Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tioté voelt zich slachtoffer: ‘Krijg kaarten omdat ik er al zo veel heb gehad’

Laatste update:

Sinds hij FC Twente in de zomer van 2010 verruilde voor Newcastle United heeft Cheick Tioté indruk gemaakt in de Premier League, maar de Ivoriaanse middenvelder heeft één groot nadeel; ieder seizoen weer mist hij een behoorlijk aantal wedstrijden als het gevolg van schorsingen.

/

De agressiviteit in zijn spel is de kracht van Tioté, maar levert hem wel veel boekingen op; in zeventig optredens voor the Magpies kreeg de 26-jarige controleur tweemaal een rode kaart. Liefst 36 keer werd hem een gele prent voorgehouden. Afgelopen weekend werd Tioté tijdens het duel met Swansea City wederom op de bon geslingerd, ook al bleek uit de televisiebeelden dat tegenstander Nathan Dyer niet eens geraakt werd.

“Ik wilde de bal onderscheppen, maar ik raakte helemaal niemand. Ik weet niet waarom ik geel kreeg”, vertelt de middenvelder aan Sky Sports. “De scheidsrechter nam een beslissing en die moet ik respecteren.” Toch heeft Tioté wel een idee waarom hij zo veel kaarten verzamelt. “Ik denk dat ik soms gestraft word omdat mensen weten dat ik in Engeland al zo vaak geel heb gekregen. Ik ben ervan overtuigd dat dat soms gebeurt”, zegt de ex-speler van Anderlecht, Roda JC Kerkrade en Twente.

Denk je dat het vermoeden van Cheick Tioté klopt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat gebeurt inderdaad. Zie je ook met van Bommel, en een Suarez die niet zo makkelijk meer een penalty mee krijgt.

5 maart 2013 om 20:27

die agressiviteit is een kwaliteit en een riskfactor tegelijk!! ey dat rijmt

Mooi gemiddelde qua kaarten, 1 op 2 ongeveer haha

Als je deze speler ziet spelen in Engeland snap je niet waarom hij destijds wissel stond bij Twente.

off; als hij in nederland nog zo speelde liep hij waarschijnlijk 1 op 1 qua kaarten

5 maart 2013 om 13:35

Inderdaad, dat doen niet veel spelers hem na.

neymar liep 1 op 3 in zo'n 180 wedstrijden op een gegeven moment, hoe dat nu zit weet ik niet precies maar dat vond ik ook vrij indrukwekkend. Een buitenspeler die zoveel kaarten pakte zie je niet vaak, en vaak ook onnodige kaarten.

5 maart 2013 om 14:32

Ik weet wel hoe want hij maakt echt vaak Schwalbes dus das meestal ook geel

5 maart 2013 om 15:13

Hij kreeg ook een keer zijn 2e gele kaart doordat hij zijn goal vierde door een masker van hemzelf op te zetten. Hij maakte de 2-0, Santos kwam met 10 man te staan en speelde uiteindelijk nog gelijk ook.

5 maart 2013 om 13:37

Iedereen bij Twente gaf toen ook al wel toe dat hij eigenlijk veels te goed was voor de bank, Theo Janssen zei volgensmij nog dat Tioté de absolute top zou gaan halen. Maargoed je kent Mcclaren: 'never change a winning team' hè? En Twente bleef maar winnen hahah.

5 maart 2013 om 14:23

@ruiz_fct

Dat is inmiddels een eeuwigheid geleden. Je kan nu beter denken aan: 'please change this team of losers'.

Tioté is inderdaad een hele goede speler, echter die kaarten pakken moet hij afleren, is denk ik toch een reden dat hij nog niet bij een topclub zit.

Wordt die laatste gele kaart dan niet geseponeerd, uit beelden blijkt dat het duidelijk onterecht is?!

5 maart 2013 om 12:59

Ze kunnen toch alleen rode kaarten seponeren?

5 maart 2013 om 13:38

Klopt, al is dat natuurlijk belachelijk. Een gele kaart kan dezelfde gevolgen hebben als een rode als er schorsing op volgt.

5 maart 2013 om 14:41

Wat Ruiz zegt, stel dat dit zijn x-ste gele kaart is en hij daarom de volgende wedstrijd geschorst is heeft zoiets wel een grote impact.

Beetje jammer dat ze enkel rode kaarten seponeren. Beide zouden aan bod moeten komen.

5 maart 2013 om 15:03

Maar Geel is toch vaker wel de interpetatie van de scheidsrechter, al vind ik wel dat als iemand een schwalbe maakt en de scheids ziet dat verkeerd dan vind ik wel dat je zo'n kaart moet kunnen kwijtschelden.

De vergelijking met Van Bommel is dan snel gemaakt. Al betwijfel ik op Mark in Engeland ook op zo'n 'mooi' moyenne uitkomt :P

5 maart 2013 om 15:15

Dan mag jij als Rkc-er wel de juiste vergelijking maken met Guy Ramos. Hij is nu danwel recordhouder geworden maar als je al zijn kaarten erbij pakt dan kun je de helft schrappen.
Hij heeft nu zijn naam ook aardig tegen zich.

5 maart 2013 om 16:07

Da's er ook zo 1 inderdaad. Maar die is met tijd en wijlen ook spijkerhard hoor, en zal vele kaarten dan ook wel begrijpen. Da's anders als Van Bommel en als Tiote, die nu dus beweerd dat die geen idee heeft waar sommige (of althans die ene) kaart(en) vandaan komen..

5 maart 2013 om 16:37

Guytje kan inderdaad spijkerhard zijn, maar merendeels op de bal. Ja dan loop je het risico dat de speler ook wel eens meegaat.
Bijvoorbeeld zijn laatste rode kaart, hadden ze ook wel met geel kunnen afdoen. De penalty was al een straf op zich als je dan nog een kaart moet trekken dan mag je best in de geest van de wedstrijd een minder erge straf geven. Die penalty was in dat geval al genoeg want hij ging ook wel héél erg gretig naar de grond. In de meeste gevallen komen ze er nog kaartvrij vanaf.

5 maart 2013 om 16:51

Heb het ook over 'vele' kaarten. Dat betekent niet allemaal. Tuurlijk heeft iedereen weleens zure momenten, maar ik denk niet dat je Guy Ramos in het rijtje met van Bommel (en nu dus Tiote) kunt zetten. Van Bommel krijgt meer onnodige kaarten dan echt terechte, maar dat zal ook wel liggen aan het zaalvoetbal-gefluit, zoals de heer Derksen het noemt :P

van Bommel's donkere neefje?
Overigens erg goeie speler, heeft zich uitstekend ontwikkeld, enigszins tegen mijn verwachtingen in.

Tjah, misschien even bij v Bommel langsgaan voor de nodige tips en adviezen?

ja is inderdaad ook met van bommel de scheids let extra op hun en ze krijgen bij elk voorval een gele kraar tuurlijk er zijn er genoeg de terecht zijn maar je zult altijd zien de kaarte die net een schorsing op leveren zijn dat niet en dat is extra zuur ik denk dat het geen slect idee is om net zoals bij rode kaarten het ook bij gele kaarten mogelijk moet zijn om te seponeren

Damn 36x geel en 2x rood in 70 optredens, ziek!!! Das meer dan 1kaart per 2 wedstrijden hahaha.
Misschien heeft hij ook wel een punt. Scheidsrechters geven hem sneller een gele kaart dan een andere ''lieve speler''..zelfde geld in Nederland met Van Bommel die de reputatie heeft, vergeleken met Siem de Jong, die bijna geen vlieg kwaad doet in de ogen van de scheidsrechters..ook al is Siem dan ook niet een harde speler met veel overtredingen...maar ik bedoel m'n punt te maken d.m.v. een beeld wat scheidsrechters hebben over bepaalde spelers.

Al met al passen kaarten bij het spel van Tioté, hoewel 38 uit 70 toch gewoon TÉ Veel is.

5 maart 2013 om 15:07

Tioté speelt wel echt met de beuk erin die maakt elke wedstrijd 10 tackles waar een nederlandse scheidsrechter rood voor zou trekken, maar in Engeland laten ze eenmaal meer toe, maar 38 kaarten in 70 westrijden is wel erg veel maar dat komt gewoon met zijn manier van spelen.

Best een knap moyenne van Cheick. Zonde dat hij zo veel kaarten pakt want hij is een meerwaarde voor The Magpies.
Ik denk zeker dat scheidsrechters zich laten beinvloeden door dit soort dingen. Van Bommel heeft het, Bale had het met zijn fopduiken en Ramos heeft ook wel een slecht imago.
Hopelijk is de nieuwe lichting niet zo stereotypical richting de voetballers

Is voor Newcastle een uitstekende speler en moet het inderdaad hebben van zijn ''agressiviteit'', maar 36 gele kaarten uit zeventig wedstrijden vind ik nogal wat. Dat is meer dan 1 op 2..

Wat een gelul zeg. Net of een scheids denkt van: ik vond het geen geel maar omdat het Tiote is maak ik wel een uitzondering. Als je 36 geel hebt gehad in 70 wedstrijden dan zou het miss ook wel eens aan jezelf kunnen liggen toch?

5 maart 2013 om 17:09

Als je het zo stelt is het inderdaad gelul, ik neem aan dat je zelf ook inziet dat het zo niet werkt.
Heb je echter een reputatie opgebouwd dan zal een scheidsrechter wel sneller geneigd zijn om toch die kaart te geven. Net als sommige spelers een reputatie hebben opgebouwd met schwalbes, die moeten soms half overmidden geschopt worden om een penalty te krijgen. Bij twijfel zal een scheids namelijk sneller denken dat het waarschijnlijk weer een schwalbe is.

Ga lekker zitten huilen net als Mark v Bommel joh... Je hebt niet voor niets zo'n naam.. Vaak genoeg als een slager erin gegleden.. Dus dan krijg je zo'n naam

Wat ik trouwens helemaal grappig vind...

Ik hoor hem zeiken over kaarten die onterecht zijn.. Maar heb em nooit horen zeggen: "kreeg geel, maar was eigenlijk donkerrood'. Beetje schijnheilig doen Cheikh

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren