Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tiental NEC ondanks jubileumgoal Finnbogason naar knap resultaat

Laatste update:

NEC leek geen punt over te houden aan het uitduel met sc Heerenveen, maar de degradatiekandidaat heeft in Friesland knap gelijkgespeeld: 2-2. Bilal Basacikoglu zorgde voor een voorsprong, Alfred Finnbogason benutte een strafschop en werd daarmee de topscorer aller tijden van Heerenveen in de Eredivisie. In de tweede helft deed Michael Higdon echter wat terug en op het moment dat NEC met tien man op het veld stond nam Sören Rieks de niet meer verwachte gelijkmaker voor zijn rekening.

/

Hoewel er voor de supporters in het Abe Lenstra Stadion lange tijd weinig te genieten viel, waren er tijdens de rust toch vooral lachende gezichten te zien op de tribunes. Het eerste half uur leek wat dat betreft snel vergeten, want dertig minuten lang was er schot op doel te noteren. Toen dat wel gebeurde, was de inzet van Rajiv van La Parra bovendien een eenvoudige prooi voor NEC-keeper Dennis Gentenaar. Zes minuten voor de pauze moest de ervaren doelman echter toch de gang naar het net maken, en dat mocht Gentenaar vrijwel zijn halve elftal verwijten.

Basacikoglu pikte de bal op het middenveld op en werd in staat gesteld om vijf à zes tegenstanders voorbij te dribbelen, totdat de rechterspits in het zestienmetergebied beland was. Daar besloot hij te schieten en de schuiver met links kon in de korte hoek niet gekeerd worden door Gentenaar. Op slag van rust stond zelfs de 2-0 op het scorebord: Van La Parra werd gevloerd door Rens van Eijden, waarna Finnbogason vanaf elf meter mocht aanleggen. De IJslander faalde niet en met competitietreffer nummer 48 passeerde hij Gerald Sibon op de all time topscorerslijst van de thuisploeg.

/

Kort daarvoor was overigens ook bijna nog de gelijkmaker gevallen, maar Heerenveen-goalie Kristoffer Nordfeldt redde uitstekend op een kopbal van dichtbij van Rieks. Na de hervatting werden de bezoekers uit Nijmegen wederom gevaarlijk en opnieuw was dit via Rieks, maar deze keer stuitte de Deen met links op de sluitpost. De corner die hiervan het gevolg was leverde een mogelijkheid op voor Van Eijden, maar zijn kopbal ging over. Met nog een half uur op de klok had het zomaar 3-0 kunnen zijn, maar Finnbogason slaagde er van een paar meter afstand niet in om Gentenaar te passeren.

NEC bleef zodoende hoop houden op de aansluitingstreffer en bijna maakte Nordfeldt die mogelijk; de keeper liet een afstandsschot van de ingevallen Danzell Gravenberch door zijn handen glippen, maar kwam met de schrik vrij. Dat was ook het geval toen Alireza Jahanbaksh verzuimde om de bal het laatste zetje te geven na een Nijmeegse hoekschop, al mochten de gasten niet mopperen toen een vrije trap van Hakim Ziyech op de lat belandde. Toch werd het in het laatste kwartier nog spannend, want na doorkoppen van Jahanbaksh kwam de bal bij Higdon en de NEC-topscorer schoot uit de draai fraai binnen met links: 2-1. Tien minuten voor tijd leek de beslissing alsnog een feit, maar nu kopte Kenny Otigba op de lat. Na de veldverwijzing van Van Eijden (tweemaal geel) leek het tiental van trainer Anton Janssen niet meer in de buurt van de gelijkmaker te komen, maar in de blessuretijd hielp Rieks zijn team toch nog aan een punt: 2-2.

Denk je dat NEC in de Eredivisie blijft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit gelijke spel voelt toch wel als een overwinning. Misschien was het niet geheel terecht om hier gelijk te spelen, maar ik ben blij dat wij nu een keer geluk hebben in de slotfase. Op naar heracles en dan gaan voor de 3 punten!

22 maart 2014 om 21:48

Het geluk is een keer aan onze kant. Fijn gevoel!

Haha bazen van Nec, drukte snel nog ff Fox aan en schrok me dood dat je dit tegen 10 man nog kan weggeven

22 maart 2014 om 21:45

Wow nec met tien!? Erg knap dat ze toch gelijk weten te spelen. Beter iets dan niets. Nu afwachten wat de rest doet.

Slechte wedstrijden waarin we gewoon weer 2 doelpunten weg geven echt om gek van te woorden . uiteindelijk natuurlijk blij met een punt maar een H,veen in deze vorm had je moeten pakken.

Bedankt Heerenveen voor het verknallen van mn toto. Heerenveen op winst en ik had 240e gewonnen.. maar nee laatste minuut goal..

22 maart 2014 om 21:56

Hahahaha. Echt waar? Hilarisch! Je gaat gokken en geeft de schuld aan een ander dat je je geld kwijt bent, whahahaha. Tranen in mijn ogen, echt waar.

Ik vond het wel een leuke pot, werd echt spannend. Rode kaart etc. En dan ook nog de gelijkmaker. Ik heb me wel vermaakt.

22 maart 2014 om 22:03

Of je hebt nog nooit gegokt of je weet niet hoe het is om emotie te hebben na een wedstrijd die in zak leek van sch terwijl ze daar als een stel zoutzakken stonden te verdedigen bij die 2-2..

22 maart 2014 om 23:08

Moest er idd. nog aandenken. Je was vooraf ook wel erg zeker van je zaak. Balen voor jou, maar ben wel erg blij met een puntje. Ze zijn hard nodig in Nijmegen.

23 maart 2014 om 14:36

Ja was ook wel redelijk zeker maar ach de bal blijft rond en dan werd nu nog maar eens benadrukt! Gefeliciteerd met je puntje

22 maart 2014 om 21:59

Op welke wedstrijden had je nog meer ingezet?

On : Mooi voor NEC dat vecht tegen degradatie, net zoals Roda JC dat nu ook een punt lijkt te pakken van Psv, er komen dan toch bijzondere krachten naar boven blijkbaar.

22 maart 2014 om 22:11

Je hebt al geluk gehad met newcastle hé

22 maart 2014 om 22:12

Heerenveen-NEC het makkelijkst om op te gokken? Heerenveen heeft al 4 seizoenen thuis niet meer van NEC gewonnen. Dit is een wedstrijd die NEC traditioneel goed ligt en waar ze vaak verrassen. Dus niet de meest zekere om op te gokken. Net als bijvoorbeeld PSV-Roda waar ook vaak een verrassing valt.

22 maart 2014 om 22:17

Newcastle zeker geluk gehad bayern ook sprong een gat in de lucht haha.. Klopt nec heeft een mooie reeks maar had wel zoiets NEC is in geen beste doen en heerenveen thuis vind ik aardig stabiel.. Helaas

23 maart 2014 om 17:28

En dit is de reden waarom je online moet gokken en waarom je systeembets moet maken

23 maart 2014 om 09:16

ik wou net hetzelfde gaan typen.. 7wedstrijden goed, heerenveen stond 2-0 voor, ging er van uit dat ze hadden gewonnen had me al rijk gerekend, niet dus.. hoe kun je dit weggeven thuis tegen de nummer 17 in de laatste 10mins tegen 10man?? de eredivisie jezus..

23 maart 2014 om 12:23

Dit is een voetbalsite en geen gok site, het kan niemand iets schelen of jou 240 euro door de neus is geboord.

Voetbal kan alle kanten op. Dat maakt voetbal onvoorspelbaar. Als het voorspelbaar zou zijn dan zou gokken geen zin meer hebben.

On topic: op basis van de samenvatting vind ik dat NEC wel bleef strijden, de koppies gingen niet hangen en ondanks de beperkte kwaliteit bleven ze het proberen. De laatste goal was dan ook voorbeeld van standvastigheid en een flinke dosis geluk.

23 maart 2014 om 14:38

Klopt daarom word er overal op voetbalzone unibet quoteringen gegooid en word er toch gereageerd op wat ik zeg.. Bedoel als je er niks mee hebt of mijn reactie niet wilt lezen hou je commentaar dan gewoon voor je er zijn genoeg geïnteresseerde.

23 maart 2014 om 17:14

Als ik niet reageer, dan blijven we met dit soort reacties zitten! En daar word ik niet vrolijk van, reageer op de wedstrijd die je gezien hebt en niet op jouw toto.

Kan iemand mij vertellen hoe Gravenberch speelde ?

22 maart 2014 om 21:50

Goed. Was een van de betere in de tweede helft die zijn kwaliteiten goed gebruikte. Absoluut een speler met potentie, als ik het vanuit deze wedstrijd bekijk

22 maart 2014 om 21:52

Prima invalbeurt, voegde echt wat toe. Misschien heeft ie zich wel naar een basisplaats gespeeld.

22 maart 2014 om 22:02

@nijmeguhe1 , @willem1609
Oke mooi om te horen.
Vind hem echt een beest haha

Heel slecht gespeeld door Nec, eigenlijk om te schamen hoe de spelers er bij liepen. H'veen was ook niet best, maar die kunnen zich dat tot op bepaalde hoogte permitteren(stonden niet voor niets 2-0 voor). Hebben het geluk dat Rieks en Higdon vrij makkelijk een goal maken. Maar o o o wat geeft NEC het weer belachelijk weg vlak voor rust. Je had hier best kunnen winnen als je hier je niveau haalt(geldt overigens nog meer voor H'veen)

niet onverdiend voor NEC maar vrees voor mijn cluppie had gehoopt dat RKC directe degradatie zou ontlopen heb er een hard hoofd in.

22 maart 2014 om 22:37

Wij moeten eerst nog maar de punten zien te pakken om over jullie heen te gaan! Worden voor ons, jullie en Roda 6/7 vreselijk weken. Laat ik voorop stellen dat ik het RKC echt niet gun (leuk clubje) maar liever jullie dan wij.

23 maart 2014 om 01:01

haha tsjah ieder seizoen degradeert er nu eenmaal een club direct en dat is nooit leuk wanneer je er elke week zit.

Nu moet ik wel zeggen dat wij in Waalwijk erg verwend zijn amper 50.000 inwoners maar wel een voetbalclub die Eredivisie speelt.

Hoop op het beste maar moet wel realistisch zijn en ik zie ons nu als degradatie kandidaat nummer 1 helaas.

22 maart 2014 om 22:45

ik heb de hoop dat roda degradeerd want die is al jaren onderin te vinden en vind ik persoonlijk oook niet best voetballen (ondanks dat ze n.e.c op wilskracht versloegen) hoop dat zowel n.e.c als rkc in de eredivisie blijven en hoop op een goed resultaat woensdag

Volstrekt belachelijk om dit weg te geven. Geeft aan hoe ambitieloos dit Heerenveen is. Het lijkt het er op dat het ze ook totaal niet kan schelen. Tegen 10 man dit weg geven geeft simpelweg aan dat je het onvoldoende wil. Dat heeft niets met kwaliteit te maken. Maar goed waarom zou je ook. De trainer gaat toch weg. De beste speler vertrekt toch weer en niemand die ooit roept dat het beter moet, niet kan, nee MOET.

knap van nec, ik hoop dat ze in de eredivisie blijven want daar horen ze gewoon thuis

Klimmen nu wel mooi over RKC heen en de Roon had wel rood moeten krijgen hij kreeg al geel toen had hij aanmerking op de leiding wat ook geel is en daarna nog een geelwaardige overtreding.
En als die penalty voor hereveen een penalty is dan moet je ook aan de anders kant geven (in 70e minuut) en als je finbogason geen geel geeft voor hands moet je dat ook niet aan Rens geven oftewel weer benadeeld , maar wel blij met punt

22 maart 2014 om 22:35

Maximaal een punt, ik zei het je haha

22 maart 2014 om 22:43

ik zei minimaal een punt dus ik heb ook gelijk haha en als de scheids aan beide kanten de zelfde regels had toegepast hadden we ook met 3 punten kunnen staan al ben ik wel blij met een punt hoor

23 maart 2014 om 01:43

De ranglijst liegt er niet om NEC staat nog steeds onder Rkc. RKC heeft een beter doelsaldo dan Nec.

23 maart 2014 om 10:06

RKC heeft een wedstrijd minder gespeelt maar die inhaalwedstrijd van RKC is tegen Ajax en dat zie ik ze niet winnen en zal vast niet goed zijn voor hun doelsaldo overigens gun ik het rkc wel om in de eredivisie te blijven. ik heb het liefst dat roda er uit vliegt dus ik hoop dat rkc wint van roda want dan komt roda op 5 punten van zowel n.e.c als rkc

23 maart 2014 om 14:27

Rkc: 28 6 9 13 27 41-55 -14
Nec: 29 5 12 12 27 47-71 -24

Rkc moet dan wel 11-0 verliezen van Ajax zodat Nec boven Rkc kan komen.
Als Rkc wint van Roda komt het 5 punten los van Roda en Nec moet dan ook de thuiswedstrijd tegen Heracles winnen zodat zij ook 5 punten los komen van Roda. We wachten rustig hoe dit gaat aflopen, ik geef Rkc weinig kans uit tegen Roda.

Succes verder met Nec.

23 maart 2014 om 14:34

Het zal een lastige wedstrijd worden voor RKC maar Roda is nu ook niet zo goed bezig, hoop dat we wel durven te voetballen want het is dit seizoen echt een verschil met het seizoen 2012/2013 toen we 7e eindigde.

25 maart 2014 om 09:31

Als ik naar het programma kijk van Roda mogen ze al blij zijn als ze in totaal nog 5 punten halen dus ik zie Roda rechtstreeks degraderen.
Ben alleen wel bang dat mijn club ook nacompetitie moet spelen maarja daar komen we hopelijk wel goed uit Roda is al 2 jaar achter mekaar goed weggekomen dus ik zeg 3x scheepsrecht weg ermee

Ps: geloof ook niet dat ze met 11-0 zullen verliezen maar ze moeten na Ajax ook tegen Feyenoord en ik hoop dat n.e.c aankomende 2 thuiswedstrijden is wat doelpunten gaat maken en met higdon en rieks zie ik dat wel gebeuren

25 maart 2014 om 09:33

Roda is ook niet in topvorm he daarom staan ze ook terrecht laatste ik denk als sno in vorm is RKC wel zou winnen of minimaal gelijkspelen en als ik jullie programma bekijk lijkt Roda me een van de makkelijkste (al is het wel uit)

Het gaat ook weer helemaal nergens over... Voorstaan, spelen tegen 10 man, kom op hè... Het is elk jaar hetzelfde liedje. Dit soort wedstrijden mogen best eens een keer gewonnen worden.

22 maart 2014 om 23:18

Precies! Het is elke keer hetzelfde liedje. Hoe het komt weet ik niet maar bij Heerenveen sluipt altijd heel snel de gemakzucht erin. Er wordt bijna nooit met volle overgave voor de overwinning gegaan. En dat is niet alleen dit seizoen zo, maar het speelt al meerdere seizoenen. Er moet meer realiteit in de ploeg komen. Ze zijn niet zo goed als ze denken.

Bij winst zouden we cambuur (dkv) hebben geholpen. dat is geen goed idee ! volgens seizoen hebben we hun trainer al , en hun uitblinker huren we van psv ! gewoon een off day met een mooi extraatje zeg ik dan maar .

23 maart 2014 om 01:39

wie gaat nou van een ambitieuze volksclub die in de lift zit naar een sfeerloos bioscoopstadion waar het al maandenlang rommelt? lodeweges en ritzmaier in ieder geval niet! misschien lopen er in scandinavie wel weer wat jongens die zich in de maling laten nemen hahaha

23 maart 2014 om 13:33

Marco schijn wel gelijk te hebben Astine. Omroep Friesland meld dat Lodeweges in beeld is bij Heerenveen. Er schijnen ook al gesprekken plaats te hebben gevonden. Ik sta er zelf enorm van te kijken, en hoop dat het niet zo is. Wat betreft Ritzmaier, daar hebben volgens mij ook hier op VZ berichten over gestaan, en het zou ook zo zijn dat hij een keer is gezien in of rond het stadion. Maar dat blijven geruchten. En aangezien hij volgend seizoen waarschijnlijk gewoon bij PSV speelt, lijkt dat me nu niet meer aan de orde.

Mocht Lodeweges wel gaan, zou het jammer zijn. Maar we hebben Henk de Jong!!

On-topic, ik had liever NEC zien verliezen. Roda spreekt me dan nog niet iets meer aan dan Nec. Het blijft spannend onderin!!!

23 maart 2014 om 13:40

aprine, kijk naar de aantallen toeschouwers . al slapen wij met zn allen in het abe Lenstra stadion, dan maken we nog meer lawaai dan kampvuur ! en van die 80000 in jullie barrak, zijn er mischien 100 die soms wat zingen . !

23 maart 2014 om 13:47

Ik moet toch wel om je lachen hoe je het brengt Marco.

23 maart 2014 om 14:04

hahaha heerenveen meer lawaai! of jij bent helemaal de weg kwijt of jij leeft in de omgekeerde wereld. laten we het op het eerste houden. lees even een interview in vi met ogbeche: voor 70 000 man gespeeld maar het lawaai wat 10 000 cambuur fans maken heb ik nog nooit meegemaakt.

23 maart 2014 om 14:09

en Daanc ik denk dat lodeweges gewoon op een lijstje staat met misschien nog wel 10 andere potentiele kandidaten. dat is dan al wat anders dan dat hij echt de belangrijkste kandidaat is. en omdat het de trainer van de rivaal is wordt het gewoon uitvergroot nu.

bovendien denk ik dat het succes meer ligt bij de sfeer en mentaliteit in de selectie, en bij henk de jong dan bij lodeweges. lodeweges heeft het bij zijn andere clubs namelijk helemaal niet zo goed gedaan. misschien wordt dat nu een beetje verbloemd door bovenstaande redenen

Poeh, misschien was Heerenveen beter, maar ik ben blij dat NEC het slechte voetbal van mijn club afstrafte. Dit ging helemaal nergens over. Een zeer slechte eerste helft, tweede helft iets beter, maar verzuimen uit te lopen. Dan krijg je terecht het deksel op de neus. Waardeloze instelling.

Meest verbazingwekkend moment: MoM Finnbogason, wat speelde die een draak van een wedstrijd zeg.

een gestolen punt... ook wel eens fijn. Maar goed, het was natuurlijk Dramatisch!

Komende 2 wedstrijden cruciaal. 6 pnt noodzakelijk!

23 maart 2014 om 19:42

Niets aan gestolen hoor. Was van beide kanten matig, maar als Heerenveen-supporter was ik blij dat ons tamme en laffe houding werd afgestraft.

Bah. geen woorden voor. of nouja 2 stuks: Kut Heerenveen.

Niet te geloven dat we tegen zo'n dramatisch nec gelijkspelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren