Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Trainer van USV Hercules maakt na bekerzege op Ajax fraaie stap omhoog

Laatste update:

René van der Kooij, de huidige trainer van stuntploeg USV Hercules, staat volgend seizoen voor de groep bij Rijnsburgse Boys. Dat laat zijn toekomstige amateurclub weten via de officiële kanalen. De 53-jarige trainer boekte met derdedivisionist Hercules eind vorig jaar een sensationele bekerzege op Ajax (3-2). Over een aantal maanden gaat Van der Kooij aan de slag in de Tweede Divisie.

Van der Kooij tekende onlangs nog een nieuw contract bij Hercules, maar liet daarin een clausule opnemen dat hij bij iedere mogelijke stap omhoog alsnog kon vertrekken bij de Utrechtse amateurs. Met zijn transfer naar Rijnsburgse Boys heeft Van der Kooij die stap omhoog te pakken.

De gelouterde amateurtrainer heeft getekend bij de nummer veertien van de Tweede Divisie, waar Hercules momenteel tiende staat in de Derde Divisie. Van der Kooij staat de komende twee seizoenen voor de groep bij Rijnsburgse Boys, die normaliter bovenin de Tweede Divisie meedraaien.

Van der Kooij is blij met zijn nieuwe uitdaging. “Rijnsburg is te vergelijken met clubs in het betaalde voetbal. Het is een mooie club in een streek met veel voetbalsfeer en veel publiek. In de Bollenstreek wil je gewoon zijn. Alles is er goed geregeld. Ik volg Rijnsburg al jaren en ken ze onder andere van de oefenwedstrijden tegen Hercules.”

Ook de club zelf is blij met de komst van Van der Kooij. “We zochten een ervaren trainer die werkzaam is op divisieniveau. Dat was ook wat we terugkregen van de spelers, die we uiteraard om hun mening hebben gevraagd. Meteen bij het eerste gesprek was het gevoel goed”, aldus technisch manager Peter Cadel.

Bij Rijnsburgse Boys krijgt Van der Kooij mogelijk te maken met meerdere oud-profs. Verdediger Robin van der Meer tekende afgelopen zomer bij de club uit Zuid-Holland, al loopt zijn contract over een aantal maanden af. Datzelfde geldt voor aanvaller Furghill Zeldenrust. Voormalig PSV-talent Dani van der Moot ligt wel nog tot de zomer van 2025 vast.

Van der Kooij hoopt zijn eigen speelstijl te kunnen hanteren bij Rijnsburgse Boys. “Natuurlijk is winnen belangrijk, maar ik vind het ook belangrijk dat mijn team iets moois laat zien en verzorgd voetbal speelt. Ik heb er ontzettend veel zin in om dat ook in Rijnsburg te laten zien.” Eerder was Van der Kooij hoofdtrainer bij SCH ’44 en SO Soest.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor hem, succes! normaal gesproken komt dit soort nieuws hier niet langs, dus leuk voor zijn plakboek

7 februari 2024 om 14:09

Tegen Cambuur ook leuk voetbal laten zien. Verder totaal geen idee of dit aan de coach is toe te schrijven maar logisch dat hij hier de vruchten van plukt.

Ok, gefeliciteerd. Leuk voor die man.

Mooi voor hem dat het fantastische beker sprookje hem ook een promotie opleverd.

Hopen voor hem dat Rijnsburgse Boys wel in de 2e divisie blijft anders voetbalt hij straks nog tegen zijn oude club. Maar leuk voor hem dat zo´n bekeravontuur je in de kijker speelt. Zal ook voor een aantal spelers vast gelden. Die links of rechtsback zou ook makkelijk omhoog kunnen.

Dramatisch dat als je Ajax uitschakeld in de beker , en de wedstrijd domineert dat je dan deze stapje mag maken. Over wie zegt wat iets ?

8 februari 2024 om 13:14

Ik heb moeite jou te volgen Jeroen.
Kan aan mij liggen hoor, maar kan je jouw vraag wellicht iets anders verwoorden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren