Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Totale sensatie en nooit vertoonde comeback in Engelse play-offs

Laatste update:

Sheffield Wednesday heeft op ongekende wijze de halve finale van de play-offs om promotie naar de Championship gewonnen. De ploeg van manager Darren Moore verloor het heenduel nog met 4-0 van Peterborough, maar won vrijdagavond met 5-1. The Owls trokken na strafschoppen uiteindelijk aan het langste eind. In de finale neemt Sheffield het op tegen Barnsley of Bolton Wanderers.

Sheffield stond voor een nagenoeg onmogelijke opgave om de pijnlijke 4-0 nederlaag op bezoek bij Peterborough in eigen huis weg te poetsen. Michael Smith zorgde met een benutte strafschop echter voor een vroege openingstreffer, waarna Lee Gregory de marge voor rust wist te verdubbelen. Het bleef 2-0 tot Reece James de thuisploeg in de 71ste minuut echt hoop gaf door voor de 3-0 aan te tekenen. Het geloof leek vervolgens te verdwijnen, tot Liam Palmer het stadion in de achtste minuut van de blessuretijd in extase bracht: 4-0.

Zo sleepte Sheffield er in ieder geval al een verlenging uit. Hierin leek Peterborough op weg naar Wembley, nadat Gregory, de maker van de 2-0, een ongelukkig eigen doelpunt maakte. Sheffield knokte zich hierna andermaal terug. Callum Paterson bepaalde de eindstand in reguliere speeltijd op 5-1, waardoor een strafschoppenreeks uitkomst moest bieden. Waar Sheffield al zijn penalty’s benutte, miste Dan Butler namens de bezoekers met een schot op de lat. The Owls zorgden in eigen huis voor een van de grootste comebacks in de geschiedenis van het Engelse voetbal. Uitzinnig van vreugde bestormden de fans van de thuisploeg vervolgens het veld. Sheffield neemt het volgende week op Wembley op tegen Barnsley of Bolton Wanderers, die na een remise in het heenduel (1-1) vrijdagavond de return spelen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schitterend dit zeg. Dit is wel een van de meeste bizarre comebacks die ik ooit heb gezien. Heerlijke beelden!

19 mei 2023 om 08:50

De nu finalist van de Champions League, Manchester City, stond 24 jaar geleden in de play-off finale van de second division (3e niveau) met 2-0 achter tegen Gillingham en draaide dit om met 2 goals in blessuretijd en strafschoppen. Met het huidige Manchester City in het achterhoofd onvoorstelbaar.

19 mei 2023 om 13:48

Onvoorstelbaar? Of hadden die Arabieren dan gewoon pak hem beet blackburn rovers gekocht en speelden die nu de CL finale. Met de schofterige hoeveelheid geld die er tegenaan is gegooid vind ik er weinig ongelooflijks aan.

20 mei 2023 om 07:06

Ok..wat dacht je van het jaar dat ze to n kampioen werden..ipv United... Agüero maakte toen de winnende .. nog steeds kippevel als ik eraan denk

Ik heb dit gisteren vanaf de 2-0 gekeken. Wat een spanning en een ongelofelijke ontknoping. Dinsdagavond vond ik Luton Town - Sunderland al een geweldige strijd, maar deze overwinning van Sheffield Wednesday was nog sensationeler.

Weinig wedstrijden die zo vermakelijk zijn als de play-offs voor promotie in het Engelse voetbal, ook die op iets lagere niveaus. De passie die ik daar telkens zie bij supporters is echt prachtig.

19 mei 2023 om 09:44

Ik miste deze deels doordat ik naar concurrent Newcastle keek! Maar wat baal ik ook, zeker achteraf, dat de wedstrijden te gelijker tijd bezig waren! 😪 Want echt waar, die Play-Offs in Engeland zijn altijd zoals je al aangaf, Passie & Strijd & dat zijn echt hele bizarre & schitterende wedstrijden!
De finales op Wembley soms wel minder, maar ik zal ze zeker niet meer missen na deze misser!

19 mei 2023 om 10:07

@TakeMeHome Eens. De wedstriiden op Wembley zijn interessant vanwege de grote belangen die op het spel staan, maar de play-offs vind ik doorgaans eigenlijk leuker om te kijken. Met name die op de lagere niveaus hebben iets nostalgisch, omdat ze voor mijn gevoel een zekere authenticiteit hebben die in het moderne voetbal vaak ontbreekt. Kleine en oude stadions, lokale fans en spelers die een stuk minder bezig zijn met praktijken zoals duikelen of elkaar kaarten aansmeren.

19 mei 2023 om 10:17

Sheffield Wednesday is nou echt een club die een beetje in de tijd is blijven stilstaan vind ik sinds degradatie uit de PL in 2000. Maar dat maakt ze juist zo mooi in mijn ogen. Hillsborough is echt prachtig, mooier word het niet vind ik. Veel zware jaren gekend maar hopelijk is dit het startschot op weg naar weer betere tijden

19 mei 2023 om 11:12

Precies! Ook het feit dat het voetbal zo erg leeft daar & dat het terug te zien is hoe goed de stadions gevuld zijn!
Sommige stadions hebben nog een aardige capaciteit tho!
Ik zet soms ook wel voetbal uit de Championship op als er niks anders (Engels voetbal, PL) op tv is..
Puur voor de kaliber omtrent voetbal!

Precies gelijk barca tegen psg destijds 😁

19 mei 2023 om 09:45



Dat was als Barca-liefhebber toch wel 1 van de beste en tofste matches die ik ooit heb gezien. in de 87ste minuut stond het nog 3-1 uit mn hoofd om er vervolgens in 7minuten tijd 3 te scoren..
Echter was toen de 6-1 de winnende en nu de 4-0 de goal voor verlening, maar de uforie qua juichen was zeker niet minder haha. Wat een vreugde-explosie.

Zulke momenten maken voetbal maar ook sport toch echt enorm mooi om te zien en te beleven.

19 mei 2023 om 09:58

Als Barca liefhebber was ik blij. Maar ik hield er ook een nare bijsmaak aan over en kon me niet aan de indruk onttrekken dat de scheidsrechter graag wilde meewerken aan dit stukje geschiedenis. Letterlijk elke beslissing was dubieus op een gegeven moment. Denk dat die man teveel onder de indruk was en zich mee liet slepen.

19 mei 2023 om 10:00

Ja heb je aan ene kant wel gelijk in, maar aan de andere kant was de overwinning ook wel gewoon verdiend. PSG wilde totaal niet voetballen en Barca deed er alles aan om te scoren.voor mij blijft het me een glimlach op m'n gezicht geven en kippenvel geven bij de 6-1 van S.roberto.

Doet me denken aan Ado - Groningen! Bizarre playoffs voor Europees voetbal 2 keer 5-1 en dan penalties met Tim Matavs op de lat!

En nu gewoon beide kkd...

Hopelijk kan Sheffield deze stunt extra glans geven door de finale dan ook te winnen.

19 mei 2023 om 08:25

Play offs vorig seizoen tussen Excelsior en Ado!

19 mei 2023 om 08:34

Volgend jaar kunnen ze playoffs spelen tegen elkaar!

19 mei 2023 om 10:15

Man man wat was dat een partij zweten. Toen den Haag Europa in ging schreeuwde ik mn longen binnenstebuiten, nadat ik eerst een liter of 6 gezweet had

Dat was geen comeback van 4 goals maar qua hysterisch einde doet het me denken aan de Watford-Leicester semi final play off van wat jaren terug. Leicester kreeg vlak voor tijd een uitgelokte pingel maar die werd tot twee keer toe gestopt, de bal meteen de andere kant op, voorzet, 'hogg is there... Deeney"!!. Zoek maar es op. Episch, en deze ook.

Wat zijn die halve finales van de play-offs tot nu toe een geweldige reclame voor het voetbal gebleken. Luton Town - Sunderland, Middlesbrough - Coventry en nu Sheffield Wednesday - Peterborough waren wedstrijden waardoor we allemaal verliefd zijn geworden op het spelletje, inderdaad qua niveau schort er nog wel eens wat aan. Maar je ziet keiharde duels, prachtige acties, mooie doelpunten, wedstrijden die op en neer gaan. Maar bovenal viel me op dat dat overdreven matennaaien ontzettend meeviel, zoals je bijvoorbeeld bij de Milanese derby zag.

Echt ontzettend genoten

Doet me denken aan AC Milan - Deportivo La Coruna in 2004.

Vanaf de verlenging gekeken, wat een ontlading wat een sfeer.. gewoon 32.000 mensen op de tribune.
Het was echt fantastische om naar te kijken!

19 mei 2023 om 09:06

Hele grote club Sheffield Wednesday met hun iconische Hillsborough nog steeds als thuishaven. Heel veel jaar op het hoogste niveau gespeeld maar werkelijk waar is nagenoeg alles fout gegaan sinds de degradatie van de PL in 2000. Waren in de jaren 90 ook echt een geduchte ploeg in de PL met spelers als Chris Waddle, John Sheridan en David Hirst in de gelederen. Horen qua alles eigenlijk gewoon in de PL thuis, maar het gaat erom wat je op het veld laat zien! Hopelijk kunnen ze het sprookje voltooien tegen Barnsley of Bolton

19 mei 2023 om 12:37

Engelse play-offs wedstrijden hebben over het algemeen veel toeschouwers. Als ik mij niet vergis waren er vorige jaar in de play off finale voor promotie van league one naar de championship ruim 75.000 man in Wembley. Komt mede doordat een grote club als Sunderland die finale speelde, maar toch bizar!

Het was echt een fantastische wedstrijd. Heb altijd een zwak voor het mooie Sheffield Wednesday gehad dus ik ging er, tegen beter weten in, eens lekker voor zitten. Hebben ook zoveel zware jaren gekend sinds de degradatie uit de PL in 2000, dus konden echt wel even een mooie opsteker gebruiken. Echt niet normaal op welke manier het uiteindelijk allemaal geëindigd is. Geweldig spel van Wednesday, wat Peterborough compleet van de mat speelde net zoals Posh dat tijdens de return deed. Uiteindelijk dus de goal in de allerlaatste seconde van de reguliere speeltijd wat het iconische Hillsborough deed ontploffen. In de verlenging leek het weer de verkeerde kant op te gaan met een knullig eigen doelpunt, maar gelukkig was daar Paterson met een uiterst koel doelpunt die voor penalty's zorgde. De penalty's werden allemaal eigenlijk feilloos genomen op 1 na van Peterborough, en prachtig dat daardoor de comeback van de Owls voltooid kon worden. Maar ze zijn er nog niet. 1 wedstrijd te gaan om in ieder geval op een meer acceptabel niveau weer voor de club te komen, en de kans om weer tegen Rovers te kunnen uitkomen 😁

19 mei 2023 om 23:04

Geweldige reactie, kan het niet beter verwoorden. Nog 1 pot tegen Barnsley en we zijn terug, in ieder geval, in de Championship!

Reading - Arsenal is een nog gekkere comeback, 4-0 achter en terugkomen tot 4-4 en daarna in de verlenging met 5-7 winnen, die wedstrijd was echt ongekend.

19 mei 2023 om 09:12

Verschil was wel dat dat 'maar' een League Cup wedstrijd was. Deze wedstrijd in de play-offs leek al compleet gespeeld na de oorwassing die Peterborough Sheffield Wednesday had uitgedeeld afgelopen vrijdag. Echt bizar dat ze gewoon zijn teruggekomen van een 4-0 achterstand

19 mei 2023 om 09:53

Daar kan ik mij in bevinden inderdaad, deze ging over 2 wedstrijden.

Dit is waarvoor je voetbal wilt kijken en/of meemaken. Die enorme emotie die vrijkomt als de bal in het netje gaat, kippenvel. Dat is puur genieten.

Dit soort wedstrijden maakt het voetbal zo mooi. Hiervoor ga je op het puntje van je stoel zitten en maakt emoties los terwijl je niet eens echt voor zo'n club bent. Je bent helemaal de gelukkige als je er live bij bent. Mooiste is in het stadion en anders achter de TV.

Nog 1 potje en we zijn terug!! Geweldige wedstrijd! Wat een spanning!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren