een halve finale EL, een EL winst en een achtste finale CL. In 17/18 ook nog eens de beker gewonnen en nu al voor de 2de keer op rij in de finale. Een erg trouwe fanbase met een groot stadion dat elke keer vol zit. Er zou toch minstens budget moeten zijn voor aankopen in de regio van 15 - 25 miljoen Euro zou je zeggen?

Met Mislintat aan het roer zou dit zomaar de nieuwe coach van Ajax kunnen worden en ik denk dat dat een hele goede keus zou zijn, mag Sjonnie H. nog even meekijken bij een echte hoofdcoach.

10 mei 2023 om 09:01

Juist niet. Die coach heeft blijkbaar duidelijk aangegeven niet met jonge talentvolle spelers uit de jeugdopleiding te willen werken bij het eerste elftal, maar liever dure miljoenenaankopen te doen.

10 mei 2023 om 09:28

Dat is wel heel zwart-wit geconcludeerd, vind je zelf niet? Er staat namelijk dat hij "achtcijferige aankopen eist om zich ieder jaar te kunnen te verzekeren van Champions League-voetbal" en dat "de Oostenrijker soms uitgaat van miljoenenaankopen". Ik zie hier niet in dat hij jeugd negeert en alleen maar miljoenen wilt uitgeven, sterker nog, ik zie dar hij vooral elk jaar CL wil spelen (lijkt me goed voor Ajax ook) en dat hij daarbij soms aankopen moet doen (zoals Ajax ook deed in dat mooie seizoentje 2018/2019; Tadic en Blind alleen al samen 30 miljoen, jaren daarna 60 en 63 miljoen uitgegeven).

Dennis te Kloese kijk je mee? Leuke opvolger voor Arne Slot

10 mei 2023 om 09:02

Waar gaat Feyenoord al die 8-cijferige miljoenenaankopen die Glasner wil halen van betalen dan?

10 mei 2023 om 09:33

Lees het artikel eens, er wordt wel wat basis begrijpend lezen van je gevraagd maar nergens staat dat hij 8-cijferige miljoenenaankopen eist, gewoon omdat het kan. Hij wil dat omdat hij de ambitie heeft elk jaar CL te halen met Frankfurt, en aangezien de Bundesliga een grote zware competitie is heb je daar als Frankfurt wel investeringen voor nodig. Je hebt immers Bayern Munchen, Redbull Leipzig, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach en VFL Wolfsburg ook nog die ook voor de bovenste 4 plekken in aanmerking komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren