Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Toch weer onrust: sc Heerenveen zet technisch manager aan de kant’

Laatste update:

Sinds de komst van Foppe de Haan leek de rust teruggekeerd bij sc Heerenveen, maar toch dreigt er weer heibel. Hans Vonk zou binnenkort aan de kant geschoven worden door Luuc Eisenga, de man die slechts enkele maanden geleden aantrad als algemeen directeur bij de Friese club.

/

De Telegraaf stelt dat de positie van Vonk de komende tijd geëvalueerd zou worden. De krant weet echter al dat de 46-jarige technisch manager het veld moet ruimen en vervangen zal worden. Zijn beoogde opvolger is Gerard Nijkamp van PEC Zwolle, die als zeer talentvol directeur wordt gezien.

Vonk heeft een rijk verleden bij Heerenveen en volgde medio 2013 Johan Hansma op in zijn huidige rol. Het transferresultaat over de laatste drie seizoenen is ruimschoots positief, maar toch lijkt de oud-keeper te sneuvelen. Zelf weet hij overigens nog van niets, zegt hij, en algemeen directeur Eisenga wil het niet bevestigen. “Zodra er meer bekend is, zullen wij dat communiceren”, geeft hij aan.

Als SC Heerenveen Hans Vonk laat gaan, maakt het een fout

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is natuurlijk een ervaringsvak en Vonk had nog geen ervaring. Door nu al afscheid van hem te nemen geef je hem ook geen tijd om het te leren. Hij heeft een aantal goeie aankopen gedaan zoals bijvoorbeeld Zeneli maar te Vrede, Vd Boomen, Bijker is allemaal nog net niet materiaal. Toch had ik hem nog wel het voordeel van de twijfel gegeven komende zomer.

Heerenveen heeft deze zomer een aantal gerichte aankopen nodig om volgend jaar weer in het linkerrijtje mee te strijden om Europees voetbal.
Keeper: Mulder
Verdediging: Marzo, Otigba, v Aken, Bijker/Cavlan
Middenveld: Aankoop (Schaars?), st Juste, Thern
Aanval: Zeneli, Aankoop, Larsson.

12 mei 2016 om 09:56

Ik ben bang dat er wat meer gaat veranderen. St Juste heeft aangegeven voor het team tijdelijk op het midden te willen voetballen, maar hij ziet zijn toekomst als centrale verdediger. Ik betwijfel of hij dat nog een seizoen wil doen. In dat geval is er een grote kns dat Otigba zal willen vertrekken aangezien hij naar de bank zal verhuizen in dat geval. Dan moet je ook nog een extra middenvelder naast eventueel Schaars hebben.

Larsson is ook 1 groot vraagteken, maar er zou interesse zijn in Foor van NEC dat zou ik een prima vervanger vinden op de vleugel en is ook nog eens transfervrij. Hopelijk blijft de groep wat bij elkaar, maar dat word afwachten.

12 mei 2016 om 11:48

Het hele bestuur zou toch opstappen in november? Vonk bleef nog zitten als TD, maar had eigenlijk ook weg gemoeten. Nu zijn contract afloopt kan dat mooi goedkoop.
Vonk mist inderdaad ervaring en heeft ook heus goede aankopen gedaan. Maar die zullen hem toch ook zijn voorgedragen door de scouts? Hij had veel doortastender moeten optreden bij transfers, andere clubs hebben spelers voor onze neus weggekaapt doordat Vonk te laat was of te afwachtend. Daarnaast is de balans zoek in de selectie, vd Berg was de enige ervaren speler. De andere man met ervaring (buijs) mocht in de winter gratis vertrekken. Onlogische keuze. Daarnaast heeft hij bepaalde beloftes gedaan bijvoorbeeld een ervaren middenvelder zou komen in de winterstop, is hij niet nagekomen.
Al met al lijkt mij dit een juiste beslissing, hele bestuur is nieuw, dan ook een nieuwe td. Zeker omdat hij fouten heeft gemaakt. Misschien kan hij beter bij een kleinere club ervaring opdoen en over een x aantal jaar weer terugkeren. Het blijft toch een clubman.

Niet heel erg vreemd. Vonk presteert gewoon niet goed. Afgelopen seizoen stond er een hele matige selectie. Daar is Vonk verantwoordelijk voor. Janssen wilde komen en hoefde maar 3 ton te kosten, maar Vonk wilde wachten om eerst Uth te verkopen. Uiteindelijk zitten wij te kijken naar Veerman en Te Vrede...

12 mei 2016 om 10:44

Dat Bijker het niet zou gaan redden zag iedereen, dat was mss meer om Cambuur te willen verzwakken want waarom haal je die man anders. Te Vrede leek heel NL denk ik een goede aankoop, dat het er dan niet uitkomt is jammer. Veerman beetje Bijker verhaal, leuke voor de jupiler maar zon lompe en grote spits gaat nooit een topper worden. Zenelli leuk spelertje die eigenlijk maar één ding goed deed dit jaar, maar je ziet bij hem zeker de potentie.

12 mei 2016 om 11:53

We misten een linksback in de selectie, hadden alleen Voest maar die is nog nooit getest op het hoogste niveau en veel geblesseerd. Daarom is Bijker als goedkope oplossing gehaald. Zo kon hij met Cavlan concurreren voor de linksback positie.

Te Vrede had iedereen aan kunnen zien komen. Bij Feyenoord waren de fans al niet te spreken over hem en wat er van hem te zien was in wedstrijden was ook niet best. Was een pure noodgreep om nog even een spits binnen te hengelen. En met buitenspelers die vaker voor zichzelf gaan dan voor een voorzet is het voor een spits die het juist van voorzetten moet hebben onmogelijk voetballen. Dat Vonk dat niet heeft ingezien (willen inzien) is ook een grote fout.

12 mei 2016 om 12:43

Te Vrede leek een goede aankoop? Mij zeker niet. Bij Heerenveen zijn we toch wel gewend aan goede spitsen. Vaak hebben we een spits die tot de besten van het land behoort. Als je dan aankomt met een spits die het duidelijk bij Feyenoord niet redt, is de kans vrij klein dat je een spits hebt aangetrokken die ook in dat rijtje past. Ik heb begrepen dat Te Vrede de 5e keus was voor Heerenveen. Dat zegt ook wel wat over de daadkracht van Vonk.

NEEE! Nijkamp is de allerbelangrijkste man geweest achter het succes van PEC. Zou een ramp zijn als hij Zwolle verliet.

12 mei 2016 om 11:09

Tsja, zo werkt dat. Zo hebben wij vd Belt verloren aan Twente.

12 mei 2016 om 12:38

Op de supportersavond heeft nijkamp en de rest van de pec directie gezegd dat ze zowiezo nog 2 jaar bij pec aan t roer zullen staan.

Een contract wordt niet verlengd wat een onrust! Als ze de td bij Zwolle weg weten te halen ja dit gewoon een hele goede zet! Hoop er op.

Wat is hier de bedoeling van? Hoezo onrust? Ten eerste is deze man toch echt verantwoordelijk voor een selectie die al meerdere jaren niet in balans is. Ten tweede, er wordt inderdaad(mart1990) een contract niet verlengd. Is dat meteen "heibel" Vz?

Vooropgesteld, Vonk heeft niet alleen maar miskopen(dalgaard, Te Vrede, Veerman) gedaan maar ook hele goede(larsson, Van de Boomen(toekomst), Zeneli). Maar de selectie is niet in evenwicht. Er is afgelopen seizoen bijv. niet goed omgegaan met het vertrek van oa Uth en De Roon. Overigens niet alleen Vonk aan te rekenen want waar is hier de alom geroemde scouting? Die laten net zo goed steken vallen.

12 mei 2016 om 12:02

De scouting heeft altijd wel fouten gemaakt, in het verleden zijn er ook genoeg jongens gekomen die via de achterdeur weer vertrokken (elyounoussi, Smarason, Deekman, Papadopoulos e.d.). Vonk is niet bepaald daadkrachtig gebleken, grote kans dat de scouting jongens heeft getipt die vervolgens voor een andere club kozen omdat die sneller door pakten (bijv bij Rusnak). Of jongens bleken onhaalbaar of konden meer verdienen bij andere clubs (daar kon Vonk dan weer weinig aan doen).

Wat onrust??? Contract loopt af van vonk en waarom mag je dan niet rond kijken voor een andere?? Hij is gewoon personeel die wordt afgerekent op zijn werkwijze. Ze zeggen ook niet dat hij het slecht heeft gedaan of fouten heeft gemaakt.. Contract wordt gewoon niet verlengt daarvoor kiezen beide partijen bij de instap van Vonk bij SC Heerenveen.

12 mei 2016 om 10:49

Smaakmakerij van de kranten. Gezien de onrust van de afgelopen jaren op bestuurlijk vlak is het nu makkelijk scoren met zo'n titel. Maar aan de andere kant is het nu wel alweer de zoveelste die weggaat. Weinig continuiteit en stabiliteit. Zo slecht heeft Vonk het toch ook niet gedaan. Is larsson door hem aangetrokken? Dat is gewoon een topper en het kan ook aan de gekochte spelers zelf liggen dat het er niet uit komt. Zie t evrede daar had iedereen meer van verwacht

Ik stel voor dat jullie VD Vegt bij ons wegplukken. Dan doen wij wel net alsof wij dat hier in Leeuwarden erg vinden

12 mei 2016 om 09:40

Ja dat is nog eens leuk... krijgen jullie van ons Vonk en dat vinden wij natuurlijk ook heel erg, maar ben bang dat Vonk dat niet echt fantastisch vindt.

12 mei 2016 om 14:26

Maar dan wil ik wel Anneke Douma in een package deal er bij in betrekken
Heeft die vd Vegt nou bij 4 clubs gezeten die zijn gedegradeerd? Is hij dan zo'n ongelooflijke prutser, of maakt hij steeds de verkeerde clubkeus?

Verstandige beslissing natuurlijk. Vonk heeft een aantal jaren de kans gekregen, maar uiteindelijk niet voleldig voldaan. Jammer, maar nu zijn contract afloopt stelt dat de leiding in staat een vervanger te zoeken. Niets mis mee. Opruiend gedrag van De Telegraaf. Slechte krant.

Niet doen Nijkamp. Het is daar altijd onrustig en je krijg daarbij nog Riemer van der Velde en Foppe de Haan in je nek die elke beweging bekritiseren. Heerenveen is bestuurlijk gezien al jaren een wespennest en ik geloof niet dat Nijkamp daar zin in heeft. Daarbij heeft hij aangegeven dat hij en Visser minstens tot het seizoen 2017/18 in Zwolle willen blijven (hoeft natuurlijk niet alles te zeggen, maar het geeft wel aan dat hij er van overtuigd is dat zijn werk hier nog niet af is).

12 mei 2016 om 12:40

Helemaal mee eens. Foppe en riemer hebben een veel te grote invloed daar en proberen toch alles te ondermijnen. Ze kunnen het niet los laten lijkt het wel.

Als nijkamp verstandig is gaat ie niet naar dat wespennest

12 mei 2016 om 12:44

Ik denk dat Foppe het afgelopen jaar wel heeft geleerd dat het allemaal niet zo makkelijk meer is. Ik verwacht hem dan ook wat minder te horen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren